ესტონეთის ძუძუმწოვრების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

ეს არის ესტონეთის ტერიტორიაზე მცხოვრები ძუძუმწოვრების სია. ესტონური ფაუნა ცენტრალურ და სამხრეთ ევროპასთან შედარებით ღარიბია. ესტონეთში არ არის ენდემური ჯიშის ძუძუმწოვრები.

სია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სახელი ლათინური სახელი ტაქსონის ავტორი სტატუსი სურათი
რიგი: მტაცებლები
ოჯახი: ძაღლისებრნი
მგელი Canis lupus Linnaeus, 1758 LC Kolmården Wolf.jpg
ენოტისმსგავსი ძაღლი Nyctereutes procyonoides Gray, 1834 LC Nyctereutes procyonoides 16072008.jpg
ჩვეულებრივი მელა Vulpes vulpes Linnaeus, 1758 LC Kanadai róka.jpg
ოჯახი: კატისებრნი
ფოცხვერი Lynx lynx Linnaeus, 1758 LC Lynx lynx.jpg
ოჯახი: კვერნისებრნი
სამურავი Gulo gulo Linnaeus, 1758 LC Gulo gulo 2.jpg
წავი Lutra lutra Linnaeus, 1758 NT Otter in Southwold.jpg
თეთრყელა კვერნა Martes foina Erxleben, 1777 LC Steinmarder 4 2010.jpg
ტყის კვერნა Martes martes Linnaeus, 1758 LC Martes martes crop.jpg
მაჩვი Meles meles Linnaeus, 1758 LC Meles.meles.jpg
ყარყუმი Mustela erminea Linnaeus, 1758 LC Mustela erminea upright.jpg
წაულა Mustela lutreola Linnaeus, 1761 CR Europäischer Nerz.jpg
დედოფალა Mustela nivalis Linnaeus, 1766 LC Mustela nivalis -British Wildlife Centre-4.jpg
ქრცვინი Mustela putorius Linnaeus, 1758 LC Ilder.jpg
ამერიკული წაულა Neovison vison Schreber, 1777 LC American mink geograph.co.uk 2083077.jpg
ოჯახი: ნამდვილი სელაპები
გრძელდრუნჩა სელაპი Halichoerus grypus Fabricius, 1791 LC Foka szara mateusz wlodarczyk.jpg
ჩვეულებრივი სელაპი Phoca vitulina Linnaeus, 1758 LC Common Seal Phoca vitulina.jpg
Pusa hispida Pusa hispida Schreber, 1775 LC Ringedsealportrait.jpg
ოჯახი: დათვისებრნი
მურა დათვი Ursus arctos Linnaeus, 1758 LC Lightmatter Alaskan brownbear.jpg
რიგი: წყვილჩლიქოსნები
ოჯახი: ირმისებრნი
ლოსი Alces alces Linnaeus, 1758 LC Bigbullmoose.jpg
ევროპული შველი Capreolus capreolus Linnaeus, 1758 LC Capreolus capreolus 2 Jojo.jpg
კეთილშობილი ირემი Cervus elaphus Linnaeus, 1758 LC RedDeerCaithness.jpg
ირემლაღი Dama dama Linnaeus, 1758 LC Fallow deer in field.jpg
ოჯახი: დელფინისებრნი
ნაცრისფერი დელფინი Grampus griseus G. Cuvier, 1812 LC Risso's dolphin.jpg
ოჯახი: ზღვის ღორები
ზღვის ღორი Phocoena phocoena Linnaeus, 1758 LC Daan Close Up.PNG
ოჯახი: ღორისებრნი
გარეული ღორი Sus scrofa Linnaeus, 1758 LC Wild Boar Habitat quadrat.jpg
რიგი: ხელფრთიანები
ოჯახი: ღამურასებრნი
Eptesicus nilssonii Eptesicus nilssonii Keyserling & Blasius, 1839 LC Eptesicus nilssonii hibernating.JPG
Myotis brandtii Myotis brandtii Eversmann, 1845 LC Myotis brandti.jpg
Myotis dasycneme Myotis dasycneme Boie, 1825 NT Myotis dasycneme.jpg
Myotis daubentonii Myotis daubentonii Kuhl, 1817 LC Myotis-P1040975.jpg
Myotis mystacinus Myotis mystacinus Kuhl, 1817 LC Myotis mystacinus.jpg
Myotis nattereri Myotis nattereri Kuhl, 1817 LC Chiroptera1.jpg
Nyctalus noctula Nyctalus noctula Schreber, 1780 LC Nyctalus noctula.jpg
Pipistrellus nathusii Pipistrellus nathusii Keyserling & Blasius, 1839 LC Pipistrellus nathusii.jpg
Pipistrellus pipistrellus Pipistrellus pipistrellus Schreber, 1774 LC Pipistrellus pipistrellus lateral.jpg
Pipistrellus pygmaeus Pipistrellus pygmaeus Leach, 1825 LC Pipistrellus pygmaeus.jpg
Plecotus auritus Plecotus auritus Linnaeus, 1758 LC Plecotus auritus 01.jpg
Vespertilio murinus Vespertilio murinus Linnaeus, 1758 LC Vespertilio murinus male.jpg
რიგი: მწერიჭამიები
ოჯახი: ზღარბისებრნი
ჩვეულებრივი ზღარბი Erinaceus europaeus Linnaeus, 1758 LC Erinaceus europaeus LC0119.jpg
Erinaceus roumanicus Erinaceus roumanicus Barrett-Hamilton, 1900 LC Erinaceus roumanicus.jpg
ოჯახი: ბიგასებრნი
წყლის ბიგა Neomys fodiens Pennant, 1771 LC NShortTailedShrew23.jpg
Sorex araneus Sorex araneus Linnaeus, 1758 LC Crocidura russula shrew.jpg
Sorex caecutiens Sorex caecutiens Laxmann, 1788 LC
Sorex minutissimus Sorex minutissimus Zimmermann, 1780 LC
Sorex minutus Sorex minutus Linnaeus, 1766 LC Sorex minutus.jpg
ოჯახი: თხუნელასებრნი
ევროპული თხუნელა Talpa europaea Linnaeus, 1758 LC Talpa europaea MHNT.jpg
რიგი: ოთხმჭრელიანები
ოჯახი: კურდღლისებრნი
რუხი კურდღელი Lepus europaeus Pallas, 1778 LC Feldhase.jpg
თეთრი კურდღელი Lepus timidus Linnaeus, 1758 LC Lepus timidus 01.jpg
რიგი: მღრღნელები
ოჯახი: თახვები
თახვი Castor fiber Linnaeus, 1758 LC Beaver pho34.jpg
ოჯახი: მემინდვრიები
წყლის მემინდვრია Arvicola amphibius Linnaeus, 1758 LC Water.vole.arp.jpg
მუქი მემინდვრია Microtus agrestis Linnaeus, 1761 LC Field Vole by Bruce McAdam.jpg
ჩვეულებრივი მემინდვრია Microtus arvalis Pallas, 1778 LC Feldmaus Microtus arvalis.jpg
აღმოსავლეთ ევროპული მემინდვრია Microtus levis Miller, 1908 LC
მემინდვრია-მნე Microtus oeconomus Pallas, 1776 LC TundraVole23.jpg
მიწისქვეშა მემინდვრია Microtus subterraneus de Selys-Longchamps, 1836 LC Microtus subterraneus (Cologne, Germany).jpg
მწითური მემინდვრია Myodes glareolus Schreber, 1780 LC BankVole.jpg
ონდატრა Ondatra zibethicus Linnaeus, 1766 LC Ondatra zibethicus FWS.jpg
ოჯახი: მიწის კურდღლისებრნი
ტყის თაგვი Sicista betulina Pallas, 1779 LC Sicista betulina 03.JPG
ოჯახი: ძილგუდასებრნი
ბაღის ძილისგუდა Eliomys quercinus Linnaeus, 1766 NT Eliomys quercinus01.jpg
ყავისფერი ძილისგუდა Muscardinus avellanarius Linnaeus, 1758 LC Haselmaus.JPG
ოჯახი: თაგვისებრნი
მინდვრის თაგუნა Apodemus agrarius Pallas, 1771 LC Mysz polna2.jpg
ყელყვიღთელა თაგვი Apodemus flavicollis Melchior, 1834 LC Apodemus.flavicollis.jpg
ტყის თაგვი Apodemus uralensis Pallas, 1811 LC Apodemus uralensis 3.jpg
თაგვი-ბავშვი Micromys minutus Pallas, 1771 LC Micromysminutus1.jpg
სახლის თაგვი Mus musculus Linnaeus, 1758 LC House mouse.jpg
ნაცრისფერი ვირთხა Rattus norvegicus Berkenhout, 1769 LC Rattus norvegicus 1.jpg
შვი ვირთხა Rattus rattus Linnaeus, 1758 LC Rattus rattus03.jpg
ოჯახი: ციყვისებრნი
ჩვეულებრივი მფრინავი ციყვი Pteromys volans Linnaeus, 1758 LC Pteromys volans.jpg
ჩვეულებრივი ციყვი Sciurus vulgaris Linnaeus, 1758 LC Sciurus vulgaris Turku cemetery.jpg

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]