ლანა დელ რეის სიმღერების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ამერიკელმა მომღერალმა და სიმღერების ავტორმა ლანა დელ რეიმ გამოსცა სამი სტუდიური ალბომი, ოთხი EP, 19 სინგლი და 16 მუსიკალური ვიდეო. მსოფლიო მასშტაბით მას გაყიდული აქვს შვიდ მილიონზე მეტი ალბომი და 12 მილიონზე მეტი სინგლი. აქ წარმოდგენილია მის მიერ ჩაწერილი სიმღერების სია.

სიმღერები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სექციების სია
A · B · C · D · F · G · H · I · J · K · L · M · N · O · P · Q · R · S · T · U · V · W · Y
სიმბოლო
სიმღერა გამოცემულია სინგლზე აღნიშნავს სინგლის გამოცემის თარიღს
სიმღერა შემსრულებელი ავტორ(ებ)ი ალბომ(ებ)ი წელი წყარო
"American" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
ემილ ჰეინი
Paradise 2012 [1]
"Bel Air" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
დენ ჰითი
Paradise
Tropico
2012
2013
[1]
[2]
"Big Eyes" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
დენ ჰითი
Big Eyes 2014 [3]
"Black Beauty" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Ultraviolence 2014 [4]
"Blue Jeans" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ემილ ჰეინი
დენ ჰითი
Lana Del Rey
Born to Die
2012 [5]
[6]
"Blue Velvet" dagger ლანა დელ რეი ლი მორისი
ბერნი უეინი
Paradise 2012 [1]
"Body Electric" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Paradise
Tropico
2012
2013
[1]
[2]
"Born to Die" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ჯასტინ პარკერი
Lana Del Rey
Born to Die
2012 [5]
[6]
"Brite Lites" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი Lana Del Ray 2010
"Brooklyn Baby" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ბარი ო'ნილი
Ultraviolence 2014 [4]
"Burning Desire" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ჯასტინ პარკერი
Paradise 2012 [1]
"Carmen" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ჯასტინ პარკერი
Born to Die 2012 [6]
"Chet Baker" (საკონცერტო) Mando Diao და ლანა დელ რეი გუსტაფ ნორინი
ბიორნ დიქსგორდი
Above and Beyond – MTV Unplugged 2010 [7]
"Cola" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Paradise 2012 [1]
"Cruel World" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ბლეიკ სტრენეთენი
Ultraviolence 2014 [4]
"Dark Paradise" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Born to Die 2012 [6]
"Dayglo Reflection" ბობი უომეკი და ლანა დელ რეი დეიმონ ოლბარნი
სემ კუკი
ლანა დელ რეი
ჰაროლდ პეინი
რიჩარდ რასელი
ბობი უომეკი
The Bravest Man in the Universe 2012 [8]
"Diet Mountain Dew" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
მაიკ დელი
Born to Die 2012 [6]
"Flipside" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ბლეიკ სტრენეთენი
Ultraviolence 2014 [4]
"Florida Kilos" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
დენ აუერბახი
ჰარმონი კორინი
Ultraviolence 2014 [4]
"For K, Pt. 2" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი Lana Del Ray 2010
"Fucked My Way Up to the Top" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
დენიელ ჰითი
Ultraviolence 2014 [4]
"Ghetto Baby" dagger შერილ კოული1 ლანა დელ რეი
როი კერი
ანუ პილაი
A Million Lights 2012 [9]
"Gods & Monsters" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ტიმ ლერკომბი
Paradise
Tropico
2012
2013
[1]
[2]
"Gramma (Blue Ribbon Sparkler Trailer Heaven)" ლიზი გრანტი
ლანა დელ რეი
ელიზაბეთ გრანტი
დევიდ კენი
Kill Kill
Lana Del Ray
2008
2010
[10]
"Gloria" (საკონცერტო) Mando Diao და ლანა დელ რეი ბიორნ დიქსგორდი
გუსტაფ ნორინი
Above and Beyond – MTV Unplugged 2010 [7]
"Guns and Roses" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Ultraviolence 2014 [4]
"Hotel Sayre" კრეიგ არმსტრონგი და ლანა დელ რეი კრეიგ არმსტრონგი The Great Gatsby (Orchestral Score) 2013 [11]
"I Can Fly" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
დიდი თვალები 2014 [3]
"Is This Happiness" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Ultraviolence 2014 [4]
"Jump" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი Lana Del Ray 2010
"Kill Kill" ლიზი გრანტი
ლანა დელ რეი
ელიზაბეთ გრანტი Kill Kill
Lana Del Ray
2008
2010
[10]
"Live My Life" Tamarama2 დევიდ კენი
ჯეი ლიონი
ნიკოლას პოტსი
Tamarama 2010
"Lolita" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ლიამ ჰაუ
ჰანა რობინსონი
Born to Die 2012 [6]
"Lover's Fate" ელის ბრაიტსკაი3 ელის ბრაიტსკაი Box of Me 2013
"Lucky Ones" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Born to Die 2012 [6]
"Magic Tree and I Let Myself Go" კრეიგ არმსტრონგი და ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ვაუტერ დე ბაკერი
რიკ ნაუელზი
კრეიგ არმსტრონგი
The Great Gatsby (Orchestral Score) 2013 [11]
"Mermaid Motel" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი Lana Del Ray 2010
"Million Dollar Man" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
კრის ბრეიდი
Born to Die 2012 [6]
"Money Power Glory" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
გრეგ კერსტინი
Ultraviolence 2014 [4]
"National Anthem" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ჯასტინ პარკერი
The Nexus
Born to Die 2012 [6]
"Off to the Races" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ტიმ ლერკომბი
Lana Del Rey
Born to Die
2012 [5]
[6]
"Oh Say Can You See" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი Lana Del Ray 2010
"Old Money" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
დენიელ ჰითი
რობი ფიცსიმონსი
Ultraviolence 2014 [4]
"Once Upon a Dream" dagger ლანა დელ რეი ჯეკ ლოურენსი მალეფისენტი 2014 [12]
"The Other Woman" ლანა დელ რეი ჯესი მეი რობინსონი Ultraviolence 2014 [4]
"Pawn Shop Blues" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი
დევიდ კენი
Lana Del Ray 2010
"Pretty When You Cry" ლანა დელ რეი ბლეიკ სტრენეთენი
ლანა დელ რეი
Ultraviolence 2014 [4]
"Put Me in a Movie" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი Lana Del Ray 2010
"Queen of the Gas Station" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი
დევიდ კენი
Lana Del Ray 2010
"Radio" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ჯასტინ პარკერი
Born to Die 2012 [6]
"Raise Me Up (Mississippi South)" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი Lana Del Ray 2010
"Ride" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ჯასტინ პარკერი
Paradise 2012 [1]
"Sad Girl" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Ultraviolence 2014 [4]
"Shades of Cool" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Ultraviolence 2014 [4]
"Smarty" ლანა დელ რეი ელიზაბეთ გრანტი
დევიდ კენი
Lana Del Ray 2010
"Spender" Smiler და ლანა დელ რეი შირლი ბეისი All I Know 2012 [13]
"Summertime Sadness" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Born to Die 2012 [6]
"This Is What Makes Us Girls" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ტიმ ლერკომბი
ჯიმ ირვინი
Born to Die 2012 [6]
"Two Minutes to Four and Reunited" კრეიგ არმსტრონგი და ლანა დელ რეი კრეიგ არმსტრონგი The Great Gatsby (Orchestral Score) 2013 [11]
"Ultraviolence" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
დენიელ ჰითი
Ultraviolence 2014 [4]
"Video Games" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
ჯასტინ პარკერი
Lana Del Rey
Born to Die
2012 [5]
[6]
"West Coast" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
Ultraviolence 2014 [4]
"Without You" ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
საშა სკარბეკი
Born to Die 2012 [6]
"Yayo" ლიზი გრანტი
ლანა დელ რეი
ლანა დელ რეი
ელიზაბეთ გრანტი Kill Kill
Lana Del Ray
Paradise
2008
2010
2012
[10]

[1]
"Young and Beautiful" dagger ლანა დელ რეი ლანა დელ რეი
რიკ ნაუელზი
The Great Gatsby: Music from Baz Luhrmann's Film 2013 [14]

შენიშვნები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. ^  დელ რეი ასრულებს ვოკალ სიმღერაში "Ghetto Baby", მაგრამ სიმღების ოფიციალურ სიაში არ არის მითითებული, როგორც მონაწილე შემსრულებელი.
  2. ^  დელ რეი ასრულებს ვოკალ სიმღერაში "Live My Life", მაგრამ სიმღების ოფიციალურ სიაში არ არის მითითებული, როგორც მონაწილე შემსრულებელი.
  3. ^  დელ რეი ასრულებს ვოკალ სიმღერაში "Lover's Fate", მაგრამ სიმღების ოფიციალურ სიაში არ არის მითითებული, როგორც მონაწილე შემსრულებელი.

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 1.8 Paradise (Media notes). Lana Del Rey. Polydor Records. Interscope Records. Stranger Records. 2012. 
  2. 2.0 2.1 2.2 Tropico (Media notes). Lana Del Rey. Polydor Records. Interscope Records. 2013. 
  3. 3.0 3.1 Willman, Chris. 'Big Eyes': The Story Behind Lana Del Rey's Stunning Secret Songs (November 18, 2014). წაკითხვის თარიღი: December 6, 2014.
  4. 4.00 4.01 4.02 4.03 4.04 4.05 4.06 4.07 4.08 4.09 4.10 4.11 4.12 4.13 4.14 4.15 Ultraviolence (Media notes). Lana Del Rey. Polydor Records. Interscope Records. 2013. 
  5. 5.0 5.1 5.2 5.3 Lana Del Rey (Media notes). Lana Del Rey. Interscope Records. Stranger Records. 2012. 
  6. 6.00 6.01 6.02 6.03 6.04 6.05 6.06 6.07 6.08 6.09 6.10 6.11 6.12 6.13 6.14 Born to Die (Media notes). Lana Del Rey. Polydor Records. Interscope Records. Stranger Records. 2012. 
  7. 7.0 7.1 Above and Beyond – MTV Unplugged (Media notes). Mando Diao. Musica de la Santa. 2010. 
  8. The Bravest Man in the Universe (Media notes). Bobby Womack. XL Recordings. 2012. 
  9. A Million Lights (Media notes). Cheryl Cole. Fascination Records. 2012. 
  10. 10.0 10.1 10.2 Kill Kill (Media notes). Lizzy Grant. 5 Points Records. 2008. 
  11. 11.0 11.1 11.2 The Great Gatsby (Orchestral Score) (Media notes). Craig Armstrong. Interscope Records. 2013. 
  12. Maleficent (Media notes). Walt Disney Records. 2014. 
  13. All I Know (Media notes). Smiler. 2012. 
  14. The Great Gatsby: Music from Baz Luhrmann's Film (Media notes). Interscope Records. 2013.