კუბის პრემიერ-მინისტრების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ქვემოთ მოცემულია კუბის პრემიერ-მინისტრების სია 1940 წლიდან დღემდე.

# სურათი სახელი
(დაბადება-გარდაცვალება)
პარტია პოსტზე ყოფნის დრო
კუბის რესპუბლიკის პრემიერ-მინისტრების სია
1 Carlos saladrigas.jpg კარლოს სალადრიგას საიასი
(1900–1956)
დემოკრატიულ-სოციალისტური კოალიცია 10 ოქტომბერი 1940 – 16 აგვისტო 1942
2 Ramon Zaydin.jpg რამონ საიდინი
(1895–1968)
დემოკრატიულ-სოციალისტური კოალიცია 16 აგვისტო 1942 – 16 მარტი 1944
3 Anselmo Alliegro y Milá.jpg ანსელმო ალიეგრო ი მილა
(1899–1961)
დემოკრატიულ-სოციალისტური კოალიცია 16 მარტი – 10 ოქტომბერი 1944
4 Félix Lancís Sánchez.jpg ფელიქს ლანსის სანჩესი
(1900–1976)
კუბის რევოლუციური პარტია 10 ოქტომბერი 1944 – 13 ოქტომბერი 1945
5 Carlos Prio Socarras of Cuba.jpg კარლოს პრიო სოკარასი
(1903–1977)
კუბის რევოლუციური პარტია 13 ოქტომბერი 1945 – 1 მაისი 1947
6 Noimage.png რაულ ლოპეს დელ კასტილო
(1893–1963)
კუბის რევოლუციური პარტია 1 May 1947 – 10 October 1948
7 Manuel Antonio de Varona Loredo.jpg მანუელ ანტონიო დე ვარონა
(1908–1992)
კუბის რევოლუციური პარტია 10 ოქტომბერი 1948 - 6 ოქტომბერი 1950
8 Félix Lancís Sánchez.jpg ფელიქს ლასის სანჩესი
(1900–1976)
უბის რევოლუციური პარტია 6 ოქტომბერი 1950 – 1 ოქტომბერი 1951
9 Noimage.png ოსკარ განსი
(1903–1965)
გაერთიანებული მოქმედების პარტია 1 ოქტომბერი 1951 – 10 მარტი 1952
10 Batista25355a crop4.jpg ფულხენსიო ბატისტა
(1901–1973)
მილიტარისტი 10 მარტი – 4 აპრილი 1952
ვაკანტური 4 აპრილი 1952 – 14 აგვისტო 1954
Andrés Domingo Morales del Castillo.jpg ანდრეს დომინგო ი მორალეს დელ კასტილო
(1892–1979)
დამოუკიდებელი 14 აგვისტო 1954 – 24 თებერვალი 1955
პრემიერ-მინისტრის მოვალეობის შემსრულებელი
11 Jorge García Montes.jpg ხორხე გარსია მონტესი
(1896–1982)
პროგრესული მოქმედების პარტია 24 თებერვალი 1955 – 26 მარტი 1957
12 Noimage.png ანდრეს რივერო აგერო
(1905–1996)
პროგრესული მოქმედების პარტია 26 მარტი 1957 – 6 მარტი 1958
13 Noimage.png ემილიო ნუნიეს პორტუონდო
(1898–1978)
პროგრესული მოქმედების პარტია 6 – 12 მარტი 1958
14 Noimage.png გონსალო გუელი
(1895–1985)
პროგრესული მოქმედების პარტია 12 მარტი 1958 – 1 იანვარი 1959
15 Noimage.png ხოსე მირო კარდონა
(1902–1974)
დამოუკიდებელი 5 იანვარი – 13 თებერვალი 1959
16 Fidel Castro.jpg ფიდელ კასტრო
(1926– )
გაერთიანებული რევოლუციური ორგანიზაციები
კუბის სოციალისტ რევოლუციონერთა გაერთიანებული პარტიები
კუბის კომუნისტური პარტია
16 თებერვალი 1959 – 2 დეკემბერი 1976
კუბის მინისტრთა კაბინეტის პრეზიდენტები
1 Fidel Castro.jpg ფიდელ კასტრო
(1926– )
კუბის კომუნისტური პარტია 3 დეკემბერი 1976 – 24 თებერვალი 2008
Presidente de Cuba, Raúl Castro, visita Salvador.jpg რაულ კასტრო
(1931– )
კუბის კომუნისტური პარტია 31 ივლისი 2006 – 24 თებერვალი 2008
მინისტრთა კაბინეტის მოქმედი პრეზიდენტი
2 24 თებერვალი 2008 – დღემდე

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]