მიკროკონსოლების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ეს არის მიკროკონსოლების სია, დალაგებული ქრონოლოგიურად. სია შესაძლოა არ იყოს სრულად შევსებული.

მიკროკონსოლები პირველად გამოჩნდა მეშვიდე თაობის კონსოლების პერიოდში. ეს სია არ მოიცავს სხვა სახის ვიდეო თამაშების კონსოლებს, როგორიც არის პორტატიული კონსოლები და სახლის სათამაშო კონსოლებს.

სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელი გამოშვების თარიღი მწარმოებელი
OnLive Q4 2010 OnLive აშშ-ის დროშა
Co-Star 2012 Vizio აშშ-ის დროშა
FX (სერია) 2013 酷优乐 ჩინეთის დროშა
Pandora TV Box 2013 L.C. Smart ჩინეთის დროშა
G-cluster Q2 2013 G-cluster Global ფინეთის დროშა / Broadmedia
Ouya Q2 2013 Ouya Inc. (formerly Boxer8) აშშ-ის დროშა
flarePlay Q4 2013 Flare Entertainment აშშ-ის დროშა
GameStick Q4 2013 PlayJam დიდი ბრიტანეთის დროშა
MOJO Q4 2013 Mad Catz აშშ-ის დროშა
PlayStation TV Q4 2013 Sony იაპონიის დროშა
Xtreamer Multi-Console Q1 2014 Unicorn Information Systems სამხრეთ კორეის დროშა
FunBox Q1 2014 ZTE ჩინეთის დროშა / The9 ჩინეთის დროშა
TE (სერია) 2014 TimeTop ჩინეთის დროშა
G (სერია) 2014 SUBOR ჩინეთის დროშა / Movka Technology ჩინეთის დროშა / UQI Electronics ჩინეთის დროშა
Fire TV Q2 2014 Amazon.com აშშ-ის დროშა
T2 Q2 2014 TCL ჩინეთის დროშა
Tron Vaporware Huawei ჩინეთის დროშა
AK (სერია) 2014 CUIGI Cool ჩინეთის დროშა
运动王II 2014 idong ჩინეთის დროშა
X8 Q3 2014 MeLE ჩინეთის დროშა
Shadow Stick 3 Q3 2014 Baidu ჩინეთის დროშა
Soomax享动体感游戏机 Q3 2014 Soomax ჩინეთის დროშა
LexiBox TV Q3 2014 Lexibook საფრანგეთის დროშა
UT蛋蛋 Q3 2014 UTStarcom ჩინეთის დროშა / Hunan TV ჩინეთის დროშა
X18 2014 DiyoMate Technology ჩინეთის დროშა
TIMEBOX Q4 2014 TIMEBOX ჩინეთის დროშა
Nexus Player Q4 2014 Google აშშ-ის დროშა
Fire TV Stick Q4 2014 Amazon.com აშშ-ის დროშა
G-BOX Q4 2014 Geeya ჩინეთის დროშა
1UP Q4 2014 Le Sheng Century ჩინეთის დროშა
Mars Gamebox I Q4 2014 GPD ჩინეთის დროშა
Mars Gamebox II ??? GPD ჩინეთის დროშა
GI & GII 2014 BigbirdVC ჩინეთის დროშა
智盒 Q4 2014 ZIVOO ჩინეთის დროშა
Warchief Q1 2015 Xiaocong ჩინეთის დროშა / Qihoo 360 ჩინეთის დროშა
Razer Forge TV Q2 2015 Razer აშშ-ის დროშა
SHIELD Android TV Q2 2015 Nvidia აშშ-ის დროშა
魔棒 Q3 2015 Viaplay ჩინეთის დროშა
OBox Q3 2015 Snail Games ჩინეთის დროშა
Playdroid TV Q3 2015 Lexibook საფრანგეთის დროშა
魔蛋娱乐主机 Q3 2015 MHTGAME ჩინეთის დროშა
Flare Play 2.0 Q4 2015 Flare Entertainment აშშ-ის დროშა / PlayJam დიდი ბრიტანეთის დროშა
(მე-4 თაობა) Apple TV Q4 2015 Apple Inc. აშშ-ის დროშა
miniStation Q4 2015 Tencent ჩინეთის დროშა
飞智游戏盒子 2015 Flydigi ჩინეთის დროშა
致酷游戏主机 2015 Zigkko ჩინეთის დროშა
沃豆小盒KL2020 2015 China Unicom ჩინეთის დროშა / Hunan TV ჩინეთის დროშა
Eagle Box 2015 Maxpo ჩინეთის დროშა / SmartBB
ZRRO გაუქმდა ZRRO ისრაელის დროშა
GEM Box Q3 2016 EMTEC საფრანგეთის დროშა / GameFly აშშ-ის დროშა
Skyworth miniStation Q3 2016 Skyworth ჩინეთის დროშა / Tencent ჩინეთის დროშა
Apple TV 4K Q3 2017 Apple აშშ-ის დროშა
PhoenixOne Q3 2018 北京超卓科技 ჩინეთის დროშა
SouljaGame Fuze Q4 2018 Cdragon ჩინეთის დროშა
Atari VCS Q3 2019 Atari აშშ-ის დროშა
QEUS Vaporware Snakebyte გერმანიის დროშა
GamePop ??? BlueStacks აშშ-ის დროშა
Z6C Vaporware Zero Devices ჩინეთის დროშა

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]