მსოფლიოს უმაღლესი შენობების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

მსოფლიოს უმაღლესი 200 ცათამბჯენი[რედაქტირება]

ტაიბეი 101, ტაიპეი, ტაივანი, იყო ყველაზე მაღალი შენობა მსოფლიოში, სანამ ბურჯ ხალიფა აშენდებოდა.
The International Commerce Centre of Hong Kong is currently the 4th tallest building in the world. The top 15 floors are occupied by Ritz-Carlton Hotel Company, this hotel will be the world's tallest 6-star grand hotel; replacing Park Hyatt Shanghai Hotel located in Shanghai World Financial Center.
პეტრონას ტაუერები, კუალა ლუმპური, მალაიზია, იყო ყველაზე მაღალი შენობა მსოფლიოში 1998 წლიდან, 2004 წლამდე.
ჩიკაგო, Willis Tower, იყო ყველაზე მაღალი შენობა აშშ-ში 1973 წლიდან.
Jin Mao Tower, შანხაი, ჩინეთი, ერთერთი ყველაზე მაღალი შენობა მსოფლიოში.
ნიუ-იორკი, ემპაირ სტეიტ ბილდინგი, იყო ყველაზე მაღალი შენობა მსოფლიოში 1931 წლიდან, 1972 წლამდე.
Q1, გოლდ-კოსტი, ავსტრალია, მსოფლიოში უმაღლეს საცხოვრებელი კორპუსი
US Bank Tower, ლოს-ანჯელესი, აშშ, ეს არის ყველაზე მაღალი შენობა აშშ-ის დასავლეთით, მდინარე მისისიპისთან.
Yokohama Landmark Tower არის ყველაზე მაღალი შენობა იაპონიაში.
Bank of America Plaza (Atlanta), ატლანტა, ჯორჯია, აშშ, ამჟამად ყველაზე მაღალი შენობა ნებისმიერ ამერიკის დედაქალაქს შორის, 1023 ფუტი.
ფაილი:Mamlaka .jpg
Kingdom Center არის ყველაზე მაღალი შენობა საუდის არაბეთში.
მუქი შენობები რომლებიც მსოფლიოში ერთ დროს უმაღლესი იყო
შენობა[1] ქალაქი ქვეყანა სიმაღლე სართული გახსნის თარიღი
1 ბურჯ ხალიფა დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 828 მ. 162 2010
2 შანხაის კოშკი[2] შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 632 მ. 121 2014
3 აბრაჯ ალ-ბეიტი მექა საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი 601 მ.[3] 120 2012
4 ფრიდომ ტაუერი ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 541.3 მ. 104 2013
5 ტაიბეი 101 ტაიპეი ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი 509 მ.[4] 101 2004
6 შანხაის მსოფლიო ფინანსური ცენტრი შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 492 მ. 101 2008
7 საერთაშორისო კომერციული ცენტრი ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 484 მ. 108 2010
8 პეტრონას ტაუერები 1 კუალა ლუმპური მალაიზიის დროშა მალაიზია 452 მ. 88 1998
9 პეტრონას ტაუერები 2 კუალა ლუმპური მალაიზიის დროშა მალაიზია 452 მ. 88 1998
10 ზიფენგის კოშკი ნანჯინი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 450 მ. 66 2010
11 უილის ტაუერი ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 442 მ. 108 1974
9 Guangzhou West Tower გუანჯოუ ჩინეთის დროშა ჩინეთი 438 მ. 103 2010
10 Trump International Hotel and Tower ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 423 მ. 98 2009
11 Jin Mao Tower შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 421 მ. 88 1999
12 Two International Finance Centre ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 415 მ. 88 2003
13 CITIC Plaza Guangzhou ჩინეთის დროშა ჩინეთი 391 მ. 80 1997
14 Shun Hing Square Shenzhen ჩინეთის დროშა ჩინეთი 384 მ. 69 1996
15 ემპაირ სტეიტ ბილდინგი ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 381 მ. 102 1931
16 Central Plaza ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 374 მ. 78 1992
17 Bank of China Tower ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 367 მ. 70 1990
18 Bank of America Tower ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 366 მ. 54 2009
19 Almas Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 363 მ. 68 2009
20 Emirates Office Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 355 მ. 54 2000
21 Tuntex Sky Tower Kaohsiung ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი 348 მ. 85 1997
22 Aon Center ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 346 მ. 83 1973
23 The Center ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 346 მ. 73 1998
24 John Hancock Center ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 344 მ. 100 1969
25 Wenzhou World Trade Center Wenzhou ჩინეთის დროშა ჩინეთი 333 მ. 68 2010
26 როუზ ტაუერი დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 333 მ. 72 2007
27 Shanghai Shimao International Plaza შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 333 მ. 60 2006
28 Minsheng Bank Building Wuhan ჩინეთის დროშა ჩინეთი 331 მ. 68 2007
29 Ryugyong Hotel Pyongyang ჩრდილოეთ კორეის დროშა ჩრდილოეთი კორეა 330 მ. 105
30 China World Trade Center Tower 3 Beijing ჩინეთის დროშა ჩინეთი 330 მ. 74 2009
31 The Index დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 328 მ. 80 2010
32 Q1 Gold Coast ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 323 მ. 80 2005
33 ბურჯ ალ-არაბი დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 321 მ 60 1999
34 კრაისლერ ბილდინგი ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 319 მ. 77 1930
35 Nina Tower ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 319 მ. 80 2007
36 New York Times Building ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 319 მ. 52 2007
37 HHHR Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 317 მ. 72 2010
38 Bank of America Plaza ატლანტა აშშ-ის დროშა აშშ 312 მ. 55 1992
39 U.S. Bank Tower ლოს-ანჯელესი აშშ-ის დროშა აშშ 310 მ. 73 1989
40 Menara Telekom კუალა ლუმპური მალაიზიის დროშა მალაიზია 310 მ. 55 2001
41 Ocean Heights დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 310 მ. 82 2010
42 Sky Tower აბუ-დაბი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 310 მ. 74 2010
43 Jumeirah Emirates Towers Hotel დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 309 მ. 56 2000
44 AT&T Corporate Center ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 307 მ. 60 1989
45 The Address Downtown Burj Khalifa დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 306 მ. 63 2008
46 JPMorgan Chase Tower Houston აშშ-ის დროშა აშშ 305 მ. 75 1982
47 Northeast Asia Trade Tower Incheon სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 305 მ. 70 2010
48 Baiyoke Tower II ბანგკოკი ტაილანდის დროშა ტაილანდი 304 მ. 85 1997
49 Two Prudential Plaza ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 303 მ. 64 1990
50 Wells Fargo Plaza Houston აშშ-ის დროშა აშშ 302 მ. 71 1983
51 Kingdom Centre Riyadh საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი 302 მ. 41 2002
52 Moscow Tower მოსკოვი რუსეთის დროშა რუსეთი 302 მ. 76 2010
53 Aspire Tower დოჰა კატარის დროშა კატარი 300 მ. 36 2007
54 Arraya 2 Kuwait City ქუვეითის დროშა ქუვეითი 300 მ. 60 2009
55 One Island East ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 298 მ. 60 2009
56 First Canadian Place Toronto კანადის დროშა კანადა 298 მ. 72 1976
57 Shanghai Wheelock Square შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 298 მ. 58 2010
58 Eureka Tower Melbourne ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 297 მ. 91 2006
59 Comcast Center ფილადელფია აშშ-ის დროშა აშშ 297 მ. 57 2008
60 Yokohama Landmark Tower Yokohama იაპონიის დროშა იაპონია 296 მ. 73 1993
61 Emirates Crown დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 296 მ. 63 2008
62 311 South Wacker Drive ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 293 მ. 65 1990
63 SEG Plaza Shenzhen ჩინეთის დროშა ჩინეთი 292 მ. 70 2000
64 American International Building ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 290 მ. 66 1932
65 Key Tower Cleveland აშშ-ის დროშა აშშ 289 მ. 57 1991
66 Plaza 66 Tower One შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 288 მ. 66 2001
67 One Liberty Place ფილადელფია აშშ-ის დროშა აშშ 288 მ. 61 1987
68 Columbia Center სიეტლი აშშ-ის დროშა აშშ 285 მ. 76 1985
69 Millennium Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 285 მ. 60 2006
70 Tomorrow Square შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 285 მ. 55 2003
71 Chongqing World Trade Center Chongqing ჩინეთის დროშა ჩინეთი 283 მ. 60 2005
72 Cheung Kong Centre ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 283 მ. 62 1999
73 The Trump Building ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 283 მ. 70 1930
74 Bank of America Plaza დალასი აშშ-ის დროშა აშშ 281 მ. 72 1985
75 Republic Plaza Singapore სინგაპურის დროშა სინგაპური 280 მ. 66 1996
76 OUB Centre Singapore სინგაპურის დროშა სინგაპური 280 მ. 63 1988
77 UOB Plaza One Singapore სინგაპურის დროშა სინგაპური 280 მ. 66 1992
78 Citigroup Center ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 279 მ. 59 1977
79 Hong Kong New World Tower შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 278 მ. 61 2002
80 Diwang International Commerce Center Nanning ჩინეთის დროშა ჩინეთი 276 მ. 54 2006
81 Scotia Plaza Toronto კანადის დროშა კანადა 275 მ. 68 1988
82 Williams Tower Houston აშშ-ის დროშა აშშ 275 მ. 64 1983
83 Wuhan World Trade Tower Wuhan ჩინეთის დროშა ჩინეთი 273 მ. 58 1998
84 Renaissance Tower დალასი აშშ-ის დროშა აშშ 270 მ. 56 1974
85 The Cullinan North Tower ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 270 მ. 68 2008
86 The Cullinan South Tower ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 270 მ. 68 2008
87 China International Center Tower B Guangzhou ჩინეთის დროშა ჩინეთი 270 მ. 62 2007
88 Dapeng International Plaza Guangzhou ჩინეთის დროშა ჩინეთი 269 მ. 56
89 One Lujiazui შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 269 მ. 47 2008
90 21st Century Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 269 მ. 55 2003
91 Naberezhnaya Tower C მოსკოვი რუსეთის დროშა რუსეთი 268 მ. 61 2007
92 Al Faisaliyah Center Riyadh საუდის არაბეთის დროშა საუდის არაბეთი 267 მ. 30 2000
93 900 North Michigan ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 265 მ. 66 1989
94 Bank of America Corporate Center Charlotte აშშ-ის დროშა აშშ 265 მ. 60 1992
95 SunTrust Plaza ატლანტა აშშ-ის დროშა აშშ 265 მ. 60 1992
96 Al Kazim Tower 1 დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 265 მ. 53 2008
97 Al Kazim Tower 2 დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 265 მ. 53 2008
98 Bocom Financial Towers შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 265 მ. 52 2002
99 120 Collins Street Melbourne ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 265 მ. 52 1991
100 Triumph-Palace მოსკოვი რუსეთის დროშა რუსეთი 264 მ. 54 2005
101 Samsung Tower Palace 3, Tower G სეული სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 264 მ. 73 2004
102 Trump World Tower ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 262 მ. 72 2001
103 Shenzhen Special Zone Press Tower Shenzhen ჩინეთის დროშა ჩინეთი 262 მ. 48 1998
104 Water Tower Place Chicago აშშ-ის დროშა აშშ 262 მ. 74 1976
105 Grand Gateway Shanghai I Shanghai ჩინეთის დროშა ჩინეთი 262 მ. 52 2005
106 Grand Gateway Shanghai II Shanghai ჩინეთის დროშა ჩინეთი 262 მ. 52 2005
107 Aon Center Los Angeles აშშ-ის დროშა აშშ 262 მ. 62 1973
108 Grand Lisboa მაკაუ მაკაოს დროშა მაკაო 261 მ. 47 2008
109 Sapphire of Istanbul Istanbul თურქეთის დროშა თურქეთი 261 მ. 54 2010
110 The Masterpiece ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 261 მ. 64 2007
111 TD Canada Trust Tower Toronto კანადის დროშა კანადა 261 მ. 53 1990
112 101 Collins Street Melbourne ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 260 მ. 50 1991
113 Fortune Plaza Beijing ჩინეთის დროშა ჩინეთი 260 მ. 63 2008
114 Vision Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 260 მ. 60 2010
115 Bahrain Financial Harbour 1 მანამა ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 260 მ. 53 2007
116 Bahrain Financial Harbour 2 მანამა ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 260 მ. 53 2007
117 Post & Telecommunication Hub Guangzhou ჩინეთის დროშა ჩინეთი 260 მ. 66 2003
118 Transamerica Pyramid სან-ფრანცისკო აშშ-ის დროშა აშშ 260 მ. 48 1972
119 Chase Tower ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 259 მ. 60 1969
120 GE Building ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 259 მ. 69 1933
121 Commerzbank Tower ფრანკფურტი გერმანიის დროშა გერმანია 259 მ. 56 1997
122 PBCOM Tower მაკატი ფილიპინების დროშა ფილიპინები 259 მ. 55 2000
123 Two Liberty Place ფილადელფია აშშ-ის დროშა აშშ 258 მ. 58 1990
124 Lanko·Grand Hyatt Hotel Chongqing ჩინეთის დროშა ჩინეთი 258 მ. 60 2004
125 Park Tower ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 257 მ. 67 2000
126 St. Petersburg Tower მოსკოვი რუსეთის დროშა რუსეთი 257 მ. 65 2010
127 MesseTurm ფრანკფურტი გერმანიის დროშა გერმანია 257 მ. 55 1990
128 U.S. Steel Tower Pittsburgh აშშ-ის დროშა აშშ 256 მ. 64 1970
129 Sorrento 1 ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 256 მ. 75 2003
130 The Harbour Hotel & Residence დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 256 მ. 59 2007
131 Hyperion Tower A სეული სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 256 მ. 69 2003
132 Rinku Gate Tower Building Izumisano იაპონიის დროშა იაპონია 256 მ. 56 1996
133 New Century Plaza Tower A Nanjing ჩინეთის დროშა ჩინეთი 255 მ. 52 2006
134 Langham Place Office Tower ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 255 მ. 59 2004
135 Capital Tower სინგაპური სინგაპურის დროშა სინგაპური 253 მ. 52 2000
136 Highcliff ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 252 მ. 72 2003
137 Bank of Shanghai Headquarters შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 252 მ. 46 2005
138 Osaka World Trade Center Building ოსაკა იაპონიის დროშა იაპონია 252 მ. 55 1995
139 The Harbourside ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 251 მ. 73 2003
140 Rialto Towers Melbourne ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 251 მ. 63 1986
141 Jiali Plaza Wuhan ჩინეთის დროშა ჩინეთი 251 მ. 61 1997
142 Chelsea Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 250 მ. 49 2005
143 Wisma 46 ჯაკარტა ინდონეზიის დროშა ინდონეზია 250 მ. 50 1996
144 Beijing Yintai Centre Tower 2 Beijing ჩინეთის დროშა ჩინეთი 250 მ. 63 2007
145 One Atlantic Center ატლანტა აშშ-ის დროშა აშშ 250 მ. 50 1987
146 Caja Madrid Tower მადრიდი ესპანეთის დროშა ესპანეთი 250 მ. 45 2008
147 Aqua ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 250 მ. 81 2009
148 The Legacy at Millennium Park ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 250 მ. 73 2010
149 63 Building სეული სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 249 მ. 60 1985
150 Central Park Perth ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 249 მ. 52 1992
151 Torre de Cristal მადრიდი ესპანეთის დროშა ესპანეთი 249 მ. 45 2008
152 CitySpire Center ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 248 მ. 75 1987
153 Hangzhou No.2 Telecom Hub Hangzhou ჩინეთის დროშა ჩინეთი 248 მ. 41 2003
154 Mid Town Tower ტოკიო იაპონიის დროშა იაპონია 248 მ. 54 2007
155 One Chase Manhattan Plaza ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 248 მ. 60 1961
156 State Tower ბანგკოკი ტაილანდის დროშა ტაილანდი 247 მ. 68 2001
157 Chase Tower Indianapolis აშშ-ის დროშა აშშ 247 მ. 49 1990
158 Toyota-Mainichi Building Nagoya იაპონიის დროშა იაპონია 247 მ. 40 2006
159 Conde Nast Building ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 247 მ. 48 1999
160 MetLife Building ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 246 მ. 59 1963
161 Bloomberg Tower ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 246 მ. 54 2005
162 One Raffles Quay North Tower სინგაპური სინგაპურის დროშა სინგაპური 245 მ. 50 2006
163 Al Fattan Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 245 მ. 54 2006
164 JR Central Office Tower Nagoya იაპონიის დროშა იაპონია 245 მ. 51 2000
165 The Sail @ Marina Bay სინგაპური სინგაპურის დროშა სინგაპური 245 მ. 70 2008
166 Oasis Beach Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 245 მ. 51 2006
167 Shin Kong Life Tower ტაიპეი ჩინეთის რესპუბლიკის დროშა ტაივანი 245 მ. 51 1993
168 Moshe Aviv Tower Ramat Gan ისრაელის დროშა ისრაელი 244 მ. 68 2001
169 Chifley Tower სიდნეი ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 244 მ. 50 1992
170 AAM Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 244 მ. 46 2008
171 Menara Maybank კუალა ლუმპური მალაიზიის დროშა მალაიზია 244 მ. 50 1988
172 Tokyo Metropolitan Government Building ტოკიო იაპონიის დროშა იაპონია 243 მ. 48 1991
173 R&F Centre Guangzhou ჩინეთის დროშა ჩინეთი 243 მ. 54 2007
174 Citigroup Centre სიდნეი ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 243 მ. 50 2000
175 Dalian Futures Trading Plaza Tower 1 Dalian ჩინეთის დროშა ჩინეთი 243 მ. 53 2008
176 Dalian Futures Trading Plaza Tower 2 Dalian ჩინეთის დროშა ჩინეთი 243 მ. 53 2009
177 The Tower დუბაი არაბთა გაერთიანებული საამიროების დროშა არაბთა გაერთიანებული საამიროები 243 მ. 54 2002
178 Federation Tower West მოსკოვი რუსეთის დროშა რუსეთი 242 მ. 62 2008
179 Dalian World Trade Center Dalian ჩინეთის დროშა ჩინეთი 242 მ. 50 2000
180 Mellon Bank Center ფილადელფია აშშ-ის დროშა აშშ 241 მ. 54 1990
181 Woolworth Building ნიუ-იორკი აშშ-ის დროშა აშშ 241 მ. 57 1913
182 IDS Tower Minneapolis აშშ-ის დროშა აშშ 241 მ. 55 1973
183 Maxdo Centre შანხაი ჩინეთის დროშა ჩინეთი 241 მ. 55 2002
184 Bank of China Mansion Qingdao ჩინეთის დროშა ჩინეთი 241 მ. 54 1999
185 Hancock Place ბოსტონი აშშ-ის დროშა აშშ 241 მ. 60 1976
186 Shenzhen Broadcasting Center Building Shenzhen ჩინეთის დროშა ჩინეთი 241 მ. 48 2001
187 Four Seasons Hotel Miami მაიამი აშშ-ის დროშა აშშ 240 მ. 64 2003
188 Manulife Plaza ჰონგ-კონგი ჰონგ-კონგის დროშა ჰონგ-კონგი 240 მ. 52 1998
189 Panglin Plaza Shenzhen ჩინეთის დროშა ჩინეთი 240 მ. 57 1999
190 Bahrain World Trade Center 1 მანამა ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 240 მ. 45 2008
191 Bahrain World Trade Center 2 მანამა ბაჰრეინის დროშა ბაჰრეინი 240 მ. 45 2008
192 Moscow State University მოსკოვი რუსეთის დროშა რუსეთი 240 მ. 36 1953
193 NTT Docomo Yoyogi Building ტოკიო იაპონიის დროშა იაპონია 240 მ. 28 2000
194 Sunshine 60 ტოკიო იაპონიის დროშა იაპონია 240 მ. 60 1978
195 Deutsche Bank Place სიდნეი ავსტრალიის დროშა ავსტრალია 240 მ. 39 2005
196 Comerica Bank Tower დალასი აშშ-ის დროშა აშშ 240 მ. 60 1987
197 Hyperion Tower B სეული სამხრეთ კორეის დროშა სამხრეთი კორეა 239 მ. 63 2003
198 300 North LaSalle ჩიკაგო აშშ-ის დროშა აშშ 239 მ. 60 2009
199 Beijing TV Centre Beijing ჩინეთის დროშა ჩინეთი 239 მ. 41 2006
200 Commerce Court West Toronto კანადის დროშა კანადა 239 მ. 57 1972

სქოლიო[რედაქტირება]

  1. Emporis - World's Tallest Skyscrapers
  2. China tallest building, Shanghai Tower, gets final beam“, 3 August 2013. წაკითხვის თარიღი: 4 August 2013. 
  3. Abraj Al-Bait Towers at CTBUH
  4. Taipei 101 at CTBUH