აიდაჰოს ქალაქების სია

თავისუფალი ქართულენოვანი ენციკლოპედია ვიკიპედიიდან
გადასვლა: ნავიგაცია, ძიება

აიდაჰოს ქალაქების სია — მოსახლეობის მონაცემები 2010 წლის აღწერის მიხედვით.[1]

ოლქის ცენტრი
†† შტატის დედაქალაქი და ოლქის ცენტრი


აშშ-ისა და აიდაჰოს რუკა
ბოისე, აიდაჰოს დედაქალაქი
ადგილი ქალაქი/დაბა მოსახლეობა ოლქი
1 ბოისე †† 205,671 Ada
2 ნამპა 81,557 Canyon
3 მერიდიანი 75,092 Ada
4 აიდაჰო-ფოლსი † 56,813 Bonneville
5 პოკატელო † 54,255 Bannock
6 კოლდუელი † 46,237 Canyon
7 კორ-დ’ალენი † 44,137 Kootenai
8 ტვინ-ფოლსი † 44,125 Twin Falls
9 ლიუისტონი † 31,894 Nez Perce
10 პოსტ-ფოლსი 27,574 Kootenai
11 რექსბურგი † 25,484 Madison
12 მოსკოვი † 23,800 Latah
13 იგლი 19,908 Ada
14 კუნა 15,210 Ada
15 მაუნტინ-ჰოუმი † 14,206 Elmore
16 ჩაბაკი 13,922 Bannock
17 ამონი 13,816 Bonneville
18 ჰეიდენი 13,294 Kootenai
19 ბლეკფუტი † 11,899 Bingham
20 გარდენ-სიტი 10,972 Ada
21 ჯერომი † 10,890 Jerome
22 ბარლი † 10,345 Cassia
23 ჰეილი † 7,960 Blaine
24 პაიეტი † 7,433 Payette
25 სანდპოინტი † 7,365 Bonner
26 რათდრამი 6,826 Kootenai
27 ემეტი † 6,557 Gem
28 სტარი 5,793 Ada
29 რუპერტი † 5,554 Minidoka
30 მიდლტონი 5,524 Canyon
31 უიზერი † 5,507 Washington
32 პრესტონი † 5,204 Franklin
33 ფრუტლენდი 4,684 Payette
34 ამერიკან-ფოლსი † 4,457 Power
35 შელი 4,409 Bingham
36 ბული 4,122 Twin Falls
37 რიგბი † 3,945 Jefferson
38 გუდინგი † 3,567 Gooding
39 სენტ-ანტონი † 3,542 Fremont
40 კიმბერლი 3,264 Twin Falls
41 ოროფინო † 3,142 Clearwater
42 გრეინჯვილი † 3,141 Idaho
43 სალმონი † 3,112 Lemhi
44 ჰეიბარნი 3,089 Minidoka
45 სოდა-სპრინგსი † 3,058 Caribou
46 მაკკოლი 2,991 Valley
47 უენდელი 2,782 Gooding
48 კეტჩუმი 2,689 Blaine
49 ჰოუმდეილი 2,633 Owyhee
50 მონპელიე 2,597 Bear Lake
51 ბონერს-ფერი † 2,543 Boundary
52 ფილერი 2,508 Twin Falls
53 სენტ-მერისი † 2,402 Benewah
54 დალტონ-გარდენსი 2,335 Kootenai
55 ბელვიუ 2,287 Blaine
56 კელოგი 2,120 Shoshone
57 მალად-სიტი † 2,095 Oneida
58 აბერდინი 1,994 Bingham
59 პარმა 1,983 Canyon
60 სპირიტ-ლეიკი 1,945 Kootenai
61 ვიქტორი 1,928 Teton
62 აიონა 1,803 Bonneville
63 პრისტ-რივერი 1,751 Bonner
64 დრიგსი † 1,660 Teton
65 პაინჰარსტი 1,619 Shoshone
66 ოსბარნი 1,555 Shoshone
67 ნიუ-პლიმუთი 1,538 Payette
68 უილდერი 1,533 Canyon
69 შუგარ-სიტი 1,514 Madison
70 შოშოუნი † 1,461 Lincoln
71 სან-ველი 1,406 Blaine
72 გლენს-ფერი 1,319 Elmore
73 კამიაი 1,295 Lewis
74 პოლი 1,169 Minidoka
75 ჰანსენი 1,144 Twin Falls
76 ლაპუეი 1,137 Nez Perce
76 პონდერეი 1,137 Bonner
78 აშტონი 1,127 Fremont
79 იუკონი 1,108 Bonneville
80 ჩალისი † 1,081 Custer
81 პლამერი 1,044 Benewah
82 მარსინგი 1,031 Owyhee
83 არკო † 995 Butte
84 ჯენესი 955 Latah
85 კასკადი † 939 Valley
86 გრეისი 915 Caribou
87 კოტონვუდი 900 Idaho
88 ჰაგერმანი 872 Gooding
89 ტროა 862 Latah
90 ინკომი 854 Bannock
91 გრინლიფი 846 Canyon
92 კაუნსილი † 839 Adams
93 მაკკემონი 809 Bannock
94 პოტლაჩი 804 Latah
95 უოლასი † 784 Shoshone
96 ოუკლი 763 Cassia
97 ჰეიზელტონი 753 Jerome
98 მენანი 741 Jefferson
99 ტეტონი 735 Fremont
100 მოი-სპრინგსი 718 Boundary
101 ჰორსშუ-ბენდი 707 Boise
102 ათოლი 692 Kootenai
102 მულანი 692 Shoshone
104 ჰაუსერი 678 Kootenai
104 კუტენაი 678 Bonner
106 დიუბუა † 677 Clark
107 რაირი 656 Jefferson
108 ფრანკლინი 641 Franklin
109 სმელტერვილი 627 Shoshone
110 დაუნი 625 Bannock
111 კუსკია 607 Idaho
112 კერი 604 Blaine
113 რობერტსი 580 Jefferson
114 ჯულიაეტა 579 Latah
115 ჰეიდენ-ლეიკი 574 Kootenai
116 დუვრი 556 Bonner
117 კლარკ-ფორკი 536 Bonner
118 ნოტუსი 531 Canyon
119 მაკკეი 517 Custer
120 მელბა 513 Canyon
120 პარიზი † 513 Bear Lake
122 პირსი 508 Clearwater
123 დიარი 506 Latah
124 კრეიგმონტი 501 Lewis
125 ნიუ-მიდოუსი 496 Adams
126 აიდაჰო-სიტი † 485 Boise
127 რიჩფილდი 482 Lincoln
128 ფირთი 477 Bingham
129 ჯორჯტაუნი 476 Bear Lake
130 ნეზპერსი † 466 Lewis
131 დეიტონი 463 Franklin
132 ლიუისვილი 458 Jefferson
133 გრანდ-ვიუ 452 Owyhee
134 უეიპი 441 Clearwater
135 უესტონი 437 Franklin
136 რიგინსი 419 Idaho
137 ფაირფილდი † 416 Camas
138 ლავა-ჰოტ-სპრინგსი 407 Bannock
139 იდენი 405 Jerome
140 ბაზალტი 394 Bingham
141 კულდესაკი 380 Nez Perce
142 ბანკროფტი 377 Caribou
143 მუდ-ლეიკი 358 Jefferson
144 არიმო 355 Bannock
145 დეკლო 343 Cassia
146 უინჩესტერი 340 Lewis
147 დიტრიხი 332 Lincoln
148 კემბრიჯი 328 Washington
149 ნიუდეილი 323 Fremont
150 ბლისი 318 Gooding
151 პარკერი 305 Fremont
152 კენდრიკი 303 Latah
153 როკლენდი 295 Power
154 აილენდ-პარკი 286 Fremont
155 ჰოლისტერი 272 Twin Falls
156 ტეტონია 269 Teton
157 ალბიონი 267 Cassia
158 ბოვილი 260 Latah
159 კლიფტონი 259 Franklin
160 უორლი 257 Kootenai
161 კასლფორდი 226 Twin Falls
162 სტაიტსი 221 Idaho
163 ირვინი 219 Bonneville
164 ისტ-ჰოუპი 210 Bonner
165 ბლუმინგტონი 206 Bear Lake
166 სუონ-ველი 204 Bonneville
167 ჰარისონი 203 Kootenai
168 პეკი 197 Nez Perce
169 მალტა 193 Cassia
170 მური 189 Butte
171 უორდნერი 188 Shoshone
172 ონევეი 187 Latah
173 ოლდტაუნი 184 Bonner
174 მიდვეილი 171 Washington
175 ფერნან-ლეიკ-ვილიჯი 169 Kootenai
176 კრაუჩი 162 Boise
177 ფერდინანდი 159 Idaho
178 დონელი 152 Valley
179 სენტ-ჩარლზი 131 Bear Lake
180 ელკ-რივერი 125 Clearwater
181 ასიკვა 124 Minidoka
182 ტენსედი 123 Benewah
183 მურტოგი 115 Twin Falls
184 მინიდოკა 112 Minidoka
185 ლიდორი 105 Lemhi
186 ჰიუეტერი 100 Kootenai
187 უაიტ-ბირდი 91 Idaho
188 ჰოუპი 86 Bonner
189 ბიუტ-სიტი 74 Butte
190 რიუბენსი 71 Lewis
191 ლოსტ-რივერი 68 Custer
192 სტენლი 63 Custer
193 პლეისერვილი 53 Boise
194 ოქსფორდი 48 Franklin
194 ჰამერი 48 Jefferson
196 სტეიტ-ლაინი 38 Kootenai
197 სპენსერი 37 Clark
198 ატომიკ-სიტი 29 Bingham
199 დრუმონდი 16 Fremont
200 კლეიტონი 7 Custer
201 უორმ-რივერი 3 Fremont


იხილეთ აგრეთვე[რედაქტირება]

სქოლიო[რედაქტირება]