საფრანგეთის რეგიონების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
France template.png

საფრანგეთის ტერიტორია იყოფა რეგიონებათ, 2008 წლის იანვარში ჩატარებული აღწერით დადგინდა რეგიონების მოსახლეობა, სიმჭიდროვე. საფრანგეთის რეგიონებს შორის მოსახლეობით ყველაზე დიდია ილ-დე-ფრანსი 11,694,000 ადამიანით.

მოსახლეობის მიხევდვით[რედაქტირება]

რეგიონები მოსახლეობა
(იან. 2008)
% სიმჭიდროვე
(იან. 2008)
1 ილ-დე-ფრანსი 11,694,000 18.3% 974
2 რონა-ალპები 6,121,000 9.6% 140
3 პროვანსი-ალპები-ლაჟვარდოვანი ნაპირი 4,891,000 7.6% 156
4 ნორდ-პა-დე-კალე 4,022,000 6.3% 324
5 ლუარის რეგიონი 3,508,000 5.5% 109
6 აკვიტანია 3,170,000 5.0% 77
7 ბრეტანი 3,139,000 4.9% 115
8 სამხრეთი პირენეები 2,833,000 4.4% 62
9 ლანგედოკი-რუსილონი 2,594,000 4.1% 95
10 ცენტრი 2,538,000 4.0% 65
11 ლოთარინგია 2,337,000 3.7% 99
12 პიკარდია 1,900,000 3.0% 98
13 ელზასი 1,836,000 2.9% 222
14 ზემო ნორმანდია 1,815,000 2.8% 147
15 პუატუ-შარანტი 1,743,000 2.7% 68
16 ბურგუნდია 1,631,000 2.6% 52
17 ქვემო ნორმანდია 1,463,000 2.3% 83
18 ოვერნი 1,341,000 2.1% 52
19 შამპან-არდენი 1,334,000 2.1% 52
20 ფრანშ-კონტე 1,159,000 1.8% 72
21 რეუნიონი 802,000 1.3% 320
22 ლიმუზენი 735,000 1.1% 43
23 გვადელუპე 405,500 0.6% 249
24 მარტინიკა 402,000 0.6% 356
25 კორსიკა 302,000 0.5% 35
26 ფრანგული გვიანა 221,500 0.3% 3
სულ 63,937,000 100% 101

ფართობით[რედაქტირება]

საფრანგეთის სრული ფართობი შეადგენს 635,775 კმ², აქედან 543,974 კმ² (85.6%) ევროპაშია.

რეგიონი ფართობი (კმ²) %
(სულ)
%
(ევროპული
საფრანგეთი)
სიმჭიდროვე
1 საფრანგეთის გვიანა 83,534 13.2%   3
2 სამხრეთი პირენეები 45,348 7.2% 8.3% 62
3 რონა-ალპები 43,698 6.9% 8.0% 140
4 აკვიტანია 41,308 6.5% 7.6% 77
5 ცენტრი 39,151 6.2% 7.2% 65
6 ლუარის რეგიონი 32,082 5.1% 5.9% 109
7 ბურგუნდია 31,582 5.0% 5.8% 52
8 პროვანსი-ალპები-ლაჟვარდოვანი ნაპირი 31,400 5.0% 5.8% 156
9 ლანგედოკი-რუსილონი 27,376 4.3% 5.0% 95
10 ბრეტანი 27,208 4.3% 5.0% 115
11 ოვერნი 26,013 4.1% 4.8% 52
12 პუატუ-შარანტი 25,810 4.1% 4.7% 68
13 შამპან-არდენი 25,606 4.0% 4.7% 52
14 ლოთარინგია 23,547 3.7% 4.3% 99
15 პიკარდია 19,399 3.1% 3.6% 98
16 ქვემო ნორმანდია 17,589 2.8% 3.2% 83
17 ლიმუზენი 16,942 2.7% 3.1% 43
18 ფრანშ-კონტე 16,202 2.6% 3.0% 72
19 ნორდ-პა-დე-კალე 12,414 2.0% 2.3% 324
20 ზემო ნორმანდია 12,317 1.9% 2.3% 147
21 ილ-დე-ფრანსი 12,012 1.9% 2.2% 974
22 კორსიკა 8,680 1.4% 1.6% 35
23 ელზასი 8,280 1.3% 1.5% 222
24 რეუნიონი 2,504 0.4%   320
25 გვადელუპე 1,628 0.3%   249
26 მარტინიკა 1,128 0.2%   356
  სულ 632,760 100%   101

სიმჭიდროვით[რედაქტირება]

საფრანგეთში მოსახლეობის საშუალო სიმჭიდროვე შეადგენს 94.9 ადამიანს კმ². რეგიონებს შორის სიმჭიდროვით ყველაზე დიდია ილ-დე-ფრანსი (პარიზის რეგიონი) 974 ადამიანით.

რეგიონი მოსახლეობა ფართობი (კმ²) სიმჭიდროვე
1 ილ-დე-ფრანსი 11,694,000 12,012 974
2 მარტინიკა 402,000 1,128 356
3 ნორდ-პა-დე-კალე 4,022,000 12,414 324
4 რეუნიონი 802,000 2,504 320
5 გვადელუპე 405,500 1,628 249
6 ელზასი 1,836,000 8,280 222
7 პროვანსი-ალპები-ლაჟვარდოვანი ნაპირი 4,891,000 31,400 156
8 ზემო ნორმანდია 1,815,000 12,317 147
9 რონა-ალპები 6,121,000 43,698 140
10 ბრეტანი 3,139,000 27,208 115
11 ლუარის რეგიონი 3,508,000 32,082 109
12 ლოთარინგია 2,337,000 23,547 99
13 პიკარდია 1,900,000 19,399 98
14 ლანგედოკი-რუსილონი 2,594,000 27,376 95
15 ქვემო ნორმანდია 1,463,000 17,589 83
16 აკვიტანია 3,170,000 41,308 77
17 ფრანშ-კონტე 1,159,000 16,202 72
18 პუატუ-შარანტი 1,743,000 25,810 68
19 ცენტრი 2,538,000 39,151 65
20 სამხრეთი პირენეები 2,833,000 45,348 62
21 ბურგუნდია 1,631,000 31,582 52
22 ოვერნი 1,341,000 26,013 52
23 შამპან-არდენი 1,334,000 25,606 52
24 ლიმუზენი 735,000 16,942 43
25 კორსიკა 302,000 8,680 35
26 საფრანგეთის გვიანა 221,500 83,534 3
სულ 63,937,000 632,760 101