ინგვი მალმსტინის ჯგუფის წევრების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

გიტარის ვირტუოზი, ნეო-კლასიკური მეტალის პიონერი, თანამედროვე "მძიმე მეტალ გიტარის პაგანინი" ინგვი მალმსტინი მთელი თავის მუსიკალური კარიერის განმავლობაში არაერთი შთამბეჭდავი წარმატებისა და მიღწევების გარდა, ცნობილია, როგორც შემოქმედი და შემსრულებელი, რომლთანაც ერთად სცენაზე დგომის პატივი ხვდა არაერთ მაღალი კლასის, უკვე აღიარებული მუსიკოსს, რომელთა ხშირი ცვალებადობა და რიცხვი ხშირად კამათისა და კრიტიკის საგანია იმ გაგებით, რომ მას ბრალს დებენ ეგოცენტრიზმში და ამბიციურობაში. ამ ფაქტთან დაკავშირებით ჟურნალისთვის Classic Rock 2008 წელს მიცემულ ინტერვიუში ინგვი მალმსტინმა განაცხადა:

ვიკიციტატა
„ყოველ ეშმაკის დალახვრულ ინტერვიუში, რომელსაც ვაკეთებ, მიხდება იმის ახსნა ხალხისთვის, თუ როგორ ვმუშაობ. კეიტ რიჩარდსი მიდის თავისი რიფით და მიკ ჯეგერი მას მღერის; რობერტ პლანტი მღერის პეიჯის ჯგუფში, ბლეკმორი და კოვერდეილი ერთად მუშაობდნენ. სწორედ რომ ამას არ ვაკეთებ?! მე ორკერსტრის კომპოზიტორივით ვარ: ვწერ ჩელოს პარტიებს, სასულე ინსტრუმენტების პარტიებს, ვიოლინოების პარტიებს...ყველაფერს! ჩემთვის გასაგებია, რომ ეს როკ-ენ-როლისათვის მაინცდამაინც მიღებული ფორმა არაა, მაგრამ ამნაირად მაქვს ნამუშევარი დღემდე.[1]

წევრები შესრულების მიხედვით[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ვოკალი:

  • ჯეფ სკოტ სოტო (1984-1985, 1996) (Audiovision, Vinnie Vincent, Talisman, Axel Rudi Pell, Kryst the Conqueror, M.A.R.S., Panther (USA), Skrдpp Mettle, Takara, Journey, Danger Angel)
  • მარკ ბოულზი (1986-1987, 1996, 1999-2000), Royal Hunt, Ring of Fire, Genius, Empire, The Codex, Seven the Hardway, Kuni, Human Clay, Thomas Vikstrom, Soul Sirkus, Skrapp Mettle, Gary Schutt, Alex Masi, MSG, Laudamus, Humanimal, Ken Tamplin and Friends, Hollywood Underground, Lita Ford, Fergie Frederikson, Eyes, Chris Catena, Edge of Forever, Frankie Banali and Friends)
  • ჯო ლინ ტერნერი (1987-1989, 1996) (Big Noise, Rainbow, Deep Purple, Cem Kцksal)

- Gцran Edman (1990-1992) (Madison, Xsavior, Vindictiv, Richard Andersson, Signum Regis,Time Requiem, Brazen Abbot, Karmakanic, Vinnie Vincent Invasion, Shadrane, Silent Call (Guest), Johansson, Jayce Landberg, Crash the System)

  • გორან ედმანი (1990-1992) (Madison, Xsavior, Vindictiv, Richard Andersson, Signum Regis,Time Requiem, Brazen Abbot, Karmakanic, Vinnie Vincent Invasion, Shadrane, Silent Call (Guest), Johansson, Jayce Landberg, Crash the System)
  • მაიკ ვესერა (1993-1996) (Killing Machine, The Reign of Terror, Obsession (USA), Palace of Black, Safe Haven, Roland Grapow, MVP, Loudness, Dr. Sin, Stygia (USA))
  • მეტს ლევენი (1997-1998) (Krux, Southpaw, Abstrakt Algebra, At Vance, Fatal Force (Dnk), Crash the System, Therion (Swe), Audiovision, Sabbtail, Jupiter Society, Treat, Amaseffer)
  • ჯორნ ლენდი (ტურის მოწვეული მუსიკოსი) (Masterplan, Allen / Lande, Millenium, Mundanus Imperium, Beyond Twilight, Ark, The Snakes, Vagabond (Nor), Wild Willy's Gang)

- Jшrn Lande (on tour) (Masterplan, Allen / Lande, Millenium, Mundanus Imperium, Beyond Twilight, Ark, The Snakes, Vagabond (Nor), Wild Willy's Gang)

  • დაუგი ვაითი (2002-2008) (Rainbow, Empire, Cornerstone, Balance of Power, Pink Cream 69, Tank (Gbr), Praying Mantis, Rata Blanca)

კლავიშებიანი ინსტრუემნტები:

  • დერეკ შერინიანი (2002, 2007-2008) (Dream Theater, Platypus, Planet X,Section A, Jughead, All Too Human, Billy Idol, Alice Cooper, Kiss, Project Steiger, Pete Laramee, Theodore Ziras)
  • ჯენს ჯოჰანსონი (1984-1989, 1996) (Art Metal, Johansson, Silver Mountain, The Johansson Brothers, Stratovarius, Dio, Mastermind (USA), Adriбn Barilari, Russell Allen's Atomic Soul)
  • მატს ოლაუსონი (1989-2000) (Silver Mountain, Ark, MVP, Evil Masquerade, Kamelot, Biscaya, Michael Vescera (Guest), Stygia (USA))
  • დევიდ როზენტალი (1996) (Hammerhead (Nld), Vinnie Moore, Rainbow, Evil Masquerade)
  • ჯოაკიმ სვოლბერგი (2005 )
  • მაიკლ ტროი (2008 – 2010)

ბას გიტარა:

  • მარსელ ჯეიკობი† (1978-1982, 1985, 1996) (The Johansson Brothers, Space Odyssey, Talisman, Europe, Human Clay, Thomas Vikstrom, Sha-Boom, Speedy Gonzales, Radioactive, Last Autumn's Dream, John Norum, Humanimal, Deacon Street Project, Billionaires Boy's Club, Jim Jidhed, თვითმკვლელობით გარდაცვლილი).
  • ბობ დეიზლი (1988) (Rainbow, Ozzy Osbourne, Black Sabbath , Planet Alliance, Dio, Jorge Salan, Stream (USA), Gary Moore, Uriah Heep, Mother's Army, Living Loud)
  • ბარი დუნავეი (1989, 1996-2002)
  • სვენ ჰენრისონი (1989-1992)
  • ბარი სპარკსი (1994-1996) (Guy Mann-Dude, Dokken, Cosmosquad, Roland Grapow, Miloљ Dodo Doleћal, MVP, M.S.G.)
  • რენდი კოუვენი (Ark, Riot, MCM, Holy Mother, X-Mas Project, C.P.R., John Macaluso & Union Radio)
  • რუდი სარზო (Blue Цyster Cult, Ozzy Osbourne, Hear 'n Aid, M.A.R.S., Quiet Riot, Dio, Whitesnake, Manic Eden, The Dudes of Wrath, Glass Wolfe როგორც მოწვეული)
  • ჯონ ლევენი (Europe)
  • მაიკ სერვინო (2005-2008) (Violent Storm, Blackmore's Night)

დასარტყმელი საკრავები:

  • ზეპ ურგარდი (1978-1982)
  • ბერიმორ ბერლოუ (1984) (Jethro Tull)
  • ანდერს ჯოჰანსონი (1985-1989, 1996) (Art Metal, The Johansson Brothers, Silver Mountain, Hammerfall, Winterlong (Swe), Empire, Jens Johansson, Keegan , Planet Alliance)
  • მაიკლ ფონ ნორინგი (1989-1991) (Mentzer, Chris Heaven , Norden Light)
  • ბო ვერნერი (1992)
  • მაიკ ტერანა (1993-1994) (Savage Circus, Zillion (USA), Axel Rudi Pell, Rage, Empire, Roland Grapow, Squealer, Victor Smolski,Metalium (Deu), Kiko Loureiro, John West, Tony MacAlpine, Gamma Ray, Masterplan, Hanover Fist, Not Fragile, Emir Hot, Zillion (Deu), Artension, Iron Mask, Razorback, Tarja, Downhell (Kor), Beau Nasty)
  • შეინ გალააზი (1995-1996) (Artension, Cosmosquad, Diesel / Diesel Machine, Milo� Dodo Doleћal, M.S.G.)
  • კოზი პოველი† (Glenn Tipton, Rainbow, Black Sabbath, Tony Martin, The Jeff Beck Group, Michael Schenker Group, Emerson, Lake And Powell)
  • ტომი ოლდრიჯი (ტურის მოწევეული მუსიკოსი) (Ozzy Osbourne, Whitesnake, Thin Lizzy,Patrick Rond at, Vinnie Moore, Manic Eden, Sykes, Motцrhead, Hear 'n Aid, M.A.R.S., Ted Nugent, Oliver Weers)
  • კოზი პოველი† (1997) (Glenn Tipton, Rainbow, Black Sabbath, Tony Martin) (R.I.P. April 5 th 1998, გარდაიცვალა აუტოკატასტროფაში)
  • ჯონას ოსტმანი (1998) (Dark Illusion, Gotham City, Mental Hippie Blood, Mogg)
  • ჯონ მაკალუზო (1999-2002) (Starbreaker, Mullmuzzler, MCM, Riot, Holy Mother, TNT (Nor), Masterlast, Powermad, Ark, Chris Caffery, John Macaluso & Union Radio, Fool's Game)

ტურის მუსიკოსები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • 1985 ბილი შიჰენი - ბასი
  • 1989 ბარი დუნავეი - ბასი
  • 1990 პიტ ბარნეკლი - დრამები
  • 1996 ტომი ოლდრიჯი - დრამები
  • 1998 ჯონას ოსტმანი - დრამები
  • 2000-2001 ჯორნ ლენდი - ვოკალი
  • 2001 ტიმ დონაჰიუ - დრამები
  • 2008 ბიორნ ენგლენი - ბასი

წევრები წლების მიხედვით[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • 1978-1982 ზეპ ურგარდი - დრამები, პერკაშენები
  • 1978-1982 მარსელ ჯეიკობი - ბასი
  • › 1985 -//-
  • 1984 ბერიმორ ბერლოუ - დრამები
  • 1984-1985 ჯეფ სკოტ სოტო - ვოკალი
  • › 1987 -//-
  • 1984-1989 ჯენს ჯოჰანსონი - კლავიშებიანი საკრავები
  • 1985-1988 ანდერს ჯოჰანსენი - დრამები
  • 1986 მარკ ბოულზი - ვოკალი
  • › 1996 -//-
  • › 1999-2001 -//-
  • 1987 ვოლი ვოსი - ბასი
  • 1988 ბობ დეიზლი - ბასი
  • 1988-1989 ჯო ლინ ტერნერი - ვოკალი
  • 1989-1990 მაიკლ ფონ ნორინგი - დრამები
  • 1989-1992 სვენტ ჰენრისონი - ბასი
  • 1990-1992 გორან ედმანი – ვოკალი
  • 1990-2000 მეტს ოლაუსონი – კლავიშები
  • 1991-1992 ბო ვერნერი - დრამები
  • 1993-1994 მაიკ ტერანა - დრამები
  • 1993-1995 მაიკ ვესერა- ვოკალი
  • 1994-1995 ბარი სპარკსი - ბასი
  • 1995 შეინ გალააზი - დრამები

(1996-1999 ბარი დუნავეი - ბასი

  • 1997 კოზი პოველი - დრამები
  • 1997-1998 მეტს ლევენი- ვოკალი
  • 1998 კოლინ პლეინსი - დრამები
  • 1999-2001 ჯონ მაკალუსო - დრამები
  • 2001 რენდი კოვენი - ბასი
  • 2001-2004 დერეკ შერინიანი - კლავიშები
  • › 2007-2008 -//-
  • 2002-2007 დაუგი ვაითი - ვოკალი
  • 2003-2004 მაიკ სერვინო - ბასი
  • › 2006-2007 -//-
  • 2005 ჯოაკიმ სვოლბერგი - კლავიშები
  • 2006 ნაიკ ნარინოვიჩი - კლავშები

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. დეივ ლინგი. (02.11.2008) ინტერვიუ ინგვი მალმსტინითან. ჟურნალი Classic Rock'. წაკითხვის თარიღი: 2010-11-04.