ეკონომისტთა სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

სტატიაში მოცემულია ეკონომისტთა არასრული სია. ეკონომიკის ისტორიის უკეთ გასაცნობად იხილეთ სტატია ეკონომიკური აზროვნების ისტორია.


სარჩევი:

ეკონომისტები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Thomas Attwood
George Akerlof
Kenneth Arrow
Maurice Allais
Robert Aumann

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Jean Bodin
Frédéric Bastiat
Eugen von Boehm-Bawerk
Gary Becker
Fischer Black
James M. Buchanan
Ben Bernanke
Walter Block
Francine D. Blau
Olivier Blanchard
Willem Buiter

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Thomas Chalmers
Henry Charles Carey
John Bates Clark
John R. Commons
Attilio Celant
Augustin Carstens
Ha-Joon Chang

D[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Gérard Debreu
Harold Demsetz
Partha Dasgupta
Avinash Dixit
J. Bradford DeLong
Esther Duflo

E[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Friedrich Engels
Robert F. Engle

F[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

William Fleetwood
Irving Fisher
Milton Friedman
Jason Furman
Robert Fogel

G[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Charles Gide
Henry George
John Kenneth Galbraith
David Gale
Edward Glaeser
Ian Goldin

H[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

David Hume
Friedrich Hayek
Eli Heckscher
Trygve Haavelmo
James Heckman

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

William Stanley Jevons

K[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Ibn Khaldun
Nicholas Kaldor
Finn E. Kydland
Anne Osborn Krueger

L[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

John Law
Lyndon LaRouche
Abba Lerner
Oskar Lange
Rosa Luxemburg

M[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Thomas Malthus
John Stuart Mill
Alfred Marshall
Karl Marx
Ludwig von Mises
Gunnar Myrdal
Roger Myerson
Dale Mortensen
Xavier Sala i Martin
Dambisa Moyo

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Dudley North
John Forbes Nash

O[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Robert Owen
Bertil Ohlin
Elinor Ostrom

P[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Vilfredo Pareto
Arthur Cecil Pigou
Thomas Piketty
Edward C. Prescott
Christina Paxson

Q[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Francois Quesnay

R[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

David Ricardo
Joan Robinson
Murray Rothbard
Christina Romer
Matthew Rabin

S[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Jean-Baptiste Say
Adam Smith
Joseph Schumpeter
Paul Samuelson
Robert Solow
Joseph E. Stiglitz
Michael Spence
Mark Skousen
Hans-Werner Sinn
Robert Shiller
Lawrence Summers

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Anne Turgot
Frank William Taussig
Jan Tinbergen
Gordon Tullock

U[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

V[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Thorstein Veblen
Paul Volcker

W[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Léon Walras
Max Weber
Knut Wicksell
Marilyn Waring
Martin Wolf

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  • ქსენოფონტი (დ. ძვ.წ 430 – გ. ძვ.წ 354) — ძველი ბერძენი ისტორიკოსი და ეკონომისტი.

Y[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Janet Yellen
Muhammad Yunus

[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]