არგენტინის ვულკანების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

მოცემულია არგენტინის მოქმედი და ჩამქრალი ვულკანების სია:

სახელწოდება სიმაღლე ზღვის დონიდან მდებარეობა
მეტრი ფუტი გეოგრაფიული კოორდინატები
ანტოფაგასტა-დე-ლა-სიერა 4,000 13,123 26°04′ ს. გ. 67°30′ დ. გ. / 26.0800° ს. გ. 67.500° დ. გ. / -26.0800; -67.500 (Antofagasta de la Sierra)
ანტოფალია 6,440 20,013 25°31′ ს. გ. 68°00′ დ. გ. / 25.5300° ს. გ. 68.000° დ. გ. / -25.5300; -68.000 (Antofalla)
არაკარი 6,082 19,954 24°16′ ს. გ. 67°46′ დ. გ. / 24.2700° ს. გ. 67.7700° დ. გ. / -24.2700; -67.7700 (Aracar)
კალდერა-დელ-ატუელი 5,189 17,024 34°39′ ს. გ. 70°03′ დ. გ. / 34.650° ს. გ. 70.050° დ. გ. / -34.650; -70.050 (Caldera del Atue)
სერო-ბაიო 5,401 17,720 25°25′ ს. გ. 68°34′ დ. გ. / 25.4200° ს. გ. 68.5800° დ. გ. / -25.4200; -68.5800 (Cerro Bayo)
სერო-ელ-კონდორი 1,430 6,532 26°37′ ს. გ. 68°21′ დ. გ. / 26.6200° ს. გ. 68.350° დ. გ. / -26.6200; -68.350 (Cerro El Cóndor)
სერო-ესკორიალი 5,447 17,871 25°04′ ს. გ. 68°22′ დ. გ. / 25.0800° ს. გ. 68.3700° დ. გ. / -25.0800; -68.3700 (Cerro Escorial)
სერო-ტუსგლე 5,500 18,044 24°03′ ს. გ. 66°28′ დ. გ. / 24.050° ს. გ. 66.4800° დ. გ. / -24.050; -66.4800 (Cerro Tuzgle)
სერო-ვოლკანიკო 1,930 6,332 41°16′ ს. გ. 71°39′ დ. გ. / 41.2800° ს. გ. 71.650° დ. გ. / -41.2800; -71.650 (Cerro Volcánico)
კოჩიკიტოს ვულკანური ჯგუფი 1,435 4,708 36°46′ ს. გ. 69°49′ დ. გ. / 36.7700° ს. გ. 69.8200° დ. გ. / -36.7700; -69.8200 (Cochiquito Volcanic Group)
კოპაუე 2,997 9,833 37°51′00″ ს. გ. 71°10′00″ დ. გ. / 37.85000° ს. გ. 71.16667° დ. გ. / -37.85000; -71.16667 (Copahue)
კორდონ-დელ-ასუფრე 5,463 17,923 25°20′00″ ს. გ. 68°31′00″ დ. გ. / 25.33333° ს. გ. 68.51667° დ. გ. / -25.33333; -68.51667 (Cordón del Azufre)
დომუიო 4,709 15,449 36°35′00″ ს. გ. 70°25′00″ დ. გ. / 36.58333° ს. გ. 70.41667° დ. გ. / -36.58333; -70.41667 (Domuyo)
ფალსო-ასუფრე 5,890 19,324 26°48′00″ ს. გ. 68°22′00″ დ. გ. / 26.80000° ს. გ. 68.36667° დ. გ. / -26.80000; -68.36667 (Falso Azufre)
გალანი 6,100 20,013 25°55′00″ ს. გ. 66°52′00″ დ. გ. / 25.91667° ს. გ. 66.86667° დ. გ. / -25.91667; -66.86667 (Galán)
უანკუიე 1,400? 4,593 39°52′00″ ს. გ. 71°33′00″ დ. გ. / 39.86667° ს. გ. 71.55000° დ. გ. / -39.86667; -71.55000 (Huanquihue Group)
ინკაუასი 6,621 21,722 27°02′30″ ს. გ. 68°17′00″ დ. გ. / 27.04167° ს. გ. 68.28333° დ. გ. / -27.04167; -68.28333 (Incahuasi)
ლანინი 3,747 12,293 39°37′58″ ს. გ. 71°29′59″ დ. გ. / 39.63278° ს. გ. 71.49972° დ. გ. / -39.63278; -71.49972 (Lanin)
ლასტარია 5,697 18,691 25°10′00″ ს. გ. 68°30′00″ დ. გ. / 25.16667° ს. გ. 68.50000° დ. გ. / -25.16667; -68.50000 (Lastarria)
ლიულიაილიაკო 6,739 22,109 24°43′00″ ს. გ. 68°32′00″ დ. გ. / 24.71667° ს. გ. 68.53333° დ. გ. / -24.71667; -68.53333 (Llullaillaco)
მაიპო 5,264 17,270 34°09′38″ ს. გ. 69°49′58″ დ. გ. / 34.16056° ს. გ. 69.83278° დ. გ. / -34.16056; -69.83278 (Maipo)
ოხოს-დელ-სალადო 6,887 22,595 27°07′00″ ს. გ. 68°33′00″ დ. გ. / 27.11667° ს. გ. 68.55000° დ. გ. / -27.11667; -68.55000 (Ojos del Salado)
პალი-აიკე 282 925 52°00′00″ ს. გ. 70°00′00″ დ. გ. / 52.00000° ს. გ. 70.00000° დ. გ. / -52.00000; -70.00000 (Palei-Aike Volcanic Field)
პაიუნ-მარტუ 3,680 12,073 36°25′00″ ს. გ. 69°12′00″ დ. გ. / 36.41667° ს. გ. 69.20000° დ. გ. / -36.41667; -69.20000 (Payun Matru)
პეინადო 5,740 18,832 26°37′00″ ს. გ. 68°09′00″ დ. გ. / 26.61667° ს. გ. 68.15000° დ. გ. / -26.61667; -68.15000 (Peinado)
პლანჩონ-პეტეროა 4,107 13,471

35°14′S 70°34′W / 35.24° ს. გ. 70.57° დ. გ. / -35.24; -70.57 (Planchón-Peteroa)

პუესტო-კორტადერასი 970 3,182 37°33′00″ ს. გ. 69°37′00″ დ. გ. / 37.55000° ს. გ. 69.61667° დ. გ. / -37.55000; -69.61667 (Puesto Cortaderas)
რისკო-პლატეადო 4,999 16,401 34°56′00″ ს. გ. 70°00′00″ დ. გ. / 34.93333° ს. გ. 70.00000° დ. გ. / -34.93333; -70.00000 (Risco Plateado)
რობლედო 4,400 14,436 26°46′00″ ს. გ. 67°43′00″ დ. გ. / 26.76667° ს. გ. 67.71667° დ. გ. / -26.76667; -67.71667 (Robledo)
სიერა-ნევადა-დე-ლაგუნას-ბრავასი 6,127 20,101 26°28′ ს. გ. 68°34′ დ. გ. / 26.4800° ს. გ. 68.5800° დ. გ. / -26.4800; -68.5800 (Sierra Nevada de Lagunas Bravas)
სოკომპა 6,051 19,852 24°24′00″ ს. გ. 68°15′00″ დ. გ. / 24.40000° ს. გ. 68.25000° დ. გ. / -24.40000; -68.25000 (Socompa)
ტიპასი 6,660 21,850 27°12′00″ ს. გ. 68°33′00″ დ. გ. / 27.20000° ს. გ. 68.55000° დ. გ. / -27.20000; -68.55000 (Tipas)
ტროკონი 2,500 8,200 37°45′00″ ს. გ. 69°53′00″ დ. გ. / 37.75000° ს. გ. 69.88333° დ. გ. / -37.75000; -69.88333 (Trocon)
ტრომენი 3,978 13,051 37°08′30″ ს. გ. 70°02′00″ დ. გ. / 37.14167° ს. გ. 70.03333° დ. გ. / -37.14167; -70.03333 (Tromen)
ტრონადორი 3,491 11,453 41°09′25″ ს. გ. 71°53′05″ დ. გ. / 41.15694° ს. გ. 71.88472° დ. გ. / -41.15694; -71.88472 (Tromen)
ვიედმა 1,500 4,921 49°21′30″ ს. გ. 73°17′00″ დ. გ. / 49.35833° ს. გ. 73.28333° დ. გ. / -49.35833; -73.28333 (Viedma)

იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება]

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]