ალისია ვიტი

მასალა ვიკიპედიიდან — თავისუფალი ენციკლოპედია
Jump to navigation Jump to search
ალისია ვიტი
Alicia Witt 2014a.jpg
დაბადების თარიღი 21 აგვისტო, 1975 (1975-08-21) (45 წლის)
მასაჩუსეტსი , აშშ
განათლება წმინდა ჯვრის კოლეჯი ( BA ) დეპოლის უნივერსიტეტი ( MFA )
საქმიანობა მსახიობი
აქტიური 1984 – დღემდე
საიტი https://www.aliciawittmusic.com

ალისია როან ვიტი (ინგლ. Alicia Roanne Witt; დაიბადა 21 აგვისტოს, 1975 წელს, მასაჩუსეტსი , აშშ) — ამერიკელი მსახიობი, მომღერალი და კომპოზიტორი და პიანისტი. მან პოპულარობა ჯერ კიდევ ბავშვობაში მოიპოვა, მაშნ დევიდ ლინჩმა აღმოაჩინა ის, რომელმაც იგი ალიას ატრეიდესის როლში დაამტკიცა თავის ფილმში " Dune" (1984) და მის სატელევიზიო სერიალში Twin Peaks (1990) . ვიტს ჰქონდა კრიტიკულად აღიარებული როლი მხიარულში (1994), ასევე ის გამოჩნდა მისტერ ჰოლანდის ოპუსში (1995) და საშინელებათა ფილმში Urban Legend (1998). იგი გამოჩნდა ქემერონ ქროუს Vanilla Sky-ში (2001), ორი კვირის ცნობა (2002), ბოლო დღესასწაული (2006) და 88 წუთი (2007). ვიტს აქვს სატელევიზიო როლები ასევე Walking Dead-ში , The Sopranos Nashville, Two and a Half Men , Friday Night Lights , Law & Order: Criminal Intent , The Mentalist , Cybill , Justified , Twin Peaks: The Return , CSI: Miami , Andy და ნარინჯისფერი არის ახალი შავი .

ადრეული ცხოვრება[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ვიტი დაიბადა 1975 წლის 21 აგვისტოს , მასაჩუსეტსის შტატში. მას ჰყავს ძმა, იანი. მშობლები არიან დიანა ნი პიეტრო და რობერტ ვიტი. მისი სამსახიობო ნიჭი შენიშნა რეჟისორმა დევიდ ლინჩმა 1980 წელს, როდესაც მან მოისმინა მისი რომეო და ჯულიეტა სატელევიზიო გადაცემა ეს არის წარმოუდგენელი!-ში 5 წლის ასაკში.  10 – დან 14 წლამდე ვიტი დადიოდა კვირში ოთხჯერ ფორტეპიანო გაკვეთილებზე, ბოსტონის უნივერსიტეტის პროფესორთან.[1]

კარიერა[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ის პირველად გამოჩნდა ფილმში " Dune" (1984) ლინჩთან თანამშრომლობის დროს, ის ამ დროს 8 წლის იყო. მან კვლავ იმუშავა ლინჩთან, როდესაც იგი Twin Peaks- ის ეპიზოდში გამოჩნდა.

ამ გამოცდილებამ განაპირობა ვიტის როლი " ლიბესტრაუმში" (1991), რომელშიც მისი ძმა იანიც გამოჩნდა. ასევე ვიტი გამოჩნდა შემდეჰ წარმოებებში : Bodies, Rest & Motion (1993) და სატელევიზიო ფილმში "ვონის გაუჩინარება" (1994) . 1994 წელს ვიტმა მიიღო პირველი მთავარი როლი ფილმში, სადაც ითამაშა შეშფოთებული, მკვლელი მოზარდი ფილმში მხიარულება  და მიიღო სანდენსის ფესტივალზე სპეციალური ჟიურის აღიარების ჯილდო .

ვიტმა ფართო აუდიტორიაში წარსდგა სიტკომ Cybill- ში .  1995 -1998 წლებში მას ასევე ჰქონდა ფილმებში როლები როგორიცაა: ბატონი ჰოლანდი ,Citizen Ruth და Bongwater. მას შემდეგ, რაც Cybill გაუქმდა, ვიტმა შეასრულა მთავარი როლები ჯეიმი ბლანკის საშინელებათა ფილმში Urban Legend ( ჯარედ ლეტოსთან , ჯოშუა ჯექსონთან და რებეკა გეიჰართთან ერთად ) და ანიმაციურ ფილმში Genu .

2003–04 წლებში იგი საცხოვრებლად გადავიდა გაერთიანებულ სამეფოში. მან ითამაშა დრამაში აღშფოთების თავდაყირა ( კევინ კოსტნერთან , კერი რასელთან , ევან რეიჩელ ვუდთან ერთად).

ვიტი ასევე გამოჩნდა ფილმებში ბოლო დღესასწაული (2006) და თრილერი 88 წუთი (2007, ალ პაჩინოსთან ერთად)

ის ასევე გამოჩნდა, Cowgirls n 'Angels-ში (2012),  , ხოლო 2013 წელს Cold Turkey-ში.

გარდა ამისა, 2014 წელს, ვიტი გამოჩნდა Kingdom-ში [2] ეპიზოდურ როლში. 2016ში ის გამოჩნდა ორ ეპიზოდში სერიალ მოსიარულე მკვდრებში[3]. 2017ში ის მონაწილეობდა Twin Peaks სერიალში[4], ის ასევე იყო სერიალ ზებუნებრივში 12 სეზონში[5].  2019 წელს მან განმეორებითი როლი შეასრულა Orange is the New Black-ში

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

ოფიციალური საიტი

სქოლიო[რედაქტირება | წყაროს რედაქტირება]

  1. Alicia Witt. web.archive.org. (24 დეკემბერი, 2020)
  2. Kingdom Stages Friday Night Lights Reunion! Plus, Jamie Kennedy to Guest Star. www.eonline.com. (24 დეკემბერი, 2020)
  3. The Walking Dead: Alicia Witt on playing the latest villain. ew.com. (24 დეკემბერი, 2020)
  4. Did Alicia Witt Just Reveal She Will Star in the Upcoming `Twin Peaks` Series?. ktla.com. (24 დეკემბერი, 2020)
  5. Alicia Witt Teases Her Supernatural Role — As an Old Foe of [Spoiler]'s. tvline.com. (24 დეკემბერი, 2020)