ევროპის მობილური კავშირის ოპერატორების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search

მობილური კავშირის ოპერატორიკომპანია, რომელიც უზრუნველყოფს საკუთარი აბონენტების ფიჭური კავშირგაბმულობით სარგებლობას.

ევროპის მობილური კავშირის მთავარი ოპერატორების სია მოცემულია ქვემოთ.

მობილური კავშირის ოპერატორების შეღწევადობა ევროპაში
  120% >
  100-120%
  80-100%
  < 80%
  No data

სექციების სია

ალბანეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ალბანეთში არის 2.215 მილიონი მომხმარებელი, მოსახლეობის 61.5%. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (სექტემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 AMC GSM 1.25 [1] (მარტი 2008) Cosmote
2 Vodafone GSM, GPRS, EDGE 1.075 [2] (სექტემბერი 2007) Vodafone
3 Eagle Mobile GSM 0.100 [3] (October 2008) Eagle Mobile

ანდორა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ანდორაში არის სულ 0.071 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 100% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (სექტემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 MOBILAND GSM 0.071 [4] (სექტემბერი 2007) STA

ავსტრია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ავსტრიაში არის სულ 9.4 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 113% მთელი მოსახლეობის RTR Telecom Monitor (2nd quarter 2007).

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 A1 GSM
UMTS, HSDPA
3.854 [5] (სექტემბერი 2007) mobilkom Austria
2 T-Mobile GSM
UMTS, HSDPA
3.273 [6] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom (100%)
3 Orange GSM
UMTS, HSDPA
1.8 [7] (December 2006) Mid Europa Partners (65%), France Télécom (35%)
4 3 UMTS, HSDPA 0.474 [8] (22 August 2007) Hutchison Whampoa

ბელორუსი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ბელორუსში არის სულ 7.363 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 75.99% მთელი მოსახლეობის. (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 MTS GSM 4.03 [9] (June 2008) RUP Mezhdugorodnaya Svyaz (51%), MTS (49%)
2 Velcom GSM 3.055 [10] (January 2007) SB Telecom (100%)/(owned by mobilkom Austria )
3 Best GSM 0.178 [11] (დეკემბერი 2007) NII SA (75%), Beltelecom (25%)
4 DIALLOG CdmaOne 0.10 [12] (დეკემბერი 2007) CIB B.V. (50%), RUP MGTS (29.7%), Infobank (17%)

ბელგია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ბელგიაში არის სულ 10.779 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 101.8% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Proximus GSM, EDGE
UMTS, HSDPA
4.82 [13] (სექტემბერი 2008) Belgacom
2 Mobistar GSM, EDGE
UMTS, HSDPA
3.359 [14] (დეკემბერი 2007) France Télécom (50.6%)
3 BASE GSM, EDGE
UMTS
2.8 [15] (დეკემბერი 2007) KPN

ბოსნია ჰერცოგოვინა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ბოსნია და ჰერცოგოვინაში არის სულ 3.62 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 79.5% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2006)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 BH Mobile GSM, GPRS, EDGE, HSDPA 1.8 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] () BH Telecom
2 m:tel BH GSM, GPRS, EDGE 1.2 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] () Telekom Srpske (Telekom Srbija 65%, Government of Republika Srpska 35%)
3 HT-ERONET GSM, GPRS, EDGE 0.62 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] () HT Mostar

ბულგარეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ბულგარეთში არის 10 მილიონზე მეტი მომხმარებელი, იგივე 133.2% მთელი მოსახლეობის. [16] (სექტემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 M-Tel GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
5.0 [17] (დეკემბერი 2007) mobilkom Austria
2 GLOBUL GSM, GPRS
UMTS, HSDPA, HSUPA
4.1 [18] (მარტი 2008) Cosmote
3 vivatel GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
1.0 [19] (November 2007) BTC
Planned Mobile Phone Network Operators
4 planned GSM planned in 2009
5 planned GSM planned in 2009
Mobile Virtual Network Operators
6 Loop
(using M-Tel)
GSM მიუწვდომელია Mobilkom Austria
7 Frog Mobile
(using GLOBUL)
GSM მიუწვდომელია Cosmote
8 Petrol_Mobile
(using M-Tel)
GSM
მიუწვდომელია Petrol AD
9 NEWS Mobile
(using M-Tel)
GSM
მიუწვდომელია Dneven Trud, 24 Chasa

ხორვატია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ხორვატიაში არის სულ 4.962 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 111.4% მთელი მოსახლეობის. (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 T-Mobile GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
2.385 [20] (დეკემბერი 2007) T-Hrvatski Telekom 100% (51% Deutsche Telekom, 49% Croatian Government)
2 VIPnet GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
2.077 [21] (სექტემბერი 2007) mobilkom Austria
3 Tele2 GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
0.627 [22] (October 2008) Tele2
4 Tomato MVNO using VIPnet მიუწვდომელია Mobilkom Austria

ჩეხეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ჩეხეთში არის სულ 13.13 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 126.2% მთელი მოსახლეობის. (მარტი 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 T-Mobile GSM
EDGE
UMTS-TDD
5.271 [23] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom
2 O2 GSM, UMTS
HSDPA, HSUPA
CDMA EV-DO
5.159 [24] (მარტი 2008) Telefónica
3 Vodafone GSM
EDGE
2.7 [25] (მარტი 2008) Vodafone
4 U:fon CDMA2000, Revision A U:fon

კვიპროსი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

კვიპროსში არის სულ 0.8699 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 109.5% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (სექტემბერი 2005)

დანია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

დანიაში არის სულ 7.604 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 138.87% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Cytamobile-Vodafone GSM 0.670 [26] (December 2005) Cyprus Telecommunications Authority
2 Areeba GSM
UMTS
0.128 [27] (June 2008) MTN Group (100%)
3 KKTC TURKCELmobile-Turkcell GSM 0.670 [28] (December 2005) North Cyprus Telecommunications Authority
რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 TDC GSM
UMTS
4.475 [29] (დეკემბერი 2007) TDC
2 Sonofon GSM 1.680 [30] (დეკემბერი 2007) Telenor (100%)
3 Telia GSM
UMTS
1.449 [31] (დეკემბერი 2007) TeliaSonera
4 debitel1 GSM 0.3 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] () TeliaSonera (78%), Dansk Landbrugs Grovvareselskab, Fleggaard Holding
5 3 UMTS 0.12 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] () Hutchison Whampoa (60%), Investor AB (40%)
6 DLG Tele GSM 0.04 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] () ?

1 Virtual Mobile Network Operator, using TDC and Sonofon networks.

ესტონეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ესტონეთში არის სულ 1.5878 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 120.7% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 EMT GSM, EDGE
UMTS, HSPA
0.755 [32] (June 2008) TeliaSonera (53.7%)
2 Elisa GSM, EDGE
UMTS, HSPA
0.3228 [33] (დეკემბერი 2007) Elisa
3 Tele2 GSM, EDGE
UMTS, HSPA
0.5 [34] () Tele2

ფარერები[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ფარერების კუნძულებზე არის 0,052 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 107,7% მთელი მოსახლეობის. [35] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Føroya Tele GSM მიუწვდომელია Faroese Telecom
2 Kall GSM მიუწვდომელია Kall P/F

ფინეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ფინეთში არის სულ 5.854 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 110.2% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Sonera GSM
UMTS
2.449 [36] (დეკემბერი 2007) TeliaSonera
2 Elisa GSM
UMTS
2.16 [37] (სექტემბერი 2006) Elisa
3 DNA GSM
UMTS
1.245 [38] (დეკემბერი 2007) Local former telephone companies, 3i Group
4 GSM Aland GSM მიუწვდომელია Mariehamns Telefon, Alands Telefonandelslag

საფრანგეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საფრანგეთში არის სულ 55.731 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 90.01% მთელი მოსახლეობის. [39] (მარტი 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Orange GSM
UMTS
24.226 [40] (დეკემბერი 2007) France Télécom (99%)
2 SFR GSM
UMTS
18.8 [41] (დეკემბერი 2007) Vivendi (56%), Vodafone (44%)
3 Bouygues Télécom GSM
UMTS
8.923 [42] (სექტემბერი 2007) Bouygues group
Mobile Virtual Network Operators
4 Virgin Mobile (MVNO, uses Orange) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Virgin Group (50%), The Carphone Warehouse (50%)
5 NRJ Mobile (MVNO, uses Orange) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Crédit Mutuel (90%), NRJ Group (10%)

გერმანია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გერმანიაში არის სულ 98.372 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 119.6% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (მარტი 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 T-Mobile GSM, EDGE
UMTS, HSDPA
35.952 [43] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom
2 Vodafone GSM
UMTS, HSDPA
34.412 [44] (დეკემბერი 2007) Vodafone
3 E-Plus GSM
UMTS
15.0 [45] (June 2007) KPN
4 O2 GSM
UMTS, HSDPA
13.008 [46] (მარტი 2008) Telefónica

გიბრალტარი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ბრიტანეთის ზღვისიქითა ტერიტორიებზე არის სულ 0.022 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 89% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2005)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 GIBTEL GSM 0.022 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] () Gibraltar Telecommunications Int. Ltd.

საბერძნეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

საბერძნეთში არის სულ 15.447 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 138.3% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (სექტემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Cosmote GSM
UMTS
5.94 [47] (სექტემბერი 2007) OTE (77.97%)
2 Vodafone GSM
UMTS
5.346 [48] (სექტემბერი 2007) Vodafone
3 Wind GSM
UMTS
4.161 [49] (May 2007) Weather Investments
Mobile Virtual Network Operators
4 Q-Telecom (using Wind) GSM მიუწვდომელია Weather Investments
5 Frog Mobile (using Cosmote) GSM მიუწვდომელია Cosmote

გრენლანდია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გრენლანდიაში არის სულ ? მილიონი მომხმარებელი, იგივე ?% მთელი მოსახლეობის. [] ()

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 TELE Greenland GSM მიუწვდომელია TELE Greenland A/S

გერნსი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

The British Crown dependency has 0.055 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 95% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2005)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Cable & Wireless GSM მიუწვდომელია Cable & Wireless
2 Wave GSM
UMTS
მიუწვდომელია Wave Telecom
3 Airtel-Vodafone GSM
UMTS
მიუწვდომელია Bharti Airtel

უნგრეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

უნგრეთში არის სულ 11,232,000 მომხმარებელი, იგივე 111.8% მთელი მოსახლეობის. [50] (მარტი 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 T-Mobile GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA, HSUPA
4.853 [51] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom
2 Pannon GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
3.415 [52] (June 2008) Telenor (100%)
3 Vodafone GSM, GPRS
UMTS, HSDPA, HSUPA
2.447[53] (November 2008) Vodafone (100%)
Tendered mobile frequencies for new operators (NHH Mobile Tender 2008) [54]
4 tendered GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA, HSUPA
UMTS-TDD
planned early 2009
5 tendered CDMA planned early 2009

ისლანდია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ისლანდიაში არის სულ 0.274 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 99% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2005)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Siminn GSM, UMTS 0,312 [55] (დეკემბერი 2007) Siminn hf
2 Vodafone Iceland GSM 0,187 [56] (დეკემბერი 2007) Dagsbrún hf.
3 Nova UMTS, HSDPA 0,001 [57] (დეკემბერი 2007) Nova ehf.
4 IceCell GSM მიუწვდომელია IceCell ehf.

ირლანდია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ირლანდიაში არის სულ just over 5.4 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 121% მთელი მოსახლეობის. [58] (Q1 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია Percent of total market
(Q1 2008)
მფლობელი
1 Vodafone GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
43.4% Vodafone
2 O2 GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
31.9% Telefónica
3 Meteor GSM, GPRS, EDGE
UMTS (planned), HSDPA (planned)
18.7% eircom
4 3 UMTS, HSDPA (roams on Vodafone's GSM/GPRS networks where no UMTS) 6.0% Hutchison Whampoa
Mobile Virtual Network Operators
5 eircom Mobile (using Meteor) მიუწვდომელია eircom
6 Tesco Mobile (using O2) მიუწვდომელია Tesco Ireland

კუნძული მენი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

The British Crown dependency არის სულ ? მილიონი მომხმარებელი, იგივე ?% მთელი მოსახლეობის. [] ()

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Manx Telecom GSM
UMTS
მიუწვდომელია Telefónica O2
2 Sure GSM
UMTS
მიუწვდომელია Cable & Wireless

იტალია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

იტალიაში არის სულ 87.351 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 146.1% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (სექტემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 TIM GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
36 [59] (დეკემბერი 2007) Telecom Italia
2 Vodafone GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
23.068 [60] (დეკემბერი 2007) Vodafone (76.86%), Verizon (23.14%)
3 Wind GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
15.3 [61] (სექტემბერი 2007) Orascom Telecom
4 3 UMTS, HSDPA 7.677 [62] (22 August 2007) Hutchison Whampoa
Mobile Virtual Network Operators
5 Coop Voce (using TIM) GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
137,140 (დეკემბერი 2007)[63] Coop (Italy)
6 UNO Mobile (using Vodafone) GSM, UMTS მიუწვდომელია Carrefour
7 Poste Mobile (using Vodafone) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Poste Italiane
7 A-Mobile (using Wind) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Auchan
10 Insim (using Vodafone) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Conad
10 MTV Mobile (using Tim) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Telecom Italia
Planned Mobile Virtual Network Operators
8 Autostrade per l'Italia (using Wind) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Autostrade per l'Italia
9 FASTWEB (using 3) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Swisscom (82%)
11 Tiscali (using TIM) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Tiscali
12 50&Più Fenacom (using 3) GSM
UMTS
მიუწვდომელია 50&Più Fenacom

ჯერზი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

The British Crown dependency has 0.088 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 98% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2005)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Jersey Telecom GSM მიუწვდომელია Jersey Telecom
2 Sure Mobile GSM
UMTS
მიუწვდომელია Cable & Wireless
3 Airtel-Vodafone GSM
UMTS
მიუწვდომელია Bharti Airtel

ლატვია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ლატვიაში არის სულ 2.236 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 98.47% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2006)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Latvijas Mobilais Telefons GSM
UMTS
1.014 [64] (January 2008) Lattelecom, Government of Latvia, TeliaSonera, Digital Latvian Radio and Television Centre
2 Tele2 GSM
UMTS
1.0 [65] (July 2006) Tele2
3 BITE Latvija GSM
UMTS
0.222 [66] (მარტი 2007) TDC

ლიხტენშტაინი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ლიხტენშტაინში არის სულ 0.032 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 87% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2005)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Mobilkom liechtenstein GSM 0.0052 [67] (სექტემბერი 2007) mobilkom austria
2 Orange GSM მიუწვდომელია France Télécom
3 swisscom-mobile GSM მიუწვდომელია Swisscom Mobile Ltd
4 Tango GSM მიუწვდომელია Belgacom

ლიტვა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ლიტვაში არის სულ 5.22 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 144% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (მარტი 2006)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Omnitel GSM, EDGE
UMTS
2.012 [68] (დეკემბერი 2007) TeliaSonera
2 Tele2 GSM, EDGE
UMTS
1.9 [69][საჭიროებს წყაროს მითითებას] () Tele2
3 BITĖ GSM 1.3 [70] (December 2006) TDC

ლუქსემბურგი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ლუქსემბურგში არის სულ 0.759 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 164% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2005)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 LuxGSM GSM
UMTS, HSDPA
მიუწვდომელია P & T Luxembourg
2 Tango GSM
UMTS, HSDPA
მიუწვდომელია Belgacom
3 VOX Mobile GSM, EDGE
UMTS, HSDPA
0.076 [71] (სექტემბერი 2007) France Télécom

მაკედონია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მაკედონიაში არის სულ 2.021 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 98.37% მთელი მოსახლეობის. (August 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 T-Mobile GSM, GPRS, EDGE 1.213 [72] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom
2 Cosmofon GSM, GPRS, UMTS 0.752 [73] (სექტემბერი 2007) OTE
3 VIP Operator GSM, GPRS 0.56 [74] (მარტი 2008) Mobilkom Austria
Mobile Virtual Network Operators
4 Frog Mobile GSM მიუწვდომელია Cosmofon

მალტა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მალტაში არის სულ 0.357 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 88.8% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (სექტემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Vodafone GSM, GPRS
UMTS
0.197 [75] (სექტემბერი 2007)
2 GO GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
0.16 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] ()

მოლდოვა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მოდლოვაში არის სულ 2.169 900 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 63.37% მთელი მოსახლეობის. [1](სექტემბერი 2008)

The country's telcom regulator is ANRCETI.

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Orange GSM, GPRS, EDGE, UMTS 1.3495 [76] (April 2007) France Télécom 94.3% [77]
2 Moldcell GSM, GPRS, EDGE, HSDPA, HSUPA 0.6601 [78] (April 2007) Fintur Holdings B.V. 100% [79] 1
3 Interdnestrcom operating in Transnistria region only CdmaOne 0.150 [80] (დეკემბერი 2007) It has close links to Sheriff
3 Eventis GSM, GPRS, EDGE 0.0125 [81] (დეკემბერი 2007) Eventis Telecom (51%)
4 Unité CdmaOne, EVDO 0.0665 [82] (დეკემბერი 2007) Moldtelecom 100%

1. Fintur Holdings B.V. owners are TeliaSonera 58.55% and Turkcell 41.45%

მონაკო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მონაკოში არის სულ 0.016 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 21% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2005)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Monaco-telecom GSM
UMTS
0.036 [83] (მარტი 2007) Cable and Wireless 49%, Société Nationale de Financement 45%

მონტენეგრო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

მონტენეგროში არის სულ 1,310,928 მომხმარებელი, იგივე 211.39% მთელი მოსახლეობის. [84] (July 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 ProMonte GSM, GPRS, EDGE
UMTS
0.555 (42.37%) [85] (July 2008) Telenor (100%)
2 T-Mobile GSM, GPRS, EDGE
UMTS
0.416 (31.72%) [86] July 2008 100% Crnogorski Telekom (76.53% Magyar Telekom (30.1% Deutsche Telekom), 23.47% publicly traded)
3 m:tel GSM, GPRS, EDGE
UMTS
0.340 (25.92%) [87] (July 2008) 51% Telekom Srbija, 49% Ogalar

ნიდერლანი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Netherlands არის სულ 17.941 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 109.3% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 KPN
•Includes the previous Telfort network.
GSM, GPRS
UMTS , HSDPA, HSUPA
8.8 [88] (June 2007) KPN
2 T-Mobile
•Includes the previous Orange network.
GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
4.889 [89] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom
3 Vodafone GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
4.252 [90] (დეკემბერი 2007) Vodafone

The Telfort radio network was switched off in Q2 2007. The Orange network was sold in Q4 2007.

ნორვეგია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

Norway არის სულ 5.2 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 111% მთელი მოსახლეობის. [91] (June 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Telenor GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
2.856 [92] (დეკემბერი 2007) Telenor (100%)
2 NetCom GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
1.577 [93] (დეკემბერი 2007) TeliaSonera
3 Mobile Norway GSM, GPRS, EDGE მიუწვდომელია
4 MTU T3 Lisens GSM, GPRS, EDGE მიუწვდომელია

პოლონეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პოლონეთში არის სულ 41.5 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 108.88 % მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Orange Polska GSM, GPRS, EDGE
UMTS
13.9 [94] (June 2008) TPSA (France Télécom is a key investor (47,50%) in TPSA)
2 Plus GSM GSM, GPRS, EDGE
UMTS
13.000 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (July 2007) Vodafone, TDC, KGHM, PKN Orlen, PSE
3 Era GSM, GPRS, EDGE
UMTS
12.998 [95] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom (97%)
4 Play UMTS 1.000 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008) Novator, Tollerton

პორტუგალია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

პორტუგალიაში არის სულ 14.266 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 134.8% მთელი მოსახლეობის. (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 TMN GSM, GPRS
UMTS, HSDPA, HSUPA
6.261 [96] (დეკემბერი 2007) Portugal Telecom
2 Vodafone Portugal GSM, GPRS
UMTS, HSDPA, HSUPA
5.111 [97] (დეკემბერი 2007) Vodafone
3 Optimus GSM, GPRS
UMTS, HSDPA, HSUPA
2.894 [98] (დეკემბერი 2007) SonaeCom

რუმინეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რუმინეთში არის სულ 26.457 მილიონი მომხმარებელი [99], იგივე 122.03% მთელი მოსახლეობის. (June 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Orange GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA, HSUPA
10.208 [100] (სექტემბერი 2008) France Télécom
2 Vodafone GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
9.256 [101] (June 2008) Vodafone
3 Cosmote GSM 4.643 [102] (June 2008) OTE, Romtelecom
4 Zapp CdmaOne, HSDPA 1.250 [103] (June 2008) Saudi Oger
5 RCS&RDS DigiMobil UMTS 1.100 [104] (June 2008) RCS&RDS

რუსეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რუსეთის ფედერაციაში არის სულ 163.73 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 111.8% მთელი მოსახლეობის. [105] (August 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 MTS GSM, GPRS, EDGE 61.38 [106] (June 2008) Sistema
2 Beeline GSM, GPRS, EDGE 41.80 [107] (სექტემბერი 2007) VimpelCom (100%: Alfa Group (44%), Telenor (29.9%))
3 MegaFon GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA (testing)
36.97 [108] (მარტი 2008) TeliaSonera 43.8%, Telecominvest and IPOC International Growth Fund
4 Tele2 Russia GSM 7.996 [109] (სექტემბერი 2007) Tele2
5 Uralsvyazinform GSM 4.619 [110] (June 2007) ?
6 SMARTS GSM 3.75 [111] (მარტი 2007) ?
7 Sibirtelecom GSM 3.7 [112] (June 2007) Svyazinvest Holding Company
8 Nizhni Novgorod Telecom GSM 1.18 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (June 2006) ?
9 Sotovaja Svjaz MOTIV (Jekatrinburg) GSM 0.95 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (June 2006) ?
10 New Telephone Company GSM 0.63 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (June 2006) ?
11 SkyLink CdmaOne
CDMA2000 EV-DO
0.440 [113] (December 2006) Sistema

სან-მარინო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სან-მარინოში არის სულ 0.025 მომხმარებელი, იგივე ?% მთელი მოსახლეობის. [114] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Prima GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
0.001 [115] (დეკემბერი 2007) San Marino Telecom
Mobile Virtual Network Operator
2 TMS (using TIM) GSM, GPRS, EDGE
UMTS
0.024 [116] (დეკემბერი 2007) Telefonia Mobile Sammarinese SpA

სერბეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სერბეთში არის სულ 9.26 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 123.9% მთელი მოსახლეობის (excluding Kosovo). [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (July 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 mt:s GSM, GPRS,
UMTS, HSDPA
5.55 [117] (Jun 2008) Telekom Srbija (80% Pošta Srbije, 20% OTE)
2 Telenor GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
3.04 [118] (July 2008) Telenor
3 VIP Mobile GSM, GPRS, EDGE
UMTS
0.67 [119] (July 2008) mobilkom austria

კოსოვო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Vala 900 GSM, GPRS, EDGE
0.7 [120] (2008.) PTK, Telecom-Monaco
2 IPKO GSM, GPRS, EDGE
Not Available Mobitel (Slovenia), Ipko

სლოვაკეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სლოვაკეთში არის სულ 5.342 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 97.5% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (June 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Orange GSM
UMTS, HSDPA
2.7 [121] () France Télécom
2 T-Mobile GSM
UMTS, HSDPA
2.367 [122] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom
3 O2 GSM 0.275 [123] (June 2008) Telefónica

სლოვენია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სლოვენიაში არის სულ 2 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 96.4% მთელი მოსახლეობის. [124] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია Percent of total market
(Q2 2008)
მფლობელი
1 Mobitel GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA, HSUPA
62,0% Telekom Slovenije (100%)
2 Si.mobil GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
26,8% (Si.mobil + Mmobil) Mobilkom Austria (100%)
3 Tušmobil GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA, HSUPA
3,4% Tuš Telekom (100%)
4 T-2 GSM (using Mobitel)
UMTS, HSDPA, HSUPA
0,1% Zvon Holding Ena
Mobile Virtual Network Operators
5 Debitel (using Mobitel) GSM, GPRS
UMTS
5,2% ACH (88%)
6 Izimobil (using Mobitel) GSM, GPRS 2,5% izimobil
7 Mmobil (using Si.Mobil) GSM, GPRS / Si.mobil

ესპანეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ესპანეთში არის სულ 50.7 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 111% მთელი მოსახლეობის. [125] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Movistar GSM
UMTS, HSDPA
23.008 [126] (მარტი 2008) Telefónica
2 Vodafone GSM
UMTS, HSDPA
16.039 [127] (დეკემბერი 2007) Vodafone
3 Orange GSM
UMTS, HSDPA
11.091 [128] (დეკემბერი 2007) France Télécom
4 Yoigo UMTS 0.427 [129] (დეკემბერი 2007) TeliaSonera
5 Simyo GSM
UMTS
not available KPN
6 Euskaltel GSM
UMTS
not available Euskaltel

შვედეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

შვედეთში არის სულ 10.212 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 110.8% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Telia GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
4.807 [130] (დეკემბერი 2007) TeliaSonera
2 Tele2 GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
3.55 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (December 2005) Tele2
3 Telenor GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
1.855 [131] (დეკემბერი 2007) Telenor (100%)
4 3 UMTS, HSDPA 0.945 [132] (მარტი 2008) Hutchison Whampoa (60%), Investor AB (40%)

შვეიცარია[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

შვეიცარიაში არის სულ a 104.2% მთელი მოსახლეობის. [133] (July 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Swisscom GSM
UMTS
5.007 [134] (June 2007) State-owned Swisscom
2 Orange GSM
UMTS
1.527 [2] (June 2008) France Télécom
3 Sunrise GSM
UMTS
1.289 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (June 2006) TDC A/S
4 Tele2 GSM მიუწვდომელია Tele2
5 In&Phone GSM მიუწვდომელია In&Phone
Mobile Virtual Network Operators
6 M-Budget Mobile (using Swisscom) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Migros
7 Coop Mobile (using Orange) GSM მიუწვდომელია Coop (Switzerland)
8 OrangeClick (using Orange) GSM
UMTS
მიუწვდომელია Orange SA
9 Yallo (using Sunrise) GSM მიუწვდომელია TDC A/S
10 Cablecom (using Sunrise) GSM მიუწვდომელია Cablecom
11 mobilzone net (using Orange) GSM
UMTS
მიუწვდომელია MobilZone net
12 Salut!-mobile (using Sunrise) GSM მიუწვდომელია TDC A/S

თურქეთი[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

თურქეთში არის სულ 62.335 მილიონი მომხმარებელი, იგივეn 88.31% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (დეკემბერი 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Turkcell GSM, GPRS, EDGE 35.4 [135] (დეკემბერი 2007) TeliaSonera (37.09%), Cukurova Group (27.05%), Alfa Group (13.22%)
2 Vodafone GSM, GPRS, EDGE 16.935 [136] (დეკემბერი 2007) Vodafone (100%)
3 Avea GSM, GPRS, EDGE 10.0 [137] (დეკემბერი 2007) Turkish Telecom (81%), Türkiye İş Bankası (19%)

უკრაინა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

უკრაინაში არის სულ 55.34 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 119.3% მთელი მოსახლეობის. [138] (January 2008)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Kyivstar GSM, GPRS, EDGE 23.872 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008) Telenor (56.52%), Alfa Group (43.48%)
2 MTS CDMA2000, CDMA2000 EV-DO
GSM, GPRS, EDGE
19.13 [139] (June 2008) MTS (100%)
3 life:) GSM, GPRS, EDGE 9.045 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008) Turkcell (54.2%), SCM Holdings (45.8%)
4 Beeline GSM, GPRS, EDGE 1.968 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008) VimpelCom (100%)
5 Velton Telecom CdmaOne 0.120 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (February 2008)
6 ITC CdmaOne 0.115 214 [140] (დეკემბერი 2007)
7 Intertelecom CdmaOne 0.114 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008)
8 PEOPLEnet CDMA2000, CDMA2000 EV-DO 0.103 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008) Telesystemy Ukrainy
9 Golden Telecom GSM 0.042 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008) VimpelCom (100%)
10 CST Invest CdmaOne 0.026 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008)
11 Utel UMTS, HSDPA 0.01 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (January 2008) Ukrtelecom (100%)

გაერთიანებული სამეფო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

გაერთიანებულ სამეფოში არის სულ 73.793 მილიონი მომხმარებელი, იგივე 121.8% მთელი მოსახლეობის. [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (Q4 2007)

რიგი ოპერატორი ტექნოლოგია მომხმარებლები
(მილიონი)
მფლობელი
1 Vodafone GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
18.537 [141] (დეკემბერი 2007) Vodafone
2 O2 GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
18.403 [142] (მარტი 2008) Telefónica
3 T-Mobile GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
17.311 [143] (დეკემბერი 2007) Deutsche Telekom
4 Orange GSM, GPRS, EDGE
UMTS, HSDPA
15.642 [144] (დეკემბერი 2007) France Télécom
5 3 UMTS, HSDPA (Orange's GSM/GPRS network where the UMTS network is unavailable) 3.90 [145] (მარტი 2007) Hutchison Whampoa
6 UK01 GSM (broadcasts from Spectrum Interactive kiosks) მიუწვდომელია Mapesbury Communications Ltd
Mobile Virtual Network Operators
7 Virgin Mobile
(uses T-Mobile)
GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
4.52 [146] (December 2006) Virgin Media
8 Tesco Mobile
(uses O2)
GSM, GPRS 1.5 [საჭიროებს წყაროს მითითებას] (July 2007) Tesco
9 Blyk
(uses Orange)
GSM, GPRS, EDGE
UMTS
0.1 (April 2008) [147] Sofinnova Partners and other private investors
10 MobileWorld
(uses T-Mobile)
GSM, GPRS მიუწვდომელია The Carphone Warehouse
11 Fresh Mobile
(uses T-Mobile)
GSM, GPRS მიუწვდომელია The Carphone Warehouse
12 BT Mobile
(uses Vodafone)
GSM, GPRS მიუწვდომელია British Telecom
13 Dot Mobile
(acquired by Vodafone)
GSM, GPRS 0.018 jvtv Ltd
14 ASDA Mobile
(uses Vodafone)
GSM, GPRS მიუწვდომელია ASDA
15 Talkmobile
(uses Vodafone)
GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
მიუწვდომელია The Carphone Warehouse
16 abica
(uses 3, T-Mobile and Orange)
GSM, GPRS
UMTS, HSDPA
მიუწვდომელია Privately owned

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]