პინკ ფლოიდის წევრების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ინგლისური პროგრესული როკ-ჯგუფ პინკ ფლოიდის შემადგენლობაში შედიოდა რამდენიმე მუსიკოსი. 1970 წლიდან მათ საკონცერტო გამოსვლებზე და სტუდიურ ჩანაწერებში უერთდებოდა დამატებითი პერსონალი. დრამერი ნიკ მეისონი ჯგუფის ერთადერთი წევრია, რომელსაც დაკრული აქვს ყველა სტუდიურ ალბომზე.

ოფიციალური წევრები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნიკ მეისონი[1]
აქტიური:1965–1994, 2005 (Live 8), 2007 (სიდ ბარეტისადმი მიძღვნილი კონცერტი), 2011 (ტურნე The Wall, 2011 (O2 Arena)), 2012–2014
საკრავები: დასარტყმელი საკრავები, პერკუსია, ფირის ეფექტები, ვოკალი (დროდადრო)
ჩანაწერი: ჯგუფის ყველა ჩანაწერი
როჯერ უოტერსი[2]
აქტიური: 1965–1985, 2005 (Live 8), 2011 (ტურნე The Wall, 2011 (O2 Arena))
საკრავები: ვოკალი, ბას-გიტარა, ფირის ეფექტები, გიტარა (დროდადრო), პერკუსია, სინთეზატორები
ჩანაწერი: ყველა, ალბომიდან The Piper at the Gates of Dawn The Final Cut-ის ჩათვლით
რიჩარდ რაიტი[3]
აქტიური: 1965–1979, 1993–1994, 2005 (Live 8), 2007 (სიდ ბარეტისადმი მიძღვნილი კონცერტი) (საკონცერტო/სესიური წევრი 1979–1981 და 1987–1990 წლებში)[4]
საკრავები: ვოკალი, კლავიშებიანი საკრავები, სინთეზატორები
ჩანაწერი: ყველა ალბომი, გარდა The Final Cut-ის
სიდ ბარეტი[5]
აქტიური: 1965–1968
საკრავები: ვოკალი, გიტარა
ჩანაწერი: The Piper at the Gates of Dawn და A Saucerful of Secrets
დევიდ გილმორი[6]
აქტიური: 1968–1994, 2005 (Live 8), 2007 (სიდ ბარეტისადმი მიძღვნილი კონცერტი), ტურნე The Wall, 2011 (O2 Arena)), 2012–2014
საკრავები: ვოკალი, გიტარა, ბას-გიტარა (დროდადრო), კლავიშებიანი საკრავები, სინთეზატორები, დასარტყმელი საკრავები
ჩანაწერი: ყველა ალბომი, გარდა The Piper at the Gates of Dawn-ის
ბობ კლოუზი [7]
აქტიური: 1965
საკრავები: გიტარა, ვოკალები
ჩანაწერი: 1965: Their First Recordings

ქრონოლოგია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საკონცერტო და სესიური მუსიკოსები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

დიკ პერი[8]
აქტიური: 1973–1977, 1994, 2005
საკრავები: საქსოფონი
ჩანაწერი: The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, A Collection of Great Dance Songs, The Division Bell, Pulse
კლერ ტორი[9]
აქტიური: 1973, 1990
საკრავები: ვოკალი
ჩანაწერი: The Dark Side of the Moon
სნოუი უაიტი[10]
აქტიური: 1977, 1980
საკრავები: გიტარა
ჩანაწერი: Animals (8 არხიანი გამოცემა), Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
ენდი ბაუნი[11]
აქტიური: 1980–1981
საკრავები: ბას-გიტარა
ჩანაწერი: Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
ჯო ჩიმი[11]
აქტიური: 1980–1981
საკრავები: ბეკ-ვოკალები
ჩანაწერი: Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
სტენ ფარბერი[11]
აქტიური: 1980–1981
საკრავები: ბეკ-ვოკალები
ჩანაწერი: Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
ჯიმ ჰაასი[11]
აქტიური: 1980–1981
საკრავები: ბეკ-ვოკალები
ჩანაწერი: Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
ჯონ ჯოისი[11]
აქტიური: 1980–1981
საკრავები: ბეკ-ვოკალები
ჩანაწერი: Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
უილი უილსონი[11]
აქტიური: 1980–1981
საკრავები: დასარტყმელი საკრავები
ჩანაწერი: Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
პიტერ ვუდი[11]
აქტიური: 1980–1981
საკრავები: კლავიშებიანი საკრავები
ჩანაწერი: Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
ენდი რობერტსი[11]
აქტიური: 1981
საკრავები: გიტარა
ჩანაწერი:Is There Anybody Out There? The Wall Live 1980–81
ჯონ კერინი[12]
აქტიური: 1987–1994, 2005, 2014
საკრავები: კლავიშებიანი საკრავები, ვოკალები
ჩანაწერი: A Momentary Lapse of Reason, Delicate Sound of Thunder, The Division Bell, Pulse, The Endless River
დურგა მაკბრუმი[13]
აქტიური: 1987–1994, 2014
საკრავები: ვოკალი
ჩანაწერი: Delicate Sound of Thunder, The Division Bell, Pulse, The Endless River
სკოტ პეიჯი[14]
აქტიური: 1987–1989
საკრავები: საქსოფონი, გიტარა
ჩანაწერი: A Momentary Lapse of Reason, Delicate Sound of Thunder
გაი პრეტი[15]
აქტიური: 1987–1994, 2014
საკრავები: ბას-გიტარა, ვოკალები
ჩანაწერი: Delicate Sound of Thunder, The Division Bell, Pulse, The Endless River
ტიმ რენუიკი[12]
აქტიური: 1987–1994, 2005
საკრავები: გიტარა, ვოკალები
ჩანაწერი: Delicate Sound of Thunder, The Division Bell, Pulse
გერი უოლისი[15]
აქტიური: 1987–1994
საკრავები: პერკუსია
ჩანაწერი: Delicate Sound of Thunder, The Division Bell, Pulse
სემ ბრაუნი[16]
აქტიური: 1990, 1994
საკრავები: ვოკალი
ჩანაწერი: The Division Bell, Pulse
კლაუდია ფონტეინი[16]
აქტიური: 1990, 1994
საკრავები: ვოკალი
ჩანაწერი: Pulse

ადრეული შემადგენლობების წევრები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გარდა პინკ ფლოიდის ოფიციალური წევრები, ჯგუფის წინა შემადგენლობებში შედიოდნენ სხვა მონაწილეებიც. შემადგენლობები და სახელწოდებები იცვლებოდა. ასეთები იყო Sigma 6, the Meggadeaths, The Abdabs (ან The Screaming Abdabs), Leonard's Lodgers, The Spectrum Five და The Tea Set.[17][18]

კლაივ მეტკალფი
აქტიური: 1963-1964
საკრავი: ბას-გიტარა
კით ნობლი
აქტიური: 1963-1964
საკრავი: ვოკალი
შეილა ნობლი
აქტიური: 1963
საკრავი: ვოკალი
ვერნონ თომპსონი
აქტიური: 1963
საკრავი: გიტარა
ჯულიეტ გეილი
აქტიური: 1964
საკრავები: ვოკალი
კრის დენისი
აქტიური: 1965
საკრავი: ვოკალი

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ციტირებები
  1. პოვი 2007, გვ. 29.
  2. პოვი 2007, გვ. 29,237.
  3. პოვი 2007, გვ. 29,270.
  4. პოვი 2007, გვ. 232–236.
  5. პოვი 2007, გვ. 29,90.
  6. პოვი 2007, გვ. 90.
  7. http://www.allmusic.com/artist/bob-klose-mn0000494636
  8. პოვი 2007, გვ. 173,208,270,287.
  9. პოვი 2007, გვ. 257.
  10. პოვი 2007, გვ. 208.
  11. 11.0 11.1 11.2 11.3 11.4 11.5 11.6 11.7 პოვი 2007, გვ. 233.
  12. 12.0 12.1 პოვი 2007, გვ. 246,270,287.
  13. პოვი 2007, გვ. 248,270.
  14. პოვი 2007, გვ. 248.
  15. 15.0 15.1 პოვი 2007, გვ. 246,270.
  16. 16.0 16.1 პოვი 2007, გვ. 257,271.
  17. პოვი 2007, გვ. 13-18.
  18. http://www.neptunepinkfloyd.co.uk/before-they-were-pink-floyd-a-history-of-the-band-pre-floyd
წყაროები