საფრანგეთის რეგიონების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
France template.png

საფრანგეთის ტერიტორია იყოფა რეგიონებათ, 2008 წლის იანვარში ჩატარებული აღწერით დადგინდა რეგიონების მოსახლეობა, სიმჭიდროვე. საფრანგეთის რეგიონებს შორის მოსახლეობით ყველაზე დიდია ილ-დე-ფრანსი 11 694 000 ადამიანით.

მოსახლეობის მიხევდვით[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რეგიონებიმოსახლეობა
(იან. 2008)
%სიმჭიდროვე
(იან. 2008)
1ილ-დე-ფრანსი11 694 00018.3%974
2რონა-ალპები6 121 0009.6%140
3პროვანსი-ალპები-ლაჟვარდოვანი ნაპირი4 891 0007.6%156
4ნორდ-პა-დე-კალე4 022 0006.3%324
5ლუარის რეგიონი 3 508 0005.5%109
6აკვიტანია3 170 0005.0%77
7ბრეტანი3 139 0004.9%115
8სამხრეთი პირენეები 2 833 0004.4%62
9ლანგედოკი-რუსილონი 2 594 0004.1%95
10ცენტრი2 538 0004.0%65
11ლოთარინგია 2 337 0003.7%99
12პიკარდია 1 900 0003.0%98
13ელზასი 1 836 0002.9%222
14ზემო ნორმანდია1 815 0002.8%147
15პუატუ-შარანტი1 743 0002.7%68
16ბურგუნდია1 631 0002.6%52
17ქვემო ნორმანდია1 463 0002.3%83
18ოვერნი 1 341 0002.1%52
19შამპან-არდენი 1 334 0002.1%52
20ფრანშ-კონტე 1 159 0001.8%72
21რეიუნიონი802 0001.3%320
22ლიმუზენი 735 0001.1%43
23გვადელუპე405 5000.6%249
24მარტინიკა402 0000.6%356
25კორსიკა 302 0000.5%35
26ფრანგული გვიანა221 5000.3%3
სულ63 937 000100%101

ფართობით[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საფრანგეთის სრული ფართობი შეადგენს 635 775 კმ², აქედან 543 974 კმ² (85.6%) ევროპაშია.

რეგიონი ფართობი (კმ²) %
(სულ)
%
(ევროპული
საფრანგეთი)
სიმჭიდროვე
1 საფრანგეთის გვიანა 83,534 13.2%   3
2 სამხრეთი პირენეები 45,348 7.2% 8.3% 62
3 რონა-ალპები 43,698 6.9% 8.0% 140
4 აკვიტანია 41,308 6.5% 7.6% 77
5 ცენტრი 39,151 6.2% 7.2% 65
6 ლუარის რეგიონი 32,082 5.1% 5.9% 109
7 ბურგუნდია 31,582 5.0% 5.8% 52
8 პროვანსი-ალპები-ლაჟვარდოვანი ნაპირი 31,400 5.0% 5.8% 156
9 ლანგედოკი-რუსილონი 27,376 4.3% 5.0% 95
10 ბრეტანი 27,208 4.3% 5.0% 115
11 ოვერნი 26,013 4.1% 4.8% 52
12 პუატუ-შარანტი 25,810 4.1% 4.7% 68
13 შამპან-არდენი 25,606 4.0% 4.7% 52
14 ლოთარინგია 23,547 3.7% 4.3% 99
15 პიკარდია 19,399 3.1% 3.6% 98
16 ქვემო ნორმანდია 17,589 2.8% 3.2% 83
17 ლიმუზენი 16,942 2.7% 3.1% 43
18 ფრანშ-კონტე 16,202 2.6% 3.0% 72
19 ნორდ-პა-დე-კალე 12,414 2.0% 2.3% 324
20 ზემო ნორმანდია 12,317 1.9% 2.3% 147
21 ილ-დე-ფრანსი 12,012 1.9% 2.2% 974
22 კორსიკა 8,680 1.4% 1.6% 35
23 ელზასი 8,280 1.3% 1.5% 222
24 რეიუნიონი 2,504 0.4%   320
25 გვადელუპე 1,628 0.3%   249
26 მარტინიკა 1,128 0.2%   356
  სულ 632,760 100%   101

სიმჭიდროვით[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საფრანგეთში მოსახლეობის საშუალო სიმჭიდროვე შეადგენს 94.9 ადამიანს კმ². რეგიონებს შორის სიმჭიდროვით ყველაზე დიდია ილ-დე-ფრანსი (პარიზის რეგიონი) 974 ადამიანით.

რეგიონიმოსახლეობაფართობი (კმ²)სიმჭიდროვე
1ილ-დე-ფრანსი 11,694,00012,012974
2მარტინიკა402,0001,128356
3ნორდ-პა-დე-კალე 4,022,00012,414324
4რეიუნიონი802,0002,504320
5გვადელუპე405,5001,628249
6ელზასი 1,836,0008,280222
7პროვანსი-ალპები-ლაჟვარდოვანი ნაპირი 4,891,00031,400156
8ზემო ნორმანდია 1,815,00012,317147
9რონა-ალპები 6,121,00043,698140
10ბრეტანი 3,139,00027,208115
11ლუარის რეგიონი 3,508,00032,082109
12ლოთარინგია 2,337,00023,54799
13პიკარდია 1,900,00019,39998
14ლანგედოკი-რუსილონი 2,594,00027,37695
15ქვემო ნორმანდია1,463,00017,58983
16აკვიტანია3,170,00041,30877
17ფრანშ-კონტე 1,159,00016,20272
18პუატუ-შარანტი 1,743,00025,81068
19ცენტრი2,538,00039,15165
20სამხრეთი პირენეები 2,833,00045,34862
21ბურგუნდია 1,631,00031,58252
22ოვერნი 1,341,00026,01352
23შამპან-არდენი 1,334,00025,60652
24ლიმუზენი735,00016,94243
25კორსიკა 302,0008,68035
26საფრანგეთის გვიანა221,50083,5343
სულ63,937,000632,760101