მანტუის კონსორტთა სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
ნავიგაციაზე გადასვლა ძიებაზე გადასვლა

მანტუის კონსორტთა სიაში წარმოდგენილია იმ ქალთა სია, რომლებიც დაქორწინებულნი იყვნენ მანტუის მონარქებზე. სხვადასხვა პერიოდში ისინი ფლობდნენ მანტუის სენიორას, მარკიზას, საბოლოოდ კი ჰერცოგის წოდებას. 1531 წლიდან მანტუის ჰერცოგინიები მონფერატის კონსორტებიც გახდნენ, რის გამოც ამ ორ საჰერცოგოს ამის შემდეგ ერთი და იგივე კონსორტი ჰყავდათ ხოლმე. წოდება საბოლოოდ 1710 წელს, გონძაგას დინასტიის შეწყდომის გამო გაუმდა და საჰერცოგოც ჰაბსბურგთა მონარქიაში შევიდა.

მანტუის სენიორები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
კატერინა

მალატესტა

?

(მალატესტები)

? ? ? ? ? ლუიჯი I
ნოველა

მალასპინა

?

(მალასპინები)

? 1340 18 იანვარი, 1360

ქმრის გარდაცვალება

?
აგნესა პიკო ფრანჩესკო პიკო ? ? ? ? ? გვიდო
CAMILLA BECCARIA.jpg კამილა

ბეკარია

? ? ? ? ? ?
ბეატრიჩე

ბარელი

ოდოარდო,

ბარის გრაფი

? ? ? ? ?
ALDA D'ESTE.jpg ალდა დ’ესტე ობიცო III,

ფერარის

მარკიზი

(დ'ესტეები)

18 ივლისი,

1333

16 თებერვალი,

1356

22 სექტემბერი,

1369

24 სექტემბერი, 1381 ლუიჯი II
აგნესა

ვისკონტი

ბერნაბო,

მილანის

სენიორი

(ვისკონტები)

1362 25 დეკემბერი,

1380

4 ოქტომბერი,

1382

1391 ფრანჩესკო I
Маргарита Малатеста.jpg მარგერიტა

მალატესტა

გალეოტო I,

რიმინის

სენიორი

(მალატესტები)

1370 1393 28 თებერვალი, 1399
Andrea Mantegna 055.jpg პაოლა

მალატესტა

მალატესტა V,

რიმინის

სენიორი

(მალატესტები)

? 1409 22 სექტემბერი, 1433

მარკიზა გახდა

1449 ჯანფრანჩესკო I

მანტუის მარკიზები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
Andrea Mantegna 055.jpg პაოლა

მალატესტა

მალატესტა V,

რიმინის

სენიორი

(მალატესტები)

? 1409 22 სექტემბერი,

1433

23 სექტემბერი, 1444

ქმრის გარდაცვალება

1449 ჯანფრანჩესკო I
Andrea Mantegna 056 detail.jpg ბარბარა

ბრანდენბურგელი

იოჰანი,

ბრანდენბურგ-

კულმბახის

მარკგრაფი

(ჰოენცოლერნები)

1423 12 ნოემბერი,

1433

23 სექტემბერი,

1444

12 ივნისი, 1478

ქმრის გარდაცვალება

7 ნოემბერი,

1481

ლუიჯი III
MargareteBayMantua.jpg მარგარეტ

ბავარიელი

ალბრეხტ III,

ბავარიის

ჰერცოგი

(ვიტელსბახები)

1 იანვარი,

1442

10 მაისი,

1463

12 ივნისი,

1478

14 ოქტომბერი, 1479 ფედერიკო I
Isabella d'Este palazzo ducale.jpg იზაბელა დ’ესტე ერკოლე I,

ფერარის ჰერცოგი

(დ’ესტეები)

18 მაისი,

1474

12 თებერვალი, 1490 29 მარტი, 1519

ქმრის გარდაცვალება

13 თებერვალი,

1539

ფრანჩესკო II
Portrait believed to depict Margherita Paleologo by Giulio Romano.jpg მარგერიტა

პალეოლოგინა

გულიელმო IX,

მონფერატის

მარკიზი

(პალეოლოგოსები)

11 აგვისტო,

1510

3 ოქტომბერი, 1531 25 მარტი, 1530

ჰერცოგინია გახდა

28 დეკემბერი,

1566

ფედერიკო II

მანტუის ჰერცოგინიები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პორტრეტი სახელი მამა&დინასტია დაიბადა იქორწინა მმართ.

დასაწყისი

მმართ.

დასასრული

გარდაიცვალა მეუღლე
Portrait believed to depict Margherita Paleologo by Giulio Romano.jpg მარგერიტა

პალეოლოგინა

გულიელმო IX,

მონფერატის

მარკიზი

(პალეოლოგოსები)

11 აგვისტო,

1510

3 ოქტომბერი, 1531 28 აგვისტო, 1540

ქმრის გარდაცვალება

28 დეკემბერი,

1566

ფედერიკო II
Cranach the Younger Catherine of Austria.jpg კათარინა

ავსტრიელი

ფერდინანდ I,

საღვთო რომის

იმპერატორი

(ჰაბსბურგები)

15 სექტემბერი,

1533

22 ოქტომბერი, 1549 22 თებერვალი, 1550

ქმრის გარდაცვალება

28 თებერვალი,

1572

ფრანჩესკო III
Anonym Erzherzogin Eleonore.jpg ელეონორა

ავსტრიელი

2 ნოემბერი,

1534

26 აპრილი, 1561 14 აგვისტო, 1587

ქმრის გარდაცვალება

5 აგვისტო, 1594 გულიელმო I
Elenora de Medici.jpg ელეონორა

მედიჩი

ფრანჩესკო I,

ტოსკანის დიდი

ჰერცოგი

(მედიჩები)

28 თებერვალი,

1567

29 აპრილი,

1584

14 აგვისტო,

1587

9 სექტემბერი, 1611 ვინჩენცო I
Margherita of Savoy duchess of Mantova.jpg მარგერიტა

სავოიელი

კარლო ემანუელე I,

სავოიის ჰერცოგი

(სავოიელები)

28 აპრილი,

1589

19 თებერვალი,

1608

9 თებერვალი,

1612

22 დეკემბერი, 1612

ქმრის გარდაცვალება

29 ივნისი, 1655 ფრანჩესკო IV
Catherine De Medici, Governor of Siena.jpg კატერინა

მედიჩი

ფერდინანდო I,

ტოსკანის დიდი

ჰერცოგი

(მედიჩები)

2 მაისი, 1593 16 თებერვალი, 1617 29 ოქტომბერი, 1626

ქმრის გარდაცვალება

17 აპრილი, 1629 ფერდინანდო I
Presumed portrait of Anne Marie d'Orléans, misidentified with Isabella Gonzaga di Novellara.jpg იზაბელა

გონძაგა

ალფონსო,

ნოველარას

მარკიზი

(გონძაგები)

1576 1616 29 ოქტომბერი,

1626

1627 ვინჩენცო II
Ritratto di Isabella Clara d’Austria.PNG იზაბელა კლარა

ავსტრიელი

ლეოპოლდ V,

ავსტრიის

ერცჰერცოგი

(ჰაბსბურგები)

12 აგვისტო,

1629

7 ნოემბერი, 1649 14 აგვისტო, 1665

ქმრის გარდაცვალება

24 თებერვალი,

1685

კარლო II
Ritratto di Anna Isabella Gonzaga di Guastalla.png ანა იზაბელა

გონძაგა

ფერანტე III,

გუასტალის

ჰერცოგი

(გონძაგები)

12 თებერვალი,

1655

1670 11 აგვისტო, 1703 კარლო III
Suzanne Henriette of Lorraine duchess of Mantova.jpg სიუზან

ანრიეტა

ლოთარინგიელი

შარლ III,

ელბეფის ჰერცოგი

(გიზები)

1 თებერვალი,

1686

8 ნოემბერი, 1704 5 ივლისი, 1708

ქმრის გარდაცვალება

19 დეკემბერი,

1710

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]