ონტარიოს დაცული ტერიტორიების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

სიაში წარმოდგენილია ონტარიოს დაცული ტერიტორიები.

ეროვნული პარკები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელი ფოტო
ბრუსის ნახევარკუნძულის ეროვნული პარკი Grotto.jpg
ფატომ-ფაივის ეროვნული საზღვაო პარკი Flowerpot Island Big Flowerpot.JPG
ჯორჯიან-ბეის კუნძულების ეროვნული პარკი BeausoleilIslandCedarSprings2004.jpg
ლეიქ-საფერიორის ეროვნული საზღვაო ტერიტორია Sea Lion Arch and Sleeping Giant.jpg
პოინტ-პილის ეროვნული პარკი Boardwalk in Pelee.JPG
პუკასკუის ეროვნული პარკი Pukaskwa National Park.jpg
წმინდა ლავრენტის კუნძულების ეროვნული პარკი Rivertree 1 md.jpg

პროვინციული პარკები და დაცული ტერიტორიები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სამხრეთი ონტარიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელი სახეობა ფართობი
ალექსანდრე სტიუარტის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.31 კმ²
ალგონქინის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 7653.45 კმ²
ეროუჰედის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 12.37 კმ²
ობრი-ფოლსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 48.60 კმ²
ბაჩავანა-ბეის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.69 კმ²
ბელ-ბეის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო
ბიგ-ისთ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 10.50 კმ²
ბიგვინდ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 19.67 კმ²
ბონ-ეჩოს პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 66.43 კმ²
ბონეჩერის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.62 კმ²
ბონეჩერ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 11.98 კმ²
კარსონ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო
სენთენიალ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 5.30 კმ²
ჩაპლიუ-ქროუნის გასართობი პარკი აღკვეთილი 7200 კმ²
ჩინიგუჩი-უოტერუეის პროვინციული პარკი სანაოსნო 77.35 კმ²
ჩუთის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.08 კმ²
დეისი-ლეიკ-აფლენდსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 6.2 კმ²
დივაიდინგ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 3.50 კმ²
დრიფვუდის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 4.22 კმ²
ეგან-ჩუთის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 3.22 კმ²
ფეირბანკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.05 კმ²
ფინლასონ-პოინტის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.37 კმ²
ფოის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.47 კმ²
ფრენჩ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 517.40 კმ²
გიბსონ-რივერის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 1.68 კმ²
გრუნდი-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 25.54 კმ²
ჰალფუეი-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 47.30 კმ²
ჰერდი-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 7.65 კმ²
ალბერტ ბოუერის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 1.63 კმ²
კავარტა-ჰაილენდსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 375.87 კმ²
კენ-ფორესტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო
კილარნეის პროვინციული პარკი ველური ბუნება 485.00 კმ²
კილარნეი-ლეიქლენდის და ჰედუოტერსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 153.74 კმ²
ქილბეარის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 17.56 კმ²
ლა-კლოჩის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 74.56 კმ²
ლედი ეველინ-სმუსუოტერის პროვინციული პარკი ველური ბუნება 724.00 კმ²
წმინდა პეტრეს ტბის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 4.78 კმ²
საფერიორ-ლეიქის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 1556.46 კმ²
ლაიმსტოუნის კუნძულების პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 4.50 კმ²
ლაუერ-მადავასკა-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 12.00 კმ²
მაგნეტავან-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 36.15 კმ²
მანიტოუ-აილენდსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 19.25 კმ²
მარტენ-რივერის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 4.00 კმ²
მაშქინონჯის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 20.4 კმ²
მატავატჩანის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.65 კმ²
მატავა-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 32.57 კმ²
მიკისიუს პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.38 კმ²
მისერი-ბეის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 7.60 კმ²
მისისაგის დელტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 23.95 კმ²
მისისაგის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 49.00 კმ²
მისისაგი-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო
მონტრეალ-რივერის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.43 კმ²
ნაგანოშ-ლეიქის პროვინციული პარკი სანაოსნო 30.40 კმ²
ოსთლერ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.32 კმ²
ობაბიკა-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 205.20 კმ²
ო'დონელ-პოინტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 8.75 კმ²
ოპეონგო-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 9.55 კმ²
ოტავა-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 1.25 კმ²
ოქსთანგ-რივერ-რეჯდ-ფოლსის პროვინციული პარკი სანაოსნო 5.07 კმ²
ფენქეიქ-ბეის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 17.23 კმ²
პეტროგლიფის პროვინციული პარკი კულტურული მემკვიდრეობა 16.43 კმ²
ქვინ-ელისაბედ II-უაილდლენდსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 355.05 კმ²
რესტოულის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 28.00 კმ²
რაუნდ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 25.85 კმ²
სამუელ-დე-ჩემფლეინის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 25.50 კმ²
საილენთ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 14.50 კმ²
სიქს-მაილის ტბის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.94 კმ²
სოლასის პროვინციული პარკი სანაოსნო 59.43 კმ²
საუს-ბეის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 15.25 კმ²
სტურჯეონ-ბეის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.14 კმ²
სტურჯეონ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 33.50 კმ²
მასასაუგის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 131.05 კმ²
აფა-მადავასკა-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 10.85 კმ²
ვანაპიტეის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 34.13
ვესტმითის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 6.10 კმ²
უინდი-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.18 კმ²
W.J.B. გრინვუდის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 4.65 კმ²
ავენდის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 29.15 კმ²
ბალსამ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 4.48 კმ²
ბას-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.65 კმ²
ბეივიუ-ისქარფმენთის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 4.39 კმ²
ბლექ-ქრიქის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 3.35 კმ²
ბოინ-ველის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 4.31 კმ²
ბრონტე-ქრიქის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 6.40 კმ²
კაბოტ-ჰედის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 45.14 კმ²
ჩარლსტონ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 23.53 კმ²
ქრაიგლეითის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.66 კმ²
დარლინგტონის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 2.08 კმ²
დევილს-გლინის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.61 კმ²
დუკლოს-პოინტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 1.11 კმ²
დანქენ-ისქარფმენთის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 1.61 კმ²
ერლ-როუის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 3.12 კმ²
ისთ-სისთერ-აილენდის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.53 კმ²
ემილის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.83 კმ²
ფერისის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.98 კმ²
ფიშ-პოინტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 1.10 კმ²
ფიტზროის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.85 კმ²
ფორკს-ოფ-ზი-ქრედითის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 2.82 კმ²
ფრონტენაქის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 52.14 კმ²
ჰოქლი-ველის პროვინციული ბუნებრივი ნაკრძალი ბუნებრივი ნაკრძალი 3.78 კმ²
ჰოლანდ-ლენდინგ-ფრეირის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი
ჰოუფ-ბეი-ფორესტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 3.53 კმ²
ინდიან-პოინტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 9.47 კმ²
ინვერჰურონის პროვინციული პარკი კულტურული მემკვიდრეობა 2.88 კმ²
იპერვოშის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.56 კმ²
ირა-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.30 კმ²
ჯეიმზ ალანის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.17 კმ²
ჯონ პირსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.68 კმ²
ჯონსტონ-ჰარბორ-ფაინ-თრის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 9.29 კმ²
კომოკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.98 კმ²
ლეიქ-ონ-ზი-მაუნთინის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.04 კმ²
ლაითჰაუს-პოინტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.96 კმ²
ლაიენს-ჰედის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 5.26 კმ²
ლითლ-ქეივის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.16 კმ²
ლონგ-პოინტის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.50 კმ²
მაკგრეგორ-პოინტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 12.04 კმ²
მარის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.40 კმ²
მარკ ბერნჰამის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.43 კმ²
მაკრ-პოინტის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.38 კმ²
მენზელ-სენტენიალის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 6.27 კმ²
მონო კლიფსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 7.32 კმ²
მორის-თრექთის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.59 კმ²
მერფ-პოინტის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 12.39 კმ²
ნოიზი-რივერის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 37.80 კმ²
ნორს-ბიჩის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.89 კმ²
ნოტავასაგის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 1.30 კმ²
ოჯიბვეი-პრეირის პროვინციული ბუნებრივი ნაკრძალი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.90 კმ²
პიტერს-ვუდსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.33 კმ²
პინერის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 25.32 კმ²
პოინტის-ფარმსის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 3.07 კმ²
პორტ-ბრუსის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.50 კმ²
პორტ-ბურველის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 2.31 კმ²
პრესქვილის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 9.37 კმ²
ფრითი-რივერ-ველის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 10.32 კმ²
ქვიქენბუშის პროვინციული პარკი კულტურული მემკვიდრეობა 0.40 კმ²
რიდეს მდინარის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.87 კმ²
როქ-პოინტის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.87 კმ²
რონდოს პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 32.54 კმ²
სენდ-ბენქსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 15.09 კმ²
სუბლ-ფოლსის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.20 კმ²
სელკირკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.73 კმ²
შარბოტ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.69 კმ²
შორთ-ჰილსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 6.60 კმ²
სიბალდ-პოინტის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 2.25 კმ²
სილვერ-ლეიკის პროვინციული პარკი (ონტარიო) სარეკრეაციო 0.43 კმ²
სმოკი ჰედ-ვაითის ციცაბო კლდისპროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 3.47 კმ²
სფრინუოთერის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.47 კმ²
თიმბერ-აილენდის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.44 კმ²
ტრილიუმ-ვუდსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.10 კმ²
თურქ-პოინტის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 3.16 კმ²
ვოიაგურის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 14.64 კმ²
ვასაგა-ბიჩის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 18.44 კმ²
ვაუბაშენ-ბიჩისის პროვინციული პარკი ბუნებრივი ნაკრძალი 0.34 კმ²
ვითლის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 2.41 კმ²
ვულფ-აილენდის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 2.22 კმ²

ჩრდილოეთი ონტარიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელი სახეობა ფართობი
აბიტიბი-დე-ტროიესის პროვინციული პარკი სანაოსნო 110.68 კმ²
ადამ-კრიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.50 კმ²
ბისკოტასი-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 12.38 კმ²
ბლუ-ჯეი-კრიკის პროვინციული პარკი
ჩაპლეუ-ნემეგოსენდა-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 81.65 კმ²
კორალ-რეპიდსის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.12 კმ²
დანა-ჯოუსი-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 25.38 კმ²
ისკერ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 32.37 კმ²
ფაივ-მაილ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 4.56 კმ²
ფრედერიკ-ჰაუს-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.13 კმ²
ფუშიმი-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 52.94 კმ²
გრინუოტერის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 53.50 კმ²
ჰიქს-ოკე-ბოგის პროვინციული პარკი ნაკრძალი
ივანოე-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 15.89 კმ²
კაპ-კიგ-ივანის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 4.28 კმ²
კესაგამის პროვინციული პარკი ველური ბუნება 559.77 კმ²
ქეთლ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 12.61 კმ²
ლა-მოტე-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 5.75 კმ²
ლარდერ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 25.00 კმ²
ლითლ-აბიტიბის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 200.00 კმ²
მაკობე-გრეის-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 14.27 კმ²
მიჩიპიკოტენ-აილენდის პროვინციული პარკი ველური ბუნება
მიჩიპიკოტენ-პოსტის პროვინციული პარკი კულტურული მემკვიდრეობა 2.89 კმ²
მისინაიბის პროვინციული პარკი სანაოსნო 990.90 კმ²
ნაგაგამი-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი
ნაგაგამისის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 81.31 კმ²
ნორს-დრიფტვუდის-რივერის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.03 კმ²
ობათანგას პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 94.09 კმ²
პოლარ-ბეარის პროვინციული პარკი ველური ბუნება 23552.00 კმ²
პოსოლისის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 3.47 კმ²
პუშკინ-ჰილსის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.05 კმ²
რენე ბრუნელეს პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 30.15 კმ²
სენდი-აილენდსის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 25.53 კმ²
სექსტანტ-რეპიდსის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.04 კმ²
შელოუ-რივერის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.02 კმ²
თექერეის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 1.16 კმ²
შოალსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 106.44 კმ²
თაიდ-უოტერის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 9.80 კმ²
უაკამი-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 88.06 კმ²
ვაით-ლეიკის პროვინციული პარკი (ონტარიო) ბუნებრივი გარემო 17.26 კმ²
უილიამს-აილენდის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.08 კმ²
აარონის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.17 კმ²
აგასიზ-ფითლენდის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 23.15 კმ²
ალბანი-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 951.00 კმ²
ალბერტ-ლეიკ-მესას პროვინციული პარკი ნაკრძალი 1.30 კმ²
ეროუჰედის ნახევარკუნძულის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 8.15 კმ²
ეროუ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 4.30 კმ²
ბლუ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 3.53 კმ²
ბონჰიუ-რივერ-კამეს პროვინციული პარკი ნაკრძალი 8.00 კმ²
ბრაითსენდ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 412.50 კმ²
ბათლერ-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 34.00 კმ²
კალიპერ-ლეიკის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.47 კმ²
ქესლ-კრიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 10.75 კმ²
კავერნ-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 1.89 კმ²
კრეიგს-პიტის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 5.30 კმ²
ქრენბერი-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 28.00 კმ²
დევონ-როუდ-მესას პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.60 კმ²
დივაიდ-რიჯის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 2.35 კმ²
ედუარდ-აილენდის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 6.00 კმ²
ფაუნ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 121.34 კმ²
ფრალეიგ-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 8.25 კმ²
გრაველ-რივერის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 7.63 კმ²
კაბიტოტიკვია-რივერის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 19.65 კმ²
კაიაშქის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 7.80 კმ²
კაკაბექა-ფოლსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 5.00 კმ²
კამა-ჰილის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.01 კმ²
კაშაბოვიეს პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 20.55 კმ²
კოპკა-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 162.00 კმ²
ნიპიგონ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 13.57 კმ²
ლეიკ-ოფ-ზი-ვუდსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 118.00 კმ²
ლა-ვერენდრიეს პროვინციული პარკი სანაოსნო 182.80 კმ²
ლე პატეს პროვინციული პარკი ნაკრძალი 2.50 კმ²
ლითლ-ქურენთ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 99.30 კმ²
ლითლ-გრინუოტერ-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 2.44 კმ²
ლივინგსტონ-პოინტის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 18.00 კმ²
ლოლა-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 65.72 კმ²
მაკლიოდის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 0.74 კმ²
მატავინ-რივერის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 26.15 კმ²
მეინარდ-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.30 კმ²
მინიტაკი-კამსის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 44.22 კმ²
ნაკინა-მორიენის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 53.19 კმ²
ნეისის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 34.45 კმ²
ოჯიბვეის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 26.30 კმ²
ოპასქუას პროვინციული პარკი ველური ბუნება 4730.00 კმ²
ოტოსქვინ/ატავაპისკატ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 825.29 კმ²
ოუმეტ-კანიონის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 7.77 კმ²
პაკუაშის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 39.93 კმ²
პანტაგრელ-ქრიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 26.85 კმ²
პიგონ-რივერის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 9.49 კმ²
ფაიფსტოუნ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 973.75 კმ²
პორფირი-აილენდის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 1.07 კმ²
პრაირიე-რივერის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 3.80 კმ²
პუფ-აილენდის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.09 კმ²
ქვეტიქოს პროვინციული პარკი ველური ბუნება 4757.82 კმ²
რეინბოუ-ფოლსის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 5.75 კმ²
რედ-საქრ-პოინტის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 3.60 კმ²
რაშინ-რივერის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 3.40 კმ²
სებლ-აილენდის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 20.78 კმ²
სენდბარ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 50.83 კმ²
სენდ-პოინტ-აილენდის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 9.14 კმ²
შრეიბერ-ჩენელის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 0.32 კმ²
სედგმენ-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 57.10 კმ²
სევერნ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 829.60 კმ²
შეშეებ-ბეის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 2.75 კმ²
სილვერ-ფოლსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 32.60 კმ²
სიუქს-ნეროუსის პროვინციული პარკი სარეკრეაციო 1.30 კმ²
სლეით-აილენდსის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 65.70 კმ²
სლიფინგ-ჯაიენთის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 244.00 კმ²
სფრიუს-აილენსის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 9.70 კმ²
სთილ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 112.40 კმ²
ტომპსონ-აილენდსის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 1.45 კმ²
თროუთ-ლეიკის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 71.50 კმ²
თერთლ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 400.52 კმ²
ვაბაკიმის პროვინციული პარკი ველური ბუნება 8920.61 კმ²
ვესტ-ბეის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 11.20 კმ²
ვინდიგო-ბეის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 83.78 კმ²
ვინდიგო-პოინტის პროვინციული პარკი ნაკრძალი 5.13 კმ²
ვინისკ-რივერის პროვინციული პარკი სანაოსნო 1411.00 კმ²
უინენჯ-ლეიკის პროვინციული პარკი ბუნებრივი გარემო 47.45 კმ²
ვუდლენდ-კარიბოუს პროვინციული პარკი ველური ბუნება 4500.00 კმ²

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]