პინკ ფლოიდის სატელევიზიო გამოსვლების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

აქ წარმოდგენილია ინგლისური პროგრესული როკ-ჯგუფ პინკ ფლოიდის იმ ძირითადი ჩანაწერების სია, რომლებიც სხვადასხვა წლებში სატელევიზიო და რადიოეთერისთვის მომზადდა. ამ ჩანაწერების ნაწილი დაკარგულია ან ოფიციალურად გამოცემული არ არის.

1960-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • იანვარი 20, 1967 - კლუბის UFO კონცერტი, გრანადის ტელეარხისთვის (ესპანეთი) - სიუჟეტი ანდერგრაუნდული სცენის შესახებ.
  • იანვარი 3, 1967 - BBC - Monday Monday - ცოცხალი ჩანაწერი
  • იანვარი 29, 1967 - Fan Club, ჰოლანდიის ტელევიზია
  • მაისი 14, 1967 - Look of the Week, BBC1, ლონდონი (ჰანს კელერი). ჯგუფი ასრულებს სიმღერებს Astronomy Domine / Pow. R. Toc. H და კელერის მიერ გაკრიტიკებულია ზედმეტად ხმაურიანი მუსიკისთვის.
  • ივლისი 6, 1967 - Top of the Pops, BBC (იწერება See Emily Play).
  • ივლისი 8, 1967 - Pathe News - ჩაიწერა ფერადი პრომო-ფილმი The Scarecrow. ვრცელდება ბუტლეგებზე. მის ნაწყვეტებს აჩვენებდნენ როჯერის სოლო-კონცერტებზე, სიმღერის Set the Controls for the Heart of the Sun შესრულებისას.
  • ივლისი 9, 1967 - რაუნდჰაუსის კონცერტის შესახებ სიუჟეტი გადაღებულია არხის BBC2 მიერ.
  • ივლისი 13, 1967 - Top of the Pops, BBC (იწერება See Emily Play)
  • ივლისი 17, 1967 - Come Here Often (ტელეშოუ), ITV (უცნობი შინაარსი)
  • ივლისი 23, 1967 - Cosmopolitan Ballroom, კარლაილის რადიოეთერი (შინაარსი უცნობია)
  • ივლისი 27, 1967 - Top of the Pops, BBC. იწერება See Emily Play. ჩანაწერები დაკარგულად ითვლება, თუმცა 2009 წელს ერთ-ერთი მათგანი აღმოჩენილია, დაზიანებულ მდგომარეობაში. ფართო გავრცელებაში ეს ჩანაწერი ჯერ არ არის.
  • სექტემბერი 25, 1967 - BBC - შოუ Top Gear - Flaming, Matilda Mother, The Scarecrow, The Gnome, Reaction In G, Set The Controls For The Heart Of The Sun. ვრცელდება ბუტლეგის სახით.
  • ნოემბერი 4, 1967 - American Bandstand - კალიფორნია, აშშ - ჯგუფმა სიმღერის Apples and Oranges შესრულების იმიტირება ჩაატარა.
  • ნოემბერი 6, 1967 - პეტ ბუნის შოუ - ფონოგრამის თანხლებით ჯგუფმა სიმღერების The Gnome და Chapter 24 შესრულების იმიტირება ჩაატარა.
  • დეკემბერი 12, 1967 - Tomorrow's World - სიუჟეტი მაიკ ლეონარდის მიერ შექმნილ განათებაზე. ჯგუფი ასრულებულ იმპროვიზებულ ინსტრუმენტულ კომპოზიციას.
  • დეკემბერი 20, 1967 - BBC - Top Gear - იწერება Vegetable Man, Scream Thy Last Scream, Pow R Toc H და Jugband Blues
  • თებერვალი 18 და 19, 1968 - Radio et T 1 vision Belge, ბრიუსელი, ბელგია - ჩაიწერა პრომო-ფილმები დევიდ გილმორის მონაწილეობით - Astronomy Domine / Apples and Oranges / Scarecrow / Corporal Clegg / Paintbox / Set The Controls For The Heart Of The Sun / See Emily Play.
  • თებერვალი 20 და 21, 1968 - ტელევიზიის ORTF სტუდია, პარიზი, საფრანგეთი - 20 თებერვალს ჩაიწერა Astronomy Domine / Flaming / Set The Controls For The Heart Of The Sun / Let There Be More Light. ეს ჩანაწერი ნაჩვენები იყო გადაცემაში Bouton Rouge. 21 თებერვალს ჩაიწერა Paintbox (იგი გავიდა გადაცემაში Discorama).
  • მარტი 26, 1968 - The Sound of Change, BBC - უსათაურო იმპროვიზაცია. ხშირად შეცდომით მითითებულია, როგორც Sysyphus.
  • მარტი 28, 1968 - All My Loving, BBC - ჩაიწერა Set The Controls For The Center Of The Sun.
  • აპრილი 11, 1968 - All My Loving, BBC - ჯგუფმა დამატებით ჩაწერა A Saucerful Of Secrets.
  • აპრილი 12, 13, 14 - არის ინფორმაცია, რომ ჯგუფი იწერდა მასალას ბელგიური ტელევიზიისთვის, მაგრამ შინაარსი დღემდე უცნობია.
  • აპრილი 30 - ნიდერლანდების პირველი სტუდია - არის ინფორმაცია, რომ ჯგუფი იწერდა მასალას, მაგრამ შინაარსი დღემდე უცნობია.
  • იანვარი 11, 1968 - My Generation, BBC
  • ივნისი 25, 1968 - BBC - Top Gear - შესრულდა Murderistic Woman (იგივე Careful With That Axe, Eugene) / The Massed Gadges of Hercules(იგივე A Saucerful Of Secrets) / Let There Be More Light / Julia Dream. ჩაიწერა ორი სხვადასხვა შოუ სიმღერების სხვადასხვა თანმიმდევრობით.
  • ივნისი 28, 1968 - გადაცემა Release, BBC2 - ჩაიწერა A Saucerful Of Secrets.
  • ოქტომბერი 31, 1968 - Tous En Scene, ORTF, საფრანგეთი - Let There Be More Light / Flaming
  • დეკემბერი 2, 1968 - BBC - Top Gear - ჩაიწერა Point Me At The Sky / Baby Blue Shuffle In D Major (იგივე The Narrow Way Part 1) / Embryo / Interstellar Overdrive. ჩაიწერა ორი სხვადასხვა შოუ სიმღერების სხვადასხვა თანმიმდევრობით.
  • დეკემბერი 17, 1968 - Science Session: Let's Make Pop - BBC - შემეცნებითი გადაცემის ჩაწერა. მუსიკალური შინაარსი უცნობია.
  • დეკემბერი 20, 1968 - BBC, პარიზის თეატრი, ლონდონი - ჩაიწერა Let There Be More Light / Set The Controls For The Heart Of The Sun / Point Me At The Sky / Careful With That Axe, Eugene.
  • იანვარი 22, 1969 - Samedi et Compagnie - ჩაიწერა Set The Controls For The Heart Of The Sun / A Saucerful Of Secrets. აგრეთვე ჩაიწერა დევიდ გილმორის ინტერვიუ, რომელმაც ფრანგულად ისაუბრა. გავიდა ORTF1-ის ეთერში, 15 თებერვალს.
  • მაისი 12, 1969 - BBC - ჩაიწერა Daybreak / Cymbaline / The Narrow Way Part 3 / Green Is The Colour. გადაცემაში Top Gear სიმღერები გავიდა ასეთი თანმიმდევრობით - Daybreak / Cymbaline / Green Is The Colour / The Narrow Way Part 3.
  • ივლისი 20, 1969 - Omnibus TV - გადაცემა So What If It's Just Green Cheese? - სპეციალურად მომზადებული გადაცემა, რომელიც მიეძღვნა Apollo 11-ის მთვარეზე დაშვებას. ჯგუფმა დაშვებისას ჩაწერა 5 წუთიანი იმპროვიზაცია, რომელსაც დღეს ყველა იცნობს Moonhead-ის სახელით (სახელწოდება, სავარაუდოდ, პირობითია).
  • ივლისი 22, 1969 - შოუს P-1 ჩაწერა. შესრულდა Corporal Clegg / A Saucerful Of Secrets. პირველი ნაჩვენები იყო მეტად ხალისიანი კადრების თანხლებით, სადაც ჯგუფის წევრები ერთმანეთს მაგიდაზე დაწყობილ საჭმელს ესვრიან. მეორეს თან ახლდა ჯგუფის ხმისჩამწერ სტუდიაში დაკვრის კადრები. გავიდა არხზე SDR, 21 სექტემბერს.
  • ივლისი 24-25, 1969 - ჰოლანდიური ტელევიზია, ნიდერლანდები - გადაცემა Een Man Op De Maan (ერთი ადამიანი მთვარეზე) - სავარაუდოდ, კვლავ იყო ნაჩვენები კადრები ჯგუფის იმპროვიზაციით Moonhead.
  • სექტემბერი 17, 1969 - Radio Hilversum, ამსტერდამი - შესრულდა პროგრამა The Man / The Journey. ერთადერთი პროფესიონალური აუდიოჩანაწერი ამ პროგრამით. ასევე ვრცელდება ბუტლეგები უხარისხო ჩანაწერით.

1970-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • იანვარი 23, 1970 - საფრანგეთის რადიო, პარიზი - Green Is The Colour / Careful With That Axe, Eugene / The Violent Sequence / Biding My Time / Atom Heart Mother / Daybreak / Sleeping / Main Theme (More) / A Saucerful Of Secrets.
  • მარტი 5, 1970 - გადაცემა Line Up, BBC - არქივებში მითითებულია, რომ ეს არის Zabriskie Point-ის კომპოზიციების შესრულება.
  • იანვარი 30, 1970 - ტელესტუდია KQED, სან ფრანცისკო, კალიფორნია - ჩაიწერა Atom Heart Mother / Cymbaline / Grantchester Meadows / Green Is the Colour / Careful with That Axe, Eugene / Set the Controls for the Heart of the Sun. ვრცელდება ვიდეობუტლეგებზე.
  • ივლისი 16, 1970 - BBC, პარიზის თეატრი, ლონდონი - Embryo / Fat Old Sun / Green Is The Colour / Careful With That Axe, Eugene / If / Atom Heart Mother
  • აგვისტო 8, 1970 - ჯგუფი გამოდის სენ ტროპეს ფესტივალზე (საფრანგეთი). შესრულდა და ჩაიწერა: Atom Heart Mother / Embryo / Green Is The Colour / Careful with That Axe, Eugene / Set the Controls for the Heart of the Sun / Cymbaline. მოგვიანებით ჩანაწერები სხვადასხვა ხანგრძლივობით გადის არხზე ORTF2.
  • დეკემბერი 4-5, 1970 - ტელეარხი ORTF, პარიზი, საფრანგეთი - ცნობილია, რომ იწერებოდა მასალა საფრანგეთის ტელეარხისთვის, მაგრამ შინაარსი უცნობია.
  • ივნისი 15, 1971 - ტელეარხი ORTF, როიომონის მონასტერი, პარიზი, საფრანგეთი - ჩაიწერა Set the Controls for the Heart of the Sun / Cymbaline / Atom Heart Mother. ეთერში გავიდა Set the Controls for the Heart of the Sun და Cymbaline. უკანასკნელის კადრებში კარგად ჩანს მოწყობილობა Azimuth Coordinator, რომელსაც კონცერტებზე რიჩარდ რაიტი მართავდა და დარბაზში ხმას წრიულად ავრცელებდა.
  • სექტემბერი 30, 1971 - BBC In Concert - პარიზის თეატრი, ლონდონი - ჩაიწერაFat Old Sun / One Of These Days / Echoes / Embryo / Blues
  • დეკემბერი 1, 1972 - სენ ოვენი, საფრანგეთი - ჩაიწერა The Dark Side Of The Moon / One Of These Days / Careful With That Axe, Eugene / Blue / Echoes / Childhood's End. ბისზე შესრულდა Set the Controls for the Heart of the Sun. ჩანაწერი გავიდა RTL-ის რადიოეთერში.
  • ნოემბერი 16, 1974 - BBC-ის რადიოეთერი - უემბლი, ლონდონი. ჩაიწერა Shine On You Crazy Diamond / Raving and Drooling / You Gotta Be Crazy / The Dark Side Of The Moon / Echoes. პირველი სამი ოფიციალურად გამოიცა ალბომის Wish You Were Here Immersion და Experience ვერსიებთან ერთად. The Dark Side Of The Moon-ის შესრულება ასევე შევიდა შესაბამისი ალბომის Immersion და Experience ვერსიებში. თუმცა, 2011 წლამდე ყველა ჩანაწერი რემასტერის გარეშე ვრცელდებოდა ბუტლეგის სახით.

1980-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ივლისი 15, 1989 - ბრიტანეთში BBC2-ის პირდაპირ ეთერში გადაიცემა ჯგუფის კონცერტი ვენეციაში (იტალია), მოცურავე სცენაზე. სრულდება - Shine On You Crazy Diamond (Parts 1-5) / Learning To Fly / Yet Another Movie / Round And Around / Sorrow / The Dogs Of War / On The Turning Away / Time / The Great Gig In The Sky / Wish You Were Here / Money / Another Brick In The Wall (Part 2) / Comfortably Numb / Run Like Hell.

1990-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ოქტომბერი 20, 1994 - ჯგუფის კონცერტი ერლს კორტში (ლონდონი, ინგლისი). შესრულდა და ჩაიწერა: Shine On You Crazy Diamond (Parts I-V, VII) / High Hopes / Take It Back / Coming Back To Life / Sorrow / Keep Talking Another Brick In The Wall, Part 2 / One Of These Days / The Dark Side Of The Moon / Wish You Were Here / Comfortably Numb / Run Like Hell. კონცერტის ჩანაწერი გამოვიდა ვიდეოს Pulse სახით. შემოკლებული ვერსია გავიდა აშშ (სისტემით pay per view) და ბრიტანულ ეთერში, BBC1-ზე, 1994 წლის 15 ნოემბერს.

2000-იანი წლები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ივლისი 2, 2005 - ჯგუფის გამოსვლა კონცერტზე Live 8 გადაიცემა BBC1 და BBC2-ს ეთერში (სხვადასხვა დროს) და BBC-ის რადიოეთერში. შესრულდა Speak To Me / Breathe /Breathe (Reprise) / Money / Wish You Were Here / Comfortably Numb. მოგვიანებით გამოსვლა გამოიცა DVD-ზე Live 8, სადაც ასევე შეტანილია სიმღერის Wish You Were Here რეპეტიცია.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]