ჟან-მიშელ ჟარის კონცერტების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ქვემოთ წარმოდგენილია ჟან-მიშელ ჟარის ყველაზე ცნობილი კონცერტების ქრონოლოგია.

სექციების სია

ოპერა AOR[რედაქტირება]

  • 21 ოქტომბერი, 1971
  • პარიზის ოპერა, პარიზი, საფრანგეთი
  • მაყურებელთა რაოდენობა: 2,000

პირველი ელექტრონული-აკუსტიკური ოპერა AOR. ჟარი იქცა ყველა დროის ყველაზე ახალგაზრდა კომპოზიტორად, რომლის ნამუშევარიც წარდგენილი იქნა პარიზის ოპერაში, მისი გახსნისას, 1971 წელს. ელექტრონული მუსიკის გამოყენება ოფიციალურად იქნა დაშვებული ოპერაში. მეტი ეფექტისათვის, რათა ვიზუალურად წარმოდგენა ახლოს ყოფილიყო ოპერის სტილთან, ჟარმა დინამიკები შეღება ოქროს ტონებში. წარმოდგენა შედგა პარიზის ოპერის ბალეტისა და ქორეოგრაფ ნორბერტ შმუკის მხარდაჭერით. ჟარმა დაწერა მუსიკა ორი დამატებითი ოპერისათვის: ლაბირინთი (1972) და დორიან გრეი (1973), მაგრამ დღემდე უცნობია, შესრულებულა თუ არა რამე ამ ნაწარმოებიდან.

კონცერტი თანხმობის მოედანზე[რედაქტირება]

კონცერტები ჩინეთში[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : კონცერტები ჩინეთში.
  • 21 და 22 ოქტომბერი, 1981 პეკინი
  • 26 - 28 ოქტომბერი, 1981 შანხაი
  • მაყურებელთა რაოდენობა: 120,000
  • პირველად ჩინეთის ისტორიაში დასავლელი ცნობილი მუსიკოსის კონცერტი

Rendez-vous ჰიუსტონში[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Rendez-vous ჰიუსტონში.

Rendez-Vous ლიონში[რედაქტირება]

  • 5 ოქტომბერი, 1986
  • ლიონი, საფრანგეთი
  • მაყურებელთა რაოდენობა: 800.000
  • გაიმართა იოანე-პავლე II-ს ლიონში ჩასვლის აღსანიშნავად. ასევე გამოიცა დისკის In Concert Houston-Lyon სახით.
სიმღერების სია
  • Ethnicolor
  • Magnetic Fields 1
  • Wooloomooloo
  • Equinoxe 7
  • Souvenir of China
  • Equinoxe 5
  • Rendez-Vous 3
  • Rendez-Vous 2
  • Rendez-Vous 6
  • Rendez-Vous 4
  • Rendez-Vous 2

კონცერტი ლონდონის დოკებში[რედაქტირება]

  • 8 და 9 ოქტომბერი, 1988
  • ლონდონი, ინგლისი
  • მაყურებელთა რაოდენობა: 200,000 (ფასიანი შოუ)

კონცერტი ტროკადეროს რაიონში[რედაქტირება]

  • 13 მაისი, 1989
  • ტროკადერო, პარიზი, საფრანგეთი
  • მაყურებელთა რაოდენობა: 15,000
  • კომპოზიცია ლონდონი Kid კომპოზიციები ჰენკ მარვინთან ერთად.

კონცერტი Paris La Defense[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Paris la Defense.

Swatch the World[რედაქტირება]

ამ დროისათვის გაიყიდა 100 მილიონი სვოჩის საათი. შვეიცარიულ სოფელ ცერმატში ამ ამბის აღსანიშნავად ჟარმა, 1992 წლის 25 და 26 სექტემბერს გამართა ორი კონცერტი. მათ დაესწრო 100.000 მსმენელი. ახალი კომპოზიცია Une Alarme Qui Swingue მოგვიანებით შეტანილი იქნა ალბომში Chronologie.

სიმღერების სია
  • Swatch Countdown
  • Une Alarme Qui Swingue Overture
  • Equinoxe 4
  • Revolutions
  • Zoolookologie
  • Oxygene 4
  • Magnetic Fields 2
  • Rendez-Vous 2
  • Une Alarme Qui Swingue

დაკარგული ქალაქის ლეგენდები[რედაქტირება]

ჟარი მიწვეული იქნა სამხრეთ აფრიკაში, სასტუმრო დაკარგული ქალაქის გახსნაზე. კონცერტები გაიმართა 1992 წლის 1-3 დეკემბერს. ყოველ მათგანს დაესწრო 15.000 მაყურებელი.

სიმღერების სია
  • Lost City
  • Eldorado
  • Equinoxe 4
  • Oxygene 4
  • Magnetic Fields 2
  • Volcanic Dance
  • Wooloomooloo
  • Rendez-Vous 2
  • Rendez-Vous 4

ტურნე Europe in Concert[რედაქტირება]

1993 წელს ჟარმა გამართა ალბომის Chronologie მხარდასაჭერი ევროპული ტურნე, რომელიც გაიხსნა საფრანგეთში და დასრულდა კვლავ საფრანგეთში. მთლიანობაში, ტურს დაესწრო 660.000 მაყურებელი. ბარსელონაში გამართული შოუს ჩანაწერი გამოვიდა ვიდეოკასეტის სახით. რამდენიმე ჩანაწერი გამოყენებული იქნა ალბომში Hong Kong album.

თარიღები

სიმღერების სია

(სია დრო და დრო იცვლებოდა)

  • Chronologie 1
  • Equinoxe 4
  • Chronologie 2
  • Chronologie 3
  • Chronologie 4
  • Chronologie 5
  • Digisequencer
  • Chronologie 6
  • Chronologie 7
  • Magnetic Fields 2
  • Chronologie 8
  • Band in the Rain
  • Oxygene 4
  • Rendez-Vous 4
  • Rendez-Vous 2
  • Chronologie 4

ჰონგ-კონგი[რედაქტირება]

1994 წლის 11 მარტს ჟარმა დაესწრო ჰონგ-კონგში ახალი სტადიონის გახსნას. მის მიერ ჩატარებულ სპეციალურ კონცერტს 50.000 მაყურებელი ჰყავდა. ასევე გამოვიდა ცოცხალი ალბომი Hong Kong, რომელშიც კონცერტის ჩანაწერი შევიდა, თუმცა მათი ნაწილი აღებულია ევროპული საკონცერტო ტურნედან.[1][2]

სიმღერების სია
  • Chronologie 2
  • Equinoxe 4
  • Souvenir of China
  • Chronologie 4
  • Oxygene 4
  • Chronologie 6
  • Chronologie 3
  • Magnetic Fields 2
  • Chronologie 8
  • Digisequencer
  • Band in the Rain
  • Fishing Junks at Sunset
  • Rendez-Vous 4
  • Chronologie 4 (ბისზე)

Concert pour la Tolérance[რედაქტირება]

1995 წლის 14 ივლისს ეიფელის კოშკთან შედგა ჟარის შოუ Concert pour la Tolérance (ფრანგ. კონცერტი ტოლერანტობისათვის), რომელიც ბასტილიის აღების მორიგ წლისთავს, იუნესკოს დაარსებიდან 50-ე წლისთავს და მის მიერ 1995 წლის ტოლერანტობის წლად გამოცხადებას ეძღვნებოდა. გამოვიდა ლაზერული დისკი ამ კონცერტის ჩანაწერით.[3][4]

სიმღერების სია
  • Chronologie 6
  • Revolutions
  • Chronologie 3
  • Equinoxe 7
  • Souvenir of China
  • Chronologie 4
  • Magnetic Fields 1
  • Ethnicolor
  • Vivaldi Tribute
  • Industrial Revolution
  • Band in the Rain
  • Oxygene 4
  • Digisequencer
  • Eldorado
  • Calypso
  • Rendez-Vous 4

Festa Italiana[რედაქტირება]

  • 10 სექტემბერი, 1995
  • ვიტორიო ვენეტოს სახელობის მოედანი, ტურინი, იტალია
  • დაესწრო: 300,000 ადამიანი
  • კომპოზიციები Chronologie 4 და Rendez-Vous 4. შოუ ეძღვნებოდა FIAT-ის ახალი მოდელების პრეზენტაციას.

Wetten, dass...? Vienna[რედაქტირება]

1997 წლის 22 მარტს ჟარმა კომპოზიცია Oxygène 8 შეასრულა გერმანული ტელეშოუს Wetten, dass..? ეთერში. პროექციების სახით ნაჩვენები იქნა ვენის ხედები. [5][6]

ტურნე Oxygène[რედაქტირება]

1997 წლის 3 მაისიდან 20 ოქტომბრამდე გაიმართა საკონცერტო ტურნე, რომელიც ეძღვნებოდა ალბომის Oxygene 7–13 გამოსვლას. საფრანგეთში მას 230.000 მსმენელამდე დაესწრო.[7]

სიმღერების სია

(სია დრო და დრო იცვლებოდა)

  • Oxygène 7
  • Chronologie 6
  • Equinoxe 7
  • Magnetic Fields 1
  • Oxygène 6
  • Oxygène 10
  • Oxygène 4
  • Oxygène 11
  • Souvenir of China
  • Oxygène 2
  • Magnetic Fields 2
  • Oxygène 5
  • Oxygène 8
  • Oxygène 12
  • Revolutions
  • Equinoxe 4
  • Oxygène 13

Oxygen in Moscow[რედაქტირება]

  • 6 სექტემბერი, 1997
  • მოსკოვი, რუსეთი
  • დაესწრო: 3.5 მილიონი მსმენელი
  • გინესების რეკორდების წიგნში მეოთხე მოხვედრა.

ჟარი მოსკოვში მიიწვიეს ქალაქის დაარსებიდან 850-ე იუბილეზე. კონცერტი გამოვიდა როგორც ვიდეოკასეტებზე, ასევე DVD დისკებზე.[8][9][10][11]

სიმღერების სია
  • Rendez-Vous 2
  • Ethnicolor
  • Equinoxe 7
  • Chronologie 6
  • Magnetic Fields 1
  • Oxygene 11
  • Souvenir of China
  • Equinoxe 4
  • Oxygene 7
  • Oxygene 10
  • Oxygene 2
  • Magnetic Fields 2
  • Oxygene 4
  • Chronologie 4
  • Oxygene 8
  • Oxygene 12
  • Revolutions
  • Rendez-Vous 4
  • Oxygene 13

საფრანგეთის ფესტივალი ტოკიოში[რედაქტირება]

  • 29 და 30 აპრილი, 1998
  • საფრანგეთის ფესტივალი, საერთაშორისო საგამოფენო ცენტრი, ტოკიო, იაპონია
  • მსმენელი: 1,000

Nuit Électronique[რედაქტირება]

ჟარი 1998 წელს, ბასტილიის აღების დღეს დაუბრუნდა ეიფელის კოშკის ტერიტორიას, სადაც Apollo 440-სთან და ტეტსუია კომუროსთან ერთად კონცერტი გამართა. მაყურებელთა რაოდენობამ 600.000 შეადგინა. იაპონიაში გამოვიდა ვიდეოკასეტა სახელწოდებით Paris Live Rendez-Vous 98 Electronic Night. კონცერტზე სრულდებოდა ალბომის Odyssey Through O2 მასალის ნაწილი.

სიმღერების სია
  • Rendez-Vous 98 (@440 Remix)
  • Together Now Instrumental
  • Together Now Parlez-Vous Français Mix
  • Oxygene 7 DJ Cam remix
  • Oxygene in the Ghetto
  • Eldorado / UNESCO Theme Japan
  • Oxygene 8 Hani's Oxygene 303
  • Paris Underground
  • Oxygene 13 TK Remix
  • Oxygene 10 (@440 remix dub)
  • Oxygene 10 Resistance D Treatment
  • Oxygene 8 Sunday Club
  • Oxygene 12
  • Revolutions

Jarre@ iMac night Apple Expo[რედაქტირება]

  • 18 სექტემბერი 1998
  • Paris Expo, Porte De Versailles, საფრანგეთი
  • მაყურებელთა რაოდენობა: 6000

სპეციალური კონცერტი, რომელიც მიეძღვნა iMac-ის პრეზენტაციას.[12]

სიმღერების სია
  • Oxygene 10 Trancengenics 1
  • Chronologie 6
  • Oxygene 8 Hani's Oxygene 303
  • Paris Underground
  • Souvenir of China
  • Equinoxe 4
  • Oxygene 10 Resistance D Treatment
  • Oxygene 8 Sunday Club
  • Oxygene 2
  • Oxygene 11
  • Oxygene 12
  • Revolutions
  • Oxygene 13

The Twelve Dreams of the Sun[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : The Twelve Dreams of the Sun.
  • 1999 წლის 31 დეკემბრიდან 2000 წლის 1 იანვრამდე
  • გიზა, ეგვიპტე
  • მაყურებელთა რაოდენობა: 120.000[13][14]
სიმღერების სია

ძირითადი კონცერტი

  • The Legend
  • Bells
  • Je Me Souviens
  • Dream 1: The Rock
  • Miss Moon
  • Oxygene 2
  • Dream 2: The House
  • Chronologie 6
  • Dream 3: The Tree
  • Equinoxe 7
  • Magnetic Fields 2
  • Dream 4: The Boat
  • Millions of Stars
  • Dream 5: The Flesh
  • Souvenir of China
  • Oxygene 10
  • Dream 6: The Voice
  • Oum Kalsoum tribute
  • Dream 7: The Sky
  • Hey Gagarin
  • Dream 8: The Child - ეს კომპოზიცია არ კომპოზიციები, ვინაიდან ბენდის წევრმა გერი უოლისმა კონცერტის დროს შეუძლოდ იგრძნო თავი
  • Gloria
  • Millennium Countdown
  • C'est La Vie
  • Salma Ya Salama
  • Dream 9: The Bell
  • Equinoxe 4
  • Dream 10: The Snow
  • Oxygene 4
  • Tout est Bleu
  • Dream 11: The Blood
  • Evolutions - ვინაიდან ეგვიპტეში სიტყვა ’რევოლუცია’ აკრძალულია, კომპოზიცია კომპოზიციები ამ სახელწოდებით. ასევე, შესრულებისას არ იქნა ნახსენები სიტყვა Sex, რომელიც ორიგინალურ კომპოზიციაში ჟღერს.
  • Oxygene 12
  • Dream 12: The Gate
  • Give Me A Sign
  • Oxygene 8
  • Band in the Rain
  • Rendez-vous 2

განთიადის კონცერტი

  • Ethnicolor
  • Oxygene 7
  • C'est La Vie
  • The Sun
  • Hey Gagarin
  • Eldorado

Metamorphoses - პრეზენტაცია[რედაქტირება]

ალბომის გამოშვების დღეს ჟარმა 400.000 მსმენელის წინაშე შეასრულა მისი კომპოზიციები.[15]

სიმღერების სია:

  • Je me Souviens
  • Hey Gagarin
  • Millions of Stars
  • C'Est la Vie
  • Miss Moon
  • Bells
  • Rendez-vous à Paris
  • Tout Est Bleu
  • Give Me a Sign
  • Gloria, Lonely Boy

Rendez-Vous in Space[რედაქტირება]

2001 წლის პირველ დღეს ჟარი კვლავ გამოვიდა ტეტსუია კომუროსთან ერთად ოკინავაზე, სადაც აღინიშნა ახალი საუკუნის დადგომა. მოვლენას 15.000 მაყურებელი დაესწრო.[16][17][18][19] ასევე მონაწილეობდა მწერალი არტურ კლარკი. კონცერტზე სრულდებოდა მასალა, რომელიც ჟარის სტუდიურ ალბომებზე არ გამოცემულა.

სიმღერების სია
  • Overture Part 1 - Theme of 2001
  • Overture Part 2
  • The Voyage
  • My Name is Arthur
  • Children of Space (მოგვიანებით ჩაიწერა, როგორც Velvet Road და შეტანილი იქნა ალბომში Geometry of Love, ვოკალის გარეშე)
  • Nobody
  • Rendez-Vous in Space
  • Race in Space

Hymn to the Akropolis[რედაქტირება]

2001 წლის 19 და 20 ივნისს ჟარი გამოვიდა ჰეროდე ატიკუსის ოდეონში. კონცერტის შემოსავალი გადაირიცხა ბერძნული ორგანიზაცია Elpida-ს ფონდში. აქ შესრულდა ახალი კომპოზიცია Akropolis, რომელიც მოგვიანებით პეკინსა და პოლონეთში იქნა წარმოდგენილი. მეორე კონცერტი გავიდა NRJ-ს რადიოს და ფრანგულ ტელეარხ M6-ის ეთერში.

სიმღერების სია
  • Oxygene 4
  • Oxygene 2
  • Equinoxe 4
  • Magnetic Fields 2
  • Je Me Souviens
  • Chronologie 3
  • Oxygene 8
  • Magnetic Fields 1
  • Ethnicolor (მხოლოდ პირველ კონცერტზე)
  • Four Seasons Vivaldi Tribute
  • Gloria Lonely Boy
  • Oxygene 13
  • Souvenir of China
  • Equinoxe 7
  • Chronologie 6
  • Rendez-Vous 2
  • Oxygene 12
  • Revolutions
  • Akropolis
  • Rendez-Vous 4

Le Printemps de Bourges[რედაქტირება]

ამ საზაფხულო ფესტივალის ორგანიზატორებმა მიიწვიეს ჟარი 2002 წლის კონცერტებზე. კონცერტს დაესწრო მხოლოდ 100 ადამიანი. ჟარმა შეასრულა 3 სრულიად ორიგინალური კომპოზიცია და "Metamorphoses". 2006 წელს ეს კონცერტი გამოვიდა ონლაინ-ალბომის Live Printemps de Bourges 2002 სახით, iTunes-ზე.[20]

სიმღერების სია
  • AOR Bleu
  • Metamorphoses
  • Bourges 1
  • Bourges 2

Aero - Tribute to the Wind[რედაქტირება]

აალბორგში, დანიაში, ჟარმა 2002 წლის 7 სექტემბერს გამართა კონცერტი. მასში მონაწილეობდა დუეტი Safri Duo-ც.[21][22]

სიმღერების სია
  • AERO Introduction
  • Oxygene 4
  • Chronologie 6
  • Oxygene 2
  • Equinoxe 4
  • Magnetic Fields 2
  • Millions of Stars
  • Equinoxe 7
  • Magnetic Fields 1
  • Oxygene 8
  • Souvenir of China
  • Light My Sky
  • Oxygene 12
  • Rendez-Vous 2
  • Aero
  • Rendez-Vous 4
  • Oxygene 13

Live in Beijing[რედაქტირება]

საფრანგეთის წლის აღნიშვნისას ჩინეთში გაიმართა ჟარის ორი კონცერტი. პირველი გაიმართა აკრძალულ ქალაქში, მეორე - ტიანანმენის მოედანზე, ორივე - 2004 წლის 10 ოქტომბერს. ეს იყო ჟარის პირველი კონცერტი 5.1 ჟღერადობით. მისი ჩანაწერი გამოიცა DVD-ის Jarre in China სახით.

სიმღერების სია
  • Forbidden City
  • Aero
  • Oxygene 2
  • Oxygene 4
  • Geometry of Love
  • Band in the Rain
  • Equinoxe 4
  • Voyage à Pékin
  • Chronologie 6
  • Zoolookologie
  • Aerozone
  • Aerology
  • Chronologie 3
  • Vivaldi Summer
  • Fishing Junks at Sunset
  • Rendez-Vous 4
  • Souvenir of China
  • Rendez-Vous 2
  • Aerology Neimo Remix
  • La Foule
  • Tiananmen
  • Oxygene 13

Once Upon A Time[რედაქტირება]

  • 2 აპრილი 2005
  • კოპენჰაგენი, დანია
  • მაყურებელთა რაოდენობა:28.000

კომპოზიციები Rendez-Vous 2, ჰანს ქრისტიან ანდერსენის 200 წლისთავის აღსანიშნავად.

Salle des Étoiles[რედაქტირება]

ორი მცირე კონცერტი, ჩატარებული 2005 წლის 6 და 7 აგვისტო მონაკოში. პირველ დღეს დაესწრო 1500, ხოლო მეორე დღეს - 1100 მაყურებელი.

სიმღერების სია
  • Oxygene 2
  • Aero
  • Band in the Rain
  • Oxygene 4
  • Souvenir of China
  • Aerology
  • Equinoxe 3
  • Equinoxe 4
  • Geometry of Love
  • Zoolookologie
  • Aerozone
  • Chronologie 6
  • Vivaldi Tribute
  • Rendez-Vous 2
  • Oxygene 12
  • Oxygene 13

Space of Freedom[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Space of Freedom.

LinX Live Event[რედაქტირება]

10 სექტემბერი, 2005

  • სტუდია Alfacam studios, ბელგია
  • დაესწრო: 1,000

ცენტრის Eurocam Media გახსნა.

Water for Life[რედაქტირება]

Searchtool-80%.png მთავარი სტატია : Water for Life.
  • 16 დეკემბერი, 2006
  • საჰარას უდაბნო, მაროკო
  • დაესწრო: 15,000 ადამიანი

Téo & Téa-ს წარდგენა[რედაქტირება]

  • მარტი 28, 2007: Alfacam studios, ლინტი, ბელგია
  • აპრილი 15, 2007: Queen Club, პარიზი, საფრანგეთი
  • მაისი 20, 2007: VIP Room, კანი, საფრანგეთი

Oxygene - 30 წლიანი საიუბილეო ტურნე[რედაქტირება]

2007 წელს ჟარმა ალბომი Oxygene ხელახლა ჩაწერა, რაც მიეძღვნა ამ ჩანაწერის იუბილეს. ჩანაწერი გამოიცა Oxygene: New Master Recording-ის სახით. იმავე წელს ჟარმა პარიზში გამართა 10 კონცერტი. 2008 წელს ტურნე სხვა ქვეყნებში გაგრძელდა.

მსოფლიო ტურნე დარბაზებში[რედაქტირება]

2009 წელს შედგა ჟარის მსოფლიო ტურნე, რომელიც ატარებდა უფრო განსხვავებულ კონცეფციას, ვიდრე წინა, ტურნე Oxygene. საკონცერტო დარბაზებში ჟარი ასრულებდა მუსიკას ყველაზე გაყიდვადი ალბომებიდან, ახალი პროექციებით და ლაზერული შოუთი.

სიმღერების სია

ეტაპი 1 (2009)[რედაქტირება]

  • Industrial Revolution 2
  • Magnetic Fields 1
  • Equinoxe 7
  • Theremin Piece
  • Oxygene 2
  • Oxygene 12
  • Rendez-vous 3 (Laser Harp)
  • Souvenir Of China
  • Magnetic Fields 2
  • Oxygene 5
  • Variation 3
  • Equinoxe 4
  • Equinoxe 5
  • Chronologie 6
  • Chronologie 2
  • Calypso 3 (Fin de Siecle)
  • Oxygene 4
  • Rendez-vous 2

სხვადასხვა კონცერტზე:

  • Industrial Revolution 2 (Reprise)
  • Oxygene 4 (Reprise)

ეტაპი 2 (2010)[რედაქტირება]

  • Intro
  • Oxygene 1
  • Oxygene 2
  • Magnetic Fields 1
  • Equinoxe 7
  • Equinoxe 5
  • Rendez-vous 3 (Laser Harp)
  • Magnetic Fields 2
  • Souvenir Of China
  • Oxygene 5
  • Variation 3
  • Theremin Piece
  • Equinoxe 4
  • Statistics Adagio
  • Industrial Revolution 2
  • Rendez-vous 2
  • Rendez-vous 4
  • Chronologie 6
  • Chronologie 2
  • Oxygene 4
  • Oxygene 12
  • Calypso 3 (Fin de Siecle)

ეტაპი 3 (2010)[რედაქტირება]

იგივე, რაც მეორე ეტაპზე, თუმცა სიიდან ამოღებული იქნა "Oxygene 1".

ეტაპი 4 (2010)[რედაქტირება]

იგივე, რაც ეტაპი 3, მაგრამ რამდენიმე კონცერტზე "Rendez-Vous 4" (reprise) შესრულდა დასასრულს და უკანასკნელი სამი სიმღერის თანმიმდევრობა ასეთი იყო:

  • Oxygene 12
  • Oxygene 4
  • Calypso 3 (Fin de Siecle)
  • Rendez-Vous 4 (encore)

ეტაპი 5 (2011)[რედაქტირება]

  • Intro
  • Oxygène 2
  • Équinoxe 7
  • Équinoxe 5
  • Rendez-Vous 3 (Laser Harp)
  • Magnetic Fields 2
  • Souvenir of China
  • Oxygène 5
  • Variation 3
  • Theremin Piece
  • Equinoxe 4
  • Statistics Adagio
  • Chronologie 1 (სხვადასხვა კონცერტზე)
  • Industrial Revolution 3
  • Rendez-vous 2
  • Rendez-vous 4
  • Chronologie 2
  • Oxygène 12
  • Oxygène 4
  • Chronologie 4 (მხოლოდ სოფიაში და ბელგრადში)
  • Téo & Téa
  • Vintage!
  • Calypso 3

კონცერტი მონაკოში[რედაქტირება]

ჰერკულესის პორტი ერთი საღამოსთვის გადაკეთდა სცენად. ეს არ იყო ტურნეს ნაწილი და მიეძღვნა სამეფო ქორწილს. როგორც ვიზუალური ეფექტები, ასევე სეტლისტიც განსხვავდებოდა ტურნესგან, რომელიც დარბაზებში მიმდინარეობდა. [23][24]

სიმღერების სია
  • Countdown
  • Chronologie 1
  • Oxygene 2
  • Magnetic Fields 1
  • Equinoxe 5
  • Rendez-vous 3 (Laser Harp)
  • Magnetic Fields 2
  • Souvenir Of China
  • Oxygene 4
  • Oxygene 5
  • Variation 3
  • Theremin Piece
  • Equinoxe 4
  • Industrial Revolution 3
  • Rendez-vous 2
  • Vintage
  • Chronologie 2
  • Wedding March
  • Chronologie 4
  • Calypso 3 (Fin de Siecle)
  • Rendez-vous 4
  • Vintage (Encore)

კართაგენის საერთაშორისო ფესტივალი[რედაქტირება]

სიმღერების სია
  • Oxygène 2
  • Equinoxe 7
  • Equinoxe 5
  • Rendez-Vous 3
  • Magnetic Fields 2
  • Souvenir de Chine
  • Theremin Piece
  • Equinoxe 4
  • Oxygène 12
  • Rendez-Vous 2
  • Chronologie 2
  • Oxygène 4
  • Chronologie 4
  • Teo & Tea
  • Vintage
  • Calypso 3
  • Rendez-Vous 4

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება]

  1. Holland, Fiona (1994-03-12), Laser show wows stadium crowd, Hong Kong Standard, p. 1
  2. http://jarreuk.com/11-march-1994-china-hong-kong-hong-kong-stadium-hong-kong Hong Kong on Jarre UK
  3. Concert For Tolerance – 1995, jeanmicheljarre.com, http://www.jeanmicheljarre.com/live-o-graphy/concert-for-tolerance-1995, rაკითხვის თარიღი: 2009-06-23
  4. http://jarreuk.com/14-july-1995-france-paris-eiffel-tower-concert-pour-la-tolerance Concert pour la Tolérance on Jarre UK
  5. http://jarreuk.com/26-mar-1997-austria-vienna-rathaus-wetten-das Wetten dass on Jarre UK
  6. http://www.youtube.com/watch?v=JCEreVqqHF8 Wetten dass on youtube (playing Oxygene 8)
  7. http://jarreuk.com/09-jun-1997-uk-london-wembley-arena-oxygene-tour Oxygene Tour on Jarre UK
  8. Cacciottolo, Mario (2008-03-28), Jarre breathes again with Oxygene, news.bbc.co.uk, http://news.bbc.co.uk/2/hi/entertainment/7314713.stm, rაკითხვის თარიღი: 2009-05-26
  9. Guinness Book of Records, edition 1998
  10. http://jarreuk.com/06-september-1997-russia-მოსკოვი-მოსკოვი-state-university-oxygen-in-მოსკოვი Oxygen in მოსკოვი on Jarre UK
  11. (VHS) Oxygen In მოსკოვი, SMV Enterprises, 1998
  12. http://jarreuk.com/18-sep-1998-france-porte-de-versailles-paris-expo-imac-night iMac night on Jarre UK
  13. Weber, Bruce (2000-02-01), THE YEAR 2000: THE ENTERTAINMENT; Around the World, Ancient and Modern Creations, nytimes.com, http://www.nytimes.com/2000/01/02/nyregion/the-year-2000-the-entertainment-around-the-world-ancient-and-modern-creations.html?pagewanted=2, rაკითხვის თარიღი: 2009-06-22
  14. http://jarreuk.com/31-dec-1999-egypt-cairo-the-great-pyramids-twelve-dreams-of-the-sun The Twelve Dreams of the Sun on Jarre UK
  15. http://jarreuk.com/paris-31-january-2000-man-ray-france-metamorphoses-showcase Metamorphoses Showcase on Jarre UK
  16. Perrone, Pierre (2001-06-21), How to play a harp in heaven, guardian.co.uk, http://www.guardian.co.uk/culture/2001/jun/21/artsfeatures4, rაკითხვის თარიღი: 2009-06-20
  17. http://jarreuk.com/athens-19-june-2001-odeion-of-herodus-atticus-greece-akropolis Hymn to the Akropolis on Jarre UK
  18. Okinawa – Rendez-Vous In Space – 2001, jeanmicheljarre.com, http://www.jeanmicheljarre.com/live-o-graphy/okinawa-rendez-vous-in-space-2001, rაკითხვის თარიღი: 2009-06-22
  19. http://jarreuk.com/okinawa-01-january-2001-ginowan-seaside-park-japan-2001-rendez-vous-in-space Rendez-Vous in Space on Jarre UK
  20. http://jarreuk.com/bourges-12-april-2002-le-palais-jacques-coeur-france-les-printemps-de-bourges Le Printemps de Bourges on Jarre UK
  21. Aalborg – 2002, jeanmicheljarre.com, http://www.jeanmicheljarre.com/live-o-graphy/aalborg-2002, rაკითხვის თარიღი: 2009-06-23
  22. Fans' fear at Danish concert, news.bbc.co.uk, 2002-09-16, http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/2251649.stm, rაკითხვის თარიღი: 2009-06-23
  23. http://jarreuk.com/%E2%80%98jean-michel-jarre-live-in-monaco%E2%80%99-royal-wedding-concert-live-broadcasts Live in Monaco on Jarre UK
  24. Live in Monaco, visitmonaco.com, http://www.visitmonaco.com/en/News/News/Jean-Michel-Jarre-Live-in-Monaco-Concert-Live-Broadcast, rაკითხვის თარიღი: 2011-09-07