თბილისის მეტროსადგურების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

სტატიაში მოყვანილია თბილისის მეტროპოლიტენის სადგურების სია — თბილისის (საქართველო) მეტროპოლიტენის ხაზების სისტემა. პირველი ხაზი 1966 წლის 11 იანვარს გაიხსნა და ექვსი სადგურისგან შედგებოდა. ამჟამად მეტროპოლიტენი ორი ხასისა და 22 მოქმედი სადგურისგან შედგება.

ხაზები და სადგურები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პირველი ხაზი
სახელწოდება გახსნის თარიღი ძველი სახელები ხედი
პირველი ხაზი
ახმეტელის თეატრი
სარაჯიშვილი
გურამიშვილი
ღრმაღელე
დიდუბე
გოცირიძე
ნაძალადევი
სადგურის მოედანი
მარჯანიშვილი
რუსთაველი
თავისუფლების მოედანი
ავლაბარი
300 არაგველი
ისანი
სამგორი
ვარკეთილი
რედ.
ახმეტელის თეატრი 7 იანვარი, 1989 გლდანი Akhmeteli station.jpg
სარაჯიშვილი 7 იანვარი, 1989 გურამიშვილი Example ka.png
გურამიშვილი 16 ნოემბერი, 1985 თემქა Example ka.png
ღრმაღელე 28 ნოემბერი, 1985 Example ka.png
დიდუბე 11 იანვარი, 1966 Metrostation Didube.jpg
გოცირიძე[1] 11 იანვარი, 1966 ელექტროდეპო Example ka.png
ნაძალადევი 11 იანვარი, 1966 ოქტომბერი Tbilisi Metro-Nadzaladevi.jpg
სადგურის მოედანი[1] 11 იანვარი, 1966 ვაგზლის მოედანი Example ka.png
მარჯანიშვილი 11 იანვარი, 1966 Example ka.png
რუსთაველი 11 იანვარი, 1966 Merto Station RUSTAVELI.jpg
თავისუფლების მოედანი 6 ნოემბერი, 1967 ლენინის მოედანი Renewed Freedom sq M Station Tbilisi 06 - part of the tbilisi metro 2006 renovation process.jpg
ავლაბარი 6 ნოემბერი, 1967 26 კომისარი Renewed Avlabari M Station Tbilisi 06.jpg
300 არაგველი 6 ნოემბერი, 1967 Example ka.png
ისანი 5 მაისი, 1971 Isani metro station.jpg
სამგორი 5 მაისი, 1971 Example ka.png
ვარკეთილი 9 ნოემბერი, 1985 Station Varketili.jpg
საბურთალოს ხაზი
სახელწოდება გახსნის თარიღი ძველი სახელები ხედი
საბურთალოს ხაზი
სადგურის მოედანი
წერეთელი
ტექნიკური უნივერსიტეტი
სამედიცინო უნივერსიტეტი
დელისი
ვაჟა-ფშაველა
სახელმწიფო უნივერსიტეტი
რედ.
სადგურის მოედანი[1] 15 სექტემბერი, 1979 ვაგზლის მოედანი Example ka.png
წერეთელი[1] 15 სექტემბერი, 1979 წერეთლის გამზირი Renewed Tsereteli M Station Tbilisi 06 - part of the tbilisi metro 2006 renovation process.jpg
ტექნიკური უნივერსიტეტი[1] 15 სექტემბერი, 1979 პოლიტექნიკური,
პოლიტექნიკური ინსტიტუტი
Example ka.png
სამედიცინო უნივერსიტეტი[1] 15 სექტემბერი, 1979 სამედიცინო ინსტიტუტი,
კომკავშირული
Metrosadguri samedicino.jpeg
დელისი 15 სექტემბერი, 1979 ვიქტორ გოცირიძე,
დელისი
Delisi.jpg
ვაჟა-ფშაველა 2 აპრილი, 2000 ბახტრიონი Example ka.png
სახელმწიფო უნივერსიტეტი 16 ოქტომბერი, 2017[2] უნივერსიტეტი Tbilisi Metro Station State University 2.jpg

მშენებარე და დაგეგმილი სადგურები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მშენებარე ხაზი
სახელწოდება გახსნის თარიღი (გეგმა) ძველი სახელები ხედი
მშენებარე ხაზი
რუსთაველი
ზაარბრიუკენის
მოედანი
ქვემო ელია
ზემო ელია
ვაზისუბანი
რედ.
რუსთაველი  ?
ზაარბრიუკენის მოედანი  ?
ქვემო ელია  ?
ზემო ელია  ?
ვაზისუბანი  ?
გლდანი  ?
მუხიანი  ?
რადიოქარხანა  ?
თბლისის ზღვა  ?
საჯეინრო  ?
მეტრომშენი  ?
კახეთის გზატკეცილი  ?
მოსკოვის პროსპექტი  ?

გადასასვლელები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 http://ttc.com.ge/pages/news.aspx?id=62 ცვლილება თბილისის მეტროპოლიტენის სადგურების დასახელებაში
  2. მეტროს სადგური "სახელმწიფო უნივერსიტეტი" გაიხსნა

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]