კარიბის ზღვის აუზის ქვეყნების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ქვეყნების და დამოკიდებული ტერიტორიების სია, რომლებსაც გარს ერტყმის კარიბის ზღვა.

კონტინენტალური ქვეყნები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქვეყანა/ ტერიტორია ფართობი, კმ² მოსახლეობა, ად. სახელმწიფო ენა
მექსიკის დროშა მექსიკა[1] 1 972 550 107 449 525 ესპანური
დროშა: კოლუმბია კოლუმბია 1 138 910 42 954 279 ესპანური
ვენესუელის დროშა ვენესუელა 916 445 27 730 469 ესპანური
დროშა: ნიკარაგუა ნიკარაგუა 129 494 5 128 517 ესპანური
ჰონდურასის დროშა ჰონდურასი 112 090 6 975 204 ესპანური
დროშა: გვატემალა გვატემალა[2] 108 890 11 237 196 ესპანური
პანამის დროშა პანამა 75 517 3 232 000 ესპანური
დროშა: კოსტა-რიკა კოსტა-რიკა 51 100 4 327 000 ესპანური
დროშა: ბელიზი ბელიზი 22 966 315 000 ინგლისური

კუნძულოვანი ქვეყნები და ტერიტორიები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ქვეყანა/ ტერიტორია ფართობი, კმ² მოსახლეობა, ად. სახელმწიფო ენა
დროშა: კუბა კუბა 110 860 11 382 000 ესპანური
დროშა: დომინიკელთა რესპუბლიკა დომინიკანელთა რესპუბლიკა 48 442 9 183 394 ესპანური
ჰაიტის დროშა ჰაიტი 27 750 8 528 000 ფრანგული, ჰაიტიური კრეოლი
დროშა: იამაიკა იამაიკა 10 991 2 651 000 ინგლისური
პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო (აშშ) 9104 3 955 000 ესპანური, ინგლისური
ტრინიდადი და ტობაგოს დროშა ტრინიდადი და ტობაგო 5128 1 305 000 ინგლისური
დროშა: საფრანგეთი საფრანგეთი (გვადელუპა, მარტინიკა) 2756 544 000 ფრანგული
დროშა: დომინიკა დომინიკა 754 79 000 ინგლისური
სენტ-ლუსიის დროშა სენტ-ლუსია 617 161 000 ინგლისური
კიურასაოს დროშა კიურასაო (ნიდერლანდები) 444 141 766 ნიდერლანდური და პაპიამენტო
დროშა: ანტიგუა და ბარბუდა ანტიგუა და ბარბუდა 442 81 000 ინგლისური
დროშა: ბარბადოსი ბარბადოსი 431 279 000 ინგლისური
სენტ-ვინსენტისა და გრენადინების დროშა სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 389 119 000 ინგლისური
დროშა: ამერიკის ვირჯინიის კუნძულები ამერიკის ვირჯინიის კუნძულები (აშშ) 346 112 000 ინგლისური
დროშა: გრენადა გრენადა 344 103 000 ინგლისური
ნიდერლანდების დროშა ნიდერლანდები (ბონეირი, სინტ-ესტატიუსი და საბა) 322 18 012 ნიდერლანდური, ინგლისური, პაპიამენტო
კაიმანის კუნძულების დროშა კაიმანის კუნძულები (დიდი ბრიტანეთი) 264 48 000 ინგლისური
სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა სენტ-კიტსი და ნევისი 261 43 000 ინგლისური
დროშა: არუბა არუბა (ნიდერლანდები) 193 99 000 ნიდერლანდური, პაპიამენტო
დროშა: ბრიტანეთის ვირჯინიის კუნძულები ბრიტანეთის ვირჯინიის კუნძულები (დიდი ბრიტანეთი) 153 22 000 ინგლისური
დროშა: ანგილია ანგილია (დიდი ბრიტანეთი) 102 12 000 ინგლისური
მონსერატის დროშა მონსერატი (დიდი ბრიტანეთი) 102 4000 ინგლისური
სენ-მარტენის დროშა სენ-მარტენი (საფრანგეთი) 53 33 000 ფრანგული
სინტ-მარტენის დროშა სინტ-მარტენი (ნიდერლანდები) 34 40 917 ნიდერლანდური
სენ-ბართელმის დროშა სენ-ბარტელმი (საფრანგეთი) 21 8000 ფრანგული
აშშ-ის დროშა აშშ აშშ-ის მიმდებარე მცირე კუნძულები[3]:
ნავასა, სერანილია (Serranilla)[4] და ბახო-ნუევო[4]
5 0 ინგლისური
  1. კარიბის ზღვა გარს ერტყმის იუკატანის ნახევარკუნძულის მხოლოდ სამხრეთ-აღმოსავლეთ ნაწილს
  2. ამატიკეს უბის სამხრეთ-დასავლეთი ნაპირი
  3. სადავოა, იხ. კანონი გუანოს შესახებ
  4. 4.0 4.1 შედის კოლუმბიის რესპუბლიკის სან-ანდრეს-ი-პროვიდენსიის დეპარტამენტის შემადგენლობაში