ბიზანტიის იმპერატორების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

ბიზანტიის იმპერატორთა სია

კონსტანტინიდები (306-363)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
კონსტანტინე I 280 წლის, 27 თებერვალი Constantius Chlorus-ის შვილი 306 წლის 25 ივლისი Constantine Musei Capitolini.jpg 337 წლის, 22 მაისი
კონსტანციუს II 317 წლის, 7 აგვისტო კონსტანტინე I-ის მეორე შვილი 337 წლის 22 მაისი Bust of Constantius II (Mary Harrsch).jpg 361 წლის, 5 ოქტომბერი
კონსტანტი 320 წელი კონსტანტინე I-ის შვილი (მეორე ცოლიდან). 337 წლის, 22 მაისი. Constans coin.jpg 350 წელი.
კონსტანტინე II 316 წელი. კონსტანტინე I-ის შვილი 337 წელი. Constantius II.jpg 340 წელი.
იულიანე განდგომილი 332 წლის მაისი. Constantius Chlorus-ის შვილიშვილი. კონსტანტინე I-ის ბიძაშვილი 361 წლის 5 ოქტომბერი JulianusII-antioch(360-363)-CNG.jpg 363 წლის 28 ივნისი .

დინასტიის გარეშე (363-364)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
იოვიანე 332 წელი 363 წლის 28 ივნისი . Jovian1.jpg 364 წლის 17 თებერვალი

ვალენტინიანუს თეოდოსიანიდების დინასტია (364-457)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
ვალენტინიანე I 321 წელი იმპერატორ იულიან II-ის და იოვიანი-ის ოფიცერი. 364 წლის, 26 თებერვალი ValentinianI.jpg 375 წლის 17 ნოემბერი
ვალენტი 328 წლის, 7 აგვისტო ვალენტინიანეს I-ის ძმა 364 წლის 28 მარტი Valens Honorius Musei Capitolini MC494.jpg 378 წლის, 9 აგვისტო
გრაციანე 359 წლის 18 აპრილი/23 მაისი ვალენტინიანე I-ის შვილი 378 წლის, 9 აგვისტო 158 Gratianus.jpg 383 წლის 25 აგვისტო
თეოდოსიუს I 347 წლის. 11 იანვარი გრაციანი-ის უფროსი ძმა 379 წლის 19 იანვარი 395 წლის 17 იანვარი
არკადიუსი 377/378 წლები. თეოდოსიუსი I-ის შვილი. 395 წლის 17 იანვარი Arcadius.jpg 408 წლის 1 მაისი.
თეოდოსიუს II 401 წლის 10 აპრილი არკადიუსი-ს შვილი. 408 წლის 1 მაისი Theodosius ii.jpg 450 წლის 28 ივლისი
პულხერია 399 წლის, 19 იანვარი თეოდოსი II-ის და 450 წლის 28 ივლისი Pulcheria.JPG 453 წლის, ივლისი
მარკიანე 396 წელი. პულხერია-ის ქმარი 450 წლიდან (ქვეყანას განაგებდა პულხერია ერთად). 158 Gratianus.jpg 457 წლის იანვარი

თრაკიული დინასტია (457-518)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
ლეონ I 401 წელი ჯარისკაცი. 457 წლის, 7 თებერვალი Leo I Louvre Ma1012.jpg 474 წლის 18 იანვარი
ლეონ II 467 წელი ლეონ I-ის ძმისშვილი. 474 წლის 18 იანვარი Leo (474)-coin.jpg 474 წლის, 17 ნოემბერი
ზენონი 425 წელი ლეონ I-ის ძმა ლეონ II-ის მამა. 474 წლის, 9 თებერვალი.შემდეგ დაუთმო ტახტი ლეონ II-ს. ხელმეორედ გახდა იმპერატორი 474 წლის, 17 ნოემბერს Tremissis-Zeno-RIC 0914.jpg 491 წლის 9 აპრილი
ბასილისკოსი არმიის გენერალი. ლეონ I-ის ძმა 475 წლის 9 იანვარი Solidus Basiliscus-RIC 1003.jpg 476/477 წლები
ზენონი 425 წელი ლეონ I-ის ძმა ლეონ II-ის მამა. 476 წელი Tremissis-Zeno-RIC 0914.jpg 491 წლის 9 აპრილი
ანასტასიოს I 430 წლის 10 აპრილი ლეონ I-ის ძმა. 491 წლის 11 აპრილი Semissis-Anastasius I-sb0007.jpg 518 წლის 9 ივლისი

იუსტინიანიდების დინასტია (518-602)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
იუსტინე I 450 წელი გენერალი. 518 წლის, ივლისი Tremissis-Justin I-sb0058.jpg 527 წლის 1 აგვისტო
იუსტინიანე I 482/483 წელი იუსტინე I-ის დისშვილი. 527 წლის 1 აგვისტო Meister von San Vitale in Ravenna.jpg 565 წლის 13/14 ნოემბერი
იუსტინე II 425 წელი იუსტინიანე I-ის დისშვილი 565 წლის, 14 ნოემბერი Solidus-Justin II-sb0391.jpg 578 წლის 5 ოქტომბერი
ტიბერიუს II 520 წელი. იუსტინე II-ის შვილი 578 წლის 5 ოქტომბერი Solidus-Tiberius II-Sear 421x422.jpg 582 წლის 14 აგვისტო
მავრიკიოსი 539 წელი ტიბერიოს I კონსტანტინეს- შვილი 582 წლის 14 აგვისტო Solidus-Maurice Tiberius-sb0481.jpg 602 წლის 27 ნოემბერი

დინასტიის გარეშე (602-610 წლები)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
ფოკა  ? სამხედრო გადატრიალების შედეგად მოვიდა ხელისუფლებაში. 602 წლის, ნოემბერი Phocas cons.jpg 610 წლი

ჰერაკლიდები (610-711)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
ჰერაკლე 575 წელი ჰერაკლემ ტახტიდან ჩამოაგდო იმპერატორი ფოკა. 610 წლის, 5 ოქტომბერი Heraclius and Heraclius Constantine solidus.jpg 641 წლის 11 თებერვალი
კონსტანტინე III 612 წლის 3 მაისი ჰერაკლეს შვილი. 641 წლის 11 თებერვალი Solidus-Heraclius-sb0764.jpg 641 წლის 24/26 მაისი
ჰერაკლონასი 626 წელი ჰერაკლეს შვილი. 641 წლის 11 თებერვალი Solidus-Heraclius-sb0764.jpg 641 წელი
კონსტანტი II 630 წლის 7 ნოემბერი კონსტანტინე III-ის შვილი 641 წელი Hexagram-Constans II and Constantine IV-sb0995.jpg 668 წლის 15 სექტემბერი
კონსტანტინე IV პოგონატოსი 652 წელი კონსტანტი II-ის შვილი 668 წლის 15 სექტემბერი Constantine IV.jpeg 685 წლის სექტემბერი
იუსტინიანე II 669 წელი კონსტანტინე IV -ის შვილი. 681 წელი Solidus-Justinian II-Christ b-sb1413.jpg 711 წლის დეკემბერი.
ლეონტიოსი უცნობია უზურპატორი იმპერატორი. 695 წელი Solidus-Leontinus-sb1330.jpg 705 წელი.
ტიბერიუს III უცნობია უზურპატორი იმპერატორი. 698 წელი Heraclius and Heraclius Constantine solidus.jpg 705 წელი.
იუსტინიანე II 669 წელი კონსტანტინე IV -ის შვილი. (ხელმეორედ ასვლა იმპერატორად) 705 წელი Solidus-Justinian II-Christ b-sb1413.jpg 711 წლის დეკემბერი.

დინასტიის გარეშე (711-717)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი სიკვდილი
ფილიპიკოსი უცნობია წარმოშობით სომეხი, ბიზანტიის ფლოტის გემის კაპიტანი . (ფილიპიკოსმა დაამხო იუსტინიანეს ხელისუფლება) 711 წლის, დეკემბერი Solidus-Philippicus-sb1447.3.jpg გარდაიცვალა VIII საუკუნის მეორე ნახევარში.
ანასტასიოს II უცნობია 713 წლის ივნისი Solidus-Anastasius II-sb1463.jpg 718 წელი
თეოდოსიოს III უცნობია აჯანყების შედეგად გახდა იმპერატორი 715 წლის მაისი Theodosius iii coin.jpg გარდაიცვალა VIII საუკუნის მეორე ნახევარში.

სირიული დინასტია (717-802)[რედაქტირება]

სირიული დინასტია ხშირად „იზაურიულ დინასტიადაც“ იწოდება რაც მართებული არაა, რადგან იმპერატორი ლეო III წარმოშობით სირიელი იყო.

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
ლეონ III ისავრიელი 685 წელი გენერალი 717 წლის, 25 მარტი Solidus-Leo III and Constantine V-sb1504.jpg 741 წლის 18 ივნისი 741 წლის 18 ივნისი
კონსტანტინე V 718 წლის ივლისი, ლეონ III-ის შვილი. 720 წელი Solidus-Leo III and Constantine V-sb1504.jpg 775 წლის 14 სექტემბერი 775 წლის 14 სექტემბერი
არტაბასდოსი უცნობია ცრუ იმპერატორი. 741/742 წლის ივნისი 743 წლის 2 ნოემბერი უცნობი
ლეონ IV 750 წლის 25 იანვარი კონსტანტინე V-ის შვილი 775 წელი Leo iv constantine vi coin.jpg 775 წლის 8 სექტემბერი 775 წლის 8 სექტემბერი
კონსტანტინე VI 771 წელი ლეონ IV-ის შვილი 780 წელი Leo iv constantine vi coin.jpg 797 წლის აგვისტო 797 წლის აგვისტო
ირინე ათენელი 752 წელი ლეონ IV -ის ცოლი. 797 წლის აგვისტო Solidus-Irene-sb1599.jpg 802 31 ოქტომბერი 803 წლის 9 აგვისტო

გარდამავალი პერიოდი[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
ნიკიფორე I უცნობია ფინანსთა მინისტრი 802 წლის, 31 ოქტომბერი Solidus-Nicephorus I and Staraucius-sb1604.jpg 811 წლის 26 ივლისი 811 წლის 26 ივლისი
სტაურაკიოსი უცნობია ნიკიფორე I-ის შვილი. 803 წელი Solidus-Nicephorus I and Staraucius-sb1604.jpg 811 წლის 2 ოქტომბერი 812 წლის 11 იანვარი
მიხეილ I უცნობია ნიკიფორე I-ის შვილი. სტაურაკიოსი-ის ძმა 811 წლის 2 ოქტომბერი Michael I (Byzantine Emperor).jpg 813 წლის 11 ივლისი 844 წლის 11 იანვარი

დინასტიის გარეშე (813-820)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
ლეონ V 775 წელი ანტიოქიის მმართველი (წარმოშობით სომეხი). 813 წლის, 11 ივლისი Leo5.jpg 820 წლის 2 დეკემბერი 820 წლის 2 დეკემბერი

ამორეული (ფრიგიული) დინასტია (820-867)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
მიხეილ II ტრავლი 770 წელი კონსტანტინე VI-ის შვილი 820 წლის, 25 დეკემბერი Solidus-Michael II Theophilus-sb1640.jpg 829 წლის 2 ოქტომბერი 829 წლის 2 ოქტომბერი
თეოფილე 813 წელი მიხეილ II-ის შვილი. 829 წელის 2 ოქტომბერი Emperor Theophilos Chronicle of John Skylitzes.jpg 842 წლის 20 იანვარი 842 წლის 20 იანვარი
თეოდორა I 815 წელი თეოფილე I-ის ცოლი. 842 წელი Solidus-Michael III-sb1686.jpg 855 წელი 867 წელი
მიხეილ III ლოთი 815 წელი თეოფილე I-ის შვილი. 840 წელი 19 იანვარი Solidus-Michael III-sb1686.jpg 842 წელი 867 წლის 23 სექტემბერი

მაკედონური დინასტია (867-1056)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
ბასილი I 811 წელი დაქორწინდა მიხაილ III-ის ქვრივზე . 867 წელი Solidus-Basil I with Constantine and Eudoxia-sb1703.jpg 886 წლის 2 აგვისტო 886 წლის 2 აგვისტო
ლეონ VI ბრძენი 866 წლის 19 სექტემბერი შესაძლებელი ბასილი I-ის ძმა იყოს. 886 წლის 2 აგვისტო Follis-Leo VI-sb1729.jpg 912 წლის 11 მაისი 912 წლის 11 მაისი
ალექსანდრე 870 წელი ბასილი I-ის შვილი. 912 წლის 11 მაისი Alexandros mosaic Hagia Sophia.JPG 913 წელი 913 წელი
კონსტანტინე VII პორფიროგენეტი 905 წლის 9 სექტემბერი ლეონ VI-ის შვილი 908 წლის 15 მაისი Follis-Constantine VII and Zoe-sb1758.jpg 959 წლის 9 ნოემბერი 959 წლის 9 ნოემბერი
რომანოზ I ლაკაპენოსი 870 წელი კონსტანტინე VII-ის სიმამრი 920 წლის 17 დეკემბერი Romanus1.jpg 944 წლის 16 დეკემბერი 948 წლის 15 ივნისი
რომანოზ II 938 წლის 15 მარტი კონსტანტინე VII -ის შვილი. 959 წლის ნოემბერი Death of romanus ii.jpg 963 წლის 15 მარტი 963 წლის 15 მარტი
ნიკიფორე II ფოკა 912 წელი შეირთო ცოლად რომანოზ II-ის ქვრივი. 963 წლის 16 აგვისტო Nikiphoros Phokas.jpg 969 წელი 969 წელი
იოანე I ციმისკე 925 წელი რომანოზ II-ის ძმა. 969 წლის 11 დეკემბერი Histamenon nomisma-John I-sb1776.jpg 976 წლის 10 იანვარი 976 წლის 10 იანვარი
ბასილ II ბულგართმმუსვრელი 958 წელი რომანოზ II-ის შვილი. 976 წლის 10 იანვარი Basilios II.jpg 1025 წლის 15 დეკემბერი 1025 წლის 15 დეკემბერი
კონსტანტინე VIII პორფიროგენეტი 960 წელი რომანოზ II-ის შვილი. 1025 წლის 15 დეკემბერი Histamenon nomisma-Constantine VIII-sb1776.jpg 1028 წლის 15 ნოემბერი 1028 წლის 15 ნოემბერი
ზოია 978 წელი კონსტანტინე VIII-ის შვილი. 1028 წლის 15 ნოემბერი EmpZoe.jpg 1050 წლის ივნისი 1050 წლის ივნისი
რომანოზ III არგირუსი 968 წელი ზოიას პირველი ქმარი. 1028 წლის 15 ნოემბერი Miliaresion-Romanus III-sb1822.jpg 1034 წლის 11 აპრილი 1034 წლის 11 აპრილი
მიხეილ IV პალფაგონი 1010 წელი ზოიას მეორე ქმარი. 1034 წლის 11 აპრილი 1041 წლის 10 დეკემბერი 1041 წლის 10 დეკემბერი
მიხეილ V კალაფატი 1015 წელი მიხაილ IV-ის დისშვილი 1041 წლის 10 დეკემბერი Histamenon nomisma-Micael V-sb1776.jpg 1042 წლის 20 აპრილი 1042 წლის 24 აგვისტო
თეოდორა 984 წელი კონსტანტინე VIII -ის შვილი. 1042 წლის 20 აპრილი Tetarteron-Theodora-sb1838.jpg 1042 წელი 1056 წლის 31 აგვისტო
კონსტანტინე IX მონომაქოსი 1000 წელი ზოიას მესამე ქმარი. 1042 წლის 11 ივნისი Byzantinischer Mosaizist um 1020 001.jpg 1055 წლის 11 იანვარი 1055 წლის 11 იანვარი
თეოდორა 984 წელი კონსტანტინე VIII -ის შვილი. (ხელმეორედ ასვლა იმპერატორად) 1055 წლის 11 იანვარი Tetarteron-Theodora-sb1838.jpg 1056 წლის 31 აგვისტო 1056 წლის 31 აგვისტო

გარდამავალი პერიოდი[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
მიხეილ VI სტრატონიკე უცნობია. 1056 წლის სექტემბერი 1057 წლის 31 აგვისტო 1059 წელი
ისააკ I კომნენოსი 1005 წელი ანატოლიის არმიის ხელმძღვანელი. 1057 წელი. Histamenon nomisma-Isaac I-sb1776.jpg 1059 წლის 22 ნოემბერი 1061 წელი

დუკების დინასტია (1059-1081)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
კონსტანტინე X დუკა 1006 წელი 1059 წლის 24 ნოემბერი Costantino X - histamenon - Sear 1847v.jpg 1067 წლის 22 მაისი 1067 წლის 22 მაისი
მიხეილ VII დუკა 1050 წელი კონსტანტინე X-ის შვილი. 1067 წლის 22 მაისი NomismaMikaelVIIDoukas.jpg 1078 წელი 1090 წელი
რომანოზ IV დიოგენე 1032 წელი დაქორწინდა კონსტანტინე X-ის ქვრივზე. 1067 წელი Romanos et Eudoxie.JPG 1071 წელი 1072 წელი
ნიკიფორე III ბოტანეატესი 1001 წელი 1078 წლის 31 მარტი Meister der Predigtsammlung des Heiligen Johannes Chrysostomus 001.jpg 1081 წელი 1081 წლის 10 დეკემბერი

კომნენოსების დინასტია (1081-1185)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
ალექსი I კომნენოსი 1048 წელი ისააკ I-ის დისშვილი. (მილიტარისტული მმართველობა ) 1081 წლის 4 აპრილი Alexius I.jpg 1118 წლის 15 აგვისტო 1118 წლის 15 აგვისტო
იოანე II 1087 წლის 13 სექტემბერი ალექსი I-ის შვილი. 1118 წელი JohnIIcomnenus.jpg 1143 წლის 8 აპრილი 1143 წლის 8 აპრილი
მანუელ I 1118 წლის 28 ნოემბერი იოანე II-ის შვილი. 1143 წელი Manuelcomnenus.jpg 1180 წლის 24 სექტემბერი 1180 წლის 24 სექტემბერი
ალექსი II 1169 წლის 14 სექტემბერი მანუელ I-ის შვილი. 1180 წელი 1183 წლის ოქტომბერი 1183 წლის ოქტომბერი
ანდრონიკე I 1118 წელი იოანე II-ის ძმისშვილი. 1183 წელი ByzantineBillonTrachy.jpg 1185 წლის 2 სექტემბერი 1185 წლის 2 სექტემბერი

ანგელოსების დინასტია (1185-1204)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
ისააკ II ანგელოსი 1156 წლის სექტემბერი . ალექსი I-ის შვილიშვლი. 1185 წელი. IsaacIIAnge.jpg 1195 წელი 1205 წლის იანვარი
ალექსი III 1153 წელი ისააკ II-ის ძმა. 1195 წელი Alexius III EL aspron trachy 592316.jpg 1203 წელი 1211 წელი
ისააკ II 1118 წლის 28 ნოემბერი ხელმეორედ ზეობა. 1203 წელი IsaacIIAnge.jpg 1204 წელი 1180 წლის 24 სექტემბერი
ალექსი IV 1182 წელი ისააკ II-ის შვილი. 1203 წელი Alexius4.jpg 1204 წელი 1204 წელი
ალექსი V დუკა 1140 წელი ალექსი III-ის სიძე. 1204 წლის 5 თებერვალი Alexius V.JPG 1204 წლის 12 აპრილი 1205 წლის დეკემბერი

ლასკარისების დინასტია (ნიკეის იმპერია 1204-1261)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო იმპერატორობის დატოვება პორტრეტი სიკვდილი
კონსტანტინე ლასკარისი 1174 წელი . კონსტანტინოპოლის დამცველი 1204 წელი. 1205 წელი 1205 წელი.
თეოდორე I ლასკარისი 1174 წელი . კონსტანტინე ლასკარისი-ის ძმა. 1205 წელი. 1221 წელი 1221 წელი.
იოანე III 1192 წელი თეოდორე I-ის შვილი. 1221 წლის დეკემბერი JohnIIIVatatzesGoldHyperpyronMagnesia.jpg 1254 წლის 3 ნოემბერი 1254 წლის 3 ნოემბერი
თეოდორე II 1221/1222 წელი იოვანი III-ის შვილი. 1254 წელი 1258 წლის 18 აგვისტო 1258 წლის 18 აგვისტო
იოანე IV 1250 წლის 25 დეკემბერი თეოდორე II-ის შვილი. 1258 წლის 18 აგვისტო 1261 წლის 25 დეკემბერი 1305 წელი

პალეოლოგების დინასტია (ბიზანტიის უკანასკნელი დინასტია 1261-1453)[რედაქტირება]

სახელი დაბადება სტატუსი იმპერატორად კურთხევის დრო პორტრეტი იმპერატორობის დატოვება სიკვდილი
მიხეილ VIII 1223 წელი . ალექსი III-ის შვილიშვლი. 1259 წლის 1 იანვარი. MichaelVIIIPaleologusGoldHyperpyron.jpg 1282 წლის 11 დეკემბერი 1282 წლის 11 დეკემბერი
ანდრონიკე II 1259 წლის 25 მარტი მიხაელ VIII-ის შვილიშვილი. 1282 წლის 11 დეკემბერი Serres IM Prodromou Andronicos.jpg 1328 წლის 24 მაისი 1332 წლის 13 თებერვალი
მიხეილ IX 1277 წლის 17 აპრილი ანდრონიკე II-ის შვილი. (თანამეფე) 1294 წელი AndronikosIIandMichaelIXPalaeologusSilverBasilikon.jpg 1320 წლის 12 ოქტომბერი 1320 წლის 12 ოქტომბერი
ანდრონიკე III 1297 წლის 25 მარტი მიხაელ IX-ის შვილი. 1328 წელი Андроник III Палеолог.jpg 1341 წლის 15 ივნისი 1341 წლის 15 ივნისი
იოანე V 1332 წლის 18 ივნისი ანდრონიკე III-ის შვილი. 1341 წლის 15 ივნისი John V Palaiologos.jpg 1347 წლის 8 თებერვალი 1391 წლის 16 თებერვალი
იოანე VI კანტაკუზენი 1292 წელი . 1341 წლის 26 ოქტომბერი. John VI Kantakouzenos.jpg 1354 წლის 4 დეკემბერი 1383 წლის 15 ივნისი
იოანე V 1332 წლის 18 ივნისი ანდრონიკე III-ის შვილი. 1354 წლის 4 დეკემბერი John V Palaiologos.jpg 1376 წლის 12 აგვისტო 1391 წლის 16 თებერვალი
ანდრონიკე IV 1348 წლის 2 აპრილი იოანე V-ის შვილი. 1376 წლის 12 აგვისტო 1379 წლის 1 ივლისი 1385 წლის 28 ივნისი
იოანე V 1332 წლის 18 ივნისი ანდრონიკე III-ის შვილი. 1379 წლის 1 ივლისი John V Palaiologos.jpg 1390 წლის 14 აპრილი 1391 წლის 16 თებერვალი
იოანე VII 1370 წელი ანდრონიკე IV-ის შვილი. 1390 წელი 1390 წლის 17 სექტემბერი 1408 წლის 22 სექტემბერი
იოანე V 1332 წლის 18 ივნისი ანდრონიკე III-ის შვილი. 1390 წლის 17 სექტემბერი John V Palaiologos.jpg 1391 წლის 16 თებერვალი 1391 წლის 16 თებერვალი
მანუელ II 1350 წლის 27 ივნისი იოანე V-ის შვილი. 1391 წლის 16 თებერვალი. Manuel II Paleologus.jpg 1425 წლის 21 ივლისი 1425 წლის 21 ივლისი
ანდრონიკე V 1400 წელი. იოანე VII-ის შვილი. 1403 წელი 1407 წელი 1407 წელი
იოანე VIII 1392 წლის 18 დეკემბერი მანუელ II-ის შვილი 1425 წელი Palaio.jpg 1448 წლის 31 ოქტომბერი 1448 წლის 31 ოქტომბერი
კონსტანტინე XI 1405 წლის 8 თებერვალი იოანე VIII-ის შვილი. 1449 წლის 6 იანვარი ConstantinoXI.jpg 1453 წლის 29 მაისი 1453 წლის 29 მაისი