ვიკინგური მეტალ ჯგუფების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ვიკინგური მეტალი მძიმე მეტალის ექსტრემალური ქვეჟანრია, რომელიც ხასიათდება დიდი სისწრაფით, კლავიშების მდიდარი ჰიმნისებური ხმით, მდიდარი და დრამატული ინტერესით სკანდინავიური მითოლოგიისადმი, სკანდინავიური კერპთაყვანისმცემლობისა და ვიკინგთა ეპოქისადმი.[1][2]

ჯგუფების სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჯგუფი შეიქმნა შენიშვნა
Amon Amarth 1992 [3][4][5]
Ancient Rites 1988 [6]
Ásmegin 1998 [7]
Bathory 1983 [8]
Borknagar 1995 [9][10]
Destroy Destroy Destroy 2003 [11]
Drottnar 1996 [12][13]
Einherjer 1993 [14][15]
Elexorien 2004 [16]
Ensiferum 1995 [17]
Enslaved 1991 [18][19][20]
Equilibrium 2003 [21][22]
Falkenbach 1989 [23][24]
Folkearth 2003 [25]
Forefather 1997 [26]
Glittertind 2001 [27]
Godkiller 1994 [28]
Heidevolk 2002
Helheim 1992 [29][30]
Holy Blood 1999 [31]
I 2006 [32]
Kampfar 1994 [33]
Månegarm 1995 [34][35][36]
Mithotyn 1993 [37]
Moonsorrow 1995 [38][39]
Storm 1994 [40]
Slechtvalk 1999 [31][41]
Svartsot 2005
Thyrfing 1995 [42][43][44]
Turisas 1997 [45][46]
Týr 1998 [47][48]
Unleashed 1989 [3][49]
Windir 1994 [50]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Bowar, Chad. Heavy Metal Artists, Styles and Genres. About.com. ციტირების თარიღი: 2010-11-24.
  2. AllMusic. Explore: Scandinavian Metal. AllMusic. ციტირების თარიღი: 2010-11-24.
  3. 3.0 3.1 Kahn-Harris 2007, pp. 106
  4. AMON AMARTH: London Footage Posted Online. Blabbermouth.net (2009-03-11). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  5. Bowar, Chad. Amon Amarth interview. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  6. Sharpe-Young, Garry. Ancient Rites. MusicMight.
  7. ÁSMEGIN To Release 'Arv' In November. Blabbermouth.net (2008-10-06). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  8. Rivadavia, Eduardo. Blood Fire Death review. Allmusic. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  9. Sharpe-Young, Garry. Borknagar. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  10. Bowar, Chad. Borknagar. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  11. Kurosu, Jason. (January 9, 2009) Tennessee metalheads Destroy to the third power. Highlander Newspaper. College Publisher. ციტირების თარიღი: May 15, 2009.
  12. Cranson, David. (February 1, 2001) Drottnar - Spiritual Battles. Cross Rhythms Magazine #61. Cross Rhythms Radio. ციტირების თარიღი: December 2, 2010.
  13. Sharpe-Young, Garry. Drottnar. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2010-12-7.
  14. Sharpe-Young, Garry. Einherjer. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  15. EINHERJER Confirmed For Germany's WACKEN OPEN AIR Festival. Blabbermouth.net (2008-09-29). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  16. Sharpe-Young, Garry. Elexorien. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-04-22.
  17. Bowar, Chad. Victory Songs review. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  18. Sharpe-Young, Garry. Enslaved. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  19. Sanneh, Kelefa. (2007-11-08) On the Road to Spread the Word of Good, Old-Fashioned Evil. New York Times. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  20. ENSLAVED Guitarist Discusses New Album. Blabbermouth.net (2008-09-06). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  21. Bowar, Chad. Equilibrium. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  22. EQUILIBRIUM Confirmed For Germany's UP FROM THE GROUND Festival. Blabbermouth.net (2007-01-01). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  23. Bowar, Chad. Heralding: The Fireblade review. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  24. FALKENBACH To Release New Album In November. Blabbermouth.net (2005-10-02). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  25. FOLKEARTH Preparing To Release 'Father Of Victory'. Blabbermouth.net (2008-02-03). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  26. Sharpe-Young, Garry. Forefather. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-04-22.
  27. Sharpe-Young, Garry. Glittertind. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  28. Wangel, Esben. Godkiller. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-10-19.
  29. Sharpe-Young, Garry. Helheim. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  30. Viking Metal Band HELHEIM To Perform At Norwegian Kindergarten. Blabbermouth.net (2008-04-18). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  31. 31.0 31.1 Beck, Chris. The Patriot review. HM. ციტირების თარიღი: 2009-11-04. "Compared to their first two albums, The Patriot is slightly heavier and has a stronger Viking metal influence a la Slechtvalk."
  32. Sharpe-Young, Garry. I. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-11-03.
  33. Bowar, Chad. Kvass review. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  34. Sharpe-Young, Garry. Månegarm. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  35. Rivadavia, Eduardo. Manegarm. Allmusic. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  36. MÅNEGARM Signs With REGAIN RECORDS. Blabbermouth.net (2009-01-16). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  37. Rivadavia, Eduardo. Falconer. Allmusic. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  38. Bowar, Chad. Moonsorrow - Viides Luku: Hävitetty review. About.com. ციტირების თარიღი: June 2010.
  39. Moonsorrow. About.com. ციტირების თარიღი: June 2010.
  40. Sharpe-Young, Garry. Storm. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  41. Van Pelt, Doug (August 2010). "Top 100 Christian metal albums of all time" (pdf). HM Magazine: 25. ISSN -. http://www.hmmagazine.com/wp-content/uploads/2010/08/booklet.pdf.
  42. Serba, John. Vansinnesvisor review. Allmusic. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  43. Bowar, Chad. Hels Vite review. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  44. THYRFING: New Album Release Date Announced. Blabbermouth.net (2008-06-10). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  45. Bowar, Chad. The Varangian Way review. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  46. TURISAS Announces London Headlining Show. Blabbermouth.net (2007-01-19). ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  47. Monger, James Christopher. Týr. Allmusic. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  48. Bowar, Chad. Eric the Red review. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  49. Bowar, Chad. Hammer Battalion review. About.com. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.
  50. Sharpe-Young, Garry. Windir. MusicMight. ციტირების თარიღი: 2009-03-13.

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]