კოშკების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
ფოტო რიგი სახელი ადგილი ქვეყანა სიმაღლე(მ) აღნიშვნა,
საფუძლის სიმაღლე(მ)
შესვლა წელი
Toronto - ON - CN Tower bei Nacht.jpg 1. CN კოშკი ტორონტო კანადა 553 მბრუნავი რესტორანი
351, 447
დიახ 1976
2. ოსტანკინოს ტელეანძა მოსკოვი რუსეთი 540 მბრუნავი რესტორანი
337
არა
2000 წლის ხანძრის მერე დაკეტილია
1967
OrientPearlTower.jpg 3. Oriental Pearl Tower შანხაი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 468 მბრუნავი რესტორანი
265, 350
დიახ 1995
4. Borj-e Milad თეირანი ირანი 435 მბრუნავი რესტორანი
250–315
დიახ 2006
KL tower1.JPG 5. მენარა KL კუალა ლუმპური მალაიზია 421 მბრუნავი რესტორანი
335
დიახ 2006
Tianjin TV Tower.jpg 6. Tianjin რადიო- და ტელეანძა ტიანჯინი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 415 მბრუნავი რესტორანი
?
დიახ 1991
中央电视塔.JPG 7. პეკინის ცენტრალური ტელეანძა პეკინი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 404 მბრუნავი რესტორანი
221, 238
დიახ 1995
თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey
Television tower kiev.JPG 8. კიევის ტელეანძა კიევი უკრაინა 385 მსოფლიოში მაღალი რკინის კონსტრუქციის ანძა
200
არა 1973
Ташкентский телебашня 01.jpg 9. ტაშკენტის ტელეანძა ტაშკენტი უზბეკეთი 375 Restaurant
97–109
დიახ 1985
LiberationTower.jpg 10. თვისუფლების კოშკი ქუვეთი ქუვეითი 372 Restaurant
დიახ 1996
11. ალმა-ატას ტელეანძა ალმა-ათა ყაზახეთი 371 რესტორანი
146–252
დიახ 1983
12. რიგის ტელეანძა რიგა ლატვია 368,5 Restaurant
97
დიახ 1986
Berlin tv tower 2007.JPG 13. ბერლინის ტელეანძა ბერლინი გერმანია 368,03 მბრუნავი რესტორანი
203,78 und 207,53
დიახ 1969
Stratosphere Las Vegas - November 2003.jpg 14. Stratosphere Tower Las Vegas Vereinigte Staaten von Amerika 350 bis 2005 mit Achterbahn High Roller
266
დიახ 1996
15. დასავლეთ მარგალიტის კოშკი ჩენგდუ ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 339 Restaurant
230
დიახ 2004
Macau Tower setting.jpg 16. Macau Tower Macau Macau 338 Restaurant
223
დიახ 2001
Frankfurt Am Main-Europaturm-Ansicht vom Messeturm-20130525.jpg 17. ევროპაკოშკი მაინის ფრანკფურტი გერმანია 337 Restaurant
227
არა
1999-დან დაკეტილია
1979
18. ტორენა გვადალაჰარა მექსიკა 336,5 მბრუნავი რესტორანი
227
არა
ნებადართული იქნება 2009-იდან
2007
DragonTower edit(taxi).jpg 19. დრაკონის კოშკი ჰარბინი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 336 Restaurant
181–206
დიახ 2000
Tokyo Tower 20060211.JPG 20. ტოკიო ტაუერი ტოკიო იაპონია 333 Restaurant
150, 250
დიახ 1958
EmleyMoorMastSpring2006.jpg 21. ტელეანძა Emley Moor იორკშირი Großbritannien 330
275
არა 1971
Auckland tower.jpg 22. Sky Tower ოკლენდი ახალი ზელანდია 328 Restaurant
182, 191 und 220
დიახ 1997
Vilnius TV tower 2.jpg 23. ტელეანძა Vilnius ვილნიუსი ლიტვა 326 Restaurant
190
დიახ 1980
Paris 06 Eiffelturm 4828.jpg 24. ეიფელის კოშკი პარიზი საფრანგეთი 324 Restaurant
57, 115 und 276
დიახ 1889
25. Jiangsu Nanjing ტელეანძა ნანჯინგი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 318 Restaurant
დიახ 1996
Tallinn tv tower.jpg 26. ტალინის ტელეანძა ტალინი ესტონეთი 314 Restaurant
170
დიახ 1980
Yerevan TV tower.jpg 27. ტელეანძა Eriwan ერევანი სომხეთი 311,7
არა 1977
WuhanTVTower.jpg 28. ტელეანძა Guishan ვუანი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 311,4 Restaurant
210
დიახ 1986
Saint Petersburg TV Tower.jpg 29. ტელეანძა Sankt Petersburg სანქტ-პეტერბურგი რუსეთი 310
191
არა 1962
Azerbaijan TV tower edit(ws).jpg 30. ტელეანძა Azeri ბაქო აზერბაიჯანი 310
175
არა 1996
31. ტელეანძა Shenyang შენიანგი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 305,5 Restaurant
187–215,5
დიახ 1989
Centrepointtower-sydney 2.jpg 32. Sydney Tower სიდნეი ავსტრალია 305,0 Restaurant
251
დიახ 1981
VRT Toren, Belgium.jpg 33. ტელეანძა Sint-Pieters-Leeuw Sint-Pieters-Leeuw ბელგია 300
არა 1996
თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey თარგი:SortKey
34. ტელეანძა Zhuzhou ზუცოუ ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 293
თარგი:SortKey
Fernmeldeturm Nuernberg Korb.jpg 35. Fernmeldeturm Nürnberg ნიურნბერგი გერმანია 292
185, 192
არა 1980
München - Olympiaturm 3.JPG 36. ოლიმპიაკოშკი მიუნხენი გერმანია 291 Restaurant
171, 192
დიახ 1968
Barcelona.Tibidabo.Torre.Collserola.jpg 37. Torre de Collserola ბარსელონა ესპანეთი 288 Restaurant
84–152
დიახ 1992
Telemax Daemmerung.jpg 38. Telemax ჰანოვერი გერმანია 282
185
არა 1992
Heinrich-Hertz-Turm.jpg 39. Heinrich-Hertz-Turm ჰამბურგი გერმანია 279
150
nein
2001 წლიდან დაკეტილია
1968
40. ტელეანძა Luoyang ლუოიანი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 278
თარგი:SortKey
Funkturm 01.jpg 41. თბილისის ტელეანძა თბილისი საქართველო 274
არა 1972
Hilbrow Tower edit(taxi).jpg 42. Telkom Joburg Tower იოჰანესბურგი სამხრეთ აფრიკა 270
197
არა 1971
43. ტელეანძა Kaifeng კაიფენი ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 268
1971
Cologne telecommunications tower Colonius.jpg 44. Colonius კიოლნი გერმანია 266
166
არა 1981
45. ტელეანძა Noworossijsk ნოვოროსისკი რუსეთი 261
არა 1996
Fernmeldeturm Kuehkopf Koblenz.jpg 46. Fernmeldeturm Koblenz კობლენცი გერმანია 260,7
150
არა 1976
47. რადიო- და ტელეანძა Daqing Daqing ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 260,0
არა 1989
Donauturm Wien Turmkorb.jpg 48. დუნაის კოშკი ვენა თარგი:SortKeyავსტრია 252 მბრუნავი რესტორანი
160, 170
დიახ 1964
Wachwitz Elbe 01.jpg 49. ტელეანძა Dresden დრეზდენი გერმანია 252
145, 148
არა
seit 1991 nicht zugänglich
1969
Tower St. Chrischona.jpg 50. ტელეანძა St. Chrischona Bettingen ბაზელითან შვეიცარია 250,5
137
არა 1983
Jeddah TV Tower.jpg 51. ჯიდას ტელეანძა ჯიდა საუდის არაბეთი 250,0
დიახ 2007
52. Shaanxi Provinz ტელეანძა Xi'an ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 245
დიახ 1987
Düsseldorf Rheinturm.jpg 53. რაინის კოშკი დიუსელდორფი გერმანია 240 მბრუნავი რესტორანი
166–174
დიახ 1982
54. Menara TVRI ჯაკარტა ინდონეზია 239
თარგი:SortKey
55. ტელეანძა Foshan Foshan ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 238 რესტორანი
დიახ თარგი:SortKey
Seoul Tower 2.jpg 56. N Seoul Tower სეული სამხრეთ კორეა 236,7 რესტორანი
133, 138
დიახ 1975
TÜYAP.JPG 57. Endem ტელეანძა სტამბოლი თურქეთი 236,0 მბრუნავი რესტორანი
148, 154, 160
დიახ 2002
Fernmeldeturm Bremen.jpg 58. ბრემენის სამაუწყებლო ანძა ბრემენი გერმანია 235,7
108
არა 1986
Pitampura TV Tower, Delhi, India.jpg 59. ტელეანძა Pitampura ნიუ-დელი ინდოეთი 235,0 რესტორანი
144–165
1988
South Africa-Johannesburg-Brixton Sentech Tower001.jpg 60. Sentech Tower იოჰანესბურგი სამხრეთ აფრიკა 234
არა 1962
Fernsehturm Qingdao.jpg 61. ტელეანძა Qingdao Qingdao ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 232
130
დიახ 1994
Torrespana-Tower-Madrid.jpg 62. Torre España მადრიდი ესპანეთი 231
არა 1982
Cuxhaven Friedrich Clemens Gerke Turm 01.jpg 63. Friedrich-Clemens-Gerke-Turm ქუხსჰაფენი გერმანია 230
100
არა 1991
Muenster,Fernmeldeturm9420.JPG 64. მიუნსტერი სამაუწყებლო ანძა მიუნსტერი გერმანია 229
108
არა 1986
AmericasTowerfromground.JPG 65. Tower of the Americas San Antonio Vereinigte Staaten von Amerika 228,6 მბრუნავი რესტორანი
184,4
დიახ 1968
66. Torre Espacial ბუენოს-აირესი არგენტინა 228,0 მბრუნავი რესტორანი
120, 124 und 185
დიახ 1985
Kiel Fernmeldeturm edit(taxi).jpg 67. კილის სამაუწყებლო ანძა კილი გერმანია 225
არა 1975
TV Bras lia (890378956).jpg 68. ტელეანძა Brasília ბრაზილია ბრაზილია 224
75
დიახ 1967
Pribram13-2.jpg 69. ტელეანძა Buková hora Buková hora ჩეხეთის რესპუბლიკა 223
არა 1962
70. ტელეანძა Guangzhou გუანჯოუ ჩინეთის სახალხო რესპუბლიკა 217
120
დიახ 1991
Blosenbergturm.jpg 71. Blosenbergturm ბერომიუნსტერი შვეიცარია 217
150
არა 1937
Fernsehturm Stuttgart.JPG 72. Stuttgarter ტელეანძა შტუტგარტი გერმანია 216,6 მბრუნავი რესტორანი
147, 150 und 152
დიახ 1955
Žižkov tv tower.jpg 73. პრაღის ტელეანძა პრაღა ჩეხეთის რესპუბლიკა 216 Restaurant
63, 95
დიახ 1992
Fernmeldeturm Mannheim.jpg 74. მანჰაიმის ტელეანძა მანჰაიმი გერმანია 212,8 მბრუნავი რესტორანი
120
დიახ 1975
Berlin - Fernmeldeturm auf dem Schäferberg - 2013.jpg 75. ბერლინ-შეფებერგის სამაუწყებლო ანძა ბერლინი გერმანია 212,0 რესტორანი
101–132
არა 1964
Florianturm IMG 3625.jpg 76. Florianturm დორტმუნდი გერმანია 208 Restaurant
141–144
დიახ 1959
Hornisgrinde 1.jpg 77. Sender Hornisgrinde ჰორნისგრინდე გერმანია 206
არა 1972
Baghdad Tower, July 2007.jpg 78. ტელეანძა Bagdad ბაღდადი ერაყი 205
1994
SenderDonnersberg-Panorama.jpg 79. Sender Donnersberg დონერსბერგი გერმანია 204,8
არა 1961
03-08-2006-Rousse 114.jpg 80. რუსეს ტელეანძა რუსე ბულგარეთი 204,0 რესტორანი
107–120
დიახ 1986
81. ტელეანძა Helpterberg Helpter Berge გერმანია 203
არა 1981
Bratislava, Staré Mesto, Slavín, pohled na vysílač Kamzík.jpg 82. ბრატისლავას ტელეანძა ბრატისლავა სლოვაკეთის რესპუბლიკა 200 რესტორანი
68
დიახ 1975