ქვეყანათა სია მშპ-ის (PPP) მიხედვით

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
მთლიანი შიდა პროდუქტის (ppp) მსოფლიო რუკა, 2010 საერთაშორისო სავალუტო ფონდის მიხედვით

არსებობს სამი სია მსოფლიოს ქვეყნებისა, დამყარებული მათი მთლიანი შიდა პროდუქტის (მშპ) მოცულობაზე; რასაც განსაზღვრავს ერთი წლის განმავლობაში ქვეყნის საზღვრებში წარმოებული მთლიანი საბოლოო პროდუქციისა და მომსახურების საერთო ღირებულება. აღნიშნულ სიებში შიდა პროდუქტის გამოთვლა დოლარებში ხდება მსყიდველობითი უნარის პარიტეტის (ინგლ. Purchasing Power Parity (PPP)) მიხედვით.

პირველი სია შეიცავს 2011 წლის მონაცემებს საერთაშორისო სავალუტო ფონდის წევრი ქვეყნებისთვის. მეორე სია მსოფლიო ბანკის 2011 წლის მონაცემებზეა დამყარებული, ხოლო მესამე 1993 - 2011 წლების ცსს-ის ცნობარის მონაცემებია.

2011 წლის სია საერთაშორისო სავალუტო ფონდი[1] 2011 წლის სია მსოფლიო ბანკი[2] 2011 წლის სია ცსს-ის ცნობარი[3]
ადგილი ქვეყანა მშპ (მლრდ. აშშ დოლარი)
  მსოფლიო 78,852.864
ევროპის დროშა ევროპის კავშირი 15,788.584
1 აშშ-ის დროშა აშშ 15,064.816
2 ჩინეთის დროშა ჩინეთი 11,316.224
3 ინდოეთის დროშა ინდოეთი 4,469.763
4 იაპონიის დროშა იაპონია 4,395.600
5 გერმანიის დროშა გერმანია 3,089.471
6 რუსეთის დროშა რუსეთი 2,376.470
7 ბრაზილიის დროშა ბრაზილია 2,309.138
8 გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო 2,253.585
9 საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი 2,216.769
10 იტალიის დროშა იტალია 1,828.601
11 მექსიკის დროშა მექსიკა 1,659.016
12 სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 1,556.102
13 ესპანეთის დროშა ესპანეთი 1,413.027
14 კანადის დროშა კანადა 1,391.114
15 ინდონეზიის დროშა ინდონეზია 1,122.638
16 თურქეთის დროშა თურქეთი 1,054.560
17 ირანის დროშა ირანი 930.236
18 ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 918.978
19 ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი 886.489
20 პოლონეთის დროშა პოლონეთი 766.675
21 არგენტინის დროშა არგენტინა 710.690
22 ნიდერლანდის დროშა ნიდერლანდი 706.710
23 საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი 677.663
24 ტაილანდის დროშა ტაილანდი 622.914
25 სამხრეთ აფრიკის დროშა სამხრეთ აფრიკა 555.340
26 ეგვიპტის დროშა ეგვიპტე 516.181
27 პაკისტანის დროშა პაკისტანი 489.436
28 კოლუმბიის დროშა კოლუმბია 467.670
29 მალაიზიის დროშა მალაიზია 447.595
30 ნიგერიის დროშა ნიგერია 415.132
31 ბელგიის დროშა ბელგია 414.321
32 ფილიპინების დროშა ფილიპინები 393.987
33 შვედეთის დროშა შვედეთი 379.937
34 ვენესუელის დროშა ვენესუელა 369.324
ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 354.272
35 ავსტრიის დროშა ავსტრია 351.873
36 შვეიცარიის დროშა შვეიცარია 340.918
37 უკრაინის დროშა უკრაინა 327.937
38 სინგაპურის დროშა სინგაპური 314.963
39 საბერძნეთის დროშა საბერძნეთი 309.231
40 პერუს დროშა პერუ 300.114
41 ვიეტნამის დროშა ვიეტნამი 299.638
42 ბანგლადეშის დროშა ბანგლადეში 282.945
43 ჩილეს დროშა ჩილე 281.368
44 ჩეხეთის დროშა ჩეხეთი 273.070
45 ნორვეგიის დროშა ნორვეგია 264.860
46 ალჟირის დროშა ალჟირი 264.445
47 რუმინეთის დროშა რუმინეთი 264.269
48 არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 261.189
49 პორტუგალიის დროშა პორტუგალია 247.310
50 ისრაელის დროშა ისრაელი 235.446
51 ყაზახეთის დროშა ყაზახეთი 214.840
52 დანიის დროშა დანია 209.141
53 ფინეთის დროშა ფინეთი 198.355
54 უნგრეთის დროშა უნგრეთი 196.196
55 კატარის დროშა კატარი 181.912
56 ირლანდიის დროშა ირლანდია 180.996
57 მაროკოს დროშა მაროკო 163.181
58 ქუვეითის დროშა ქუვეითი 150.002
59 ბელარუსის დროშა ბელარუსი 141.014
60 ერაყის დროშა ერაყი 127.348
61 სლოვაკეთის დროშა სლოვაკეთი 127.111
62 ეკვადორის დროშა ეკვადორი 125.066
63 ახალი ზელანდიის დროშა ახალი ზელანდია 123.511
64 ანგოლის დროშა ანგოლა 116.001
65 შრი-ლანკის დროშა შრი-ლანკა 115.220
66 სირიის დროშა სირია 107.803
67 ტუნისის დროშა ტუნისი 101.831
68 ბულგარეთის დროშა ბულგარეთი 101.627
69 სუდანის დროშა სუდანი + სამხრეთ სუდანის დროშა სამხრეთი სუდანი 97.367
70 ეთიოპიის დროშა ეთიოპია 94.888
71 უზბეკეთის დროშა უზბეკეთი 94.151
72 დომინიკელთა რესპუბლიკის დროშა დომინიკელთა რესპუბლიკა 93.408
73 აზერბაიჯანის დროშა აზერბაიჯანი 93.193
74 ლიბიის დროშა ლიბია 90.841
75 მიანმარის დროშა მიანმარი 82.829
76 ომანის დროშა ომანი 81.005
77 ხორვატიის დროშა ხორვატია 80.983
78 სერბეთის დროშა სერბეთი 79.013
79 განის დროშა განა 74.895
80 გვატემალის დროშა გვატემალა 74.026
81 კენიის დროშა კენია 71.627
82 ტანზანიის დროშა ტანზანია 63.504
83 იემენის დროშა იემენი 63.344
84 ლიბანის დროშა ლიბანი 61.738
85 ლიტვის დროშა ლიტვა 61.432
86 სლოვენიის დროშა სლოვენია 58.979
87 კოსტა-რიკას დროშა კოსტა-რიკა 54.516
88 ურუგვაის დროშა ურუგვაი 52.111
89 ბოლივიის დროშა ბოლივია 51.478
90 პანამის დროშა პანამა 48.812
91 კამერუნის დროშა კამერუნი 47.234
92 უგანდის დროშა უგანდა 45.950
93 სალვადორის დროშა სალვადორი 44.845
94 ლუქსემბურგის დროშა ლუქსემბურგი 43.663
95 თურქმენეთის დროშა თურქმენეთი 41.548
96 ნეპალის დროშა ნეპალი 37.799
97 იორდანიის დროშა იორდანია 36.897
98 პარაგვაის დროშა პარაგვაი 36.235
99 კოტ-დ’ივუარის დროშა კოტ-დ’ივუარი 35.659
100 ჰონდურასის დროშა ჰონდურასი 35.649
101 ლატვიის დროშა ლატვია 34.629
102 კამბოჯის დროშა კამბოჯა 32.993
103 ბოსნია და ჰერცეგოვინის დროშა ბოსნია და ჰერცეგოვინა 31.798
104 ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 30.889
105 ბოტსვანის დროშა ბოტსვანა 30.170
106 ავღანეთის დროშა ავღანეთი 30.012
107 ესტონეთის დროშა ესტონეთი 26.950
108 ტრინიდადი და ტობაგოს დროშა ტრინიდადი და ტობაგო 26.866
109 ეკვატორული გვინეის დროშა ეკვატორული გვინეა 26.150
110 სენეგალის დროშა სენეგალი 25.454
111 კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა 25.229
112 ალბანეთის დროშა ალბანეთი 25.035
113 იამაიკის დროშა იამაიკა 24.637
114 გაბონის დროშა გაბონი 24.326
115 საქართველოს დროშა საქართველო 24.269
116 მოზამბიკის დროშა მოზამბიკი 23.908
117 კვიპროსის დროშა კვიპროსი 23.749
118 ზამბიის დროშა ზამბია 21.911
119 ბურკინა-ფასოს დროშა ბურკინა-ფასო 21.899
120 მაკედონიის დროშა მაკედონია 21.351
121 ბრუნეის დროშა ბრუნეი 21.151
122 მადაგასკარის დროშა მადაგასკარი 20.610
123 ჩადის დროშა ჩადი 19.704
124 მავრიკის დროშა მავრიკი 19.356
125 ნიკარაგუას დროშა ნიკარაგუა 18.758
126 კონგოს რესპუბლიკის დროშა კონგო 18.345
127 მალის დროშა მალი 18.331
128 სომხეთის დროშა სომხეთი 17.978
129 ლაოსის დროშა ლაოსი 17.435
130 პაპუა-ახალი გვინეას დროშა პაპუა-ახალი გვინეა 16.685
131 ტაჯიკეთის დროშა ტაჯიკეთი 16.011
132 ნამიბიის დროშა ნამიბია 15.557
133 ბენინის დროშა ბენინი 14.786
134 მალავის დროშა მალავი 13.784
135 რუანდის დროშა რუანდა 13.459
136 ყირგიზეთის დროშა ყირგიზეთი 13.172
137 კოსოვოს დროშა კოსოვო 12.915
138 მონღოლეთის დროშა მონღოლეთი 12.609
139 ჰაიტის დროშა ჰაიტი 12.431
140 ისლანდიის დროშა ისლანდია 12.415
141 მოლდოვის დროშა მოლდოვა 12.043
142 ნიგერის დროშა ნიგერი 11.997
143 გვინეის დროშა გვინეა 11.509
144 მალტის დროშა მალტა 10.907
145 ბაჰამის კუნძულების დროშა ბაჰამის კუნძულები 10.786
146 მავრიტანიის დროშა მავრიტანია 7.202
147 ჩერნოგორიის დროშა ჩერნოგორია 7.029
148 ბარბადოსის დროშა ბარბადოსი 6.551
149 ტოგოს დროშა ტოგო 6.374
150 სვაზილენდის დროშა სვაზილენდი 6.088
151 ზიმბაბვეს დროშა ზიმბაბვე 5.932
152 გაიანის დროშა გაიანა 5.842
153 სიერა-ლეონეს დროშა სიერა-ლეონე 5.081
154 სურინამის დროშა სურინამი 5.069
155 ბჰუტანის დროშა ბჰუტანი 4.285
156 ფიჯის დროშა ფიჯი 4.136
157 ერიტრეის დროშა ერიტრეა 4.018
158 გამბიის დროშა გამბია 3.790
159 ლესოთოს დროშა ლესოთო 3.688
160 ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკის დროშა ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა 3.675
161 ბურუნდის დროშა ბურუნდი 3.628
162 აღმოსავლეთ ტიმორის დროშა აღმოსავლეთი ტიმორი 3.355
163 ბელიზის დროშა ბელიზი 2.804
164 მალდივის დროშა მალდივი 2.735
165 ჯიბუტის დროშა ჯიბუტი 2.238
166 სეიშელის დროშა სეიშელი 2.208
167 სენტ-ლუსიის დროშა სენტ-ლუსია 2.158
168 კაბო-ვერდეს დროშა კაბო-ვერდე 2.066
169 გვინეა-ბისაუს დროშა გვინეა-ბისაუ 1.916
170 ლიბერიის დროშა ლიბერია 1.863
171 ანტიგუა და ბარბუდის დროშა ანტიგუა და ბარბუდა 1.781
172 სოლომონის კუნძულების დროშა სოლომონის კუნძულები 1.779
173 გრენადის დროშა გრენადა 1.396
174 სენტ-ვინსენტისა და გრენადინების დროშა სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 1.259
175 ვანუატუს დროშა ვანუატუ 1.209
176 სამოის დროშა სამოა 1.100
177 დომინიკის დროშა დომინიკა 0.981
178 სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა სენტ-კიტსი და ნევისი 0.925
179 კომორის კუნძულების კავშირის დროშა კომორის კუნძულების კავშირი 0.840
180 ტონგის დროშა ტონგა 0.781
181 კირიბატის დროშა კირიბატი 0.652
182 სან-ტომე და პრინსიპის დროშა სან-ტომე და პრინსიპი 0.335
183 ტუვალუს დროშა ტუვალუ 0.037
ადგილი ქვეყანა მშპ (მლრდ. აშშ დოლარი)
  მსოფლიო 58,133,309
 Euro symbol.svg ევროზონა 15,878.231
1 აშშ-ის დროშა აშშ 14,586.736
2 ჩინეთის დროშა ჩინეთი 10,169.521
3 იაპონიის დროშა იაპონია 4,301.822
4 ინდოეთის დროშა ინდოეთი 4,194.856
5 გერმანიის დროშა გერმანია 3,044.241
6 რუსეთის დროშა რუსეთი 2,812.383
7 გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო 2,233.883
8 საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი 2,194.118
9 ბრაზილიის დროშა ბრაზილია 2,185.421
10 იტალიის დროშა იტალია 1,908.569
11 მექსიკის დროშა მექსიკა 1,644.449
12 ესპანეთის დროშა ესპანეთი 1,477.840
13 სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 1,417.549
14 კანადის დროშა კანადა 1,329.864
15 თურქეთის დროშა თურქეთი 1,114.629
16 ინდონეზიის დროშა ინდონეზია 1,037.499
17 ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 865.043
18 ირანის დროშა ირანი 846.172
19 პოლონეთის დროშა პოლონეთი 755.473
20 ნიდერლანდის დროშა ნიდერლანდი 701.947
21 არგენტინის დროშა არგენტინა 647.064
22 საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი 623.440
23 ტაილანდის დროშა ტაილანდი 591.256
24 სამხრეთ აფრიკის დროშა სამხრეთ აფრიკა 528.423
25 ეგვიპტის დროშა ეგვიპტე 501.326
26 პაკისტანის დროშა პაკისტანი 466.555
27 კოლუმბიის დროშა კოლუმბია 438.043
28 მალაიზიის დროშა მალაიზია 418.373
29 ბელგიის დროშა ბელგია 409.061
30 ნიგერიის დროშა ნიგერია 377.146
31 ფილიპინების დროშა ფილიპინები 370.176
32 შვედეთის დროშა შვედეთი 366.060
33 შვეიცარიის დროშა შვეიცარია 364.507
34 არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 354.667
35 ვენესუელის დროშა ვენესუელა 352.721
36 ავსტრიის დროშა ავსტრია 335.434
ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 328.674
37 საბერძნეთის დროშა საბერძნეთი 314.721
38 უკრაინის დროშა უკრაინა 308.298
39 რუმინეთის დროშა რუმინეთი 306.348
40 ალჟირის დროშა ალჟირი 297.373
41 სინგაპურის დროშა სინგაპური 294.123
42 ვიეტნამის დროშა ვიეტნამი 278.616
43 პერუს დროშა პერუ 277.318
44 ნორვეგიის დროშა ნორვეგია 276.954
45 პორტუგალიის დროშა პორტუგალია 272.564
46 ჩილეს დროშა ჩილე 269.228
47 ჩეხეთის დროშა ჩეხეთი 266.109
48 ბანგლადეშის დროშა ბანგლადეში 246.703
49 დანიის დროშა დანია 218.933
50 ისრაელის დროშა ისრაელი 217.653
51 უნგრეთის დროშა უნგრეთი 203.251
52 ფინეთის დროშა ფინეთი 196.629
53 ყაზახეთის დროშა ყაზახეთი 196.608
54 ირლანდიის დროშა ირლანდია 178.036
55 მაროკოს დროშა მაროკო 151.638
56 ბელარუსის დროშა ბელარუსი 134.561
57 ახალი ზელანდიის დროშა ახალი ზელანდია 130.662
58 სლოვაკეთის დროშა სლოვაკეთი 129.843
59 ქუვეითის დროშა ქუვეითი 128.895
60 კატარის დროშა კატარი 128.187
61 ეკვადორის დროშა ეკვადორი 117.241
62 ანგოლის დროშა ანგოლა 115.167
63 ერაყის დროშა ერაყი 113.238
64 სირიის დროშა სირია 107.304
65 ლიბიის დროშა ლიბია 105.444
66 შრი-ლანკის დროშა შრი-ლანკა 105.139
67 ბულგარეთის დროშა ბულგარეთი 103.946
68 სუდანის დროშა სუდანი + სამხრეთ სუდანის დროშა სამხრეთი სუდანი 97.512
69 დომინიკელთა რესპუბლიკის დროშა დომინიკელთა რესპუბლიკა 92.129
70 ტუნისის დროშა ტუნისი 89.925
71 აზერბაიჯანის დროშა აზერბაიჯანი 89.292
72 უზბეკეთის დროშა უზბეკეთი 87.026
73 ხორვატიის დროშა ხორვატია 86.342
74 ეთიოპიის დროშა ეთიოპია 85.713
75 სერბეთის დროშა სერბეთი 83.776
76 ომანის დროშა ომანი 72.018
77 გვატემალის დროშა გვატემალა 68.204
78 კენიის დროშა კენია 66.225
79 ტანზანიის დროშა ტანზანია 62.233
80 ლიტვის დროშა ლიტვა 60.383
81 ლიბანის დროშა ლიბანი 58.965
82 იემენის დროშა იემენი 57.960
83 სლოვენიის დროშა სლოვენია 56.568
84 კოსტა-რიკას დროშა კოსტა-რიკა 52.885
85 პანამის დროშა პანამა 48.804
86 ურუგვაის დროშა ურუგვაი 47.922
87 ბოლივიის დროშა ბოლივია 47.825
88 ლუქსემბურგის დროშა ლუქსემბურგი 45.408
89 კამერუნის დროშა კამერუნი 44.374
90 უგანდის დროშა უგანდა 42.215
91 სალვადორის დროშა სალვადორი 41.445
92 განის დროშა განა 39.644
93 თურქმენეთის დროშა თურქმენეთი 39.488
94 კოტ-დ’ივუარის დროშა კოტ-დ’ივუარი 37.207
95 ლატვიის დროშა ლატვია 36.586
96 ნეპალის დროშა ნეპალი 35.650
97 იორდანიის დროშა იორდანია 34.507
98 ტრინიდადი და ტობაგოს დროშა ტრინიდადი და ტობაგო 34.259
99 პარაგვაის დროშა პარაგვაი 33.256
100 ბოსნია და ჰერცეგოვინის დროშა ბოსნია და ჰერცეგოვინა 32.903
მაკაოს დროშა მაკაო 32.208
101 ავღანეთის დროშა ავღანეთი 31.044
102 კამბოჯის დროშა კამბოჯა 30.397
103 ჰონდურასის დროშა ჰონდურასი 29.568
104 ალბანეთის დროშა ალბანეთი 28.252
105 ბოტსვანის დროშა ბოტსვანა 27.669
106 ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 27.150
107 ესტონეთის დროშა ესტონეთი 26.837
108 კვიპროსის დროშა კვიპროსი 24.583
109 ეკვატორული გვინეის დროშა ეკვატორული გვინეა 24.146
110 სენეგალის დროშა სენეგალი 23.832
111 მაკედონიის დროშა მაკედონია 22.815
112 კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა 22.735
113 გაბონის დროშა გაბონი 22.471
114 საქართველოს დროშა საქართველო 22.419
115 მოზამბიკის დროშა მოზამბიკი 21.871
116 იამაიკის დროშა იამაიკა 21.183
117 ბურკინა-ფასოს დროშა ბურკინა-ფასო 20.529
118 ზამბიის დროშა ზამბია 20.041
119 მადაგასკარის დროშა მადაგასკარი 19.916
120 ბრუნეის დროშა ბრუნეი 19.394
121 მავრიკის დროშა მავრიკი 17.394
122 კონგოს რესპუბლიკის დროშა კონგო 17.036
123 პაპუა-ახალი გვინეას დროშა პაპუა-ახალი გვინეა 16.827
124 სომხეთის დროშა სომხეთი 16.556
125 მალის დროშა მალი 16.241
126 ნიკარაგუას დროშა ნიკარაგუა 16.008
127 ლაოსის დროშა ლაოსი 15.766
128 ჩადის დროშა ჩადი 15.269
129 ტაჯიკეთის დროშა ტაჯიკეთი 14.767
130 ნამიბიის დროშა ნამიბია 14.672
131 ბენინის დროშა ბენინი 13.944
132 მალავის დროშა მალავი 13.047
133 რუანდის დროშა რუანდა 12.268
134 ყირგიზეთის დროშა ყირგიზეთი 12.107
135 ნიგერის დროშა ნიგერი 11.209
136 ისლანდიის დროშა ისლანდია 11.093
137 ჰაიტის დროშა ჰაიტი 11.017
138 მონღოლეთის დროშა მონღოლეთი 11.017
139 მოლდოვის დროშა მოლდოვა 10.995
140 გვინეის დროშა გვინეა 10.806
141 მალტის დროშა მალტა 10.251
პალესტინის დროშა პალესტინა 8.812
142 ბაჰამის კუნძულების დროშა ბაჰამის კუნძულები 8.639
143 ჩერნოგორიის დროშა ჩერნოგორია 8.005
144 მავრიტანიის დროშა მავრიტანია 6.676
145 ტოგოს დროშა ტოგო 5.971
146 სვაზილენდის დროშა სვაზილენდი 5.969
147 ბარბადოსის დროშა ბარბადოსი 5.251
148 სიერა-ლეონეს დროშა სიერა-ლეონე 4.815
149 სურინამის დროშა სურინამი 3.949
150 ფიჯის დროშა ფიჯი 3.867
151 ბჰუტანის დროშა ბჰუტანი 3.840
152 ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკის დროშა ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა 3.446
153 ბურუნდის დროშა ბურუნდი 3.399
154 ლესოთოს დროშა ლესოთო 3.330
155 ერიტრეის დროშა ერიტრეა 2.847
156 გამბიის დროშა გამბია 2.420
157 გაიანის დროშა გაიანა 2.333
158 ბელიზის დროშა ბელიზი 2.263
159 სეიშელის დროშა სეიშელი 1.996
160 ჯიბუტის დროშა ჯიბუტი 1.995
161 კაბო-ვერდეს დროშა კაბო-ვერდე 1.961
162 მალდივის დროშა მალდივი 1.795
163 გვინეა-ბისაუს დროშა გვინეა-ბისაუ 1.784
164 ლიბერიის დროშა ლიბერია 1.660
165 სენტ-ლუსიის დროშა სენტ-ლუსია 1.610
166 ანტიგუა და ბარბუდის დროშა ანტიგუა და ბარბუდა 1.458
167 სოლომონის კუნძულების დროშა სოლომონის კუნძულები 1.447
168 ვანუატუს დროშა ვანუატუ 1.096
169 აღმოსავლეთ ტიმორის დროშა აღმოსავლეთი ტიმორი 1.035
170 სენტ-ვინსენტისა და გრენადინების დროშა სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 940
171 გრენადის დროშა გრენადა 849
172 კომორის კუნძულების კავშირის დროშა კომორის კუნძულების კავშირი 800
173 სამოის დროშა სამოა 800
174 სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა სენტ-კიტსი და ნევისი 683
175 დომინიკის დროშა დომინიკა 667
176 ტონგის დროშა ტონგა 477
177 მიკრონეზიის ფედერაციული შტატების დროშა მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები 354
178 სან-ტომე და პრინსიპის დროშა სან-ტომე და პრინსიპი 311
179 პალაუს დროშა პალაუ 281
180 კირიბატის დროშა კირიბატი 244
ადგილი ქვეყანა მშპ (მლრდ. აშშ დოლარი)
  მსოფლიო 74,540.000
ევროპის დროშა ევროპის კავშირი 15,390
1 აშშ-ის დროშა აშშ 15,040
2 ჩინეთის დროშა ჩინეთი 11,300
3 ინდოეთის დროშა ინდოეთი 4,463
4 იაპონიის დროშა იაპონია 4,389
5 გერმანიის დროშა გერმანია 3,085
6 რუსეთის დროშა რუსეთი 2,373
7 ბრაზილიის დროშა ბრაზილია 2,284
8 გაერთიანებული სამეფოს დროშა გაერთიანებული სამეფო 2,250
9 საფრანგეთის დროშა საფრანგეთი 2,214
10 იტალიის დროშა იტალია 1,826
11 მექსიკის დროშა მექსიკა 1,657
12 სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 1,554
13 ესპანეთის დროშა ესპანეთი 1,411
14 კანადის დროშა კანადა 1,389
15 ინდონეზიის დროშა ინდონეზია 1,121
16 თურქეთის დროშა თურქეთი 1,053
17 ირანის დროშა ირანი 928.9
18 ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 917.7
19 ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი 885.3
20 პოლონეთის დროშა პოლონეთი 765.6
21 არგენტინის დროშა არგენტინა 709.7
22 ნიდერლანდის დროშა ნიდერლანდი 705.7
23 საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი 676.7
24 ტაილანდის დროშა ტაილანდი 609.8
25 სამხრეთ აფრიკის დროშა სამხრეთ აფრიკა 554.6
26 ეგვიპტის დროშა ეგვიპტე 515.4
27 პაკისტანის დროშა პაკისტანი 488
28 კოლუმბიის დროშა კოლუმბია 467
29 მალაიზიის დროშა მალაიზია 447
30 ნიგერიის დროშა ნიგერია 414.5
31 ბელგიის დროშა ბელგია 412
32 ფილიპინების დროშა ფილიპინები 393.4
33 შვედეთის დროშა შვედეთი 379.4
34 ვენესუელის დროშა ვენესუელა 368.8
ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 353.7
35 ავსტრიის დროშა ავსტრია 351.4
36 შვეიცარიის დროშა შვეიცარია 340.5
37 უკრაინის დროშა უკრაინა 327.4
38 სინგაპურის დროშა სინგაპური 314.5
39 საბერძნეთის დროშა საბერძნეთი 305.6
40 პერუს დროშა პერუ 299.7
41 ვიეტნამის დროშა ვიეტნამი 299.2
42 ბანგლადეშის დროშა ბანგლადეში 282.5
43 ჩილეს დროშა ჩილე 281
44 ჩეხეთის დროშა ჩეხეთი 272.2
45 ნორვეგიის დროშა ნორვეგია 264.5
46 ალჟირის დროშა ალჟირი 264.1
47 რუმინეთის დროშა რუმინეთი 263.9
48 არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 260.8
49 პორტუგალიის დროშა პორტუგალია 246.9
50 ისრაელის დროშა ისრაელი 235.1
51 ყაზახეთის დროშა ყაზახეთი 214.5
52 დანიის დროშა დანია 208.8
53 უნგრეთის დროშა უნგრეთი 195.9
54 ფინეთის დროშა ფინეთი 195.6
55 ირლანდიის დროშა ირლანდია 182.1
56 კატარის დროშა კატარი 181.7
57 მაროკოს დროშა მაროკო 163
58 ქუვეითის დროშა ქუვეითი 149.8
59 ბელარუსის დროშა ბელარუსი 140.9
60 ერაყის დროშა ერაყი 127.2
61 სლოვაკეთის დროშა სლოვაკეთი 126.9
62 ეკვადორის დროშა ეკვადორი 124.8
63 ახალი ზელანდიის დროშა ახალი ზელანდია 123.3
64 ანგოლის დროშა ანგოლა 115.9
65 შრი-ლანკის დროშა შრი-ლანკა 115.1
66 კუბის დროშა კუბა 114.1
67 სირიის დროშა სირია 107.6
68 ტუნისის დროშა ტუნისი 101.7
69 ბულგარეთის დროშა ბულგარეთი 101.2
70 სუდანის დროშა სუდანი 97.21
71 ეთიოპიის დროშა ეთიოპია 94.76
72 უზბეკეთის დროშა უზბეკეთი 94.04
73 დომინიკელთა რესპუბლიკის დროშა დომინიკელთა რესპუბლიკა 93.23
74 აზერბაიჯანის დროშა აზერბაიჯანი 93.02
75 მიანმარის დროშა მიანმარი 82.72
76 ხორვატიის დროშა ხორვატია 80.89
77 ომანის დროშა ომანი 80.89
78 სერბეთის დროშა სერბეთი 79.09
79 განის დროშა განა 74.77
80 გვატემალის დროშა გვატემალა 73.95
81 კენიის დროშა კენია 71.5
პუერტო-რიკოს დროშა პუერტო-რიკო 64.84
82 ტანზანიის დროშა ტანზანია 63.44
83 იემენის დროშა იემენი 63.24
84 ლიბანის დროშა ლიბანი 61.61
85 ლიტვის დროშა ლიტვა 61.3
86 სლოვენიის დროშა სლოვენია 58.56
87 კოსტა-რიკას დროშა კოსტა-რიკა 54.47
88 ურუგვაის დროშა ურუგვაი 52.02
89 ბოლივიის დროშა ბოლივია 51.41
90 პანამის დროშა პანამა 48.76
91 კამერუნის დროშა კამერუნი 47.12
92 უგანდის დროშა უგანდა 45.9
93 სალვადორის დროშა სალვადორი 44.78
94 ლუქსემბურგის დროშა ლუქსემბურგი 43.55
95 თურქმენეთის დროშა თურქმენეთი 41.51
96 ჩრდილოეთ კორეის დროშა ჩრდილოეთი კორეა 40
97 ნეპალის დროშა ნეპალი 37.74
98 იორდანიის დროშა იორდანია 36.82
99 პარაგვაის დროშა პარაგვაი 36.21
100 ჰონდურასის დროშა ჰონდურასი 35.6
101 კოტ-დ’ივუარის დროშა კოტ-დ’ივუარი 35.6
102 ლატვიის დროშა ლატვია 34.58
103 კამბოჯის დროშა კამბოჯა 32.95
104 ბოსნია და ჰერცეგოვინის დროშა ბოსნია და ჰერცეგოვინა 31.72
105 ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 30.8
106 ბოტსვანის დროშა ბოტსვანა 30.09
107 ავღანეთის დროშა ავღანეთი 29.99
108 ესტონეთის დროშა ესტონეთი 26.93
109 ტრინიდადი და ტობაგოს დროშა ტრინიდადი და ტობაგო 26.83
110 ეკვატორული გვინეის დროშა ეკვატორული გვინეა 26.11
111 სენეგალის დროშა სენეგალი 25.4
112 კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკის დროშა კონგოს დემოკრატიული რესპუბლიკა 25.19
113 ალბანეთის დროშა ალბანეთი 24.99
114 იამაიკის დროშა იამაიკა 24.58
115 გაბონის დროშა გაბონი 24.28
116 საქართველოს დროშა საქართველო 24.28
117 მოზამბიკის დროშა მოზამბიკი 23.87
118 კვიპროსის დროშა კვიპროსი 23.77
119 ზამბიის დროშა ზამბია 21.93
120 ბურკინა-ფასოს დროშა ბურკინა-ფასო 21.83
121 მაკედონიის დროშა მაკედონია 21.32
122 ბრუნეის დროშა ბრუნეი 21.11
123 მადაგასკარის დროშა მადაგასკარი 20.6
124 ჩადის დროშა ჩადი 19.69
125 მავრიკის დროშა მავრიკი 19.28
126 ნიკარაგუას დროშა ნიკარაგუა 18.77
მაკაოს დროშა მაკაო 18.47
127 კონგოს რესპუბლიკის დროშა კონგო 18.36
128 მალის დროშა მალი 18.26
129 სომხეთის დროშა სომხეთი 17.95
130 ლაოსის დროშა ლაოსი 17.44
131 პაპუა-ახალი გვინეას დროშა პაპუა-ახალი გვინეა 16.7
132 ტაჯიკეთის დროშა ტაჯიკეთი 16.01
133 ნამიბიის დროშა ნამიბია 15.5
134 ბენინის დროშა ბენინი 14.79
135 მალავის დროშა მალავი 13.77
136 რუანდის დროშა რუანდა 13.46
137 ყირგიზეთის დროშა ყირგიზეთი 13.16
კოსოვოს დროშა კოსოვო 12.85
პალესტინის დროშა პალესტინა 12.79
138 მონღოლეთის დროშა მონღოლეთი 12.55
139 ჰაიტის დროშა ჰაიტი 12.44
140 ისლანდიის დროშა ისლანდია 12.33
141 მოლდოვის დროშა მოლდოვა 12.04
142 ნიგერის დროშა ნიგერი 11.93
143 გვინეის დროშა გვინეა 11.53
144 მალტის დროშა მალტა 10.91
145 ბაჰამის კუნძულების დროშა ბაჰამის კუნძულები 10.81
146 მავრიტანიის დროშა მავრიტანია 7.242
147 ჩერნოგორიის დროშა ჩერნოგორია 6.957
148 ბარბადოსის დროშა ბარბადოსი 6.528
149 ტოგოს დროშა ტოგო 6.324
150 სვაზილენდის დროშა სვაზილენდი 6.12
151 ზიმბაბვეს დროშა ზიმბაბვე 5.916
152 სომალის დროშა სომალი 5.896
153 გაიანის დროშა გაიანა 5.814
154 მონაკოს დროშა მონაკო 5.47
ჯერსის დროშა ჯერსი 5.1
155 სურინამის დროშა სურინამი 5.1
156 სიერა-ლეონეს დროშა სიერა-ლეონე 5.1
157 ლიხტენშტაინის დროშა ლიხტენშტაინი 5.028
საფრანგეთის პოლინეზიის დროშა საფრანგეთის პოლინეზია 4.718
ბერმუდის კუნძულების დროშა ბერმუდის კუნძულები 4.5
158 ბჰუტანის დროშა ბჰუტანი 4.284
159 ფიჯის დროშა ფიჯი 4.08
160 ერიტრეის დროშა ერიტრეა 3.978
161 გამბიის დროშა გამბია 3.774
162 ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკის დროშა ცენტრალური აფრიკის რესპუბლიკა 3.672
163 ბურუნდის დროშა ბურუნდი 3.672
164 ლესოთოს დროშა ლესოთო 3.672
165 აღმოსავლეთ ტიმორის დროშა აღმოსავლეთი ტიმორი 3.366
166 ანდორის დროშა ანდორა 3.169
ახალი კალედონიის დროშა ახალი კალედონია 3.158
კიურასაოს დროშა კიურასაო 2.838
167 ბელიზის დროშა ბელიზი 2.754
168 მალდივის დროშა მალდივი 2.754
გერნსის დროშა გერნსი 2.742
კუნძული მენის დროშა კუნძული მენი 2.719
არუბის დროშა არუბა 2.258
კაიმანის კუნძულების დროშა კაიმანის კუნძულები 2.25
169 ჯიბუტის დროშა ჯიბუტი 2.244
170 სეიშელის დროშა სეიშელი 2.244
171 სენტ-ლუსიის დროშა სენტ-ლუსია 2.142
172 კაბო-ვერდეს დროშა კაბო-ვერდე 2.04
გრენლანდიის დროშა გრენლანდია 1.989
173 გვინეა-ბისაუს დროშა გვინეა-ბისაუ 1.938
174 ლიბერიის დროშა ლიბერია 1.836
175 სოლომონის კუნძულების დროშა სოლომონის კუნძულები 1.734
176 ანტიგუა და ბარბუდის დროშა ანტიგუა და ბარბუდა 1.734
ამერიკის ვირჯინიის კუნძულები დროშა ამერიკის ვირჯინიის კუნძულები 1.577
ფარერის კუნძულების დროშა ფარერის კუნძულები 1.465
177 გრენადის დროშა გრენადა 1.428
გიბრალტარის დროშა გიბრალტარი 1.275
178 სენტ-ვინსენტისა და გრენადინების დროშა სენტ-ვინსენტი და გრენადინები 1.224
179 ვანუატუს დროშა ვანუატუ 1.224
180 სან-მარინოს დროშა სან-მარინო 1.136
181 სამოის დროშა სამოა 1.122
182 დომინიკის დროშა დომინიკა 1.02
183 სენტ-კიტსისა და ნევისის დროშა სენტ-კიტსი და ნევისი 0.918
დასავლეთ საჰარის დროშა დასავლეთი საჰარა 0.9065
ჩრდილოეთ მარიანას კუნძულების დროშა ჩრდილოეთი მარიანას კუნძულები 0.9
ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულების დროშა ბრიტანეთის ვირჯინის კუნძულები 0.8534
184 კომორის კუნძულების კავშირის დროშა კომორის კუნძულების კავშირი 0.816
185 ტონგის დროშა ტონგა 0.816
სინტ-მარტენის დროშა სინტ-მარტენი 0.7947
186 კირიბატის დროშა კირიბატი 0.612
ამერიკის სამოის დროშა ამერიკის სამოა 0.5753
187 სან-ტომე და პრინსიპის დროშა სან-ტომე და პრინსიპი 0.306
188 მიკრონეზიის ფედერაციული შტატების დროშა მიკრონეზიის ფედერაციული შტატები 0.2381
ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულების დროშა ტერქსისა და კაიკოსის კუნძულები 0.216
კუკის კუნძულების დროშა კუკის კუნძულები 0.1832
ანგილია დროშა ანგილია 0.1754
189 პალაუს დროშა პალაუ 0.164
190 მარშალის კუნძულების დროშა მარშალის კუნძულები 0.1335
ფოლკლენდის კუნძულების დროშა ფოლკლენდის კუნძულები 0.1051
უოლისი და ფუტუნის დროშა უოლისი და ფუტუნა 0.06
191 ნაურუს დროშა ნაურუ 0.06
სენ-პიერისა და მიკელონის დროშა სენ-პიერი და მიკელონი 0.0483
192 ტუვალუს დროშა ტუვალუ 0.036
მონსერატის დროშა მონსერატი 0.029
წმინდა ელენე, ამაღლება და ტრისტანი-და-კუნიას დროშა წმინდა ელენე, ამაღლება და ტრისტანი-და-კუნია 0.018
ნიუეს დროშა ნიუე 0.01001
ტოკელაუს დროშა ტოკელაუ 0.0015

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება]

შენიშვნები[რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება]

  1. Report for Selected Countries and Subjects. World Economic Outlook. International Monetary Fund (September 2011). წაკითხვის თარიღი: February 25, 2012.
  2. Data refer mostly to the year 2010. World Development Indicators database, World Bank. Accessed on October 6, 2011.
  3. Field listing - GDP (PPP exchange rate), CIA World Factbook