მოზამბიკის ქალაქები

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
(გადამისამართდა გვერდიდან მოზამბიკის ქალაქების სია)
Jump to navigation Jump to search

მოზამბიკის ქალაქები (პორტ. Cidades em Moçambique) — მოზამბიკის ყველაზე მეტად დასახლებული პუნქტების სია. ცხრილის სახით მოცემულია მოზამბიკის ათი უდიდესი ქალაქი. ინტერნეტ-საიტ World Gazeteer-ის მონაცემებით, მოზამბიკში არის 34 ქალაქი 24 000-ზე მეტი მცხოვრებით[1].

უდიდესი ქალაქები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მოზამბიკის უდიდესი ქალაქები (2012 წლის შეფასებით)
გამოსახულება: Maputo seen from southeast - October 2006.jpg Conselho Municipal da Matola.jpg DF-SD-01-01576.jpg Mozambique Provinces Manica 250px.png
სახელწოდება: მაპუტუ (01) მატოლა (02) ნამპულა (03) ბეირა (04) შიმოიო (05)
მოსახლეობა:
(2012 წლის შეფასება[1])
1 149 666 817 008 575 587 441 723 272 875
გამოსახულება: NacalaBeach.jpg Quilimane.jpg Tetesuspensionbridge.JPG MZ-Lichinga.png Mozambique Provinces Cabo Delgado 250px.png
სახელწოდება: ნაკალა (06) კელიმანე (07) ტეტე (08) ლიშინგა (09) პემბა (10)
მოსახლეობა:
(2012 წლის შეფასება[1])
230 229 212 519 181 806 176 451 174 517

უდიდესი ქალაქების გეოგრაფიული განლაგება[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მოზამბიკის ქალაქების სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მოზამბიკის ქალაქები
მოზამბიკის ქალაქები
სახელწოდება მოსახლეობა
ქართული პორტუგალიური 1997 2007 2012[1]
1. მაპუტუ პორტ. Maputo 989 386 1 099 102 1 149 666
2. მატოლა პორტ. Matola 440 927 675 422 817 008
3. ნამპულა პორტ. Nampula 314 965 477 900 575 587
4. ბეირა პორტ. Beira (Moçambique) 412 588 436 240 441 723
5. შიმოიო პორტ. Chimoio 177 608 238 976 272 875
6. ნაკალა პორტ. Nacala Porto 164 309 207 894 230 229
7. კელიმანე პორტ. Quelimane 153 187 192 876 212 519
8. ტეტე პორტ. Tete (cidade) 104 832 152 909 181 806
9. ლიშინგა პორტ. Lichinga 89 043 142 253 176 451
10. პემბა პორტ. Pemba 88 149 141 316 174 517
11. გურუე პორტ. Gurué მ/ა მ/ა 127 953
12. შაი-შაი პორტ. Xai-Xai 103 251 116 343 121 687
13. კუამბა პორტ. Cuamba 59 396 მ/ა 110 474
14. მაშიშე პორტ. Maxixe (Moçambique) 97 173 105 895 108 919
15. ანგოშე პორტ. Angoche 60 495 მ/ა 90 486
16. მონტეპუეზი პორტ. Montepuez 58 594 მ/ა 82 127
17. დუნდუ პორტ. Dondo (Moçambique) 63 757 მ/ა 81 913
18. მოკუბა პორტ. Mocuba 55 923 მ/ა 73 283
19. ინიამბანე პორტ. Inhambane (cidade) 54 157 63 837 68 138
20. მოზამბიკი პორტ. Ilha de Moçambique 44 031 მ/ა 65 860
21. შოკვე პორტ. Chókwè 51 635 მ/ა 64 751
22. შიბუტუ პორტ. Chibuto 47 963 მ/ა 60 146
23. მოატიზე პორტ. Moatize მ/ა 39 073 47 830
24. ნამიალუ Namialo მ/ა მ/ა 38 729
25. მუტუალი Mutuali მ/ა მ/ა 36 208
26. მანიკა პორტ. Manica 20 662 მ/ა 35 302
27. გონდოლა პორტ. Gondola მ/ა მ/ა 33 979
28. მოსიმბოა-და-პრაია პორტ. Mocímboa da Praia მ/ა მ/ა 32 158
29. კატანდიკა პორტ. Catandica მ/ა მ/ა 31 793
30. მანჟაკაზე პორტ. Manjacaze მ/ა მ/ა 27 973
31. ულონგუე პორტ. Ulongué მ/ა მ/ა 27 697
32. მონაპუ პორტ. Monapo მ/ა მ/ა 26 256
33. ვილანკულუში პორტ. Vilanculos მ/ა მ/ა 25 556
34. ბილენე-მასია პორტ. Bilene Macia მ/ა მ/ა 25 361

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Mozambique: largest cities and towns and statistics of their population. World Gazetteer. დაარქივებულია ორიგინალიდან - 2012-07-30. წაკითხვის თარიღი: 2011-05-05. (ინგლისური) (გერმანული) (ფრანგული) (ესპანური)