ბოსნიის ოსმალო გუბერნატორების სია

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ამ სტატიაში წარმოდგენილია ბოსნიის ოსმალო გუბერნატორების (ფაშების) სია.

სახელი თანამდებობაზე ყოფნის დრო
ფაშა იღით-ბეგი 1392-1414
ისჰაკ-ბეგი 1414-1439
ჰიმმეთიზადე ნასუჰ-ბეგი 1439-1454
ისა-ბეგ ისჰაკოვიჩი 1454-1463
მინეთოღლუ მეჰმედ-ბეგი 1463-1464
ისა-ბეგ ისჰაკოვიჩი 1464-1470
აიას-ბეგი 1470-1474
სინან-ბეგი 1474-1474
არნავუთ დავუდ-ბეგი 1474-1475
მალქოჩოღლუ ბალი-ბეი 1475-1477
სკანდერ-ბეგ მიჰალოღლუ 1477-1479
არნავუთ დავუდ-ბეგი 1479-1480
სკანდერ-ბეგ მიჰალოღლუ 1480-1482
იაჰია-ბეგი 1482-1483
აიას-ფაშა 1483-1484
მეჰმედ-ბეგ ისჰაკოვიჩი 1484-1485
სინან-ბეგი 1485-1490
ჰადიმ იაქუფ-ფაშა 1490-1493
იაჰია-ბეგი 1493-1496
ფერიზ-ბეგი 1496-1498
სკანდერ-ბეგ მიჰალოღლუ 1498-1505
ფერიზ-ბეგი 1505-1512
ჰადიმ სინან-ბეგ ბორონივიჩი 1512-1513
დევშირმე იუნუს-ფაშა 1513-1515
მუსტაფა-ფაშა სკანდერფაშაევიჩი 1515-1516
გაზი ჰასან-ფაშა 1516-1517
გაზი მეჰმედ-ბეგ მიჰალზადე 1517-1519
მალქოჩოღლუ იაჰიაფაშაზადე ბალი-ბეი 1519-1521
გაზი ჰუსრევ-ბეგი 1521-1525
გაზი ჰასან-ფაშა 1525-1526
გაზი ჰუსრევ-ბეგი 1526-1534
ულამა-ფაშა 1534-1536
გაზი ჰუსრევ-ბეგი 1536-1541
ულამა-ფაშა 1541-1547
სოფუ ალი-ბეგი 1547-1549
მუჰამედ-ხან ზულკადიროღლუ 1549-1550
ჰადიმ ალი-ბეგი 1550-1551
სოფუ მეჰმეთ ფაშა 1551-1553
ჰადიმ გაზი ალი-ფაშა 1553-1553
მალქოჩ-ბეგ დუგალიჩი 1553-1554
ქარა ოსმან-ხანი 1554-1555
ქარა მუსტაფა-ბეგ სოკოლოვიჩი 1555-1557
ჰამზა-ბეგ ბიჰაროვიჩი 1557-1561
ჰასან-ბეგ სოკოლოვიჩი 1561-1562
სინან-ბეგ ბოლგანიჩი 1562-1564
მუსტაფა-ბეგ სოკოლოვიჩი 1564-1566
მეჰმედ-ბეგ სოკოლოვიჩი 1566-1568
ფერჰად-ბეგ დესისალიჩი 1568-1568
მეჰმედ-ბეგ სოკოლოვიჩი 1568-1574
ფერჰად ბეგ სოკოლოვიჩი 1574-1580
ფერჰად-ბეგ სოკოლოვიჩი 1580-1588
შეჰსუვარ-ფაშა 1588-1588
ჰალილ-ფაშა 1588-1590
სუფი მეჰმედ-ფაშა 1590-1591
გაზი ჰასან-ფაშა პრედოევიჩი 1591-1593
მუსტაფა-ფაშა აიასფაშაევიჩი 1593-1594
მიჰალიჯი აჰმედ-ფაშა 1594-1594
ჰუსეინ-ფაშა ბოლიანიჩი 1594-1595
არფად ისმაილ-ფაშა 1595-1595
აიარდი მეჰმედ-ფაშა 1595-1596
ჰაფიზ აჰმედ-ფაშა 1596-1596
ჰოდავერდი-ფაშა 1596-1597
იდრის-ფაშა 1597-1597
თირიაქი ჰასან-ფაშა 1597-1598
აჰმედ-ფაშა დუგალიჩი 1598-1599
დერვიშ-ფაშა 1599–1600
სოფუ სინან-ფაშა 1600-1601
თათარ მეჰმედ-ფაშა 1601-1602
დერვიშ-ფაშა 1602-1602
ჯელალი ჰასან-ფაშა 1602-1604
აჰმედ-ფაშა დუგალიჩი 1604-1605
ჰადიმ ჰუსრევ-ფაშა 1605-1606
გურჯი ჰადიმ მეჰმედ-ფაშა 1606-1608
სოფუ სინან-ფაშა 1608-1608
ქურშუმჯი მუსტაფა-ფაშა 1608-1609
იბრაჰიმ-ხან სოკოლოვიჩი 1609-1610
ქურშუმჯი მუსტაფა-ფაშა 1610-1612
ქარაქაშ მეჰმედ-ფაშა 1612-1613
ისქენდერ-ფაშა 1613-1615
აბდულბაქი-ფაშა 1615-1616
ისქენდერ-ფაშა 1616-1618
ქურშუმჯი მუსტაფა-ფაშა 1618-1619
იბრაჰიმ-ხან სოკოლოვიჩი 1619-1620
ბალთაჯი მეჰმედ-ფაშა 1620-1621
ბაირამ-ფაშა 1621-1622
სარჰოშ იბრაჰიმ-ფაშა 1622-1622
ბაირამ-ფაშა 1622-1623
მურთაზა-ფაშა 1623-1626
გაზი მუსტაფა-ფაშა 1626-1627
არნავუთ ალი-ფაშა 1627-1627
ბეჯირ-ფაშა 1627-1628
აბაზა მეჰმედ-ფაშა 1628-1629
ჰერსეკ მურათ-ფაშა 1629-1630
მეჰმედ-ფაშა ფაფასოღლუ 1630-1632
ჰათათ ჰასან-ფაშა 1632-1632
არნავუთ მუსტაფა-ფაშა 1632-1633
ჰათათ ჰასან-ფაშა 1633-1634
სულეიმან-ფაშა მოსთარაცი 1634-1635
სალიჰ-ფაშა მოსთარაცი 1635-1638
მეჰმედ-ფაშა ვუჩო 1638-1639
შაჰინ ჰასან-ფაშა 1639-1640
ქურშუმჯი მეჰმედ-ფაშა 1640-1641
დელი ჰუსეინ-ფაშა 1641-1644
ვოინუქ აჰმედ-ფაშა 1644-1644
ვარვარ ალი-ფაშა 1644-1645
შაჰინჯი ომერ-ფაშა 1645-1646
გაბელელი იბრაჰიმ-ფაშა 1646-1647
თექელი მუსტაფა-ფაშა 1647-1648
ქოჯა დერვიშ მეჰმედ-ფაშა 1648-1648
ჰასან-ფაშა მემიბეგოვიჩი 1648-1650
მეჰმედ-ფაშა დეფტერდაროვიჩი 1650-1650
ფადილ აჰმედ-ფაშა მაგლაილია 1650-1651
იადიგარ მუსტაფა-ფაშა 1651-1651
ფადილ აჰმედ-ფაშა მაგლაილია 1651-1652
სიავუშ-ფაშა 1652-1652
ფადილ აჰმედ-ფაშა მაგლაილია 1652-1654
დელაქ მუსტაფა-ფაშა 1654-1656
ერმენი სულეიმან-ფაშა 1656-1656
ფადილ აჰმედ-ფაშა მაგლაილია 1656-1656
სეიდი აჰმედ-ფაშა 1656-1659
მელექ აჰმედ-ფაშა 1659-1660
სერდარ გაზი ალი-ფაშა 1660-1663
ისმაილ-ფაშა 1663-1664
არნავუთ მუსტაფა-ფაშა 1664-1665
მუჰარემ-ფაშა 1665-1665
სუჰრაბ მეჰმედ-ფაშა 1665-1666
ქოსე ალი-ფაშა 1666-1668
იბრაჰიმ-ფაშა თეშნიაქი 1668-1669
მუფეთიშ მეჰმედ-ფაშა 1669-1670
მაჰმუდ-ფაშა მაგლაილია 1670-1671
ჯანბოლათზადე ჰუსეინ-ფაშა 1671-1672
არნავუთ ქოჯა იბრაჰიმ-ფაშა 1672-1672
ქემანქეშ სულეიმან-ფაშა 1672-1673
ქარა მეჰმედ-ფაშა 1673-1675
ჰაჯი ბეშირ-ფაშა 1675-1677
დეფტერდარ აჰმედ-ფაშა 1677-1678
არნავუთ ქოჯა იბრაჰიმ-ფაშა 1678-1678
არნავუთ ქოჯა ჰალილ-ფაშა 1678-1679
დეფტერდარ აჰმედ-ფაშა 1679-1681
აბდურაჰმან-ფაშა 1681-1682
ჰიზირ-ფაშა 1682-1683
აჰმედ-ფაშა ოსმანფაშაოღლუ 1683-1684
ჰერსეკ ოსმან-ფაშა 1685-1684
ფუნდუქ მუსტაფა-ფაშა 1685-1685
სიავუშ-ფაშა 1685-1686
მეჰმედ-ფაშა ათლაგიჩი 1686-1688
თოფალ გაზი ჰუსეინ-ფაშა 1688-1688
იეღენ ოსმან-ფაშა 1688-1688
თოფალ გაზი ჰუსეინ-ფაშა 1688-1689
ბუიუქ ჯაფერ-ფაშა 1689-1692
ბოშნაკ გაზი მეჰმედ-ფაშა 1692-1697
სარი აჰმედ-ფაშა 1697-1698
დალთაბან გაზი მუსტაფა-ფაშა 1698-1698
ქოსე ჰალილ-ფაშა 1698-1702
სეიფულაჰ-ფაშა 1702-1703
დოღრამაჯი მეჰმედ-ფაშა 1703-1704
ელჩი იბრაჰიმ-ფაშა 1704-1705
სირკე ოსმან-ფაშა 1705-1708
მუსტაფა-ფაშა ფერჰათფაშაევიჩი 1708-1709
სეფერ-ფაშა მაგლაილია 1709-1709
ქარაჟილან ალი-ფაშა 1709-1711
სარი აჰმედ-ფაშა 1711-1712
არნავუთ ალი-ფაშა 1712-1713
ქოფრიულიუ ნუმან-ფაშა 1713-1715
სარი მუსტაფა-ფაშა 1715-1716
უზუნ ჰაჯი იუსუფ-ფაშა 1716-1716
ქაბაქულაქ იბრაჰიმ-ფაშა 1716-1716
ქარა მუსტაფა-ფაშა 1716-1717
ქოფრიულიუ ნუმან-ფაშა 1717-1718
დეფტერდარ ემინ ოსმან-ფაშა 1718-1720
თოფალ ოსმან-ფაშა 1720-1720
მუჰსინზადე აბდულა-ფაშა 1720-1727
თოფალ ოსმან-ფაშა 1727-1728
გაზი აჰმედ-ფაშა რუსთემფაშაევიჩი 1728-1730
თოფალ ოსმან-ფაშა 1730-1730
სირქე ოსმან-ფაშა 1730-1730
ჰაჯი იბრაჰიმ-ფაშა 1730-1733
მუჰსინზადე აბდულა-ფაშა 1733-1735
ჰექიმოღლუ ალი-ფაშა 1735-1740
მუჰსინზადე აბდულა-ფაშა 1740-1741
აივაზ გაზი მეჰმედ-ფაშა 1741-1742
იეღენ მეჰმედ-ფაშა 1742-1744
ჰექიმოღლუ ალი-ფაშა 1744-1745
ბოსტანჯი სულეიმან-ფაშა 1745-1746
ჰექიმოღლუ ალი-ფაშა 1746-1748
მუჰსინზადე აბდულა-ფაშა 1748-1748
ქოჯა ჰაჯი ბეშირ-ფაშა 1748-1750
სეიიდ აბდულა-ფაშა 1750-1751
შერიფ ჰალილ-ფაშა 1751-1752
ქოფრიულიუ ჰაჯი სეიიდ აჰმედ-ფაშა 1752-1752
ჰაჯი მეჰმედ-ფაშა ქუქავიჯა 1752-1756
სოფასალან ქამილ აჰმედ-ფაშა 1756-1757
ჰაჯი მეჰმედ-ფაშა ქუქავიჯა 1757-1760
მუჰსინზადე მეჰმედ-ფაშა 1760-1764
მალდოვან ალი-ფაშა 1764-1765
ქაფუდან მეჰმედ-ფაშა 1765-1766
ქოფრიულიუ ჰაჯი სეიიდ აჰმედ-ფაშა 1766-1767
სილაჰდარ მეჰმედ-ფაშა 1767-1770
მუჰსინზადე მეჰმედ-ფაშა 1770-1772
თოფალოღლუ ოსმან-ფაშა 1772-1773
დაღისტანლი ალი-ფაშა 1773-1775
სილაჰდარ მეჰმედ-ფაშა 1775-1777
დაღისტანლი ალი-ფაშა 1777-1778
სილაჰდარ მეჰმედ-ფაშა 1778-1779
ნიშანჯი მუსტაფა-ფაშა 1779-1780
სილაჰდარ აბდულა-ფაშა 1780-1785
აიდოსლი ქარა მეჰმედ-ფაშა 1785-1785
ისმაილ-ფაშა 1785-1785
მორალი აჰმედ-ფაშა 1785-1786
სელიმ სირრი-ფაშა 1786-1787
აღლიბოზრი ბეშირ-ფაშა 1787-1789
არსლან მეჰმედ-ფაშა 1789-1789
მირალემ მეჰმედ-ფაშა 1789-1789
ჰაჯი სალიჰ-ფაშა 1789-1791
იუსუფ-ფაშა 1791-1791
ჰაჯი სალიჰ-ფაშა 1791-1792
ჰუსამედინ-ფაშა 1792-1797
ფერიშან მუსტაფა-ფაშა 1797-1799
გურჯი ჰაჯი ოსმან-ფაშა 1799-1799
ვანლი მეჰმედ-ფაშა 1799-1799
ზიჰნელი ჰაჯი ჰასან-ფაშა 1799-1799
ვანლი მეჰმედ-ფაშა 1799-1801
ჰაქი ჰაჯი მეჰმედ-ფაშა 1801-1801
ვანლი მეჰმედ-ფაშა 1801-1801
ბეშირ-ფაშა 1801-1802
გურჯი ჰაჯი ოსმან-ფაშა 1802-1802
ბეშირ-ფაშა 1802-1805
მუსტაფა-ფაშა ისმაილფაშაევიჩი 1805-1806
ჰუსრევ მეჰმედ-ფაშა 1806-1808
იბრაჰიმ ჰილმი-ფაშა 1808-1813
დარენდელი ალი-ფაშა 1813-1815
ჰურშიდ აჰმედ-ფაშა 1815-1815
სულეიმან-ფაშა სქოფლიაქი 1815-1818
მორალი ბეშირ-ფაშა 1818-1818
დერვიშ მუსტაფა-ფაშა 1818-1819
მეჰმედ რუშდი-ფაშა 1819-1819
ალი ჯელალედინ-ფაშა 1819-1822
შერიფ სირრი სელიმ-ფაშა 1822-1826
ბელენლი ჰაჯი მუსტაფა-ფაშა 1826-1826
აბდურაჰიმ-ფაშა 1826-1828
მორალი ალი ნამიკ-ფაშა 1828-1831
ვეჯიჰი იბრაჰიმ-ფაშა 1831-1831
ჰუსეინ გრადაშჩევიჩი 1831-1832
მაჰმუდ ჰამიდ-ფაშა 1832-1833
დავუდ-ფაშა 1833-1835
მეჰმედ ვეჯიჰი-ფაშა 1835-1840
მეჰმედ ჰუსრევ-ფაშა 1840-1840
მორალი ქამილ მეჰმედ-ფაშა 1840-1844
ოსმან ნური-ფაშა 1844-1845
ჰაჯი ქამილ-ფაშა 1845-1847
მეჰმედ თაჰირ-ფაშა 1847-1850
ჩერქეს ჰაფიზ მეჰმედ-ფაშა 1850-1850
ჰაჯრედინ-ფაშა 1850-1852
ველიჯედინ-ფაშა 1852-1852
მეჰმედ ჰერშიდ-ფაშა 1852-1856
რეშიდ მეჰმედ-ფაშა 1856-1858
ქანი მეჰმედ-ფაშა 1858-1858
არნავუთ მეჰმედ აქიფ-ფაშა 1858-1858
ქანი მეჰმედ-ფაშა 1858-1859
ოსმან მაჰზარ-ფაშა სქოფლიაქი 1859-1861
თოფალ შერიფ ოსმან-ფაშა 1861-1869
ომერ ფევზი-ფაშა 1869-1869
თოფალ შერიფ ოსმან-ფაშა 1869-1869
საფეთ-ფაშა 1869-1871
არნავუთ მეჰმედ აქიფ-ფაშა 1871-1871
მეჰმედ ასიმ-ფაშა 1871-1872
მეჰმედ რაშიდ-ფაშა 1872-1872
მუსტაფა ასიმ-ფაშა 1872-1873
არნავუთ მეჰმედ აქიფ-ფაშა 1873-1874
დერვიშ იბრაჰიმ-ფაშა 1874-1875
აჰმედ ჰამდი-ფაშა 1875-1875
ჩერქეზ რაუფ-ფაშა 1875-1876
იენიშეჰირლი იბრაჰიმ-ფაშა 1876-1877
მეჰმედ ნაზიფ-ფაშა 1877-1877
აჰმედ მაჰზარ-ფაშა 1877-1878
ჰაფიზ აჰმედ-ფაშა 1878-1878