ესტონეთის კუნძულების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ეს არის ესტონეთის კუნძულების სია. სულ არის 1521 კუნძული. სია არ არის სრული.

უდიდესი კუნძულები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ესტონეთის უდიდესი კუნძულები
# სახელი ფართობი (კმ2) ადგილმდებარეობა
1. საარემაა 2671 დასავლეთ ესტონეთის არქიპელაგი
2. ჰიიუმაა 989 დასავლეთ ესტონეთის არქიპელაგი
3. მუჰუ 198 დასავლეთ ესტონეთის არქიპელაგი
4. ვორმსი 93 დასავლეთ ესტონეთის არქიპელაგი
5. კასარი 19.3 დასავლეთ ესტონეთის არქიპელაგი
6. ნაისაარი 18.6 ფინეთის ყურე
7. კიჰნუ 16.4 ფინეთის ყურე
8. ვეიკე-პაკრი 12.9 ფინეთის ყურე
9. სუურ-პაკრი 11.6 ფინეთის ყურე
10. რუჰნუ 11.4 რიგის ყურე

1) კასარი ზოგჯერ განიხილება როგორც ჰიიუმაას ნაწილი.

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

აბრუკა - ადრალაიდი - აეგნა (ვულფი) - აჰელაიდი - აჰერაჰუ (ატლა) - აჰერაჰუ - აჰესსაარი - აჰტრა - კსი - ალირაჰუ (კოოიგუსტე) - ალირაჰუ (პიჰტლა) (ვაიკე-პრანგლი) - ალირაჰუ - ალუ - ალუმინე-ვაიკა - ანეკაბრუდიანკრურაჰუ - ანილაიდ (ანოლაიდი) - ანტსულაიუდიანულაიდი - აუკლაიუსტი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გრეტაგრუნდი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ეერიკუკივი - ეერიკულაიდი - ელმრაჰუ - ესირაჰუ

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ვაჰასე - ვაჰელმისრაჰუ - ვაიკა ისლანდსი - ვეიკე-პიჰლაკარე - ვეიკე-თულპე - ვეიკე-პაკრი - ვაინდლოო - ვალგერაჰუ - ვარესლაიდი - ვარესლაიდ (ვაინამერი) - ვარესრაჰუ - ვარსარაჰუ - ვასიკაკუივ - ვასიკალაიდ - ვასიკლაიდი - ვესილოო - ვესიტუკიმაა - ვესიტუკიმაა ისლეტსი - ვიირეკარე - ვიირელაიდი - ვილსანდი - ვისულაიდი - ვოჰილაიდი - ვოილაიდი - ვორგუკარე - ვორმსი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

იმუტილაიდი - ინარაჰუ - იუკსირაჰუ

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კადაკალაიდი - კაევატსი ლაიდი - კაჰტლა ლაიდი - კაჯაკარაჰუ - კაკიმაა - კაკირაჰუ - კაკრალაიდი - კაკრარაჰუ - კარირაჰუ - კასარი - კასელაიდ - კეერი (კოკსკარი) - კესკმინე ვაიკა - კესელაიდი - კიჰნუ (კინო) - კიტსელაიდიკოერაკუივი - კოინასტუ - კოიპსი - კორგელაიდი - კორკსაარი - კოვერლაიდიკრეენჰოლმი - კრიიმი ლაიდ - კრესული - კუივარაჰუ - კულალაიდ - კულლილაიდი - კულლიპანკი - კულლისაარი - კუმარი - კუმბლი - კუნატი ლაიდი - კურადისაარი - კურგურაჰუ

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ლაასირაჰუ - ლაიდულეკუმეტასილანგეკარე - ლეემეტიკარე - ლიია - ლიისი - ლიივაკარი - ლინუსიტამაა - ლოონალაიდი - ლუიგერაჰუ

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მააკრირაჰუ - მანილაიდი - მარდირაჰუ - მატურაჰუმიჰკლირაჰუმოჰნი - მონდალაიდი - მუჰუ (მოონი) - მუნადერაჰუ - მუნასაარი - მუსტარაჰუ - მუსტპანკი - მუსტპანკი (ვაიკა)

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ნაბრალაიდიNაისსაარ (ნარგო) - ნაისტეკივი-მაა - ნინალაიდი - ნოოგიმაანოოტამაანოსურაჰუ

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ოაკსე - ოიტმაოიურაჰუოორაჰუ - ოოსაარი - ოოსლამაა - ორიკალაიდი - ოსმუსსაარ (ოდენსჰოლმი)

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პაელაიდი - პაკრი ისლანდს (რეგოიარნა) - პაკულაიდი - პაპილაიდი - პაპირაჰუ - პასილაიდ - პედასაარი - პიჰანასუპიჰლაკარე - პიჰლალაიდი - პიირისაარო - პიიუკაარელაიდი - პიკნასვი - პისკუმადალიპოდვალაიდი - პოიკსაარი - პოორილაიდი - პრანგლი (ვრანგო) – პუჰადეკარე - პუჰტულაიდი - პუნინგალაიდი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რამუ - რამსი - რანნასიტიკირეიგილაიდი - რიინურაჰურისტლაიდი - როჰურაჰუ - როჰუსი საარი - როოგლაიდი - რუჰნუ - რუკირაჰურუსულაიდი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საარე ოტსი - საარემაა - საარნაკი ლაიდი - სალავა - სანგელაიდი - სეასაარი - სელგლაიდი - სეპასიტიკისილლალაიდი - სიპელგარაჰუ - სიტაკარე - სოკულაიდი - სომერისორგუ - სუურეგი ლაიდისუურეპოლდისუურლაიდი - სუურ-პაკრი - სუურრაჰუ

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ტაგუკულა ლაიდი - ტაკულაიდიტაკუნასვი - ტარჯა - ტაუკსი - ტელვე - ტიირლოო - ტონდირაჰუ - ტონდისაარი

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

უდრიკულაიდუჰტიუ საარიუჰტჯუ საარედი - ულემინე ვაიკა - ულკარი - უმალაკოტიდი - უმბლუ - ურვერაჰუ - უუემაარაჰუ - უუემერერაჰუ - უულუტი ლაიდი - უუს-უოოტამაა

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჰანემაა - ჰანერაჰუ - ჰანიკატსი ლაიდი - ჰარა - ჰარილაიდი, ოფ-ვორმსი - ჰარილაიდი, ოფ-შაარემაა - ჰაარიაკარე - ჰაარიამაა - ჰეინლაიდი (ოკოგუსტე ლაჰტი) - ჰეინლაიდი (ვოინამერი) - ჰელლამაა რაჰუ - ჰიიუმაა (დაგო) - ჰობულაიდი - ჰორალაიდი - ჰულგელაიდიჰულგერაჰუ

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]