ანტონიო ვალენსია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება
ანტონიო ვალენსია
Antonio Valencia
Antonio Valencia cropped.jpg
პირადი მონაცემები
სრული სახელი ლუის ანტონიო ვალენსია მოსკერა
დაბადების
თარიღი
4 აგვისტო, 1985 (1985-08-04) (29 წლის)
დაბადების
ადგილი
ლაგო აგრიო, კოტ-დ’ივუარი
სიმაღლე 180 სმ.
სათამაშო
პოზიცია
გარემარბი
საკლუბო ინფორმაცია
მიმდინარე
კლუბი
მანჩესტერ იუნაიტედი
ნომერი 25
ახალგაზრდული კარიერა
1999–2001 კარიბე ხუნიორი
2001–2004 ელ ნასიონალი
პროფესიონალური კარიერა
წლები გუნდი მატჩი (გოლი)
2003–2005 ელ ნასიონალი 83 (11)
2005–2008 ვილიარეალი 2 (0)
2005–2006 რეკრეატივო (იჯარით) 12 (0)
2006–2008 უიგან ატლეტიკი (იჯარით) 37 (1)
2008–2009 უიგან ატლეტიკი 47 (6)
2009- მანჩესტერ იუნაიტედი 130 (13)
ეროვნული ნაკრები
2004–2005 ეკვადორი 20 წლ. 23 (17)
2005- ეკვადორის 72 (8)
† პროფესიულ კლუბებში ჩატარებული მატჩები და გოლები მოცემულია მხოლოდ ადგილობრივი ჩემპიონატის მონაცემებით.

ლუის ანტონიო ვალენსია მოსკერა (ესპ. Luis Antonio Valencia Mosquera; დ. 4 აგვისტო, 1985, ლაგო-აგრიო) — ეკვადორელი ფეხბურთელი, ინგლისის პრემიერ ლიგის კლუბ „მანჩესტერ იუნაიტედისა“ და ეკვადორის ნაკრების ნახევარმცველი.

კარიერა[რედაქტირება]

ანტონიო ვალენსიამ კარიერა დაიწყო კლუბ „ელ ნასიონალში“. 2005 წელს გადავიდა ესპანურ „ვილიარეალში“, მაგრამ თითქმის მთელი 2005-2006 სეზონი იჯარით კლუბ „რეკრეატივოში“ გაატარა. შემდეგი სეზონის დასაწყისში არენდის მიხედვით ერთი სეზონი გადავიდა ინგლისურ კლუბ „უიგანში“. მისი დებიუტი შედგა 2006 წლის 19 აგვისტოს „ნიუკასლის“ წინააღდეგ, ეს თამაში „უიგანმა“ 2-1 წააგო. ინგლისურ კლუბში პირველი გოლი გაიტანა 2006 წლის 21 ოქტომბერს „მანჩესტერ სიტის“ კარში. „უიგანმა“ იჯარა კიდევ ერთი სეზონით გაახანგრძლივა. 2008 წლის 18 იანვარს ანტონიო ვალენსია ოფიციალურად გადავიდა „უიგანში“ და კლუბთან სამ წელიწად ნახევრიანი კონტრაქტი გააფორმა.

მანჩესტერ იუნაიტედი[რედაქტირება]

2009 წლის 30 ივნისს ვალენსიამ ხელი მოაწერა ოთხწლიან კონტრაქტს მანჩესტერ იუნაიტედთან. ტრანსფერის ღირებულება უცნობია, მაგრამ ზოგიერთი წყაროს მიხედვით, ის შეადგენდა 16 მილიონს.

სანაკრებო კარიერა[რედაქტირება]

ვალენსიას დებიუტი ნაკრებში შედგა 2005 წლის 27 მარტს, მსოფლიო ჩემპიონატის შესარჩევ მატჩში, პარაგვაის წინააღმდეგ. ეს თამაში ეკვადორმა 5-2 მოიგო, ვალენსიამ დუბლი შეასრულა. მან მონაწილეობა მიიღო მსოფლიო ჩემპიონატში, 2006 წელს. მისი შედეგების მიხედვით, ის ნომინირებული იყო „მსოფლიო ჩემპიონატის სიმბოლურ ნაკრებში“. ის ასევე ნომინირებული იყო მსოფლიო ჩემპიონატის ერთ-ერთ საუკეთესო ახალგაზრდა ფეხბურთელად, მაგრამ ეს პრიზი საბოლოოდ ლუკაშ პოდოლსკიმ მიიღო.

ნაკრებში 2002 წლიდან ითამაშა 43 თამაში და გაიტანა 6 გოლი.

რესურსები ინტერნეტში[რედაქტირება]

Commons-logo.svg
ვიკისაწყობში? არის გვერდი თემაზე: