იურული პარკის ვიდეო თამაშების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
Jurassic Park (franchise logo).png
ჟანრები
დეველოპერ(ებ)ი
გამომცემელი
პლატფორმები
პირველი გამოცემა „Jurassic Park“ (NES)
ივლისი, 1993
ბოლო გამოცემა „Jurassic World Evolution“
12 ივნისი, 2018

1993 წელს, სრულმეტრაჟიანი ფილმის, „იურული პარკის“ დაანონსების შემდეგ, რომელიც დაფუძნებულია მაიკლ კრაიტონის ამავე სახელწოდების რომანზე, ვიდეო თამაშების დეველოპერმა კომპანიებმა Ocean Software, BlueSky Software და Sega მოიპოვეს ლიცენზია „იურული პარკის“ ვიდეო თამაშების წარმოებაზე. 1997 წელს სხვადასხვა დეველოპერმა, მათ შორის DreamWorks Interactive-მა და Appaloosa Interactive-მა შეიმუშავეს რამდენიმე თამაში 9 სხვადასხვა პლატფორმისთვის, რომლებიც დაამთხვიეს ფილმის გაგრძელების, იურული პარკი: დაკარგული ქვეყანა გამოსვლას.

2001 წელს შეიქმნა „იურული პარკი III“-ზე დაფუძნებული შვიდი თამაში, მათ შორის სამი Game Boy Advance-ისთვის და სამიც პერსონალური კომპიუტერებისათვის. 2015 წელს გამოვიდა თამაში „Lego Jurassic World“, რომელიც სერიის პირველ ოთხი ფილმის მოტივებზეა აგებული. 1994 წლის შემდეგ, აგრეთვე იწარმოება ისეთი თამაშები, რომელბიც პირდაპირ არ არის დაკავშირებული რომელიმე ფილმთან.

ვიდეო თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

1990-იან წლებში გამოსული თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური დეტალები

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1993
ევრ 1993
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1993—NES, Game Boy
შენიშვნები:
  • შექმნა Ocean Software-მა.
  • გამოსცა Ocean Software-მა.
  • დაფუძნებულია 1993 წლის ფილმზე „იურული პარკი“.




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1993
ევრ 1993
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1993—SNES
შენიშვნები:
  • შექმნა Ocean Software-მა.
  • გამოსცა Ocean Software-მა.
  • დაფუძნებულია 1993 წლის ფილმზე „იურული პარკი“.




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1993
ევრ 1993
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1993—Sega Genesis/Sega Mega Drive
შენიშვნები:



Jurassic Park

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1993
ევრ 1993
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1993—Game Gear, Master System
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1993
ევრ 1993
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1993—Sega CD
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ევრ 1993
ჩრდ.ამ. 1994
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1993—Amiga/DOS
შენიშვნები:
  • შექმნა Ocean Software-მა.
  • გამოსცა Ocean Software-მა.
  • დაფუძნებულია 1993 წლის ფილმზე „იურული პარკი“.




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1994
ევრ 1994
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1994—არკადა
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1994
ევრ 1994
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1994—SNES, Game Boy
შენიშვნები:
  • შექმნა Ocean Software-მა.
  • გამოსცა Ocean Software-მა.
  • დაფუძნებულია 1993 წლის ფილმზე „იურული პარკი“.




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1994
ევრ 1994
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1994—3DO Interactive Multiplayer
შენიშვნები:
  • შექმნა Universal Interactive-მა.
  • გამოსცა Universal Interactive-მა.
  • დაფუძნებულია 1993 წლის ფილმზე „იურული პარკი“.




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1994
ევრ 1994
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1994—Sega Genesis/Sega Mega Drive
შენიშვნები:



Jurassic Park: Paint and Activity Center

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1994
ევრ 1994
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1994—DOS
შენიშვნები:
  • შექმნა Hi Tech Entertainment-მა.
  • გამოსცა by Hi Tech Entertainment-მა.
  • დაფუძნებულია 1993 წლის ფილმზე „იურული პარკი“.



Jurassic Park – The Ride Online Adventure

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1996
ევრ 1996
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1996—ონლაინში
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1997
ევრ 1997
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1997—PlayStation, Sega Saturn
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1997
ევრ 1997
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1997—Sega Genesis/Sega Mega Drive
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1997
ევრ 1997
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1997—Game Boy, Game Gear, Game.com, R-Zone
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1997
ევრ 1997
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1997—Microsoft Windows/PC
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1997
ევრ 1997
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1997—არკადა
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1998
ევრ 1998
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1998—Microsoft Windows/PC
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 1999
ევრ 1999
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
1999—PlayStation
შენიშვნები:
  • შექმნა Black Ops Entertainment და DreamWorks Interactive.
  • შექმნა Electronic Arts-მა.
  • დაფუძნებულია სერიის პირველ ორ ნაწილზე


2000-იან წლებში გამოსული თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური დეტალები

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2001
ევრ 2001
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—Microsoft Windows/Macintosh/PC
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2001
ევრ 2001
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—Microsoft Windows/PC
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
იაპ 2001
ჩრდ.ამ. 2002
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—არკადა
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
იაპ 2001
ჩრდ.ამ. 2001
  • PAL 2002
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—Game Boy Advance
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
იაპ 2001
ჩრდ.ამ. 2001
  • PAL 2001
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—Game Boy Advance
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
იაპ 2001
ჩრდ.ამ. 2001
  • PAL 2001
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—Game Boy Advance
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2001
ევრ 2001
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—PC
შენიშვნები:



Jurassic Park: Dinosaur Battles

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2002
ევრ 2002
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2002—PC
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2003—Microsoft Windows/PC, PlayStation 2, Xbox
შენიშვნები:
  • შექმნა Blue Tongue Entertainment-მა.
  • გამოსცა Universal Interactive and Konami-მა.
  • დაფუძნებულია ფილმების სერიის პირველ სამ ნაწილზე.



Jurassic Park Institute Tour: Dinosaur Rescue

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2003—Game Boy Advance
შენიშვნები:
  • შექმნა Rocket Company-მ.
  • გამოსცა Rocket Company-მ.
  • დაფუძნებულია ფილმების სერიის პირველ სამ ნაწილზე.



Jurassic Park Explorer

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2007
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2007—DVD დამკვრელი
შენიშვნები:
  • შექმნა Brighter Minds Media, Inc-მა.
  • გამოსცა Brighter Minds Media, Inc-მა.
  • დაფუძნებულია ფილმების სერიის პირველ სამ ნაწილზე.


2010-იან წლებში გამოსული თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური დეტალები
Jurassic Park

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2010
ევრ 2010
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2010—მობილური
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2011
ევრ 2011
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2011—Microsoft Windows/PC, OS X, PlayStation 3, Xbox 360, iOS
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2012
ევრ 2012
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2012—iOS, Android, Microsoft Windows
შენიშვნები:
  • შექმნა Ludia-მ.
  • გამოსცა Ludia-მ.
  • დაფუძნებულია ფილმების სერიის პირველ სამ ნაწილზე.




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2015
ევრ 2015
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2015—არკადული თამაში
შენიშვნები:
  • შექმნა Raw Thrills-მა.
  • გამოსცა Raw Thrills-მა.
  • დაფუძნებულია ფილმების სერიის პირველ სამ ნაწილზე.




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2015
ევრ 2015
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2015—iOS
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2015
ევრ 2015
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2015—Android, iOS, Microsoft Windows, Nintendo 3DS, OS X, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360, Xbox One.
შენიშვნები:
  • შექმნა TT Fusion და TT Games-მა.
  • გამოსცა Warner Bros. Interactive Entertainment.
  • დაფუძნებულია ფილმების სერიის პირველ ოთხ ნაწილზე.



VRSE Jurassic World

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2017
ევრ 2017
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2017—iOS, Android
შენიშვნები:



Dinosaur Stampede

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2018
ევრ 2018
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2018—Online
შენიშვნები:




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
14 მარტი, 2018
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
iOS, Android
შენიშვნები:

დაფუძნებულია 2015 წლის ფილმზე „იურული სამყარო“.



თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
12 ივნისი, 2018
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
Steam, Xbox Live, PlayStation Network
შენიშვნები:



მომავალი თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური დეტალები
Jurassic World Survivor

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
გამოცხადდება
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
Steam, Xbox Live, PlayStation Network
შენიშვნები:



გაუქმებული თამაშები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური დეტალები

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2001
ევრ 2001
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—GameCube, PC, PlayStation 2, Xbox
შენიშვნები:
  • შექმნა Savage Entertainment-მა.
  • გამოსცა Vivendi და Konami.
  • დაფუძნებულია 1993 წლის ფილმზე „იურული პარკი“.

დაკავშირებული[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სათაური დეტალები

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
იაპ 2001
ჩრდ.ამ. 2001
PAL 2002
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2001—GameCube
შენიშვნები:



Universal Movie Tycoon

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
იაპ 2012
ჩრდ.ამ. 2012
PAL 2012
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2012—iOS
შენიშვნები:
  • შექმნა Powered Inc-მა.
  • გამოსცა Fuse Powered Inc-მა.
  • დაფუძნებულია 1993 წლის ფილმზე „იურული პარკი“.



Jurassic Park: Aftermath

თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
შეჩერებულია
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
PC
შენიშვნები:
  • Independent interactive environment.




თავდაპირველი გამოსვლის წელი:
ჩრდ.ამ. 2015
ევრ 2015
გამოსვლის წელი სისტემის მიხედვით:
2015—PlayStation 3, PlayStation 4, Wii U, Xbox 360, Xbox One.
შენიშვნები:
  • შექმნა TT Fusion and TT Games-მა.
  • გამოსცა Warner Bros. Interactive Entertainment-მა.
  • დაფუძნებულია 2015 წლის ფილმზე „იურული სამყარო“.


რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]