ნიდერლანდების კონსორტების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა

ნიდერლანდების კონსორტების სიაში წარმოდგენილია იმ ადამიანების სია, რომლებიც დაქორწინებული იყვნენ (არის) ნიდერლანდების მონარქზე. ტიტული პირველად ნაპოლეონ ბონაპარტემ შექმნა თავისი ძმის, ლუისათვის, რომლის ცოლსაც ჰოლანდიის დედოფლის წოდება ჰქონდა. მოგვიანებით ისინი დაამხეს, წოდება კი ნიდერლანდების დედოფლისათი ჩაანაცვლეს. აღსანიშნავია, რომ ეს ტიტული დღემდე ფუნქციონირებს და ნიდერლანდების ახლანდელი დედოფალ კონსორტი მაქსიმა სორეგიეტაა. ისტორიაში სულ სამ მამაკაცს ჰქონდა ნიდერლანდების კონსორტის წოდება.

ჰოლანდიის დედოფალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სურათი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
Hortense de Beauharnais.jpg ჰორტენზია დე ბოარნე ალექსანდრე დე

ბოარნე

(ბოარნეები)

10 აპრილი, 1783 4 იანვარი, 1802 5 ივნისი, 1806 1 ივლისი, 1810

ქმრის დამხობა

5 ოქტომბერი, 1837 ლუი I

ნიდერლანდების სამეფო კონსორტები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სურათი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
Wilhelmina van Pruisen.jpg ვილჰელმინა

პრუსიელი

ფრიდრიხ ვილჰელმ II,

პრუსიის მეფე

(ჰოენცოლერნები)

18 ნოემბერი,

1774

1 ოქტომბერი,

1791

6 დეკემბერი,

1813

12 ოქტომბერი, 1837 ვილემ I
Anna Pavlovna - Queen of the Netherlands.jpg ანა პავლოვნა

რომანოვა

პავლე I,

რუსეთის იმპერატორი

(რომანოვები)

18 იანვარი,

1795

21 თებერვალი,

1816

7 ოქტომბერი,

1840

7 მარტი, 1849

ქმრის გარდაცვალება

1 მარტი, 1865 ვილემ II
Koningin Sophie Württemberg.jpg სოფია

ვიურტემბერგელი

ვილჰელმ I,

ვიურტემბერგის მეფე

(ვიურტემბერგები)

17 ივნისი,

1818

18 ივნისი,

1839

7 მარტი,

1849

3 ივნისი, 1877 ვილემ III
H.R. Barraud - Emma van Waldeck-Pyrmont (1882).jpg ემა ცუ ვალდეკ

უნდ პირმონტი

გეორგ ვიქტორი,

ვალდეკ უნდ

პირმონტის მთავარი

(ვალდეკები)

2 აგვისტო,

1858

7 იანვარი, 1879 23 ნოემბერი, 1890

ქმრის გარდაცვალება

20 მარტი,

1934

Prince Henry of Holland.jpg ჰაინრიხ

მეკლენბურგ-

შვერინელი

ფრიდრიხ ფრანც II,

მეკლენბურგ-შვერინის

დიდი ჰერცოგი

(მეკლენბურგები)

19 აპრილი,

1876

7 თებერვალი, 1901 3 ივლისი, 1934 ვილჰელმინა
Prince Bernhard 1942.jpg ბერნჰარდ

ცურ ლიპე-

ბისტერფელდი

ბერნჰარდი,

ლიპე-ბისტერფელდის

მთავარი

(ლიპეები)

29 ივნისი,

1911

8 სექტემბერი,

1936

6 სექტემბერი,

1948

30 აპრილი, 1980

ცოლის გადადგომა

1 დეკემბერი,

2004

იულიანა
Prince Claus of the Netherlands 1986.jpg კლაუს ფონ

ამსბერგი

კლაუს ფელიქს

ფონ ამსბერგი

(ამსბერგები)

6 სექტემბერი,

1926

10 მარტი,

1966

30 აპრილი,

1980

6 ოქტომბერი, 2002 ბეატრიქსი
Koningin-maxima-okt-15-s.jpg მაქსიმა

სორეგიეტა

ხორხე სორეგიეტა 17 მაისი,

1971

2 თებერვალი,

2002

30 აპრილი,

2013

ვილემ-

ალექსანდერი

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]