კრისტოფერ ნოლანის ჯილდოების და ნომინაციების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

This is a list of awards and nominations received by რეჟისორი Christopher Nolan.

სექციების სია

Organizations[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ოსკარი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 ორიგინალური სცენარი
მემენტო
ნომინირებული
2010 ორიგინალური სცენარი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო სურათი ნომინირებული

AFI Awards[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 AFI Movie of the წელი
მემენტო
ნომინირებული
AFI Screenwriter of the წელი გამარჯვებული

ბაფტა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2010 საუკეთესო ფილმი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი ნომინირებული

Critics Choice Awards[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სურათი
მემენტო
ნომინირებული
საუკეთესო სცენარი გამარჯვებული
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო Action ფილმი გამარჯვებული
2010 საუკეთესო სურათი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი ნომინირებული
საუკეთესო Action ფილმი გამარჯვებული

ოქროს გლობუსი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სცენარი
მემენტო
ნომინირებული
2010 საუკეთესო მხატვრული ფილმი - დრამა
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო სცენარი ნომინირებული

Independent Spirit Awards[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სრულმეტრაჟიანი ფილმი
მემენტო
გამარჯვებული
საუკეთესო რეჟისორი გამარჯვებული
საუკეთესო სცენარი გამარჯვებული

Saturn Awards[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2005 საუკეთესო Fantasy ფილმი
ბეტმენი: დასაწყისი
გამარჯვებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო სცენარი გამარჯვებული
2008 საუკეთესო Action/Adventure/Thriller ფილმი
ბნელი რაინდი
გამარჯვებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო სცენარი გამარჯვებული

გილდიების დაჯილდოებები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ამერიკის რეჟისორთა გილდია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო რეჟისურა - მხატვრული ფილმი
მემენტო
ნომინირებული
2008
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
2010
დასაწყისი
ნომინირებული

ამერიკის პროდიუსერთა გილდია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
2010
დასაწყისი
ნომინირებული

ამერიკის სცენარისტთა გილდია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2008 საუკეთესო ადაპტირებული სცენარი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
2010 საუკეთესო ორიგინალური სცენარი
დასაწყისი
გამარჯვებული

Critics groups[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

African-American ფილმი Critics Association[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
გამარჯვებული
2010 საუკეთესო სურათი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი გამარჯვებული

ოსტინის კინოკრიტიკოსთა ასოციაცია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2008 საუკეთესო ფილმი
ბნელი რაინდი
გამარჯვებული
საუკეთესო რეჟისორი გამარჯვებული
საუკეთესო ადაპტირებული სცენარი გამარჯვებული
2010 საუკეთესო ფილმი
დასაწყისი
მე-3 ადგილი

ბოსტონის კინოკრიტიკოსთა საზოგადოება[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სცენარი
მემენტო
გამარჯვებული

ჩიკაგოს კინოკრიტოკოსთა ასოციაცია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სცენარი
მემენტო
გამარჯვებული
ყველაზე იმედისმომცემი რეჟისორი ნომინირებული
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ადაპტირებული სცენარი ნომინირებული
2010 საუკეთესო სურათი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი გამარჯვებული

Dallas-Fort Worth კინოკრიტიკოსთან ასოციაცია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 Russell Smith Award
მემენტო
გამარჯვებული
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
2010 საუკეთესო სურათი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო სცენარი ნომინირებული

დენვერის კინოკრიტიკოსთა საზოგადოება[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2010 საუკეთესო რეჟისორი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო სცენარი (ორიგინალური) გამარჯვებული

ფლორიდის კინოკრიტიკოსთა წრე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სცენარი
მემენტო
გამარჯვებული
2010 საუკეთესო ორიგინალური სცენარი
დასაწყისი
გამარჯვებული

კანზასის კინოკრიტიკოსთა წრე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2008 საუკეთესო Science Fiction, Fantasy or Horror ფილმი
ბნელი რაინდი
გამარჯვებული
2010 საუკეთესო რეჟისორი
დასაწყისი
გამარჯვებული
საუკეთესო სცენარი - ორიგინალური გამარჯვებული
საუკეთესო Science Fiction, Fantasy or Horror ფილმი გამარჯვებული

ლას ვეგასის კინოკრიტიკოსთა საზოგადოება[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სცენარი
მემენტო
გამარჯვებული
2010 საუკეთესო სურათი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო სცენარი ნომინირებული

ლონდონის კინოკრიტიკოსთა წრე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2000 წლის ფილმი
მემენტო
ნომინირებული
წლის ბრიტანელი რეჟისორი ნომინირებული
წლის ბრიტანელი სცენარისტი გამარჯვებული
2002 წლის ბრიტანელი რეჟისორი
ინსომნია
გამარჯვებული
2005 წლის ბრიტანელი რეჟისორი
ბეტმენი: დასაწყისი
ნომინირებული
2006 წლის ბრიტანელი რეჟისორი
პრესტიჟი
ნომინირებული
2008 წლის ბრიტანელი რეჟისორი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
2010 წლის რეჟისორი
დასაწყისი
ნომინირებული
წლის ბრიტანელი რეჟისორი ნომინირებული

ლოს ანჯელესის კინოკრიტიკოსთა ასოციაცია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სცენარი
მემენტო
გამარჯვებული
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული

ოკლაჰომას კინოკრიტიკოსთა წრე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2008 საუკეთესო ფილმი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
2010 საუკეთესო ფილმი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი გამარჯვებული

Online კინოკრიტიკოსთა საზოგადოება[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სურათი
მემენტო
გამარჯვებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ადაპტირებული სცენარი გამარჯვებული
საუკეთესო Breakthrough რეჟისორი გამარჯვებული
2006 საუკეთესო ადაპტირებული სცენარი
პრესტიჟი
ნომინირებული
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი გამარჯვებული
საუკეთესო ადაპტირებული სცენარი ნომინირებული
2010 საუკეთესო სურათი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი გამარჯვებული

ფენიქსის კინოკრიტიკოსთა საზოგადოება[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სურათი
მემენტო
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი გამარჯვებული
საუკეთესო ახალბედა გამარჯვებული
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
2010 საუკეთესო სურათი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი გამარჯვებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი გამარჯვებული

Southeastern კინოკრიტიკოსთა ასოციაცია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სურათი
მემენტო
გამარჯვებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი გამარჯვებული
2008 საუკეთესო სურათი
ბნელი რაინდი
ნომინირებული
2010 საუკეთესო სურათი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი ნომინირებული

ტორონტოს კინოკრიტიკოსთა ასოციაცია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 საუკეთესო სურათი
მემენტო
გამარჯვებული
საუკეთესო სცენარი გამარჯვებული
2010 საუკეთესო რეჟისორი
დასაწყისი
ნომინირებული

ვაშინგტონის კინოკრიტიკოსთა ასოციაცია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2010 საუკეთესო ფილმი
დასაწყისი
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი ნომინირებული
საუკეთესო ორიგინალური სცენარი გამარჯვებული

კინოფესტივალები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Deauville American ფილმი Festival[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2000 Grand Jury Prize
მემენტო
ნომინირებული
CinéLive Award გამარჯვებული
Critics Award გამარჯვებული
Jury Special Prize გამარჯვებული

Dinard British ფილმი Festival[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
1999 ოქროსჰიჩკოკი
დევნა
ნომინირებული
ვერცხლის ჰიჩკოკი გამარჯვებული

ჰოლივუდის კინოფესტივალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2008 Hollywood Movie of the წელი
ბნელი რაინდი
გამარჯვებული
2010
დასაწყისი
გამარჯვებული

ნიუპორტის საერთაშორისო კინოფესტივალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
1999 საუკეთესო ფილმი
დევნა
ნომინირებული
საუკეთესო რეჟისორი გამარჯვებული

როტერდამის საერთაშორისო კინოფესტივალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
1999 საუკეთესო ფილმი
დევნა
გამარჯვებული

Sitges კინოფესტივალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2000 Catalan Screenwriter's Critic and Writer's Association Prize
მემენტო
გამარჯვებული

Slamdance კინოფესტივალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
1999 Grand Jury Prize
დევნა
ნომინირებული
Black & White Award გამარჯვებული

სანდენსის კინოფესტივალი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

წელი კატეგორია ფილმი შედეგი
2001 Grand Jury Prize - Dramatic
მემენტო
ნომინირებული
Waldo Salt Screenსცენარი Award გამარჯვებული