იაპონიის პრემიერ-მინისტრების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

იაპონიის პრემიერ-მინისტრები[რედაქტირება]

XIX საუკუნის პრემიერ-მინისტრები[რედაქტირება]

A# I# გვარი და სახელი სურათი სამსახური დაიწყო სამსახური დატოვა პოლიტიკური პარტია
1 1 იტო ჰირობუმი Itô Hirobumi.jpg 22 დეკემბერი, 1885 30 აპრილი, 1888 არც ერთი
2 2 კუროდა კიიოტაკა Kiyotaka Kuroda 2.jpg 30 აპრილი, 1888 25 ოქტომბერი, 1889 არც ერთი
3 3 იამაგატა არიტომო Aritomo Yamagata 3.jpg 24 დეკემბერი, 1889 6 მაისი, 1891 არც ერთი
4 4 მაცუკატა მასაიოსი Masayoshi Matsukata suit.jpg 6 მაისი, 1891 8 აგვისტო, 1892 არც ერთი
5 იტო ჰირობუმი
(მეორედ)
Itô Hirobumi.jpg 8 აგვისტო, 1892 31 აგვისტო, 1896 არც ერთი
6 მაცუკატა მასაიოსი
(მეორედ)
Masayoshi Matsukata suit.jpg 18 სექტემბერი, 1896 12 იანვარი, 1898 არც ერთი
7 იტო ჰირობუმი
(მესამედ)
Itô Hirobumi.jpg 12 იანვარი, 1898 30 ივნისი, 1898 არც ერთი
8 5 ოკუმა სიგენობუ Ōkuma Shigenobu.jpg 30 ივნისი, 1898 8 ნოემბერი, 1898 კენსეიტო
9 იამაგატა არიტომო
(მეორედ)
Aritomo Yamagata 3.jpg 8 ნოემბერი, 1898 19 ოქტომბერი, 1900 არც ერთი

XX საუკუნის პრემიერ-მინისტრები მმო-მდე[რედაქტირება]

A# I# გვარი და სახელი სურათი სამსახური დაიწყო სამსახური დატოვა პოლიტიკური პარტია
10 იტო ჰირობუმი
(მეოთხედ)
Itô Hirobumi.jpg 19 ოქტომბერი, 1900 10 მაისი, 1901 რიკენ სეიუკაი
11 6 კაცურა ტარო Taro Katsura suit.jpg 2 ივნისი, 1901 7 იანვარი, 1906 არც ერთი
12 7 საიონძი კიმოტი PM Kinmochi Saionji cropped.jpg 7 იანვარი, 1906 14 ივლისი, 1908 რიკენ სეიუკაი
13 კაცურა ტარო
(მეორედ)
Taro Katsura suit.jpg 14 ივლისი, 1908 30 აგვისტო, 1911 არც ერთი
14 საიონძი კიმოტი
(მეორედ)
PM Kinmochi Saionji cropped.jpg 30 აგვისტო, 1911 21 დეკემბერი, 1912 რიკენ სეიუკაი
15 კაცურა ტარო
(მესამედ)
Taro Katsura suit.jpg 21 დეკემბერი, 1912 20 თებერვალი, 1913 არც ერთი
16 8 იამამოტო გონბეი Gonbei Yamamoto suit.jpg 20 თებერვალი, 1913 16 აპრილი, 1914 რიკენ სეიუკაი
17 ოკუმა სიგენობუ
(მეორედ)
Ōkuma Shigenobu.jpg 16 აპრილი, 1914 9 ოქტომბერი, 1916 რიკენ დოშიკაი
18 9 ტერაუტი მასატაკე Masatake Terauchi uniform.jpg 9 ოქტომბერი, 1916 29 სექტემბერი, 1918 არც ერთი
19 10 ჰარა ტაკასი Takashi Hara posing cropped.jpg 29 სექტემბერი, 1918 4 ნოემბერი, 1921 რიკენ სეიუკაი
20 11 ტაკაჰასი კორეკიიო Takahashi korekiyo giving an address cropped.jpg 13 ნოემბერი, 1921 12 ივნისი, 1922 რიკენ სეიუკაი
21 12 კატო ტომოსაბურო Katō Tomosaburō cropped.jpg 12 ივნისი, 1922 24 აგვისტო, 1923 ეროვნული კავშირი
22 იამამოტო გონბეი
(მეორედ)
Gonbei Yamamoto suit.jpg 2 სექტემბერი, 1923 7 იანვარი, 1924 ეროვნული კავშირი
23 13 კიიოურა კეიგო Kiyoura Keigo.jpg 7 იანვარი, 1924 11 ივნისი, 1924 არც ერთი
24 14 კატო ტაკააკი Takaaki Kato suit.jpg 11 ივნისი, 1924 2 აგვისტო, 1925 კენსეიტო, რიკენ სეიუკაი, and Kakushin Club
კატო ტაკააკი 2 აგვისტო, 1925 28 იანვარი, 1926 კენსეიტო
25 15 ვაკაცუკი რეიჯირო Reijiro Wakatsuki posing cropped.jpg 30 იანვარი, 1926 20 აპრილი, 1927 კენსეიტო
26 16 ტანაკა გიიტი Giichi Tanaka posing cropped.jpg 20 აპრილი, 1927 2 ივლისი, 1929 რიკენ სეიუკაი
27 17 ჰამაგუტი ოსატი Osachi Hamaguchi posing cropped.jpg 2 ივლისი, 1929 14 აპრილი, 1931 რიკენ მინსეიტო
28 ვაკაცუკი რეიძირო
(მეორედ)
Reijiro Wakatsuki posing cropped.jpg 14 აპრილი, 1931 13 დეკემბერი, 1931 რიკენ მინსეიტო
29 18 ინუკაი ცუიოსი Tsuyoshi Inukai facing left cropped.jpg 13 დეკემბერი, 1931 16 მაისი, 1932 რიკენ სეიუკაი
30 19 საიტო მაკოტო Makoto Sait suit.jpg 26 მაისი, 1932 8 ივლისი, 1934 ეროვნული კავშირი
31 20 ოკადა კეისუკე Keisuke Okada extra cropped.jpg 8 ივლისი, 1934 9 მარტი, 1936 ეროვნული კავშირი
32 21 ჰიროტა კოკი Koki Hirota posing cropped 2.jpg 9 მარტი, 1936 2 თებერვალი, 1937 ეროვნული კავშირი
33 22 ჰაიასი სენძიურო Senjuro Hayashi suit.jpg 2 თებერვალი, 1937 4 ივნისი, 1937 ეროვნული კავშირი
34 23 კონოე ჰუმიმარო Fumimaro Konoe 4.jpg 4 ივნისი, 1937 5 იანვარი, 1939 ეროვნული კავშირი
35 24 ჰირანუმა კიიტირო Kiichiro Hiranuma.jpg 5 იანვარი, 1939 30 აგვისტო, 1939 ეროვნული კავშირი
36 25 აბე ნობუიუკი Kiichiro Hiranuma and Nobuyuki Abe cropped.jpg 30 აგვისტო, 1939 16 იანვარი, 1940 ეროვნული კავშირი
37 26 იონაი მიცუმასა Yonai 29 March 1940 cropped 3.jpg 16 იანვარი, 1940 22 ივლისი, 1940 ეროვნული კავშირი
38 კონოე ჰუმიმარო
(მეორედ)
Fumimaro Konoe 4.jpg 22 ივლისი, 1940 18 ივლისი, 1941 იმპერიული
39 კონოე ჰუმიმარო
(მესამედ)
Fumimaro Konoe 4.jpg 18 ივლისი, 1941 18 ოქტომბერი, 1941 იმპერიული
40 27 ტოძიო ჰიდეკი Hideki Tojo posing.jpg 18 ოქტომბერი, 1941 22 ივლისი, 1944 არც ერთი
41 28 კოისო კუნიაკი Kuniaki Koiso cropped.jpg 22 ივლისი, 1944 7 აპრილი, 1945 არც ერთი
42 29 სუძუკი კანტარო Kantaro Suzuki suit cropped.jpg 7 აპრილი, 1945 17 აგვისტო, 1945 ეროვნული კავშირი

XX საუკუნის პრემიერ-მინისტრები მმო-ის შემდეგ[რედაქტირება]

A# I# გვარი და სახელი სურათი სამსახური დაიწყო სამსახური დატოვა პოლიტიკური პარტია
43 30 ჰიგასიკუნი ნარუჰიკო HIH Prince Naruhiko of Higashikuni.jpg 17 აგვისტო, 1945 9 ოქტომბერი, 1945 ეროვნული კავშირი
44 31 სიდეჰარა კიძიურო Kijuro Shidehara.jpg 9 ოქტომბერი, 1945 22 მაისი, 1946 ეროვნული კავშირი
45 32 იოსიდა სიგერუ Shigeru Yoshida smiling2.jpg 22 მაისი, 1946 24 მაისი, 1947 ლიბერალური
46 33 კატაიამა ტეცუ Tetsu Katayama on phone.jpg 24 მაისი, 1947 10 მარტი, 1948 სოციალისტური
47 34 ასიდა ჰიტოსი Hitoshi Ashida.jpg 10 მარტი, 1948 15 ოქტომბერი, 1948 დემოკრატიული
48 იოსიდა სიგერუ
(მეორედ)
Shigeru Yoshida smiling2.jpg 15 ოქტომბერი, 1948 16 თებერვალი, 1949 ლიბერალური
49 იოსიდა სიგერუ
(მესამედ)
Shigeru Yoshida smiling2.jpg 16 თებერვალი, 1949 30 ოქტომბერი, 1952 ლიბერალური
50 იოსიდა სიგერუ
(მეოთხედ)
Shigeru Yoshida smiling2.jpg 30 ოქტომბერი, 1952 21 მაისი, 1953 ლიბერალური
51 იოსიდა სიგერუ
(მეხუდედ)
Shigeru Yoshida smiling2.jpg 21 მაისი, 1953 10 დეკემბერი, 1954 ლიბერალური
52 35 ჰატოიამა იტირო Hatoyama Ichirō.jpg 10 დეკემბერი, 1954 19 მარტი, 1955 დემოკრატიული
53 ჰატოიამა იტირო
(მეორედ)
Hatoyama Ichirō.jpg 19 მარტი, 1955 22 ნოემბერი, 1955 დემოკრატიული
54 ჰატოიამა იტირო
(მესამედ)
Hatoyama Ichirō.jpg 22 ნოემბერი, 1955 23 დეკემბერი, 1956 ლიბერალურ-დემოკრატიული
55 36 ისიბასი ტანძან Tanzan Ishibashi.jpg 23 დეკემბერი, 1956 25 თებერვალი, 1957 ლიბერალურ-დემოკრატიული
56 37 კისი ნობუსუკე 25 თებერვალი, 1957 12 ივნისი, 1958 ლიბერალურ-დემოკრატიული
57 კისი ნობუსუკე
(მეორედ)
12 ივნისი, 1958 19 ივლისი, 1960 ლიბერალურ-დემოკრატიული
58 38 იკედა ჰაიატო 19 ივლისი, 1960 8 დეკემბერი, 1960 ლიბერალურ-დემოკრატიული
59 იკედა ჰაიატო
(მეორედ)
8 დეკემბერი, 1960 9 დეკემბერი, 1963 ლიბერალურ-დემოკრატიული
60 იკედა ჰაიატო
(მესამედ)
9 დეკემბერი, 1963 9 ნოემბერი, 1964 ლიბერალურ-დემოკრატიული
61 39 სატო ეისაკუ 9 ნოემბერი, 1964 17 თებერვალი, 1967 ლიბერალურ-დემოკრატიული
62 სატო ეისაკუ
(მეორედ)
17 თებერვალი, 1967 14 იანვარი, 1970 ლიბერალურ-დემოკრატიული
63 სატო ეისაკუ
(მესამედ)
14 იანვარი, 1970 7 ივლისი, 1972 ლიბერალურ-დემოკრატიული
64 40 ტანაკა კაკუეი Tanaka Kakuei.jpg 7 ივლისი, 1972 22 დეკემბერი, 1972 ლიბერალურ-დემოკრატიული
65 ტანაკა კაკუეი
(მეორედ)
Tanaka Kakuei.jpg 22 დეკემბერი, 1972 9 დეკემბერი, 1974 ლიბერალურ-დემოკრატიული
66 41 მიკი ტაკეო Very small Takeo Miki.jpg 9 დეკემბერი, 1974 24 დეკემბერი, 1976 ლიბერალურ-დემოკრატიული
67 42 ფუკუდა ტაკეო Takeo Fukuda 1977.jpg 24 დეკემბერი, 1976 7 დეკემბერი, 1978 ლიბერალურ-დემოკრატიული
68 43 ოჰირა მასაიოსი Masayoshi Ohira at Andrews AFB 1 Jan 1980 cropped 1.jpg 7 დეკემბერი, 1978 9 ნოემბერი, 1979 ლიბერალურ-დემოკრატიული
69 ოჰირა მასაიოსი
(მეორედ)
Masayoshi Ohira at Andrews AFB 1 Jan 1980 cropped 1.jpg 9 ნოემბერი, 1979 12 ივნისი, 1980 ლიბერალურ-დემოკრატიული
70 44 სუძუკი ძენკო Zenko Suzuki cropped.jpg 17 ივლისი, 1980 27 ნოემბერი, 1982 ლიბერალურ-დემოკრატიული
71 45 ნაკასონე იასუჰირო Yasuhiro Nakasone in Andrews cropped.jpg 27 ნოემბერი, 1982 27 დეკემბერი, 1983 ლიბერალურ-დემოკრატიული
72 ნაკასონე იასუჰირო
(მეორედ)
Yasuhiro Nakasone in Andrews cropped.jpg 27 დეკემბერი, 1983 22 ივლისი, 1986 ლიბერალურ-დემოკრატიული
73 ნაკასონე იასუჰირო
(მესამედ)
Yasuhiro Nakasone in Andrews cropped.jpg 22 ივლისი, 1986 6 ნოემბერი, 1987 ლიბერალურ-დემოკრატიული
74 46 ტაკესიტა ნობორუ Takeshita Noboru 1-1.jpg 6 ნოემბერი, 1987 3 ივნისი, 1989 ლიბერალურ-დემოკრატიული
75 47 უნო სოსუკე Sosuke Uno 1989.jpg 3 ივნისი, 1989 10 აგვისტო, 1989 ლიბერალურ-დემოკრატიული
76 48 კაიჰუ ტოსიკი Toshiki Kaifu 1991.jpg 10 აგვისტო, 1989 28 თებერვალი, 1990 ლიბერალურ-დემოკრატიული
77 კაიჰუ ტოსიკი
(მეორედ)
Toshiki Kaifu 1991.jpg 28 თებერვალი, 1990 5 ნოემბერი, 1991 ლიბერალურ-დემოკრატიული
78 49 მიიაძავა კიიტი Rubin Miyazawa 19990426 crop.jpg 5 ნოემბერი, 1991 9 აგვისტო, 1993 ლიბერალურ-დემოკრატიული
79 50 ჰოსოკავა მორიჰირო 9 აგვისტო, 1993 28 აპრილი, 1994 ახალი პარტია
80 51 ჰატა ცუტომუ 28 აპრილი, 1994 30 ივნისი, 1994 "განახლება"
81 52 მურაიამა ტომიიტი 30 ივნისი, 1994 11 იანვარი, 1996 სოციალისტური
82 53 ჰასიმოტო რიუტარო Hashimoto meets Cohen cropped.jpg 11 იანვარი, 1996 7 ნოემბერი, 1996 ლიბერალურ-დემოკრატიული
83 ჰასიმოტო რიუტარო
(მეორედ)
Hashimoto meets Cohen cropped.jpg 7 ნოემბერი, 1996 30 ივლისი, 1998 ლიბერალურ-დემოკრატიული
84 54 ობუტი კეიძო Keizo Obuchi cropped 2.jpg 30 ივლისი, 1998 5 აპრილი, 2000 ლიბერალურ-დემოკრატიული
85 55 მორი იოსირო Mori and bush cropped.jpg 5 აპრილი, 2000 4 ივლისი, 2000 ლიბერალურ-დემოკრატიული

XXI საუკუნის პრემიერ-მინისტრები[რედაქტირება]

A# I# გვარი და სახელი სურათი სამსახური დაიწყო სამსახური დატოვა პოლიტიკური პარტია
86 მორი იოსირო
(მეორედ)
Mori and bush cropped.jpg 4 ივლისი, 2000 26 აპრილი, 2001 ლიბერალურ-დემოკრატიული
87 56 კოიძუმი ძიუნიტირო Junichiro Koizumi 8p062906pm-0202-398h cropped 2.jpg 26 აპრილი, 2001 19 ნოემბერი, 2003 ლიბერალურ-დემოკრატიული
88 კოიძუმი ძიუნიტირო
(მეორედ)
Junichiro Koizumi 8p062906pm-0202-398h cropped 2.jpg 19 ნოემბერი, 2003 21 სექტემბერი, 2005 ლიბერალურ-დემოკრატიული
89 კოიძუმი ძიუნიტირო
(მესამედ)
Junichiro Koizumi 8p062906pm-0202-398h cropped 2.jpg 21 სექტემბერი, 2005 26 სექტემბერი, 2006 ლიბერალურ-დემოკრატიული
90 57 აბე სინძო Shinzo Abe Sept. 8, 2007 cropped.jpg 26 სექტემბერი, 2006 26 სექტემბერი, 2007 ლიბერალურ-დემოკრატიული
91 58 ფუკუდა იასუო Yasuo Fukuda at fundraising October 2004 cropped 2.jpg 26 სექტემბერი, 2007 24 სექტემბერი, 2008 ლიბერალურ-დემოკრატიული
92 59 ასო ტარო Taro Aso cropped.jpg 24 სექტემბერი, 2008 16 სექტემბერი, 2009 ლიბერალურ-დემოკრატიული
93 60 ჰატოიამა იუკიო Yukio Hatoyama cropped Yukio Hatoyama 20090904 1.jpg 16 სექტემბერი, 2009 8 ივნისი, 2010 დემოკრატიული
94 61 ნაოტო კანი Naoto Kan cropped KAN Naoto 2007.jpg 8 ივნისი, 2010 2 სექტემბერი, 2011 დემოკრატიული
95 62 იოსიხიკო ჰოდა Yoshihiko Noda-3.jpg 2 სექტემბერი, 2011 დღემდე დემოკრატიული

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება]