რუმინეთის კონსორტთა სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა

რუმინეთის კონსორტთა სიაში წარმოდგენილია იმ ადამიანთა სია, რომლებიც დაქორწინებული იყვნენ გაერთიანებული რუმინეთის მონარქებზე და ფლობდნენ შესაბამის ტიტულს. პირველი ასეთი კონსორტი იყო ელენა კუზა, დღეისათვის კი რუმინეთის კონსორტი რადუ დუდაა. ტიტული ოფიციალურად არსებობდა 1859-1947 წლებში, თუმცა დღეისათვის რუმინეთს ტიტულარული კონსორტი კვლავ ჰყავს.

გაერთიანებული სამთავროების მთავართა მეუღლეები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კუზას დინასტია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სურათი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ. დასაწყისი მმართ. დასასრული გარდაიცვალა მეუღლე
Cuza-Elena1.jpg ელენა კუზა იორდაჩე როზეტი

(როზეტები)

17 ივნისი,

1825

1844 24 იანვარი, 1859

მოლდოვისა და

ვლახეთის

გაერთიანება

11 თებერვალი, 1866

ქმრის გადადგომა

2 აპრილი, 1909 ალექსანდრუ

იოან კუზა

ჰოენცოლერნ-ზიგმარიგენები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სურათი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ. დასაწყისი მმართ. დასასრული გარდაიცვალა მეუღლე
Elizabeth Queen of Romania.jpg ელიზაბეთ

ცუ ვიდი

ჰერმანი,

ვიდის მთავარი

(ვიდები)

29 დეკემბერი, 1843 15 ნოემბერი, 1869 1 მარტი, 1881

დედოფალი გახდა

2 მარტი, 1916 კაროლ I

რუმინეთის დედოფლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჰოენცოლერნ-ზიგმარიგენები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სურათი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ. დასაწყისი მმართ. დასასრული გარდაიცვალა მეუღლე
Elizabeth Queen of Romania.jpg ელიზაბეთ

ცუ ვიდი

ჰერმანი,

ვიდის მთავარი

(ვიდები)

29 დეკემბერი,

1843

15 ნოემბერი,

1869

1 მარტი, 1881 10 ოქტომბერი, 1914

ქმრის გარდაცვალება

2 მარტი, 1916 კაროლ I
Queen Mary of Romania 2.jpg მარია

ედინბურგელი

ალფრედი,

ედინბურგის

ჰერცოგი

(საქსენ-კობურგ-

გოთელები)

29 ოქტომბერი,

1875

10 იანვარი,

1893

10 ოქტომბერი,

1914

20 ივლისი, 1927

ქმრის გარდაცვალება

10 ივლისი, 1938 ფერდინანდ I

ტიტულარული კონსორტები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სურათი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ. დასაწყისი მმართ. დასასრული გარდაიცვალა მეუღლე
Helen, Queen Mother of Romania.jpg ელენე

ბერძენი

კონსტანტინოს I,

საბერძნეთის მეფე

(გლუქსბურგები)

15 მაისი, 1896 10 მარტი,

1920

20 ივლისი, 1927

განქორწინების გამო

ის მხოლოდ

ფორმალურად იყო

დედოფალი

6 სექტემბერი, 1940

ყოფილი ქმრის

გადადგომა

28 ნოემბერი, 1982 კაროლ II
ReginaAnaARomaniei.jpg ანა დე

ბურბონ-

პარმელი

რენე დე ბურბონ-

პარმელი

(ბურბონები)

18 სექტემბერი,

1923

10 ივნისი, 1948 1 აგვისტო, 2016 მიჰაი I
Prince Radu of Romania.JPG რადუ

დუდა

რენე დუდა 7 ივნისი, 1960 21 სექტემბერი,

1996

5 დეკემბერი, 2017 მარგარეტა

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]