დანიის ქალაქების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

სტატიაში მოცემულია დანიის ქალაქების სია მოსახლეობის რაოდენობის მიხედვით. ცხრილში არ შედის კონურბაციები.

დანიის რუკა
კოპენჰაგენი, დანიის დედაქალაქი
დანიის ყველაზე ხალხმრავალი ქალაქები 1 იანვარი 2010[1]1
# ქალაქი მოსახლეობა 2010 ცვლილება 2009-დან მოსახლეობა 2009
1 კოპენჰაგენიa 528,208 Increase2.svg 9,634 518,574
2 ორჰუსი 242.914 Increase2.svg 3,049 239.865
3 ოდენსე 166,305 Increase2.svg 7,627 158,678
4 ოლბორგიb 102,312 Increase2.svg 815 101,497
5 ფრედერიკსბერგიa 96,718 Increase2.svg 1,689 95,029
6 ესბიერი 71,459 Increase2.svg 434 71,025
7 გენტოფტეa 71,052 Increase2.svg 1,258 69,794
8 გლადსაკსეa 64,102 Increase2.svg 869 63,233
9 რანერსი 60,227 Increase2.svg 385 59,842
10 კოლინგი 57,087 Increase2.svg 838 56,249
11 ჰორსენსი 52,998 Increase2.svg 480 52,518
12 ლიუნგბიუ-ტორბეკიa 51,887 Increase2.svg 355 51,532
13 ვაილე 50,832 Increase2.svg 178 50,654
14 ვიდოვრეa 49,724 Increase2.svg 358 49,366
15 როსკილე 46,701 Increase2.svg 409 46,292
16 ჰელსინგერი 46,125 Increase2.svg 97 46,028
17 ჰერნინგი 45,890 Increase2.svg 420 45,470
18 სილკებორგი 42,396 Increase2.svg 417  41,979
19 ნესტვედი 41,729 Increase2.svg 12  41,717
20 გრავე-სტრანიa 40,762 Decrease2.svg 127 40,889
21 ტორნბიa 40,045 Decrease2.svg 169 40,214
22 ფრედერისია 39,513 Increase2.svg 29  39,484
23 ბალერუპიa 38,760 Increase2.svg 31  38,729
24 რედოვრეa 36,233 Increase2.svg 5 36,228
25 ვიბორგი 35,656 Increase2.svg 548  35,108
26 კეგე 34,937 Increase2.svg 204 34,733
27 ჰოლსტებრო 34,024 Decrease2.svg 38  34,062
28 ბრენბიუa 33,588 Decrease2.svg 174 33,762
29 ტოსტრუპიa 32,260 Increase2.svg 158  32,102
30 სლაგელსე 31,918 Increase2.svg 236  31,682
31 ჰილერედი 29,951 Increase2.svg 268  29,683
32 ალბერტსლუნდიa 27,457 Decrease2.svg 249  27,706
33 სენერბორგი 27,194 Increase2.svg 15  27,179
34 სვენბორგი 27,113 Decrease2.svg 66  27,179
35 ჰერლევიa 26,462 Decrease2.svg 173  26,635
36 ჰოლბეკი 27,157 Increase2.svg 534  26,623
37 იერინგი 24,892 Decrease2.svg 71 24,963
38 ჰერსჰოლმი3 23,814 Increase2.svg 279  23,535
39 ფრედერიქსჰავნი 23,331 Decrease2.svg 18 23,511
40 გლოსტრუპიa 21,296
41 ჰარდესლევი 21,293 Decrease2.svg 142  21,435
42 ნერესუნბიუb 21,120 Increase2.svg 156  20,964
43 რინგსტედი 20,767 Increase2.svg 192 20,575
44 ელსტიკე-სტენლესე2 20,648
45 სკივე 20,565 Decrease2.svg 121  20,686

1 = მოსახლეობა აღემატება 20 000-ს.
2 = ელსტიკე-სტენლესე ახალი ქალაქია, შეიქმნა 2010-01-01.
3 = ქალაქი ჰერსჰოლმი რამდენიმე მუნიციპალიტეტს მიეკუთვნება.
a = კოპენჰაგენის მეტროპოლიის ნაწილი (da: Hovedstadsområdet).
b = ოლბორგის ურბანული არეალის ნაწილი.

სქოლიო[რედაქტირება]