კოლუმბიის ქალაქების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

კოლუმბიის ქალაქები 100 000-ზე მეტი მოსახლით[რედაქტირება]

კოლუმბიის მოსახლეობის სიმჭიდროვის რუკა
რანგი
ქალაქი
მოსახლ. 1985-ში
მოსახლ. 1993-ში
მოსახლ. 2005-ში
დეპარტამენტი
1. ბოგოტა 4,176,769 5,931,796 6,840,116 ბოგოტა
2. მედელინი 1,452,392 1,551,160 2,223,078 ანტიოკია
3. კალი 1,369,331 1,641,498 2,068,386 ვალე-დელ-კაუკა
4. ბარანკილია 917,486 990,547 1,146,359 ატლანტიკო
5. კუკუტა 383,584 759,640 918,942 ნორტე-დე-სანტანდერი
6. კარტახენა 513,986 616,231 892,545 ბოლივარი
7. ბუკარამანგა 351,687 410,065 516,512 სანტანდერი
8. სოლედადი 280,638 340,191 461,851 ატლანტიკო
9. პერეირა 168,291 236,521 443,554 რისარალდა
10. იბაგე 175,687 270,253 438,401 ტოლიმა
11. სანტა-მარტა 241,927 348,023 415,270 მაგდალენა
12. სოაჩა 100,691 222,565 402,007 კუნდინამარკა
13. სან-ხუან-დე-პასტო 203,742 261,368 382,618 ნარინიო
14. მონტერია 283,365 303,136 381,525 კორდობა
15. ვილიავისენსიო 162,556 219,976 380,222 მეტა
16. მანისალესი 211,203 257,707 379,972 კალდასი
17. ბელიო 162,056 210,297 371,591 ანტიოკია
18. ნეივა 150,838 202,404 370,449 უილა
19. ვალიედუპარი 165,829 194,727 350,794 სესარი
20. არმენია 179,908 237,239 325,033 კინდიო
21. ბუენავენტურა 181,157 196,213 321,470 ვალიე-დელ-კაუკა
22. პალმირა 192,409 216,467 320,470 ვალიე-დელ-კაუკა
23. პოპაიანი 149,019 169,423 260,512 კაუკა
24. სინსელეხო 142,153 187,197 260,483 სუკრე
25. ფლორიდაბლანკა 122,484 168,410 257,618 სანტანდერი
26. იტაგუი 139,050 175,626 230,016 ანტიოკია
27. ოკანია 141,516 144,769 220,037 ნორტე-დე-სანტანდერი
28. კიბდო 103,123 125,137 200,150 ჩოკო
29. ბარანკაბერმეხა 97,063 129,572 192,309 სანტანდერი
30. ტულუა 87,574 107,402 187,275 ვალიე-დელ-კაუკა
31. დოსკებრადასი 85,845 134,836 179,301 რისარალდა
32. ენვიგადო 93,686 120,757 174,108 ანტიოკია
33. ვილია-დელ-როსარიო 89,164 101,692 162,785 ნორტე-დე-სანტანდერი
34. ლოს-პატიოსი 62,574 99,402 158,048 ნორტე-დე-სანტანდერი
35. ტუმაკო 40,255 91,618 154,096 ნარინიო
36. ფლორენცია 40,183 89,952 150,000 კაკეტა
37. ხირარდოტი 41,479 88,945 149,698 კუნდინამარკა
38. ხირონი 65,428 87,152 135,791 სანტანდერი
39. აპარტადო 61,563 85,770 131,405 ანტიოკია
40. იოპალი 17,975 44,761 125,510 კასანარე
41. კარტახო 57,975 85,392 124,831 ვალიე-დელ-კაუკა
42. რიოჩაჩა 57,045 80,867 123,757 ლა-გუახირა
43. საბანალარგა 34,950 61,765 122,485 ატლანტიკო
44. ტურბო 55,125 76,412 121,919 ანტიოკია
45. მაგანგე 67,271 81,380 121,515 ბოლივარი
46. ტუნხა 85,772 94,840 120,203 ბოიაკა
47. მაიკაო 83,964 90,643 117,674 ლა-გუახირა
48. პიედეკუესტა 83,165 90,356 117,364 სანტანდერი
49. სოგამოსო 80,786 89,453 117,094 ბოიაკა
50. ბუგა 78,174 89,402 116,893 ვალიე-დელ-კაუკა
51. სანტა-კრუს-დე-ლორიკა 75,574 87,744 110,316 კორდობა
52. იპიალესი 75,223 86,553 109,116 ნარინიო
53. ფუსაგასუგა 60,854 84,761 108,938 კუნდინამარკა
54. ფაკატატივა 58,864 82,709 107,452 კუნდინამარკა
55. დუიტამა 56,874 82,684 107,406 ბოიაკა
56. პიტალიტო 54,950 80,765 105,485 უილა
57. პამპლონა 50,127 78,714 102,785 ნორტე-დე-სანტანდერი
58. სიენაგა 48,943 75,768 102,619 მაგდალენა
59. სიპაკირა 45,574 74,402 102,551 კუნდინამარკა
60. მალამბო 43,978 70,875 102,485 ატლანტიკო
61. რიონეგრო 40,778 65,729 102,352 ანტიოკია
62. ჩია 40,629 64,298 102,305 კუნდინამარკა
63. ხამუნდი 38,688 66,325 102,068 ვალიე-დელ-კაუკა
64. იუმბო 40,259 84,761 101,992 ვალიე-დელ-კაუკა
65. სააგუნი 38,012 63,985 101,560 კორდობა
66. კაუკასია 36,874 62,684 101,496 ანტიოკია
67. სერეტე 34,127 61,714 101,399 კორდობა
68. აგუაჩიკა 33,943 60,768 100,986 სესარი
69. ტიბუ 35,574 60,402 100,953 ნორტე-დე-სანტანდერი
70. არაუკა 33,978 59,875 100,485 არაუკა

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]