პაკისტანის ქალაქების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
პაკისტანის რუკა

სტატიაში მოცემულია პაკისტანის ქალაქების სია:

პროვინციები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ბალოჩისტანი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ბალოჩისტანის უმსხვილესი მუნიციპალიტეტები მოსახლეობის რაოდენობის მიხედვით
Jinnah Road, Quetta.JPG Pakistan - Balochistan - Killa Abdullah.svg Khojak tunnel.jpg Pakistan - Balochistan - Sibi.svg
სახელი: კვეტა (01) ხუზდარი (02) კილა-აბდულა (03) ტურბატი (04) სიბი (05)
ქალაქის მოსახლეობა
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
1,500,000 148 089 113 115 -ჩამანი 83 475 80 767
ფოტო: Pakistan - Balochistan - Lasbela.svg Pakistan - Balochistan - Zhob.svg Gwadar Port.jpg Pakistan - Balochistan - Nasirabad.svg Pakistan - Balochistan - Jaffarabad.svg
სახელი: ლასბელა (06) ზჰობი (07) გვადარი (08) ნასირაბადი (09) ჯაფარაბადი (10)
საკუთრივ ქალაქის
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
64 836 -ჰუბი 56 772 44 592 38 405-დერა-მურად-ჯამალი 37 894-დერა-ალაჰ-იარი

ხაიბერ-პახტუნხვა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ხაიბერ-პახტუნხვის უმსხვილესი მუნიციპალიტეტები მოსახლეობის რაოდენობის მიხედვით
ფოტო: Khyber gate on rainy day.jpg Guides Memmorial.JPG St Luke's Abbottabad.jpg Ghabral swatvalley x004.JPG Kohattanda.jpg
სახელი: პეშავარი (01) მარდანი (02) აბოტაბადი (03) მინგორა (04) კოჰატი (05)
საკუთრივ ქალაქის
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
1,814,557 952,135 412,032 401,014 502,587
ფოტო: Khyber Pakhtunkhwa Districts Swabi.svg Pakistan - Khyber Pakhtunkhwa - Dera Ismail Khan.svg Bacha Khan Square In Charsadda.jpg Nowshera City.JPG
სახელი: ბანუ (06) სვაბი (07) დერა-ისმაილ-ხანი(08) ჩარსადა (09) ნაუშერა (10)
საკუთრივ ქალაქის
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
415 018 311 871 305 414 203 432 132 025

პენჯაბი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პენჯაბის უმსხვილესი მუნიციპალიტეტები მოსახლეობის რაოდენობის მიხედვით
ფოტო: Minar-e-Pakistan, Lahore..jpg Clock Tower Faisalabad by Usman Nadeem.jpg Gulshan Dadn Khan Maseet, Rawalpindi.JPG Nishtar Chowk Flyover Multan.jpg PSX 20140925 153352.jpg Central Library of University of Sargodha.jpg
სახელი: ლაჰორი (01) ფეისალაბადი (02) რავალპინდი (03) მულტანი (04) გუჯრანვალა (05) სარგოდჰა (06) რაჯანპური(07)
საკუთრივ ქალაქის
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
10,052,000 4,052,871 3,205,414 2,903,432 2,600,653 1,405,110
ფოტო: NoorMahalbwp.JPG Clock Tower, Sialkot WLMP Twenty seven.jpg Hiran Minaar, Sheikhupura.jpg Mosque in Gujrat Pakistan.JPG Chenab Bridge on Jhang Road.jpg
სახელი: ბაჰავალპური (07) სიალკოტი (08) შეიხუპურა (09) გუჯარათი (10) ჯანგი (11) საჰივალი (12)
საკუთრივ ქალაქის
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
1,215,018 1,011,871 805,414 793,432 780,653 743,981

სინდი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სინდის უმსხვილესი მუნიციპალიტეტები მოსახლეობის რაოდენობის მიხედვით
ფოტო: Mohatta Palace Renovated.JPG Navalrai Market Clock Tower view 2.JPG
სახელი: კარაჩი (01) ჰაიდარაბადი (02) სუკური (03) ლარკანა (04) ნავაბშაჰი (05)
საკუთრივ ქალაქის
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
24,205,339 3,478,367 893,438 456,544 272,598
ფოტო: mo
სახელი: მირპურქასი {06} ჯეიკობაბადი {07} შიკარპური {08} ხაირპური {09} დადუ
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
242,887 200,815 177,682 146,179 145,719

ისლამაბადის სადედაქალაქო ტერიტორია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პაკისტანის დედაქალაქი
ფოტო: Islamabad.jpg
სახელი: ისლამაბადი
მოსახლეობა:
(აღწერა 2012)
1,889,249

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]