ოლიმპიური მედალოსნების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

გვერდი ეთმობა ოპლიმპური მედალოსნების სიას, მოყოლობული 1896 წლიდან.

ზაფხულის სპორტის სახეობები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სპორტის სახეობა პერიოდი რაოდ
მედლები ყველაზე ტიტულირებული სპორტსმენები
თამაშობები კომპ. ჯილდ. ოქრო ვერცხლი ბრინჯაო სულ მედლების ოდენომის მიხ. ოქროს მედლებით[1]
Rowing pictogram.svg აკადემიური ნიჩბოსნობა
(კაცები, ქალები)
1900-დან 25 14 226 226 216 668 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (5-2-1)
Badminton pictogram.svg ბადმინტონი 1992-დან 5 5 24 24 28 76 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-1-1)
Basketball pictogram.svg კალათბურთი 1936-დან 18 2 26 26 26 78 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-0-1)
Boxing pictogram.svg კრივი 1904; 1908;
1920-დან
23 11 226 226 389 841 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-1-2)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-0-3)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-0)
Wrestling pictogram.svg ჭიდაობა 1896;
1904-დან
25 18 373 375 392 1140 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-2-2) თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-1-0)
Cycling (road) pictogram.svg ველოსპორტი
(კაცები, ქალები)
1896-დან 26 18 206 206 202 614 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (6-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-1-2)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (6-1-0)
Water polo pictogram.svg წყლის პოლო 1900;
1908-დან
24 2 28 28 29 85 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-1-1)
Volleyball (indoor) pictogram.svg ხელბურთი 1964-დან 12 4 32 32 32 96 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-2-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-2)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-1)
Handball pictogram.svg განდბოლი 1936;
1972-დან
11 2 20 20 20 60 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-2-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-1)
Golf pictogram.svg გოლფი 1900—1904 2 ? 4 4 5 13 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-1-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-1-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-0)
Canoeing (flatwater) pictogram.svg ნიჩბოსნობა ბაიდარითა და კანოეთი
(კაცები, ქალები)
1936-დან 17 16 194 194 194 582 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (8-4-0)
Judo pictogram.svg ძიუდო 1964;
1972-დან
11 14 109 108 218 435 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-2-1) თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-0)
Equestrian pictogram.svg ცხენოსნობა 1900;
1912-დან
23 6 135 133 133 401 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-5-1) თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (6-0-2)
Athletics pictogram.svg მსუბუქი ათლეტიკა
(კაცები, ქალები)
1896-დან 26 47 886 891 885 2662 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (9-3-0)
Table tennis pictogram.svg მაგიდის ტენისი 1988-დან 6 4 24 24 28 76 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-3-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-1-0)
Sailing pictogram.svg საიალქნო სპორტი 1900;
1908-დან
23 11 165 157 150 472 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-1-2)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-2-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-1-0)
Swimming pictogram.svg ცურვა
(კაცები, ქალები)
1896-დან 26 34 490 486 491 1467 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (18-2-2)
Diving pictogram.svg წყალში ხტომა 1904-დან 3 2 106 106 108 320 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-2-4) თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-2-0)
Gymnastics (trampoline) pictogram.svg ბატუტზე ხტომა 2000-დან 3 2 6 6 6 18 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-2-1) თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-0)
Rugby union pictogram.svg რაგბი 1900; 1908;
1920; 1924
4 ? 4 5 1 10 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-2-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
Synchronized swimming pictogram.svg სინქრონული ცურვა 1984-დან 7 2 14 12 13 39 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (5-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-4-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-4-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (5-0-0)
Modern pentathlon pictogram.svg Современное пятиборье 1912-დან 22 2 36 36 36 108 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-2-3) თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-2-0)
Gymnastics (artistic) pictogram.svg სპორტული გინმასტიკა
(კაცები, ქალები)
1896-დან 26 14 314 296 298 908 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (9-5-4)
Shooting pictogram.svg სროლა 1896; 1900;
1908-1924
1932-დან
24 15 242 243 242 727 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (5-4-2)
Archery pictogram.svg მშვილდოსნობა 1900-1912; 1920;
1972-დან
14 4 58 57 48 163 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (6-3-0)
Tennis pictogram.svg ტენისი 1896-1924;
1988-დან
14 5 61 61 76 198 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-2-2) თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (4-0-0)
Triathlon pictogram.svg ტრიატლონი 2000-დან 3 2 6 6 6 18 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-1-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-0)
Taekwondo pictogram.svg თხეკვანდოში 2000-დან 3 8 24 24 32 80 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-1)
Weightlifting pictogram.svg მძიმე ათლეტიკა
(კაცები, ქალები)
1896; 1904;
1920-დან
23 15 185 181 182 548 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-2-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-2)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-1-2)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-0-1)
Fencing pictogram.svg ფარიკაობა
(კაცები, ქალები)
1896-დან 26 10 191 191 190 572 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (6-5-2) თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (7-1-2)
Football pictogram.svg ფეხბურთი 1900-1928;
1936-დან
24 2 28 28 29 85 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-1-0)
Field hockey pictogram.svg ჰოკეი ბალახზე 1908; 1920;
с 1928
21 2 29 29 28 86 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-2-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-2-2)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-1-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (3-1-0)
Field hockey pictogram.svg სამხატვრო გიმნასტიკა 1984-დან 7 2 11 11 11 33 თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (1-0-1)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (0-0-2)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)
თარგი:СпортсменОИ флаг 2 (2-0-0)

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. ოქროს მედლების ერთნაირი ოდენობის შემთხვევაში, ლიდერატ ითვლება ის გუნდი, რომელსაც აქვს ყველაზე მეტი ვერცხლის მედალი (შემდგომ — ბრინჯაო)