Doctor Who (ეპიზოდების სია)

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

Doctor Who სამეცნიერო ფანტასტიკური ჟანრის ბრიტანული ტელესერიალია, რომელიც BBC-ის ეთერში გადის. 2013 წლის 25 დეკემბერს გასული სპეციალური ეპიზოდის ჩათვლით, სულ გადაღებულია 800 სერია და სატელევიზიო ფილმი „Doctor Who", რაც ჯამში 241 ამბავს მოიცავს. Doctor Who არის მსოფლიო რეკორდსმენი, როგორც ყველაზე მეტი ეპიზოდის მქონე სამეცნიერო ფანტასტიკური პროგრამა.[1]

თავდაპირველი სერიები გადიოდა 1963–89 წლებში, 2005 წლიდან კი დაიწყო განახლება და გამოვიდა ახალი სეზონები. ძველი სერიების საშუალო ხანგრძლივობა 25, ხოლო ახლის - 45 წუთს შეადგენს. 1970-იან წლებში BBC-ის გადაწყვეტილებით წაიშალა ჩანაწერების ნაწილი, რის შედეგადაც დღეისთვის 97 ეპიზოდი დაკარგულია, თუმცა ყველა მათგანის აუდიოჩანაწერები არსებობს.[2][3]

სექციების სია

სეზონებისა და სერიების მიმოხილვა[რედაქტირება]

სეზონი/სერიები დოქტორი სერიალები ეპიზოდები პრემიერის დღე
(გაერთიანებული სამეფო)
პრემიერის
მაყურებელთა რაოდენობა
(მილიონებში)
ფინალის დღე
(გაერთიანებული სამეფო)
ფინალის
მაყურებელთა რაოდენობა
(მილიონებში)

მაყურებელთა საშუალო რაოდენობა
(მილიონებში)
სეზონი 1 პირველი დოქტორი 8 42 23 ნოემბერი 1963 4.4 12 სექტემბერი 1964 6.4 7.96
სეზონი 2 9 39 31 ოქტომბერი 1964 8.4 24 ივლისი 1965 8.3 10.38
სეზონი 3 10 45 11 სექტემბერი 1965 9.0 16 ივლისი 1966 5.5 7.38
სეზონი 4 მეორე დოქტორი 9 43 10 სექტემბერი 1966 4.3 1 ივლისი 1967 6.1 7.11
სეზონი 5 7 40 2 სექტემბერი 1967 6.0 1 ივნისი 1968 6.5 6.63
სეზონი 6 7 44 10 აგვისტო 1968 6.1 21 ივნისი 1969 5.0 6.57
სეზონი 7 მესამე დოქტორი 4 25 3 იანვარი 1970 8.4 20 ივნისი 1970 5.5 7.18
სეზონი 8 5 25 2 იანვარი 1971 7.3 19 ივნისი 1971 8.3 7.96
სეზონი 9 5 26 1 იანვარი 1972 9.8 24 ივნისი 1972 7.6 8.48
სეზონი 10 5 26 30 დეკემბერი 1972 9.6 23 ივნისი 1973 7.0 8.98
სეზონი 11 5 26 15 დეკემბერი 1973 8.7 8 ივნისი 1974 8.9 8.78
სეზონი 12 მეოთხე დოქტორი 5 20 28 დეკემბერი 1974 10.1 10 მაისი 1975 9.0 10.14
სეზონი 13 6 26 30 აგვისტო 1975 7.5 6 მარტი 1976 10.9 10.08
სეზონი 14 6 26 4 სექტემბერი 1976 9.5 2 აპრილი 1977 10.4 11.17
სეზონი 15 6 26 3 სექტემბერი 1977 8.4 11 მარტი 1978 10.5 8.91
სეზონი 16 6 26 2 სექტემბერი 1978 8.1 24 თებერვალი 1979 8.5 8.56
სეზონი 17 5 20 1 სექტემბერი 1979 13.5 12 იანვარი 1980 8.8 11.22
სეზონი 18 7 28 30 აგვისტო 1980 5.1 21 მარტი 1981 6.7 5.81
სეზონი 19 მეხუთე დოქტორი 7 26 4 იანვარი 1982 9.6 30 მარტი 1982 8.9 9.30
სეზონი 20 6 22 4 იანვარი 1983 7.2 16 მარტი 1983 7.55 7.00
სეზონი 21 7 24 5 იანვარი 1984 7.25 30 მარტი 1984 7.1 8.37
სეზონი 22 მეექვსე დოქტორი 6 13 5 იანვარი 1985 8.05 30 მარტი 1985 7.55 7.17
სეზონი 23 4 14 6 სექტემბერი 1986 4.35 6 დეკემბერი 1986 5.0 4.83
სეზონი 24 მეშვიდე დოქტორი 4 14 7 სექტემბერი 1987 4.63 7 დეკემბერი 1987 5.07 4.98
სეზონი 25 4 14 5 ოქტომბერი 1988 5.35 4 იანვარი 1989 5.45 5.35
სეზონი 26 4 14 6 სექტემბერი 1989 3.65 6 დეკემბერი 1989 4.9 4.19
სეზონი 1 მეცხრე დოქტორი 10 13 26 მარტი 2005 10.81 18 ივნისი 2005 6.91 7.31
სეზონი 2 მეათე დოქტორი 10 13 15 აპრილი 2006 8.62 8 ივლისი 2006 8.22 7.64
სეზონი 3 9 13 31 მარტი 2007 8.71 30 ივნისი 2007 8.61 7.54
სეზონი 4 10 13 5 აპრილი 2008 9.14 5 ივლისი 2008 10.57 8.04
სეზონი 5 მეთერთმეტე დოქტორი 10 13 3 აპრილი 2010 10.09 26 ივნისი 2010 6.70 7.73
სეზონი 6 11 13 23 აპრილი 2011 8.86 1 ოქტომბერი 2011 7.67 7.51
სეზონი 7 13 13 1 სექტემბერი 2012 8.33 18 მაისი 2013 7.45 7.44
სეზონი 8 მეთორმეტე დოქტორი 11 12 23 აგვისტო 2014 8 ნოემბერი 2014
სეზონი 9 2015

პირველი დოქტორი[რედაქტირება]

დოქტორის პირველი ინკარნაციის როლს ასრულებს უილიამ ჰარტნელი. ამ პერიოდში დოქტორი სტუმრობს წარსულსა და მომავალს იმ პერიოდებში, სადაც უცხოპლანეტელების კვალი არ ჩანს, მაგალითად მე-15 საუკუნის მესოამერიკაში.

სეზონი 1 (1963–64) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 1).
სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
001 არამიწიერი ბავშვი
იგივე 100,000 BC
იგივე გამის ტომი
A "არამიწიერი ბავშვი"
"თავის ქალების გამოქვაბული"
"შიშის ტყე"
"ცეცხლის შემქმნელი"
ენტონი კობერნი
(და სესილ უებერი)
უარის ჰუსეინი 23 ნოემბერი 1963
30 ნოემბერი 1963
7 დეკემბერი 1963
14 დეკემბერი 1963
002 დალეკები
იგივე მუტანტები
იგივე მკვდარი პლანეტა
B "მკვდარი პლანეტა"
"გადარჩენილები"
"გაქცევა"
"ჩასაფრება"
"ექსპედიცია"
"განსაცდელი"
"გადარჩენა"
ტერი ნეიშენი რიჩარდ მარტინი &
ქრისტოფერ ბარი
21 დეკემბერი 1963
28 დეკემბერი 1963
4 იანვარი 1964
11 იანვარი 1964
18 იანვარი 1964
25 იანვარი 1964
1 თებერვალი 1964
003 განადგურების პირას
იგივე კოსმოსურ ხომალდში
C "განადგურების პირას"
"კატასტროფის ზღვარი"
დევიდ უიტაკერი რიჩარდ მარტინი &
ფრენკ კოქსი
8 თებერვალი 1964
15 თებერვალი 1964
004 მარკო პოლო
იგივე მოგზაურობა კატაისკენ
D "მსოფლიოს სახურავი"
"მომღერალი ქვიშები"
"ხუთასი თვალი"
"ტყუილების კედელი"
"მხედარი შანგ-ტუდან"
"ყოვლისშემძლე კუბლაი-ხანი"
"დაქირავებული მკვლელი პეკინში"
(ყველა დაკარგულია)
ჯონ ლუკაროტი უარის ჰუსეინი &
ჯონ კროკეტი
22 თებერვალი 1964
29 თებერვალი 1964
7 მარტი 1964
14 მარტი 1964
21 მარტი 1964
28 მარტი 1964
4 აპრილი 1964
005 მარინუსის გასაღები
იგივე სიკვდილის ზღვა
E "სიკვდილის ზღვა"
"ხავერდის ქსელი"
"მყვირალა ჯუნგლი"
"შიშის თოვლი"
"სიკვდილის წინადადება"
"მარინუსის გასაღები"
ტერი ნეიშენი ჯონ გორი 11 აპრილი 1964
18 აპრილი 1964
25 აპრილი 1964
2 მაისი 1964
9 მაისი 1964
16 მაისი 1964
006 აცტეკები F "ბოროტების ტაძარი"
"სიკვდილის მეომრები"
"მსხვერპლი პატარძალი"
"წყვდიადის დღე"
ჯონ ლუკაროტი ჯონ კროკეტი 23 მაისი 1964
30 მაისი 1964
6 ივნისი 1964
13 ივნისი 1964
007 მგრძნობიარობები G "უცნობები კოსმოსში"
"დაუნდობელი მეომრები"
"მიმალული საფრთხე"
"ბრძოლა სიკვდილის წინააღმდეგ"
"გატაცება"
"უიმედო რისკი"
პიტერ ნიუმანი მერვინ პინფილდი &
ფრენკ კოქსი
20 ივნისი 1964
27 ივნისი 1964
11 ივლისი 1964
18 ივლისი 1964
25 ივლისი 1964
1 აგვისტო 1964
008 შიშის გამეფება
იგივე ფრანგული რევოლუცია
H "შიშის მიწა"
"მადამ გილიოტინის სტუმრები"
"იდენტიფიკაციის ცვლილება"
"საფრანგეთის ტირანი"
"აუცილებელი ვაჭრობა"
"კონსიერჟერის პატიმრები"
(მე-4–5 ეპიზოდები დაკარგულია)
დენის სპუნერი ჰერნიკ ჰირში 8 აგვისტო 1964
15 აგვისტო 1964
22 აგვისტო 1964
29 აგვისტო 1964
5 სექტემბერი 1964
12 სექტემბერი 1964

სეზონი 2 (1964–65) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 2).

დენის სპუნერმა ჩაანაცვლა დევის უიტაკერი და გახდა ახალი სეზონის სცენარისტი ამბიდან „დალეკების შემოსევა დედამიწაზე" და დაწერა ყველა დანარჩენი სერიის სცენარი გარდა „დროის აბეზარისა", რომლის ავტორიცაა დონალდ ტოში.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
009 გიგანტების პლანეტა J "გიგანტების პლანეტა"
"სახიფათო მოგზაურობა"
"კრიზისი"
ლუის მარკსი მერვინ პინფილდი &
დუგლას კამფილდი
31 ოქტომბერი 1964
7 ნოემბერი 1964
14 ნოემბერი 1964
010 დალეკების შემოსევა დედამიწაზე
იგივე მსოფლიოს აღსასრული
K "მსოფლიოს აღსასრული"
"დალეკები"
"ანგარიშის დღე"
"ხვალინდელი დღის დასასრული"
"ფხიზელი მოკავშირე"
"აალების წერტილი"
ტერი ნეიშენი რიჩარდ მარტინი 21 ნოემბერი 1964
28 ნოემბერი 1964
5 დეკემბერი 1964
12 დეკემბერი 1964
19 დეკემბერი 1964
26 დეკემბერი 1964
011 გადარჩენა L "ძლევამოსილი მტერი"
"უიმედო ზომები"
დევიდ უიტაკერი კრისტოფერი ბარი 2 იანვარი 1965
9 იანვარი 1965
012 რომაელები M "მონებით მოვაჭრეები"
"ყველა გზა რომში მიდის"
"შეთქმულება"
"ჯოჯოხეთი"
დენის სპუნერი კრისტოფერი ბარი 16 იანვარი 1965
23 იანვარი 1965
30 იანვარი 1965
6 თებერვალი 1965
013 ქსელის პლანეტა
იგივე ზარბი
N "ქსელის პლანეტა"
"ზარბი"
"გაქცევა საფრთხისკენ"
"ნემსების კრატერი"
"შემოსევა"
"ცენტრი"
ბილ სტრატონი რიჩარდ მარტინი 13 თებერვალი 1965
20 თებერვალი 1965
27 თებერვალი 1965
6 მარტი 1965
13 მარტი 1965
20 მარტი 1965
014 ჯვაროსნული ლაშქრობა
იგივე ლომგული
იგივე ჯვაროსნები
P "ლომი"
"ჯაფას რაინდი"
"იღბლის ბორბალი"
"ომის მბრძანებლები"
(ეპიზოდები 2 & 4 დაკარგულია)
დევიდ უიტაკერი დუგლას კამფილდი 27 მარტი 1965
3 აპრილი 1965
10 აპრილი 1965
17 აპრილი 1965
015 კოსმოსური მუზეუმი Q "კოსმოსური მუზეუმი"
"დროის განზომილებები"
"ძებნა"
"ბოლო ფაზა"
გლინ ჯონსი მერვინ პინფილდი 24 აპრილი 1965
1 მაისი 1965
8 მაისი 1965
15 მაისი 1965
016 დევნა R "ჯალათები"
"დროის სიკვდილი"
"ფრენა უსასრულობის გავლით"
"მოგზაურობა ტერორში"
"დოქტორის სიკვდილი"
"გადაწყვეტილების პლანეტა"
ტერი ნეიშენი რიჩარდ მარტინი &
დუგლას კამფილდი
22 მაისი 1965
29 მაისი 1965
5 ივნისი 1965
12 ივნისი 1965
19 ივნისი 1965
26 ივნისი 1965
017 დროის აბეზარი S "მეთვალყურე"
"აბეზარი ბერი"
"გონებრივი ბრძოლა"
"ქიში და შამათი"
დენის სპუნერი დუგლას კამფილდი 3 ივლისი 1965
10 ივლისი 1965
17 ივლისი 1965
24 ივლისი 1965

სეზონი 3 (1965–66) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 3).

ჯონ უაილსი ჩაანაცვლა ვერიტი ლამბერტი და გახდა პროდიუსერი ამბიდან „უცნობი მისია". ინეს ლოიდი შეცვალა უაილსი „კიდობნის" შემდეგ. დონალდ ტოში წერდა სცენარს „წმ ბართლომეს ღამის ხოცვა-ჟლეტამდე", შემდეგ კი ადგილი დაუთმო გერი დევისს.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
018 გალაქტიკა 4 T "ოთხასი განთიადი"
"ფოლადის მახე"
"საჰაერო საკეტი"
"პლანეტის აფეთქება"
(ეპიზოდები 1, 2, & 4 დაკარგულია)
უილიამ ემსი დერეკ მარტინასი &
მერვინ პინფილდი
11 სექტემბერი 1965
18 სექტემბერი 1965
25 სექტემბერი 1965
2 ოქტომბერი 1965
019 "უცნობი მისია"
იგივე "დალეკის ნახტომი"
T/A, TA ან DC "უცნობი მისია"
(დაკარგულია)
ტერი ნეიშენი დერეკ მარტინასი 9 ოქტომბერი 1965
020 მითის შემქმნელები U "საიდუმლოებათა ტაძარი"
"პატარა წინასწარმეტყველი, სწრაფი დაბრუნება"
"ჯაშუშის სიკვდილი"
"გამანადგურებელი ცხენი"
(ყველა დაკარგულია)
დონალდ კოტონი მაიკლ ლისტონ-სმიტი 16 ოქტომბერი 1965
23 ოქტომბერი 1965
30 ოქტომბერი 1965
6 ნოემბერი 1965
021 დალეკების ოსტატური გეგმა V "კოშმარი იწყება"
"არმაგედონის დღე"
"ეშმაკის პლანეტა"
"მოღალატეები"
"საპირისპირო გეგმა"
"მზის გვირგვინები"
"სტივენის ნადიმი"
"ვულკანი"
"ოქროს სიკვდილი"
"ჩამრთველისგან გაქცევა"
"მიტოვებული პლანეტა"
"დროის განადგურება"
(ეპიზოდები 1, 3–4, 6–9, & 11–12 დაკარგულია)
ტერი ნეიშენი &
დენის სპუნერი
დუგლას კამფილდი 13 ნოემბერი 1965
20 ნოემბერი 1965
27 ნოემბერი 1965
4 დეკემბერი 1965
11 დეკემბერი 1965
18 დეკემბერი 1965
25 დეკემბერი 1965
1 იანვარი 1966
8 იანვარი 1966
15 იანვარი 1966
22 იანვარი 1966
29 იანვარი 1966
022 წმ ბართლომეს ღამის ხოცვა-ჟლეტა
იგივე ხოცვა-ჟლეტა
W "ღმერთის ომი"
"ზღვა მათხოვარი"
"სიკვდილის მღვდელი"
"ბედისწერის ზარი"
(ყველა დაკარგულია)
ჯონ ლუკაროტი &
დონალდ ტოში
პადი რასელი 5 თებერვალი 1966
12 თებერვალი 1966
19 თებერვალი 1966
26 თებერვალი 1966
023 კიდობანი X "ფოლადის ცა"
"ჭირი"
"დაბრუნება"
"ბომბი"
პოლ ერიქსონი &
ლესლი სკოტი
მაიკლ იმისონი 5 მარტი 1966
12 მარტი 1966
19 მარტი 1966
26 მარტი 1966
024 ციური სათამაშოების შემქმნელი Y "ციური სათამაშოების შემქმნელი"
"თოჯინების ჰოლი"
"მოცეკვავე იატაკი"
"საბოლოო გამოცდა"
(ეპიზოდები 1–3 დაკარგულია)
ბრაიან ჰაილესი
(და დონალდ ტოში)
ბილ სელარსი 2 აპრილი 1966
9 აპრილი 1966
16 აპრილი 1966
23 აპრილი 1966
025 მსროლელები Z "არდადეგები დოქტორისთვის"
"ნუ ესვრით პიანისტს"
"ჯონი რინგო"
"OK ბაკი"
დონალდ კოტონი რექს ტაკერი 30 აპრილი 1966
7 მაისი 1966
14 მაისი 1966
21 მაისი 1966
026 ველურები AA 4 აპიზოდი
(ყველა დაკარგულია)
იან სტიუარტ ბლეკი ქრისტოფერ ბერი 28 მაისი – 18 ივნისი 1966
027 ომის მანქანები BB 4 ეპიზოდი იან სტიუარტ ბლეკი
(და კიტ პედლერი)
მაიკლ ფერგიუსონი 25 ივნისი – 16 ივლისი 1966

სეზონი 4 (1966–67) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 4).
სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
028 კონტრაბანდისტები CC 4 ეპიზოდი
(ყველა დაკარგულია)
ბრაიან ჰაილესი ჯულია სმიტი 10 სექტემბერი – 1 ოქტომბერი 1966
029 მეათე პლანეტა DD 4 ეპიზოდი
(ეპიზოდი 4 დაკარგულია)
კიტ პედლერი &
ჯერი დევისი
დერეკ მარტინასი 8–29 ოქტომბერი 1966

მეორე დოქტორი[რედაქტირება]

მეორე დოქტორის როლი შეასრულა პატრიკ თროტონმა, რომლის მონაწილეობით გადაღებული სერიალებიც წინამორბედზე უფრო მეტად იყო დატვირთული საბრძოლო სცენებით. ჰაილენდელების სერიის შემდეგ ამბებს აღარ ჰქონდათ წმინდა ისტორიული ხასიათი, არამედ აუცილებლად მოიცავდნენ სამეცნიერო ფანტასტიკურ ელემენტებსაც. პატრიკ თროტონი თამაშობდა „ომის თამაშების" ბოლო ეპიზოდის ჩათვლით, სადაც დოქტორს მისი თანამოძმე დროის მბრძანებლები ასამართლებენ დროის კანონების დარღვევის გამო და აიძულებენ რეგენერაციას.

სეზონი 4 (1966–67) გაგრძელება[რედაქტირება]

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
030 დალეკების ძალა EE 6 ეპიზოდი
(ყველა დაკარგულია)
დევიდ უიტაკერი
(და დენის სპუნერი)
ქრისტოფერ ბარი 5 ნოემბერი – 10 დეკემბერი 1966
031 ჰაილენდელები FF 4 ეპიზოდი
(ყველა დაკარგულია)
ელვინ ჯონსი &
ჯერი დევისი
ჰიუ დევიდი 17 დეკემბერი 1966 – 7 იანვარი 1967
032 წყალქვეშა საფრთხე GG 4 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 1 & 4 დაკარგულია)
ჯოფრი ორმი ჯულია სმითი 14 იანვარი – 4 თებერვალი 1967
033 მთვარის ბაზა HH 4 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 1 & 3 დაკარგულია)
კიტ პედლერი მორის ბარი 11 თებერვალი – 4 მარტი 1967
034 მაკრას ტერორი JJ 4 ეპიზოდი
(ყველა დაკარგულია)
იან სტიუარტ ბლექი ჯონ დევისი 11 მარტი – 1 აპრილი 1967
035 უსახოები KK 6 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 2 & 4–6 დაკარგულია)
დევიდ ელისი &
მალკოლმ ჰალკი
ჯერი მილი 8 აპრილი – 13 მაისი 1967
036 დალეკების ბოროტება LL 7 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 1 & 3–7 დაკარგულია)
დევიდ უიტაკერი დერეკ მარტინასი 20 მაისი – 1 ივლისი 1967

სეზონი 5 (1967–68) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 5).

ვიქტორ პემბერტონი იყო სცენარის რედაქტორი, ხოლო პიტერ ბრაიანტი - პროდიუსერი სერიისთვის „კიბერადამიანების სამარხი". ამის შემდეგ ბრაიანტმა განაგრძო სცენარის რედაქტირება, პროდიუსერის ადგილი კი დაიკავა ინეს ლოიდმა, რომელიც „შიშის ქსელის" შემდეგ ბრაიანტმა ჩაანაცვლა. სცენარის რედაქტორად დერიკ შერვინი დაინიშნა.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
037 კიბერადამიანების სამარხი MM 4 ეპიზოდი კიტ პედლერი &
ჯერი დევისი
მორის ბარი 2–23 სექტემბერი 1967
038 საშინელი თოვლის კაცი NN 6 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 1 & 3–6 დაკარგულია)
მერვინ ჰაისმანი &
ჰენრი ლინკოლნი
ჯერალდ ბლეიკი 30 სექტემბერი – 4 ნოემბერი 1967
039 ყინულის მეომრები OO 6 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 2 & 3 დაკარგულია)
ბრაიან ჰაილესი დერეკ მარტინასი 11 ნოემბერი – 16 დეკემბერი 1967
040 მსოფლიოს მტერი PP 6 ეპიზოდი
დევიდ უიტაკერი ბარი ლეტსი 23 დეკემბერი 1967 – 27 იანვარი 1968
041 შიშის ქსელი QQ 6 ეპიზოდი
(ეპიზოდი 3 დაკარგულია)
მერვინ ჰაისმანი და ჰენრი ლინკოლნი დუგლას კამფილდი 3 თებერვალი – 9 მარტი 1968
042 რისხვა სიღრმიდან RR 6 ეპიზოდი
(ყველა დაკარგულია)
ვიქტორ პემბერტონი ჰიუ დევიდი 16 მარტი – 20 აპრილი 1968
043 ბორბალი კოსმოსში SS 6 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 1–2 & 4–5 დაკარგულია)
დევიდ უიტაკერი და კიტ პედლერი ტრისტან დევიერ კოლი 27 აპრილი – 1 ივნისი 1968

სეზონი 6 (1968–69) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 6).

ტერანს დიკსმა ჩაანაცვლა დერიკ შერვინი სცენარის რედაქტორის პოზიციაზე სერიიდან „შემოსევა", შერვინი კი მოგვიანებით დაბრუნდა „კოსმოსური მეკობრეებისთვის". „ომის თამაშებიდან" დერიკ შერვინმა ჩაანაცვლა პიტერ ბრაიანტი და გახდა პროდიუსერი.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
044 მბრძანებლები TT 5 ეპიზოდი ნორმან ეშბი
(იგივე მერვინ ჰაისმანი & ჰენრი ლინკოლნი)
მორის ბარი 10 აგვისტო – 7 სექტემბერი 1968
045 გონების მძარცველი UU 5 ეპიზოდი (თითო 20 წუთიანი) პიტერ ლინგი
(და დერიკ შერვინი)
დევიდ მელოუნი 14 სექტემბერი – 12 ოქტომბერი 1968
046 შემოსევა VV 8 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 1 & 4 დაკარგულია)
დერიკ შერვინი და კიტ პედლერი დუგლას კამფილდი 2 ნოემბერი – 21 დეკემბერი 1968
047 კროტონები WW 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი დევიდ მელოუნი 28 დეკემბერი 1968 – 18 იანვარი 1969
048 სიკვდილის თესლები XX 6 ეპიზოდი ბრაიან ჰაილესი
(და ტერანს დიკსი)
მაიკლ ფერგიუსონი 25 იანვარი – 1 მარტი 1969
049 კოსმოსური მეკობრეები YY 6 ეპიზოდი
(ეპიზოდები 1 & 3–6 დაკარგულია)
რობერტ ჰოლმსი მაიკლ ჰარტი 8 მარტი – 12 აპრილი 1969
050 ომის თამაშები ZZ 10 ეპიზოდი მალკოლმ ჰალკი &
ტერანს დიკსი
დევიდ მელოუნი 19 აპრილი – 21 ივნისი 1969

მესამე დოქტორი[რედაქტირება]

მესამე დოქტორის როლი შეასრულა ჯონ პერტვმა. „ომის თამაშების" მიწურულს დოქტორს მიესაჯა დედამიწაზე გადასახლება და იძულებითი რეგენერაცია, რის შემდეგაც მან UNIT-ში დაიწყო მუშაობა. „სამი დოქტორის" შემდეგ დროის მბრძანებლებმა სასჯელი გააუქმეს, თუმცა დოქტორმა UNIT-თან პერიოდული თანამშრომლობა განაგრძო. მესამე დოქტორმა რეგენერაცია მოახდინა რადიაციული მოწამვლის გამო სერიაში „ობობების პლანეტა".

სეზონი 7 (1970)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 7).

ბარი ლეტსმა ჩაანაცვლა დერიკ შერვინი პროდიუსერის პოზიციაზე „კოსმოსური შუბის წვერის" შემდეგ. ამ სეზონიდან მოყოლებული სერიალი შავ-თეთრის ნაცვლად ფერადი გახდა. გადაღების ახალი მეთოდების ხელშეწყობისთვის ეპიზოდების რაოდენობის შემცირება გახდა საჭირო: თუკი მე-6 სეზონში 44 ეპიზოდი იყო, მე-7 სეზონში მხოლოდ 25-ია, 22-ე სეზონამდე კი საშუალოდ 20-26 ეპიზოდს იღებდნენ ხოლმე.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
051 შუბის წვერი კოსმოსიდან AAA 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი დერეკ მარტინასი 3–24 იანვარი 1970
052 დოქტორი ვინ და სილურელები BBB 7 ეპიზოდი მალკოლმ ჰალკი ტიმოთი კომბი 31 იანვარი – 14 მარტი 1970
053 სიკვდილის ელჩები CCC 7 ეპიზოდი დევიდ უიტაკერი, ტრევორ რეი, ტერანს დიკსი და მალკოლმ ჰალკი მაიკლ ფერგიუსონი 21 მარტი – 2 მაისი 1970
054 ჯოჯოხეთი DDD 7 ეპიზოდი დონ ჰიუტონი დუგლას კამფილდი & ბარი ლეტსი 9 მაისი – 20 ივნისი 1970

სეზონი 8 (1971)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 8).

ამ სეზონში მოხდა მასტერის, დოქტორის ერთ-ერთი უდიდესი მტრისა და ჯო გრანტის, დოქტორის ახალი კომპანიონის წარდგენა.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
055 აუტონების ტერორი EEE 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი ბარი ლეტსი 2–23 იანვარი 1971
056 ბოროტის გონება FFF 6 ეპიზოდი დონ ჰიუტონი ტიმოთი კომბი 30 იანვარი – 6 მარტი 1971
057 აქსოსის კლანჭები GGG 4 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი & დეივ მარტინი მაიკლ ფერგიუსონი 13 მარტი – 3 აპრილი 1971
058 კოლონია კოსმოსში HHH 6 ეპიზოდი მალკოლმ ჰალკი მაიკლ ბრაიანტი 10 აპრილი – 15 მაისი 1971
059 დემონები JJJ 5 ეპიზოდი "ლეოპოლდი ბიჭი" (რობერტ სლომანისა და ბარი ლეტსის ფსევდონიმი) ქრისტოფერ ბარი 22 მაისი – 19 ივნისი 1971

სეზონი 9 (1972)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 9).
სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
060 დალეკების დღე KKK 4 ეპიზოდი ლუის მარკსი პოლ ბერნარდი 1–22 იანვარი 1972
061 პელადონის წყევლა MMM 4 ეპიზოდი ბრაიან ჰაილესი ლენი მაინი 29 იანვარი – 19 თებერვალი 1972
062 ზღვის ეშმაკები LLL 6 ეპიზოდი მალკოლმ ჰალკი მაიკლ ბრაიანტი 26 თებერვალი – 1 აპრილი 1972
063 მუტანტები NNN 6 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი და დეივ მარტინი ქრისტოფერ ბარი 8 აპრილი – 13 მაისი 1972
064 დროის მონსტრი OOO 6 ეპიზოდი რობერტ სლომანი (და ბარი ლეტსი) პოლ ბერნარდი 20 მაისი – 24 ივნისი 1972

სეზონი 10 (1972–73) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 10).
სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
065 სამი დოქტორი RRR 4 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი და დეივ მარტინი ლენი მაინი 30 დეკემბერი 1972 – 20 იანვარი 1973
066 მონსტრების კარნავალი PPP 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი ბარი ლეტსი 27 იანვარი – 17 თებერვალი 1973
067 საზღვარი კოსმოსში QQQ 6 ეპიზოდი მალკოლმ ჰალკი პოლ ბერნარდი 24 თებერვალი – 31 მარტი 1973
068 დალეკების პლანეტა SSS 6 ეპიზოდი ტერი ნეიშენი დევის მელოუნი 7 აპრილი – 12 მაისი 1973
069 მწვანე სიკვდილი TTT 6 ეპიზოდი რობერტ სლომანი (და ბერი ლეტსი) მაიკლ ბრაიანტი 19 მაისი – 23 ივნისი 1973

სეზონი 11 (1973–74) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 11).

სეზონში ხდება სარა ჯეინ სმიტის წარდგენა.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
070 ომის მეომარი UUU 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი ალან ბრომლი 15 დეკემბერი 1973 – 5 იანვარი 1974
071 დინოზავრების შემოსევა WWW 6 ეპიზოდი მალკოლმ ჰალკი პადი რასელი 12 იანვარი – 16 თებერვალი 1974
072 დალეკების სიკვდილი XXX 4 ეპიზოდი ტერი ნეიშენი მაიკლ ბრაიანტი 23 თებერვალი – 16 მარტი 1974
073 პელადონის მონსტრი YYY 6 ეპიზოდი ბრაიან ჰაილესი ლენი მაინი 23 მარტი – 27 აპრილი 1974
074 ობობების პლანეტა ZZZ 6 ეპიზოდი რობერტ სლომანი (და ბარი ლეტსი) ბარი ლეტსი 4 მაისი – 8 ივნისი 1974

მეოთხე დოქტორი[რედაქტირება]

მეოთხე დოქტორი განასახიერა ტომ ბეიკერმა. დღემდე ის არის მსახიობი, რომელიც ყველაზე დიდხანს თამაშობდა დოქტორის როლს - ჯამში 7 სეზონისა და 172 სერიის განმავლობაში.

სეზონი 12 (1974–75) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 12).

ბარი ლეტსი იყო სერია რობოტის პროდიუსერი, რის შემდეგაც ის ჩაანაცვლა ფილიპ ჰინჩკლიფმა. რობერტ ჰოლმსმა დაიკავა ტერანს დიკსის პოზიცია სცენარის რედაქტორობაზე. ამ სეზონის ყველა სერიალი ერთმანეთს მიყვება და ტარდისის ეკიპაჟის ერთ პრობლემატურ მოგზაურობას აღწერს. თუმცა ამის მიუხედავად, თითოეული სერიალი დამოუკიდებელ ამბად ითვლება. ამ სეზონში ასევე შემოიყვანეს ჰარი სალივანის, დოქტორის კომპანიონის პერსონაჟი.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
075 რობოტი 4A 4 ეპიზოდი ტერანს დიკსი ქრისტოფერ ბარი 28 დეკემბერი 1974 – 18 იანვარი 1975
076 კიდობანი კოსმოსში 4C 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი (და ჯონ ლუკაროტი) როდნი ბენეტი 25 იანვარი – 15 თებერვალი 1975
077 სონტარას ექსპერიმენტი 4B 2 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი & დეივ მარტინი როდნი ბენეტი 22 თებერვალი – 1 მარტი 1975
078 დალეკების წარმოშობა 4E 6 ეპიზოდი ტერი ნეიშენი დევიდ მელოუნი 8 მარტი – 12 აპრილი 1975
079 კიბერადამიანების შურისძიება 4D 4 ეპიზოდი ჯერი დევისი მაიკლ ბრაიანტი 19 აპრილი – 10 მაისი 1975

სეზონი 13 (1975–76) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 13).

ამ სეზონის განმავლობაში იან მარტერმა (ჰარი სალივანი) მონაწილეობა შეწყვიტა „ზაიგონების ტერორის" შემდეგ, თუმცა მოგვიანებით ითამაშა პატარა როლი „ანდროიდების შემოსევაში". „ზაიგონების ტერორში" ასევე დასრულდა ნიკოლას კორტნის (ბრიგადირი ლეტბრიჯ-სტიუარტი) რეგულარული როლი, ის მხოლოდ მეოცე სეზონის „უკვდავ მავდრინში" გამოჩნდა.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
080 ზაიგონების ტერორი 4F 4 ეპიზოდი რობერტ ბენკს სტიუარტი დუგლას კამფილდი 30 აგვისტო – 20 სექტემბერი 1975
081 ბოროტების პლანეტა 4H 4 ეპიზოდი ლუის მარკსი დევიდ მელოუნი 27 სექტემბერი – 18 ოქტომბერი 1975
082 მარსის პირამიდები 4G 4 ეპიზოდი სტივენ ჰარისი (რობერტ ჰოლმსისა და ლუის გრაიფერის ფსევდონიმი) პადი რასელი 25 ოქტომბერი – 15 ნოემბერი 1975
083 ანდროიდების შემოსევა 4J 4 ეპიზოდი ტერი ნეიშენი ბარი ლეტსი 22 ნოემბერი – 13 დეკემბერი 1975
084 მორბიუსის ტვინი 4K 4 ეპიზოდი რობინ ბლენდი (ტერანს დიკსისა და რობერტ ჰოლმსის ფსევდონიმი) ქრისტოფერ ბარი 3–24 იანვარი 1976
085 ბედისწერის თესლები 4L 6 ეპიზოდი რობერტ ბენკს სტიუარტი დუგლას კამფილდი 31 იანვარი – 6 მარტი 1976

სეზონი 14 (1976–77) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 14).

ელიზაბეტ სლეიდენმა (სარა ჯეინ სმიტი) ამ სეზონიდან შეწყვიტა მონაწილეობა და მის ნაცვლად შემოიყვანეს ლუის ჯეიმსონი (ლილა). ამ სეზონში იყო პირველი ამბავი („ულმობელი მკვლელი"), სადაც დოქტორს არ ჰყავს კომპანიონი.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
086 მანდრაგორას ნიღაბი 4M 4 ეპიზოდი ლუის მარკსი როდნი ბენეტი 4–25 სექტემბერი 1976
087 შიშის ხელი 4N 4 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი & დეივ მარტინი ლენი მაინი 2–23 ოქტომბერი 1976
088 ულმობელი მკვლელი 4P 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი დევიდ მელოუნი 30 ოქტომბერი – 20 ნოემბერი 1976
089 ბოროტების სახე 4Q 4 ეპიზოდი კრის ბაჩერი პენანტ რობერტსი 1–22 იანვარი 1977
090 სიკვდილის რობოტები 4R 4 ეპიზოდი კრის ბაჩერი მაიკლ ბრაიანტი 29 იანვარი – 19 თებერვალი 1977
091 ვენგ-ჩიანგის ბრჭყალები 4S 6 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი (და რობერტ ბანკს სტიუარტი) დევიდ მელოუნი 26 თებერვალი – 2 აპრილი 1977

სეზონი 15 (1977–78) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 15).

გრაჰამ უილიამსმა დაიკავა ფილიპ ჰინჩკლიფის ადგილი პროდიუსერად. რობერტ ჰოლმსი სცენარის რედაქტორის პოზიციაზე ჩაანაცვლა ენტონი რიდმა „მზის შემქმნელების" პერიოდში.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
092 ფანგ როკის საშინელება 4V 4 ეპიზოდი ტერანს დიკსი პადი რასელი 3–24 სექტემბერი 1977
093 უხილავი მტერი 4T 4 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი & დეივ მარტინი დერიკ გუდვინი 1–22 ოქტომბერი 1977
094 ფენდალის გამოსახულება 4X 4 ეპიზოდი კრის ბაჩერი ჯორჯ სპენტონ-ფოსტერი 29 ოქტომბერი – 19 ნოემბერი 1977
095 მზის შემქმნელები 4W 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი პენანტ რობერტსი 26 ნოემბერი – 17 დეკემბერი 1977
096 მიწისქვეშეთი 4Y 4 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი & დეივ მარტინი ნორმან სტიუარტი 7–28 იანვარი 1978
097 დროის შემოსევა 4Z 6 ეპიზოდი დევიდ აგნიუ (გრაჰამ უილიამსისა და ენტონი რიდის ფსევდონიმი) ჯერალდ ბლეიკი 4 თებერვალი – 11 მარტი 1978

სეზონი 16 (1978–79) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who: დროის გასაღები.

დაგლას ადამსმა ჩაანაცვლა ენტონი რიდი სცენარის რედაქტორის პოზიციაზე „არმაგედონის ფაქტორიდან". მე-16 სეზონი შედგება ერთი გრძელი ამბისგან, რომელიც 6 ცალკეულ, ერთმანეთთან დაკავშირებულ ისტორიად იყოფა.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
098 ოპერაცია რიბოსი 5A 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი ჯორჯ სპენტონ-ფოსტერი 2–23 სექტემბერი 1978
099 მეკობრეების პლანეტა 5B 4 ეპიზოდი დაგლას ადამსი პენანტ რობერტსი 30 სექტემბერი – 21 ოქტომბერი 1978
100 სისხლის ქვები 5C 4 ეპიზოდი დევიდ ფიშერი დაროლ ბლეიკი 28 ოქტომბერი – 18 ნოემბერი 1978
101 ტარას ანდროიდები 5D 4 ეპიზოდი დევიდ ფიშერი მაიკლ ჰაიესი 25 ნოემბერი – 16 დეკემბერი 1978
102 კროლის ძალა 5E 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი ნორმან სტიუარტი 23 დეკემბერი 1978 – 13 იანვარი 1979
103 არმაგედონის ფაქტორი 5F 6 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი და დეივ მარტინი მაიკლ ჰაიესი 20 იანვარი – 24 თებერვალი 1979

სეზონი 17 (1979–80) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 17).
სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
104 დალეკების ბედისწერა 5J 4 ეპიზოდი ტერი ნეიშენი კენ გრეივი 1–22 სექტემბერი 1979
105 სიკვდილის ქალაქი 5H 4 ეპიზოდი დევიდ აგნიუ (დაგლას ადამსის, გრაჰამ უილიამსისა და დევიდ ფიშერის ფსევდონიმი) მაიკლ ჰაიესი 29 სექტემბერი – 20 ოქტომბერი 1979
106 არსება ორმოდან 5G 4 ეპიზოდი დევიდ ფიშერი ქრისტოფერ ბარი 27 ოქტომბერი – 17 ნოემბერი 1979
107 ედემის კოშმარი 5K 4 ეპიზოდი ბობ ბეიკერი ალან ბრომლი 24 ნოემბერი – 15 დეკემბერი 1979
108 ნიმონის რქები 5L 4 ეპიზოდი ენტონი რიდი კენი მაკბაინი 22 დეკემბერი 1979 – 12 იანვარი 1980
შადა 5M 6 ეპიზოდი დაგლას ადამსი პენანტ რობერტსი არ გასულა

სეზონი 18 (1980–81) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 18).

ჯონ ნათან ტერნერმა დაიკავა გრაჰამ უილიამსის ადგილი პროდიუსერად. ბარი ლეტსი დაბრუნდა, როგორც აღმასრულებელი პროდიუსერი მხოლოდ ამ სეზონისთვის. ქრისტოფერ ბიდმედმა ჩაანაცვლა დაგლას ადამსი სცენარის რედაქტორობაზე.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
109 თავისუფალი სკა 5N 4 ეპიზოდი დევიდ ფიშერი ლოვეტ ბიკფორდი 30 აგვისტო – 20 სექტემბერი 1980
110 მეგლოსი 5Q 4 ეპიზოდი ჯონ ფლანაგანი და ენდრიუ მაკკულოჩი ტერენს დადლი 27 სექტემბერი – 18 ოქტომბერი 1980
111 სრული წრე 5R 4 ეპიზოდი ენდრიუ სმიტი პიტერ გრიმვეიდი 25 ოქტომბერი – 15 ნოემბერი 1980
112 დაშლის პროცესი 5P 4 ეპიზოდი ტერანს დიკსი პიტერ მოფატი 22 ნოემბერი – 13 დეკემბერი 1980
113 მეომართა ჭიშკარი 5S 4 ეპიზოდი სტივენ გალაჰერი პოლ ჯოისი & გრაიმ ჰარპერი 3–24 იანვარი 1981
114 ტრაკენის მცველი 5T 4 ეპიზოდი ჯონი ბაირნი ჯონ ბლეკი 31 იანვარი – 21 თებერვალი 1981
115 ლოგოპოლისი 5V 4 ეპიზოდი ქრისტოფერ ბიდმედი პიტერ გრიმვეიდი 28 თებერვალი – 21 მარტი 1981

მეხუთე დოქტორი[რედაქტირება]

მეხუთე დოქტორი განასახიერა პიტერ დევისონმა.

სეზონი 19 (1982)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 19).

ენტონი რუთი იყო სცენარის რედაქტორი სერიებისთვის „ოთხნი განკითხვის დღისკენ" და „ოფიციალური სტუმრობა", რის შემდეგაც ის ჩაანაცვლა ერიკ სავარდმა. ნაცვლად მხოლოდ შაბათობით გასვლისა, შოუს უკვე კვირაში ორჯერ აჩვენებდნენ - ორშაბათსა და სამშაბათს. „კასტროვალვა" წინამორბედ სერიალებთან - „ტრაკენის მცველი" და „ლოგოპოლისი" - ერთად ქმნის ტრილოგიას, რომელიც მასტერის დაბრუნებას ეხება. ტრილოგიის DVD სათაურია „ახალი საწყისები".

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
116 კასტროვალვა 5Z 4 ეპიზოდი ქრისტოფერ ბიდმედი ფიონა ქამინგი 4–12 იანვარი 1982
117 ოთხნი განკითხვის დღისკენ 5W 4 ეპიზოდი ტერენს დადლი ჯონ ბლეკი 18–26 იანვარი 1982
118 ქინდა 5Y 4 ეპიზოდი ქრისტოფერ ბეილი პიტერ გრიმვეიდი 1–9 თებერვალი 1982
119 ოფიციალური სტუმრობა 5X 4 ეპიზოდი ერიკ სავარდი პიტერ მოფატი 15–23 თებერვალი 1982
120 შავი ორქიდეა 6A 2 ეპიზოდი ტერენს დადლი რონ ჯონსი 1–2 მარტი 1982
121 შოკი დედამიწაზე 6B 4 ეპიზოდი ერიკ სავარდი პიტერ გრიმვეიდი 8–16 მარტი 1982
122 დროში ფრენა 6C 4 ეპიზოდი პიტერ გრიმვეიდი რონ ჯონსი 22–30 მარტი 1982

სეზონი 20 (1983)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 20).

მეოცე სეზონის უკვდავსაყოფად, აქ განვითარებულ ამბებში ბრუნდებიან წინა ბოროტმოქმედები. უკვდავი მავდრინი, ტერმინუსი და განმანათლებლობა მოიცავენ შავი მცველის გეგმას დოქტორის მოკვლაზე. სეზონი სამშაბათსა და ოთხშაბათს საღამოს გადიოდა BBC1-ის ეთერში.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
123 უსასრულობის რკალი 6E 4 ეპიზოდი ჯონი ბაირნი რონ ჯონსი 3–12 იანვარი 1983
124 გველის ცეკვა 6D 4 ეპიზოდი ქრისტოფერ ბაილი ფიონა ქამინგი 18–26 იანვარი 1983
125 უკვდავი მავდრინი 6F 4 ეპიზოდი პიტერ გრიმვეიდი პიტერ მოფატი 1–9 თებერვალი 1983
126 ტერმინუსი 6G 4 ეპიზოდი სტივენ გალაჰერი მარი რიჯი 15–23 თებერვალი 1983
127 განმანათლებლობა 6H 4 ეპიზოდი ბარბარა კლეგი ფიონა ქამინგი 1–9 მარტი 1983
128 მეფის დემონები 6J 2 ეპიზოდი ტერენს დადლი ტონი ვირგო 15–16 მარტი 1983

სპეციალური სერია (1983)[რედაქტირება]

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
129 ხუთი დოქტორი 6K მეოცე წლისთავის სპეციალური სერია (90 წუთი) ტერანს დიკსი პიტერ მოფატი 23 ნოემბერი 1983 (აშშ)
25 ნოემბერი 1983 (გს)

სეზონი 21 (1984)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 21).

ეპიზოდები გადიოდა კვირაში ორჯერ, ხუთშაბათსა და პარასკევს, ხოლო „დალეკების აღდგომა" - დამატებით ოთხშაბათს ღამით.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
130 სიღრმის მეომრები 6L 4 ეპიზოდი ჯონი ბაირნი პენანტ რობერტსი 5–13 იანვარი 1984
131 გამოღვიძება 6M 2 ეპიზოდი ერიკ პრინგლი მაიკლ ოუენ მორისი 19–20 იანვარი 1984
132 ფრონტიოსი 6N 4 ეპიზოდი ქრისტოფერ ბიდმედი რონ ჯონსი 26 იანვარი – 3 თებერვალი 1984
133 დალეკების აღდგომა 6P 2 ეპიზოდი (თითო 45 წუთი) ერიკ სავარდი მეთიუ რობინსონი 8–15 თებერვალი 1984
134 ცეცხლის პლანეტა 6Q 4 ეპიზოდი პიტერ გრიმვეიდი ფიონა ქამინგი 23 თებერვალი – 2 მარტი 1984
135 ანდროზანის გამოქვაბულები 6R 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი გრეიმ ჰარპერი 8–16 მარტი 1984

მეექვსე დოქტორი[რედაქტირება]

მეექვსე დოქტორის როლი შეასრულა კოლინ ბეიკერმა.

სეზონი 21 (1984) გაგრძელება[რედაქტირება]

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
136 ტყუპი დილემა 6S 4 ეპიზოდი ენტონი სტივენი პიტერ მოფატი 22–30 მარტი 1984

სეზონი 22 (1985)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 22).

სერიები ისევ კვირაში ერთხელ, შაბათობით გადიოდა. ყოველი ეპიზოდი 45 წუთის ხანგრძლივობის იყო, თუმცა არსებობს მათი 25 წუთიანი ვერსიებიც. სეზონში მხოლოდ 13 სერიაა, თუმცა თითოეულის ხანგრძლივობა წინა სეზონებთან შედარებით თითქმის გაორმაგდა, ამიტომ სეზონის ხანგრძლივობა იგივე დარჩა.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
137 კიბერადამიანების თავდასხმა 6T 2 ეპიზოდი პაულა მური მეთიუ რობინსონი 5–12 იანვარი 1985
138 შურისძიება ვაროსზე 6V 2 ეპიზოდი ფილიპ მარტინი რონ ჯონსი 19–26 იანვარი 1985
139 რანის ნიშანი 6X 2 ეპიზოდი პიპ და ჯეინ ბეიკერები სარა ჰელინგსი 2–9 თებერვალი 1985
140 ორი დოქტორი 6W 3 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი პიტერ მოფატი 16 თებერვალი – 2 მარტი 1985
141 დროის მათრახი 6Y 2 ეპიზოდი გლენ მაკკოი პენანტ რობერტსი 9–16 მარტი 1985
142 დალეკების გამოცხადება 6Z 2 ეპიზოდი ერიკ სავარდი გრეიმ ჰარპერი 23–30 მარტი 1985

სეზონი 23 (1986)[რედაქტირება]

18 თვიანი პაუზის შემდეგ სერიები ეკრანზე დაბრუნდა. ერიკ სავარდი სცენარის რედაქტორი იყო მერვე ნაწილამდე, საიდანაც არაოფიცალურად ჩაანაცვლა ნათან-ტერნერმა, რადგან სავარდმა პროექტიდან წასვლა გადაწყვიტა. მთელ სეზონს „დროის მბრძანებლის გასამართლება" ჰქვია და დაყოფილია ოთხ სეგმენტად. სეგმენტები, როგორც წესი, თავიანთი სამუშაო სათაურების მიხედვით მოიხსენიება, თუმცა ტელეეთერში გაუშვეს, როგორც ერთი 14 ნაწილიანი ამბავი და სამუშაო სათაურები არ გამოუჩენიათ. ეპიზოდების ხანგრძლივობა ისევ 25 წუთამდე შემცირდა, რის გამოც ამ სეზონის ხანგრძლივობა წინებზე ორჯერ ნაკლები იყო.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
143 ეპიზოდები 1-4 (მისტიკური პლანეტა) 7A 4 ეპიზოდი რობერტ ჰოლმსი მიკოლას მალეტი 6–27 სექტემბერი 1986
ეპიზოდები 5-8 (გონების გამრუდება) 7B 4 ეპიზოდი ფილიპ მარტინი რონ ჯონსი 4–25 ოქტომბერი 1986
ეპიზოდები 9-12 (ვერვოიდების ტერორი) 7C 4 ეპიზოდი პიპ და ჯეინ ბეიკერები კრის კლაფი 1–22 ნოემბერი 1986
ეპიზოდები 13-14 (უკანასკნელი მტერი) 7C 2 ეპიზოდი
(მე-2 ეპიზოდი 30 წუთიანია)
რობერტ ჰოლმსი და პიპ და ჯეინ ბეიკერები კრის კლაფი 29 ნოემბერი – 6 დეკემბერი 1986

მეშვიდე დოქტორი[რედაქტირება]

მეშვიდე დოქტორი განასახიერა სილვესტერ მაკკოიმ.

სეზონი 24 (1987)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 24).

ენდრიუ კარტმელი გახდა სცენარის რედაქტორი. სეზონის ჩვენება ორშაბათობით გადაიტანეს.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
144 დრო და რანი 7D 4 ეპიზოდი პიპ და ჯეინ ბეიკერები ენდრიუ მორგანი 7–28 სექტემბერი 1987
145 სამოთხის კოშკები 7E 4 ეპიზოდი სტივენ ვაიატი ნიკოლას მალეტი 5–26 ოქტომბერი 1987
146 დელტა და ბანერმენები 7F 3 ეპიზოდი მალკოლმ კოლი კრის კლაფი 2–16 ნოემბერი 1987
147 დრაკონის ცეცხლი 7G 3 ეპიზოდი იან ბრიგსი კრის კლაფი 23 ნოემბერი – 7 დეკემბერი 1987

სეზონი 25 (1988–89) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 25).

სერიები გადიოდა ოთხშაბათობით.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
148 დალეკების მოგონება 7H 4 ეპიზოდი ბენ აარონოვიჩი ენდრიუ მორგანი 5–26 ოქტომბერი 1988
149 ბედნიერების პატრული 7L 3 ეპიზოდი გრეიმ ქერი კრის კლაფი 2–16 ნოემბერი 1988
150 ვერცხლის შურისძიება 7K 3 ეპიზოდი კევილ კლარკი კრის კლაფი 23 ნოემბერი – 7 დეკემბერი 1988 (დიდი ბრიტანეთი)
25 ნოემბერი 1988 (ახალი ზელანდია)
151 უდიდესი შოუ გალაქტიკაში 7J 4 ეპიზოდი სტივენ ვაიატი ალან ვარეინგი 14 დეკემბერი 1988 – 4 იანვარი 1989

სეზონი 26 (1989)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 26).

ფინალური სეზონი ფოკუსირებული იყო ეისის პიროვნულ ცხოვრებაზე, ასევე დოქტორის წარსულსა და მანიპულაციებზე.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
152 ომის ველი 7N 4 ეპიზოდი ბენ აარონოვიჩი მაიკლ კერიგანი 6–27 სექტემბერი 1989
153 მოჩვენების სინათლე 7Q 3 ეპიზოდი მარკ პლატი ალან ვარეინგი 4–18 ოქტომბერი 1989
154 ფენრიკის წყევლა 7M 4 ეპიზოდი იან ბრიგსი ნიკოლას მალეტი 25 ოქტომბერი – 15 ნოემბერი 1989
155 გადარჩენა 7P 3 ეპიზოდი რონა მუნრო ალან ვარეინგი 22 ნოემბერი – 6 დეკემბერი 1989

მერვე დოქტორი[რედაქტირება]

მერვე დოქტორი განასახიერა პოლ მაკგანმა. ამ ინკარნაციის დროს დოქტორი ტელევიზიით მხოლოდ ფილმში ჩნდება. თავდაპირველად ამბის ერთადერთი სათაური იყო „დოქტორი ვინ", თუმცა პროდიუსერმა ფილიპ სეგალმა მოგვიანებით ალტერნატიულ ვარიანტად დაამატა „მტერი შიგნიდან". გამომდინარე იქიდან, რომ სხვა სპეციფიკური სახელი არ ჰქონია, გულშემატკივრების უმეტესობამ სწორედ ეს სახელი აირჩია. DVD ვერსიის სახელია „დოქტორი ვინ: ფილმი". 2013 წელს პოლ მაკგანი მეორედ გამოჩნდა ტელევიზიით მინიეპიზოდში „დოქტორის ღამე".

სატელევიზიო ფილმი (1996)[რედაქტირება]

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
156 დოქტორი ვინ TVM სატელევიზიო ფილმი (89 წუთი) მეთიუ იაკობსი ჯოფრი საქსი 12 მაისი 1996 (კანადა)
14 მაისი 1996 (აშშ)
27 მაისი 1996 (გაერთიანებული სამეფო)

მეცხრე დოქტორი[რედაქტირება]

2005 წელს BBC-მ 16 წლიანი შესვენების შემდეგ განაახლა Doctor Who. რასელ დეივისი, ჯულია გარდნერი და მალ იანგი აღმასრულებელ პროდიუსერებად დაინიშნენ, ფილ კოლინსონი - პროდიუსერად, ხოლო კრისტოფერ ეკლსტონმა მეცხრე დოქტორი განასახიერა. განახლებული სერიები თავდაპირველ სიუჟეტს მიყვება. ეპიზოდების საშუალო ხანგრძლივობა 45 წუთია. 1965/66 წლების სეზონების შემდეგ პირველად თითოეულ სერიას თავისი სათაური ჰქონდა, თუმცა ამბების უმეტესობა ერთ ეპიზოდზე დიდხანს არ გრძელდება.

სეზონი 1 (2005)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 1).

2005 წლის სერიებში აღწერილია დროის ომის შედეგები და იდუმალი ცუდი მგლის ამბავი.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
157 როუზი 1.1 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი კეიტ ბოაკი 26 მარტი 2005
158 მსოფლიოს აღსასრული 1.2 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი ევროს ლინი 2 აპრილი 2005
159 ხმაურიანი მკვდარი 1.3 1 ეპიზოდი მარკ გატისი ევროს ლინი 9 აპრილი 2005
160 უცხოპლანეტელები ლონდონში
მესამე მსოფლიო ომი
1.4
1.5
2 ეპიზოდი რასელ დეივისი კეიტ ბოაკი 16 აპრილი 2005
23 აპრილი 2005
161 დალეკი 1.6 1 ეპიზოდი რობერტ შიერმანი ჯო აჰიარნი 30 აპრილი 2005
162 გრძელი თამაში 1.7 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი ბრაიან გრანტი 7 მაისი 2005
163 მამების დღე 1.8 1 ეპიზოდი პოლ კორნელი ჯო აჰიარნი 14 მაისი 2005
164 ცარიელი ბავშვი
დოქტორი ცეკვავს
1.9
1.10
2 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ჯეიმს ჰოუსი 21 მაისი 2005
28 მაისი 2005
165 ხმაურიანი ქალაქი 1.11 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი ჯო აჰიარნი 4 ივნისი 2005
166 ცუდი მგელი
გზების გაყოფა
1.12
1.13
2 ეპიზოდი რასელ დეივისი ჯო აჰიარნი 11 ივნისი 2005
18 ივნისი 2005

მეათე დოქტორი[რედაქტირება]

მეათე დოქტორი განასახიერა დევიდ ტენანტმა, რომელიც მანამ დაამტკიცეს როლზე, სანამ პირველი სეზონი ტელეეთერში გავიდოდა. მალ იანგმა აღმასრულებელი პროდიუსერის პოზიცია დატოვა.

სპეციალური სერიები (2005)[რედაქტირება]

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
დოქტორი ვინ: ბავშვები გასაჭირში CIN ბავშვები გასაჭირში (7 წუთი) რასელ დეივისი ევროს ლინი 18 ნოემბერი 2005
167 საშობაო შემოსევა 2.X საშობაო სპეციალური სერია (60 წუთი) რასელ დეივისი ჯეიმს ჰოუსი 25 დეკემბერი 2005

სეზონი 2 (2006)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 2).
სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
168 ახალი დედამიწა 2.1 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი ჯეიმს ჰოუსი 15 აპრილი 2006
169 კბილი და ბრჭყალი 2.2 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი ევროს ლინი 22 აპრილი 2006
170 სასკოლო შეხვედრა 2.3 1 ეპიზოდი ტობი უაითჰაუსი ჯეიმს ჰოუსი 29 აპრილი 2006
171 გოგონა ბუხარში 2.4 1 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ევროს ლინი 6 მაისი 2006
172 კიბერადამაინების აღზევება"
"ფოლადის ეპოქა
2.5
2.6
2 ეპიზოდი ტომ მაკრაი გრეიმ ჰარპერი 13 მაისი 2006
20 მაისი 2006
173 იდიოტის ლამპარი 2.7 1 ეპიზოდი მარკ გატისი ევროს ლინი 27 მაისი 2006
174 შეუძლებელი პლანეტა"
"სატანის ორმო
2.8
2.9
2 ეპიზოდი მეტ ჯონსი (და რასელ დეივისი) ჯეიმს სტრონგი 3 June 2006
10 June 2006
175 სიყვარული & მონსტრები 2.10 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი დენ ზეფი 17 ივნისი 2006
176 გეშინოდეთ მისი 2.11 1 ეპიზოდი მეთიუ გრაჰამი ევროს ლინი 24 ივნისი 2006
177 მოჩვენებების არმია
განკითხვის დღე
2.12
2.13
2 ეპიზოდი რასელ დეივისი გრეიმ ჰარპერი 1 ივლისი 2006
8 ივლისი 2006

სპეციალური სერია (2006)[რედაქტირება]

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
178 გაქცეული პატარძალი 3.X საშობაო სპეციალური სერია (60 წუთი) რასელ დეივისი ევროს ლინი 25 დეკემბერი 2006

სეზონი 3 (2007)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 3).

ამ სეზონში მაყურებლები ეცნობიან მარტა ჯონსს, ბოის სახის უკანასკნელ გზავნილს, მისტერ საქსონს, დოქტორი კი როუზ ტაილერის დაკარგვით გამოწვეულ ტკივილს ებრძვის. „ადამიანურ ბუნებასა" და „სისხლის ოჯახში" სუზი ლიგატი იყო პროდიუსერი, ხოლო ფილ კოლინსონი - აღმასრულებელი პროდიუსერი.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
179 სმიტი და ჯონსი 3.1 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი ჩარლზ პალმერი 31 მარტი 2007
180 შექსპირის კოდი 3.2 1 ეპიზოდი გარეტ რობერტსი ჩარლზ პალმერი 7 აპრილი 2007
181 გრიდლოკი 3.3 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი რიჩარდ კლარკი 14 აპრილი 2007
182 დალეკები მანჰეტენში"
"დალეკების ევოლუცია
3.4
3.5
2 ეპიზოდი ჰელენ რეინორი ჯეიმს სტრონგი 21 აპრილი 2007
28 აპრილი 2007
183 ლაზარეს ექსპერიმენტი 3.6 1 ეპიზოდი სტივენ გრინჰორნი რიჩარდ კლარკი 5 მაისი 2007
184 42 3.7 1 ეპიზოდი კრის ჩინბოლი გრეიმ ჰარპერი 19 May 2007
185 ადამიანური ბუნება
სისხლის ოჯახი
3.8
3.9
2 ეპიზოდი პოლ კორნელი ჩარლზ პალმერი 26 May 2007
2 June 2007
186 დახამხამება 3.10 1 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ჰეტი მაკდონალდი 9 ივნისი 2007
187 უტოპია
დრამების ხმა
უკანასკნელი დროის მბრძანებელი
3.11
3.12
3.13
3 ეპიზოდი
(3.13 არის 52 წუთიანი)
რასელ დეივისი გრეიმ ჰარპერი (3.11)
კოლინ ტიგი (3.12 & 3.13)
16 ივნისი 2007
23 ივნისი 2007
30 ივნისი 2007

სპეციალური სერიები (2007)[რედაქტირება]

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
დროის ავარია CIN2 ბავშვები გასაჭირში (8 წუთი) სტივენ მოფატი გრეიმ ჰარპერი 16 ნოემბერი 2007
188 დაწყევლილთა მოგზაურობა 4.X საშობაო სპეციალური სერია (72 წუთი) რასელ დეივისი ჯეიმს სტრონგი 25 დეკემბერი 2007

სეზონი 4 (2008)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 4).

სეზონში გამოკვლეულია ის დამთხვევები, რომლებიც დოქტორსა და დონა ნოუბლს ერთმანეთთან აკავშირებდა. სუზი ლიგატი იყო „უდების პლანეტის", „სონტარელების გეგმის", „მოწამლული ცის", „მარტორქისა და კრაზანის" და „მარცხნივ შეხვევის" პროდიუსერი, ფილ კოლინსონი კი ამავე ეპიზოდების აღმასრულებელი პროდიუსერი. სეზონის ბოლოს მან ეს პოზიცია დატოვა.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
189 კრიმინალური პარტნიორები 4.1 1 ეპიზოდი (50 წუთი) რასელ დეივისი ჯეიმს სტრონგი 5 აპრილი 2008
190 პომპეის ცეცხლი 4.3 1 ეპიზოდი (50 წუთი) ჯეიმს მორანი (და რასელ დეივისი) კოლინ ტიგი 12 აპრილი 2008
191 უდების პლანეტა 4.2 1 ეპიზოდი კეიტ ტემპლი გრეიმ ჰარპერი 19 აპრილი 2008
192 სონტარელების გეგმა
მოწამლული ცა
4.4
4.5
2 ეპიზოდი ჰელენ რეინორი დუგლას მაკინონი 26 აპრილი 2008
3 მაისი 2008
193 დოქტორის ქალიშვილი 4.6 1 ეპიზოდი სტივენ გრინჰორნი ალის თროფტონი 10 მაისი 2008
194 მარტორქა და კრაზანა 4.7 1 ეპიზოდი გარეტ რობერტსი გრეიმ ჰარპერი 17 მაისი 2008
195 სიჩუმე ბიბლიოთეკაში
მკვდრების ტყე
4.9
4.10
2 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ევროს ლინი 31 მაისი 2008
7 ივნისი 2008
196 შუაღამე 4.8 1 ეპიზოდი რასელ დეივისი ალის თროფტონი 14 ივნისი 2008
197 მარცხნივ მოხვევა 4.11 1 ეპიზოდი (50 წუთი) რასელ დეივისი გრეიმ ჰარპერი 21 ივნისი 2008
198 მოპარული დედამიწა
მოგზაურობის დასასრული
4.12
4.13
2 ეპიზოდი
(4.13 არის 65 წუთიანი)
რასელ დეივისი გრეიმ ჰარპერი 28 ივნისი 2008
5 ივლისი 2008

სპეციალური სერიები (2008–10)[რედაქტირება]

„მკვდრების პლანეტიდან" ეპიზოდებს მაღალი გარჩევადობის ფორმატში იღებდნენ. „შემდეგი დოქტორის" პროდიუსერი იყო სუზი ლიგატი, ნიკი უილსონი პროდიუსერობდა „მარსის წყლებს", ხოლო ტრეისი სიმპსონი - „მკვდრების პლანეტასა" და „დროის დასასრულს". პრაქტიკული მიზეზების გამო სპეციალურ სერიებში მეოთხე სეზონის კოდებს იყენებდნენ.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
199 შემდეგი დოქტორი 4.14 საშობაო სპეციალური სერია (60 წუთი) რასელ დეივისი ენდი გოდარდი 25 დეკემბერი 2008
200 მკვდრების პლანეტა 4.15 აღდგომის სპეციალური სერია (60 წუთი) რასელ დეივისი & გარეტ რობერტსი ჯეიმს სტრონგი 11 აპრილი 2009
201 მარსის წყლები 4.16 საშემოდგომო სპეციალური სერია (60 წუთი) რასელ დეივისი & ფილ ფორდი გრეიმ ჰარპერი 15 ნოემბერი 2009
202 დროის დასასრული 4.17
4.18
საშობაო სპეციალური სერია (60 წუთი)
საახალწლო სპეციალური სერია(75 წუთი)
რასელ დეივისი ევროს ლინი 25 დეკემბერი 2009
1 იანვარი 2010

მეთერთმეტე დოქტორი[რედაქტირება]

მეთერთმეტე დოქტორი განასახიერა მეთ სმითმა. რასელ დეივისის წასვლის შემდეგ მთავარი სცენარისტისა და აღმასრულებელი პროდიუსერის როლი დაიკავა სტივენ მოფატმა. ჯულია გარდნერმა ასევე დატოვა აღმასრულებელი პროდიუსერის პოზიცია და მისი ადგილი დაიკავეს პიერს ვენგერმა და ბეთ უილისმა.

სეზონი 5 (2010)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 5).

ტრეისი სიმპსონი და პიტერ ბენეტი ასრულებდნენ პროდიუსერის მოვალეობას მხოლოდ ამ სეზონისთვის. პატრიკ შვაიცერი იყო კო-პროდიუსერი ეპიზოდებში „ვენეციელი ვამპირები" და „ვინსენტი და დოქტორი".

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
203 მეთერთმეტე საათი 1.1 1 ეპიზოდი (65 წუთი) სტივენ მოფატი ადამ სმიტი 3 აპრილი 2010
204 მხეცი ქვემოთ 1.2 1 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ენდრიუ განი 10 აპრილი 2010
205 დალეკების გამარჯვება 1.3 1 ეპიზოდი მარკ გატისი ენდრიუ განი 17 აპრილი 2010
206 ანგელოზების დრო
ხორცი და ქვა
1.4
1.5
2 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ადამ სმიტი 24 აპრილი 2010
1 მაისი 2010
207 ვენეციელი ვამპირები 1.6 1 ეპიზოდი (50 წუთი) ტობი უაითჰაუსი ჯონი კემპბელი 8 მაისი 2010
208 ემის არჩევანი 1.7 1 ეპიზოდი სიმონ ნაი კეტრინ მორსჰედი 15 მაისი 2010
209 მშიერი დედამიწა
ცივი სისხლი
1.8
1.9
2 ეპიზოდი
კრის ჩიბნოლი ეშლი ვეი 22 მაისი 2010
29 მაისი 2010
210 ვინსენტი და დოქტორი 1.10 1 ეპიზოდი რიჩარდ კერტისი ჯონი კემპბელი 5 ივნისი 2010
211 მდგმური 1.11 1 ეპიზოდი გარეტ რობერტსი კეტრინ მორსჰედი 12 ივნისი 2010
212 პანდორიკა იხსნება
დიდი აფეთქება
1.12
1.13
2 ეპიზოდი
(50 და 55 წუთი)
სტივენ მოფატი ტობი ჰაინესი 19 ივნისი 2010
26 ივნისი 2010

სპეციალური სერიები (2010–11) [რედაქტირება]

სენი ვოლენბერგი იყო „საშობაო სიმღერის" პროდიუსერი.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
213 საშობაო სიმღერა 2.X საშობაო სპეციალური სერია (60 წუთი) სტივენ მოფატი ტობი ჰაინესი 25 დეკემბერი 2010
სივრცე
დრო
2 სპეციალური გამოშვება (3 წუთი თითო) სტივენ მოფატი რიჩარდ სენიორი 18 მარტი 2011

სეზონი 6 (2011)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 6).

მეექვსე სეზონი ორად გაიყო, პირველი შვიდი ეპიზოდი ეთერში გადიოდა 2011 წლის აპრილიდან ივნისამდე, ხოლო ბოლო ექვსი სერია - აგვისტოდან ოქტომბრამდე. სენი ვოლენბერგმა განაგრძო პირველი ნაწილის პროდიუსერობა, სადაც შედიოდა „დოქტორის ცოლი" და „ღამის შიშები". შემდგომში მისი ადგილი დაიკავა მარკუს უილსონმა დენის პაულთან ერთად.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
214 შეუძლებელი კოსმონავტი
მთვარის დღე
2.1
2.2
2 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ტობი ჰაინესი 23 აპრილი 2011
30 აპრილი 2011
215 შავი ლაქის წყევლა 2.9 1 ეპიზოდი სტივენ ტომპსონი ჯერემი უები 7 მაისი 2011
216 დოქტორის ცოლი 2.3 1 ეპიზოდი ნილ გაიმანი რიჩარდ კლარკი 14 მაისი 2011
217 აჯანყებული ხორცი
თითქმის ხალხი
2.5
2.6
2 ეპიზოდი მეთიუ გრაჰამი ჯულიან სიმპსონი 21 მაისი 2011
28 მაისი 2011
218 კარგი ადამიანი ომში მიდის 2.7 1 ეპიზოდი (50 წუთი) სტივენ მოფატი პიტერ ჰოარი 4 ივნისი 2011
219 მოდი მოვკლათ ჰიტლერი 2.8 1 ეპიზოდი (50 წუთი) სტივენ მოფატი რიჩარდ სენიორი 27 აგვისტო 2011
220 ღამის შიშები 2.4 1 ეპიზოდი მარკ გატისი რიჩარდ კლარკი 3 სექტემბერი 2011
221 გოგონა, რომელიც იცდიდა 2.10 1 ეპიზოდი ტომ მაკრაი ნიკ ჰარანი 10 სექტემბერი 2011
222 ღმერთის კომპლექსი 2.11 1 ეპიზოდი (50 წუთი) ტობი უაითჰაუსი ნიკ ჰარანი 17 სექტემბერი 2011
223 დროის დახურვა 2.12 1 ეპიზოდი გარეტ რობერტსი სტივ ჰიუსი 24 სექტემბერი 2011
224 რივერ სონგის ქორწილი 2.13 1 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ჯერემი უები 1 ოქტომბერი 2011

სპეციალური სერიები (2011–12) [რედაქტირება]

საშობაო სპეციალური სერიის აღმასრულებელი პროდიუსერები იყვნენ მოფატი, უენგერი და კეროლინ სკინერი.

სათაური კოდი ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
225 დოქტორი, ქვრივი და კარადა X11 საშობაო სპეციალური სერია (60 წუთი) სტივენ მოფატი ფარენ ბლექბერნი 25 დეკემბერი 2011
ფონდის ცხოვრება 5 მინი-ეპიზოდი კრის ჩიბნოლი სოლ მეტსცინი 27–31 აგვისტო 2012
1 სექტემბერი 2012 (სრული ვერსია)

სეზონი 7 (2012–13) [რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 7).

მეშვიდე სეზონის 5 სერია 2012 წლის ბოლოს გავიდა, შემდეგ მოყვა საშობაო სპეციალური სერია და მომდევნო 8 ეპიზოდი გავიდა 2013 წელს. ამ სერიებიდან კოდების მინიჭება შეწყდა.

სათაური ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
226 დალეკების თავშესაფარი 1 ეპიზოდი (50 წუთი) სტივენ მოფატი ნიკ ჰარანი 1 სექტემბერი 2012
227 დინოზავრი კოსმოსურ ხომალდზე 1 ეპიზოდი კრის ჩიბნოლი სოლ მეტსცინი 8 სექტემბერი 2012
228 ქალაქი სახელად გულმოწყალება 1 ეპიზოდი ტობი უაითჰაუსი სოლ მეტსცინი 15 სექტემბერი 2012
229 სამის ძალა 1 ეპიზოდი კრის ჩიბნოლი დუგლას მაკინონი 22 სექტემბერი 2012
230 ანგელოზები იკავებენ მანჰეტენს 1 ეპიზოდი სტივენ მოფატი ნიკ ჰარანი 29 სექტემბერი 2012

სპეციალური სერიები (2012)[რედაქტირება]

სათაური ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
P.S. 1 მინი-ეპიზოდი (5 წუთი) კრის ჩიბნოლი 12 ოქტომბერი 2012
დიდი დეტექტივი 1 მინი-ეპიზოდი (2 წუთი) სტივენ მოფატი 16 ნოემბერი 2012
231 თოვლის კაცები საშობაო სპეციალური სერია (60 წუთი) სტივენ მოფატი სოლ მეტსცინი 25 დეკემბერი 2012

სეზონი 7 (2012–13) გაგრძელება[რედაქტირება]

დენის პოლი იყო პროდიუსერი სერიებისა „წმინდა იოანეს ზარები", „ახატენის ზარები", „ვერცხლისფერი კოშმარი" და „დოქტორის სახელი".

სათაური ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
232 წმინდა იოანეს ზარები 1 ეპიზოდი სტივენ მოფატი კოლმ მაკკარტი 30 მარტი 2013
233 ახატენის ზარები 1 ეპიზოდი ნილ კროსი ფარენ ბლექბერნი 6 აპრილი 2013
234 ცივი ომი 1 ეპიზოდი მარკ გატისი დუგლას მაკინონი 13 აპრილი 2013
235 დამალვა 1 ეპიზოდი ნილ კროსი ჯეიმი პეინი 20 აპრილი 2013
236 მოგზაურობა ტარდისის ცენტრისკენ 1 ეპიზოდი სტივენ ტომპსონი მეტ კინგი 27 აპრილი 2013
237 ალისფერი საშინელება 1 ეპიზოდი მარკ გატისი სოლ მეტსცინი 4 მაისი 2013
238 ვერცხლისფერი კოშმარი 1 ეპიზოდი ნილ გაიმანი სტივენ ვულფენდენი 11 მაისი 2013
239 დოქტორის სახელი 1 ეპიზოდი სტივენ მოფატი სოლ მეტსცინი 18 მაისი 2013

სპეციალური სერიები (2013)[რედაქტირება]

კეროლინ სკინერის წასვლის შემდეგ ფეიტ პენჰეილი მოფატთან ერთად იყო 50 წლისთავის სპეციალური სერიის აღმასრულებელი პროდიუსერი.

სათაური ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
დოქტორის ღამე 1 მინი-ეპიზოდი (7 წუთი) სტივენ მოფატი ჯონ ჰაიესი 14 ნოემბერი 2013
16 ნოემბერი 2013
ბოლო დღე 1 მინი-ეპიზოდი (4 წუთი) სტივენ მოფატი ჯეიმი სტოუნი 21 ნოემბერი 2013
240 დოქტორის დღე 50 წლისთავის სპეციალური სერია (75 წუთი) სტივენ მოფატი ნიკ ჰარანი 23 ნოემბერი 2013
241 დოქტორის დრო საშობაო სპეციალური სერია (60 წუთი) სტივენ მოფატი ჯეიმი პეინი 25 დეკემბერი 2013

მეთორმეტე დოქტორი[რედაქტირება]

2013 წლის 1-ლ ივნისს მეტ სმითმა განაცხადა, რომ დოქტორის როლს აღარ ითამაშებდა.[4] 2013 წლის 4 აგვისტოს სატელევიზიო გადაცემაში „დოქტორი, რომელიც გადარჩა: შემდეგი დოქტორი" პიტერ კაპალდი წარადგინეს მეთორმეტე დოქტორად.

სეზონი 8 (2014)[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Doctor Who (სეზონი 8).

მერვე სეზონში შევა 12 ეპიზოდი და ტელეეთერში 2014 წლის განმავლობაში გავა.[5] გადაღებები 2014 წლის იანვარში დაიწყო, პიტერ კაპალდი დოქტორის, ხოლო ჯენა კოლმანი კლარა ოსვალდის როლშია.[6] პროდიუსერი მარკუს უილსონი ჩაანაცვლეს ნიკი უილსონმა და პიტერ ბენეტმა.[7] 2014 წლის 13 ივლისს გამოვიდა პირველი სრული ტრეილერი.[8] 25 ივლისს გამოცხადდა, რომ „ღრმა სუნთქვას" მსოფლიოს მასშტაბით აჩვენებენ კინოთეატრებში.[9]

სათაური ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
242 ღრმა სუნთქვა 1 ეპიზოდი (80 წუთი)[10] სტივენ მოფატი ბენ უიტლი 23 აგვისტო 2014[11]
243 დალეკის შიგნით[12] 1 ეპიზოდი ფილ ფორდი[7] ბენ უიტლი 30 აგვისტო 2014
244 რობოტები შერვუდში 1 ეპიზოდი მარკ გატისი[13] პოლ მერფი[14] 6 სექტემბერი, 2014[15]
245 მისმინე 1 ეპიზოდი სტივენ მოფატი[16] დუგლას მაკინონი 13 სექტემბერი 2014
246 დროის ქურდობა 1 ეპიზოდი სტივენ ტომფსონი&სტივენ მოფატი დუგლას მაკინონი 20 სექტემბერი 2014
247 მომვლელი 1 ეპიზოდი გარეტ რობერტსი&სტივენ მოფატი პოლ მერფი 27 სექტემბერი 2014
248 მთვარის მკვლელობა 1 ეპიზოდი პიტერ ჰარნესი[17] პოლ უილმსჰერსტი[18] 4 ოქტომბერი 2014
249 მუმია აღმოსავლურ ექსპრესზე 1 ეპიზოდი ჯეიმი მეტისონი პოლ უილმსჰერსტი 11 ოქტომბერი 2014
250 სწორი ხაზი 1 ეპიზოდი ჯეიმი მეტისონი დუგლას მაკინონი[19] 18 ოქტომბერი 2014
251 ღამის ტყეში 1 ეპიზოდი ფრენკ კოტრელ ბოისი[20] შერი ფოლკსონი 25 ოქტომბერი 2014
252 ბნელი წყალი
სიკვდილი სასუფეველში
2 ეპიზოდი სტივენ მოფატი რეიჩერ ტალალაი[21] 1 ნოემბერი 2014
8 ნოემბერი 2014

სპეციალური სერია (2014)[რედაქტირება]

სათაური ეპიზოდები სცენარისტი რეჟისორი ტელეეთერით ჩვენება
253 TBA საშობაო სპეციალური სერია სტივენ მოფატი[22] პოლ უილმსჰერსტი[23] 25 დეკემბერი 2014

სქოლიო[რედაქტირება]

  1. http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/5390372.stm
  2. http://www.doctorwho.tv/whats-new/article/why-are-some-doctor-who-episodes-missing/
  3. http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/doctor-who-missing-episodes-seven-2839102
  4. http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/Matt-Smith-to-leave-Doctor-Who
  5. http://www.doctorwhotv.co.uk/moffat-reaffirms-no-split-for-series-8-56617.htm
  6. http://www.radiotimes.com/news/2013-03-12/doctor-who-jenna-louise-coleman-confirms-her-return-for-series-eight
  7. 7.0 7.1 http://www.bbc.co.uk/blogs/doctorwho/articles/Peter-Capaldi-begins-filming-on-Doctor-Who
  8. http://www.doctorwhotv.co.uk/doctor-who-series-8-tv-launch-trailer-64375.htm
  9. http://www.doctorwhotv.co.uk/deep-breath-to-be-shown-in-cinemas-globally-64711.htm
  10. http://www.bbc.co.uk/iplayer/guide/bbc/20140823
  11. https://twitter.com/BBCOne/status/482604054968025090
  12. http://www.bbc.co.uk/mediacentre/proginfo/2014/35/into-the-dalek
  13. http://www.doctorwhotv.co.uk/series-8-episode-3-6-writers-guest-stars-62175.htm
  14. http://www.cultbox.co.uk/news/headlines/8573-doctor-who-series-8-another-director-confirmed
  15. Doctor Who: Robot Of Sherwood
  16. http://www.doctorwhotv.co.uk/series-8-episode-4-5-writers-confirmed-61498.htm
  17. http://www.doctorwhotv.co.uk/doctor-who-series-8-2014-what-we-know-update-60972.htm
  18. http://uk.linkedin.com/pub/paul-wilmshurst/13/b2b/2ba?trk=pub-pbmap
  19. http://www.doctorwhotv.co.uk/series-8-filming-tunnel-vision-63664.htm
  20. http://www.bbc.co.uk/mediacentre/latestnews/2014/frank-cottrell-boyce-doctor-who
  21. http://bitchmagazine.org/post/the-director-of-tank-girl-is-now-behind-the-scenes-the-new-doctor-who
  22. http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/doctor-who-series-8-spoilers-3240784
  23. http://www.doctorwhotv.co.uk/2014s-christmas-special-director-65321.htm