ინდონეზიის ქალაქების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

სტატიაში მოცემულია ინდონეზიის ოფიციალური ქალაქების სია, ძირითადი კუნძულებისა და რეგიონების მიხედვით. მოსახლეობის მონაცემები ეყრდნობა 2005 წლის სტატისტიკას.[1]

ინდონეზიის რუკა
კუნძული ქალაქი მოსახლეობა
ბალი დენპასარი 788 589
იავა ბანდუნგი 2 394 873
იავა ბატუ 190 184
იავა ბეკასი 2 334 871
იავა ბლიტარი 131 968
იავა ბოგორი 950 334
იავა ჩიანჯური 146 874
იავა ჩილეგონი 374 559
იავა ჩიმაჰი 541 177
იავა ჩირებონი 296 389
იავა დეპოკი 1 738 570
იავა ჯაკარტა 9 607 787
იავა მადიუნი 170 964
იავა მაგელანგი 118 227
იავა მალანგი 820 243
იავა მოჯოკერტო 120 196
იავა პასურუანი 186 262
იავა პაკელონგანი 281 434
იავა პრობოლინგო 217 062
იავა სალატიგა 170 332
იავა სემარანგი 1 555 984
იავა სამხრეთი ტანგერანგი 1 290 322
იავა სუკაბუმი 298 681
იავა სურაბაია 2 765 487
იავა სურაკარტა 499 337
იავა ტასიკმალაია 635 464
იავა ტანგერანგი 1 798 601
იავა ტეგალი 239 599
იავა ჯოკიაკარტა 388 627
იავა კედირი 268 507
იავა სერანგი 577 785
იავა პურვოკერტო 233 841
კალიმანტანი ბალიკპაპანი 557 579
კალიმანტანი ბანჯარბარუ 199 627
კალიმანტანი ბანჯარმასინი 625 481
კალიმანტანი ბონტანგი 143 683
კალიმანტანი პალანგკარაია 220 962
კალიმანტანი პონტიანაკი 501 843
კალიმანტანი სამარინდა 727 500
კალიმანტანი სინგკავანგი 186 462
კალიმანტანი ტარაკანი 193 370
კალიმანტანი ტენგარონგი 72 458
მალუკუ ამბონი 331 254
მალუკუ კოტა-ტუალი 58 082
მალუკუ ტერნატე 185 705
მალუკუ ტიდორე 90 055
მცირე ზონდის კუნძულები ბიმა 142 579
მცირე ზონდის კუნძულები მატარამი 402 843
მცირე ზონდის კუნძულები კუპანგი 336 239
პაპუა ჯაიაპურა 200 524
პაპუა მერაუკე 71 838
დასავლეთი პაპუა სორონგი 184 239
დასავლეთი პაპუა მანოკვარი 136 302
სულავესი ბაუ-ბაუ 118 998
სულავესი ბიტუნგი 173 837
სულავესი გორონტალო 153 036
სულავესი კენდარი 236 269
სულავესი მაკასარი 1 194 583
სულავესი მანადო 405 715
სულავესი პალუ 291 872
სულავესი პარე-პარე 112 625
სულავესი პალოპო 129 273
სულავესი ტომოჰონი 80 649
სუმატრა ბანდა-აჩეჰი 174 433
სუმატრა ბანდარ-ლამპუნგი 790 057
სუმატრა ბატამი 1 153 860
სუმატრა ბენგკულუ 257 763
სუმატრა ბლანგკეჯენერი
სუმატრა ბინჯაი 238 209
სუმატრა ბირეუენი
სუმატრა ბუკიტინგი 100 512
სუმატრა დუმაი 218 643
სუმატრა ჯამბი 437 012
სუმატრა ლანგსა 133 600
სუმატრა ლჰოკსემავე 152 895
სუმატრა ლუბუკლინგაუ 174 472
სუმატრა მეულაბოჰი
სუმატრა მედანი 2 029 797
სუმატრა მეტრო 127 569
სუმატრა პადანგი 799 741
სუმატრა პადანგ-პანჯანგი 45 439
სუმატრა პადანგ-სიდემპუანი 178 148
სუმატრა პაგარ-ალამი 114 609
სუმატრა პალემბანგი 1 342 258
სუმატრა პანგკალ-პინანგი 145 945
სუმატრა პარიამანი 70 032
სუმატრა პაიაკუმბუჰი 101 819
სუმატრა პეკანბარუ 717 618
სუმატრა პემატანგ-სიანტარი 229 525
სუმატრა პრაბუმულიჰი 129 201
სუმატრა სიგლი
სუმატრა სიმპანგ-ტიგა-რედელონგი
სუმატრა საბანგი 28 454
სუმატრა სავაჰ-ლუნტო 53 081
სუმატრა სიბოლგა 90 489
სუმატრა სინგკილი
სუმატრა სოლოკი 54 049
სუმატრა ტაკენგონი
სუმატრა ტაპაკტუანი
სუმატრა ტანჯუნგბალაი 152 272
სუმატრა ტანჯუნგ-პინგანი 167 958
სუმატრა ტებინგ-ტინგი 134 548

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]